Ne bih rekao da sve više ljudi shvata da nema Boga, rekao bih da se taj proces kako kroz istoriju tako i sada naimjenično smjenjuje a tako će biti sve do Sudnjeg dana. Uglavnom prema onome što ja znam sve je više ateista među hrišćanima, dok je sve više vjernika među muslimanima.
Ta djeca koja kad odrastu odbace Boga, je uzrok njihovog nepoznavanja Svetih Knjiga. Obzirom da je vjera stvar spoznaje, da je stroga i da se čovjek mnogo užitaka treba odreći, djeci mnogo lakše pada stav da nema Boga. Kako god, slažem se da će na onom svijetu od postanka pa do kraja svijeta biti više ljudi u džehennemu i to 100 na prema jedan prema nekim predajama.
On zna ali od tebe zavisi hoćeš li tamo ili ovamo.Pa sto cenam onda ovozemaljski zivot? Kad vec zna sto ce ko nparavit, moze se otvorit direktna linija ka raju ili paklu...
ada coce ne moze to tako, zar ne treba dasmo svi isti pred bogom? Da se ne mjeri kvantitet?? Ili si dobar ili los![]()
Statistika cinjenica je da je sve vise ateista a to nema veze sa nepoznavanjem svetih knjiga. Upravo suprotno. Vecina ateista je procitala i Bibliju i Kuran. A pogledaj ove takozvane vjernike. Preko 90% svih likova koje poznajem a koji su vjernici nisu procitali svoju svetu knjigu. Misle da ih lazem kad pocnem da im pricam o stvarima koje tamo pisu. Ali oni vjeruju jer su im rekli da treba da vjeruju. I namjerno nece da procitaju, vjerovatno iz straha da ne pokoleba njihovu takozvanu vjeru.
Najtuznije je sto ravnoteza ne postoji. To su ljudi izmislili. Svi dokazi upucuju na to. Uvrijedljivo je sto uopste mozes tako nesto da kazes.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Pa ako od men)e zavisi, sto se onda on petlja? I ako od mene zavisi, zasto postavlja pravila igre???
Htio sam da kazem,ako je neko dobar, zar je bitno koliko je dobrih djela ucinio? Postoji li neka vagadobrih djela,gdje neka vrijede vise od drugih? Sto se dobija sa povecanjem dobrih djela? Reputation power u raju ?![]()
:
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Rekao je Poslanik s.a.w.s. da će svaki slijep čovjek bilo koje vjere ući u Raj. Isto tako, možda da je to dijete zdravo ušlo bi u Pakao. Možda da je to dijete zdravo, njegovi roditelji bi ušli u Pakao, ali Allah s.w.t. im je pružio poklon da očuvanjem jednog ljudskog života zasluže neki veći stepen. A stepeni će biti i u Raju i u Paklu.
Ja pricam o tome da nema nagrade posle smrti za patnju u ovom zivotu.
A sto se tice toga sta bi bilo sa ovim univerzumom da nema ravnoteze. Tu se vec radi o drugoj vrsti ravnoteze. Poceo si jednu pricu pa si presao na nesto sasvim drugo. Ustvari ne znam o kakvoj ravnotezi mislis s obzirom da cak i da ima zivota posle smrti to nema nikakve veze sa tim u kakvoj se ravnotezi nalazi univerzum.
Mislio je na univerzum vjerovatno.
Primjećujete li noćas više smajlija na ovom pdf-u nego ikad ranije? Dobra je zafrkancija, trebali bismo ovo češće da radimo...
A to kaže onaj koji nije pročitao Kur'an...Statistika cinjenica je da je sve vise ateista a to nema veze sa nepoznavanjem svetih knjiga. Upravo suprotno.
E sad, to je samo tvoje mnenje, ili ti nagađanje.Vecina ateista je procitala i Bibliju i Kuran.
Slažem se ako si mislio na Bibliju i na hrišćane, ali ako si mislio na muslimane tj. da si i njih ubjeđivao, onda si ih debelo podmazivao.A pogledaj ove takozvane vjernike. Preko 90% svih likova koje poznajem a koji su vjernici nisu procitali svoju svetu knjigu. Misle da ih lazem kad pocnem da im pricam o stvarima koje tamo pisu. Ali oni vjeruju jer su im rekli da treba da vjeruju. I namjerno nece da procitaju, vjerovatno iz straha da ne pokoleba njihovu takozvanu vjeru.
13.7 milijardi ako cemo malo preciznije. Mada to je samo teorija o starosti nama poznatog dijela univerzuma. Ja o tome nemam neko definisano misljenje. Ali sigurno ne vjerujem da je svijet star 6000 godina. To je jedna on najvecih gluposti odmah iza mirisljavog toalet papira.
Kada činiš loša djela anđeli bježe od tebe i ti onda postaješ podložan uticaju šejtana. Međutim, onda kada činiš dobra djela anđeli su uz tebe i u tome te podržavaju. To je Božansko pravilo na ovome svijetu. Ako bi počinio silovanje, ne možeš reći da je ono od Boga jer je On tako htio. Ne, On je tebi dao slobodnu volju i pravila igre. Ko se pravila bude pridržavao, to je za njega bolje i obratno.Pa ako od men)e zavisi, sto se onda on petlja? I ako od mene zavisi, zasto postavlja pravila igre???
Upravo tako. Svaki čovjek za sebe misli da je najbolji, međutim isključivo će se djela vagati na onome svijetu. Lijepo je to što ti voliš malu dječicu i što se sa njima igraš i to je dobro djelo, međutim mnogo je bolje da im nešto kupiš, da ih nahraniš, izvedeš. Parola "ja sam dobar u duši" - je jedna od najvećih šejtanskih spletki na ovome svijetu. Da vidimo mi tvoja djela gospodine kvarniHtio sam da kazem,ako je neko dobar, zar je bitno koliko je dobrih djela ucinio? Postoji li neka vagadobrih djela,gdje neka vrijede vise od drugih? Sto se dobija sa povecanjem dobrih djela? Reputation power u raju ?![]()
:
???
Last edited by Mabus; 17-07-10 at 00:46.
Ovo znači da nemaju svi iste "polazne pozicije" tj. neki su favorizovani. Ako je neko dijete zaostalo u mentalnom razvoju tj. bog ga je takvog stvorio, po tvojoj priči on ide pravo u raj, da mu se kompenzuju godine patnje na materijalnom svijetu. Zašto je ovakvo dijete favorizovano? Ono ne može da čini grijehove i dobra djela, ono samo pati (ovo je malo diskutabilno, ali nije to poenta). Čime je zaslužilo tu vječnu sreću i mir?
Dobro, to ja kapiram, ali opet se ne mogu otet utisku da je to vrlo sebicno i licemjerno od boga, da se igra velikog brata, da smo samo pioni, da smo samo njegove igracke....
Ali kakvu razliku pravi jedno ili vise dobroh djela, to mi kazi?? Dobija li se neki VIP status u raju onda??Upravo tako. Svaki čovjek za sebe misli da je najbolji, međutim isključivo će se djela vagati na onome svijetu. Lijepo je to što ti voliš malu dječicu i što se sa njima igraš i to je dobro djelo, međutim mnogo je bolje da im nešto kupiš, da ih nahraniš, izvedeš. Parola "ja sam dobar u duši" - je jedna od najvećih šejtanskih spletki na ovome svijetu. Da vidimo mi tvoja djela gospodine kvarni???
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks