Page 11 of 19 FirstFirst ... 789101112131415 ... LastLast
Results 251 to 275 of 470

Thread: Dokazi postojanja Boga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Kako onda objasnjavas da sve vise i vise ljudi shvata da nema boga? Vecina djece ce povjerovat u sve sto im ispricas. Zavisi samo od pristupa na koji ces to da uradis. I kako to da ta ista djeca kad odrastu dodju do zakljucka da nema boga? To ti je Mabuse jedna vrsta evolucije. Nazovimo je intelektualnom evolucijom, iako je to mozda presirok pojam.
    Ne bih rekao da sve više ljudi shvata da nema Boga, rekao bih da se taj proces kako kroz istoriju tako i sada naimjenično smjenjuje a tako će biti sve do Sudnjeg dana. Uglavnom prema onome što ja znam sve je više ateista među hrišćanima, dok je sve više vjernika među muslimanima.
    Ta djeca koja kad odrastu odbace Boga, je uzrok njihovog nepoznavanja Svetih Knjiga. Obzirom da je vjera stvar spoznaje, da je stroga i da se čovjek mnogo užitaka treba odreći, djeci mnogo lakše pada stav da nema Boga. Kako god, slažem se da će na onom svijetu od postanka pa do kraja svijeta biti više ljudi u džehennemu i to 100 na prema jedan prema nekim predajama.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ne bih rekao da sve više ljudi shvata da nema Boga, rekao bih da se taj proces kako kroz istoriju tako i sada naimjenično smjenjuje a tako će biti sve do Sudnjeg dana. Uglavnom prema onome što ja znam sve je više ateista među hrišćanima, dok je sve više vjernika među muslimanima.
    Ta djeca koja kad odrastu odbace Boga, je uzrok njihovog nepoznavanja Svetih Knjiga. Obzirom da je vjera stvar spoznaje, da je stroga i da se čovjek mnogo užitaka treba odreći, djeci mnogo lakše pada stav da nema Boga. Kako god, slažem se da će na onom svijetu od postanka pa do kraja svijeta biti više ljudi u džehennemu i to 100 na prema jedan prema nekim predajama.
    Znaci o bogu se uci, kao sto se uci o fizici, hemiji, istoriji, jer postoje knjige koje opisuju iste???
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Savrsenstvo gluposti u vjerovanju. Bezgresno dijete ispasta sto se Bog zaebava i iskusava roditelje, ali ce on to nadoknaditi.
    Kakvog li savrsenstva u savrsenstvu kad ce nadoknadjivati jer on to najbolje zna a naivni najbolje vjeruju
    A ko to ne ispašta? To dijete ispašta na jedan način, ali dobija na drugi način. Ravnoteža postoji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa sto cenam onda ovozemaljski zivot? Kad vec zna sto ce ko nparavit, moze se otvorit direktna linija ka raju ili paklu...
    On zna ali od tebe zavisi hoćeš li tamo ili ovamo.

ada coce ne moze to tako, zar ne treba dasmo svi isti pred bogom? Da se ne mjeri kvantitet?? Ili si dobar ili los
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Statistika cinjenica je da je sve vise ateista a to nema veze sa nepoznavanjem svetih knjiga. Upravo suprotno. Vecina ateista je procitala i Bibliju i Kuran. A pogledaj ove takozvane vjernike. Preko 90% svih likova koje poznajem a koji su vjernici nisu procitali svoju svetu knjigu. Misle da ih lazem kad pocnem da im pricam o stvarima koje tamo pisu. Ali oni vjeruju jer su im rekli da treba da vjeruju. I namjerno nece da procitaju, vjerovatno iz straha da ne pokoleba njihovu takozvanu vjeru.
    Quote Originally Posted by Nabla View Post
    A ko to ne ispašta? To dijete ispašta na jedan način, ali dobija na drugi način. Ravnoteža postoji.
    Najtuznije je sto ravnoteza ne postoji. To su ljudi izmislili. Svi dokazi upucuju na to. Uvrijedljivo je sto uopste mozes tako nesto da kazes.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Znaci o bogu se uci, kao sto se uci o fizici, hemiji, istoriji, jer postoje knjige koje opisuju iste???
    U neku ruku tako pa kad vidis svedocanstvo a tamo fizika 1, hemija 1, istorija 1, matematika 1... onda je tako Bog htio i to ce nadoknaditi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

On zna ali od tebe zavisi hoćeš li tamo ili ovamo.

Pa ako od men)e zavisi, sto se onda on petlja? I ako od mene zavisi, zasto postavlja pravila igre???

Htio sam da kazem,ako je neko dobar, zar je bitno koliko je dobrih djela ucinio? Postoji li neka vagadobrih djela,gdje neka vrijede vise od drugih? Sto se dobija sa povecanjem dobrih djela? Reputation power u raju ? :
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Savrsenstvo gluposti u vjerovanju. Bezgresno dijete ispasta sto se Bog zaebava i iskusava roditelje, ali ce on to nadoknaditi.
    Kakvog li savrsenstva u savrsenstvu kad ce nadoknadjivati jer on to najbolje zna a naivni najbolje vjeruju
    Rekao je Poslanik s.a.w.s. da će svaki slijep čovjek bilo koje vjere ući u Raj. Isto tako, možda da je to dijete zdravo ušlo bi u Pakao. Možda da je to dijete zdravo, njegovi roditelji bi ušli u Pakao, ali Allah s.w.t. im je pružio poklon da očuvanjem jednog ljudskog života zasluže neki veći stepen. A stepeni će biti i u Raju i u Paklu.

Nabla Guest

Najtuznije je sto ravnoteza ne postoji. To su ljudi izmislili. Svi dokazi upucuju na to. Uvrijedljivo je sto uopste mozes tako nesto da kazes.
    Zar ne bi svijet star 14 milijardi godina odavno kolabirao da ravnoteža ne postoji?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Zar ne bi svijet star 14 milijardi godina odavno kolabirao da ravnoteža ne postoji?
    Zar svijet nije star 6000 godina???? :joint:
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno. Rekao je Allah s.w.t:

Čitaj, u ime Gospodara tvoga, koji stvara,
    stvara čovjeka od ugruška!
    Čitaj, plemenit je Gospodar tvoj,
    koji poučava peru,
    koji čovjeka poučava onome što ne zna. (96, 1-5)

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Ja pricam o tome da nema nagrade posle smrti za patnju u ovom zivotu.
    A sto se tice toga sta bi bilo sa ovim univerzumom da nema ravnoteze. Tu se vec radi o drugoj vrsti ravnoteze. Poceo si jednu pricu pa si presao na nesto sasvim drugo. Ustvari ne znam o kakvoj ravnotezi mislis s obzirom da cak i da ima zivota posle smrti to nema nikakve veze sa tim u kakvoj se ravnotezi nalazi univerzum.
    Zar svijet nije star 6000 godina???? :joint:
    Mislio je na univerzum vjerovatno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Rekao je Poslanik s.a.w.s. da će svaki slijep čovjek bilo koje vjere ući u Raj. Isto tako, možda da je to dijete zdravo ušlo bi u Pakao. Možda da je to dijete zdravo, njegovi roditelji bi ušli u Pakao, ali Allah s.w.t. im je pružio poklon da očuvanjem jednog ljudskog života zasluže neki veći stepen. A stepeni će biti i u Raju i u Paklu.
    Znaci to dijete treba da prozivii pakao na zemlji da bi otislo u raj ako se opet ne bude onaj gore zaebavao i nekoga provjerovao samo sad ne roditelje vec babe, tetke, strine ili ujne svastikine...
    zbilja u nesto tako treba vjerovati nema dileme

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja pricam o tome da nema nagrade posle smrti za patnju u ovom zivotu.
    A sto se tice toga sta bi bilo sa ovim univerzumom da nema ravnoteze. Tu se vec radi o drugoj vrsti ravnoteze. Poceo si jednu pricu pa si presao na nesto sasvim drugo. Ustvari ne znam o kakvoj ravnotezi mislis s obzirom da cak i da ima zivota posle smrti to nema nikakve veze sa tim u kakvoj se ravnotezi nalazi univerzum.

Mislio je na univerzum vjerovatno.
    Nije bitno na sta je mislio, bitno je da se poziva na 14 milijardi godina naucnih, a ne na svojih 6k godina iz svete knjige
    I nisam zidar, ali eto

Nabla Guest

Primjećujete li noćas više smajlija na ovom pdf-u nego ikad ranije? Dobra je zafrkancija, trebali bismo ovo češće da radimo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Statistika cinjenica je da je sve vise ateista a to nema veze sa nepoznavanjem svetih knjiga. Upravo suprotno.
    A to kaže onaj koji nije pročitao Kur'an...

Vecina ateista je procitala i Bibliju i Kuran.
    E sad, to je samo tvoje mnenje, ili ti nagađanje.

A pogledaj ove takozvane vjernike. Preko 90% svih likova koje poznajem a koji su vjernici nisu procitali svoju svetu knjigu. Misle da ih lazem kad pocnem da im pricam o stvarima koje tamo pisu. Ali oni vjeruju jer su im rekli da treba da vjeruju. I namjerno nece da procitaju, vjerovatno iz straha da ne pokoleba njihovu takozvanu vjeru.
    Slažem se ako si mislio na Bibliju i na hrišćane, ali ako si mislio na muslimane tj. da si i njih ubjeđivao, onda si ih debelo podmazivao.

Nabla Guest

Nije bitno na sta je mislio, bitno je da se poziva na 14 milijardi godina naucnih, a ne na svojih 6k godina iz svete knjige
    Pa ne mogu čovjeka tješiti nečim što on ne prihvata. Ako Vanja vjeruje da je svemir star 14 milijardi godina, svemir je star 14 milijardi godina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci to dijete treba da prozivii pakao na zemlji da bi otislo u raj ako se opet ne bude onaj gore zaebavao i nekoga provjerovao samo sad ne roditelje vec babe, tetke, strine ili ujne svastikine...
    zbilja u nesto tako treba vjerovati nema dileme
    Imas i u Svetom Pismu knjigu o Jovu, gde je napravljena predstava za ceo svemir kada je Bog poubijao Jovu decu i spalio mu svu imovinu da dokaze Sotoni kako je u pravu i svi Hriscani veruju u to...

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Pa ne mogu čovjeka tješiti nečim što on ne prihvata. Ako Vanja vjeruje da je svemir star 14 milijardi godina, svemir je star 14 milijardi godina
    13.7 milijardi ako cemo malo preciznije. Mada to je samo teorija o starosti nama poznatog dijela univerzuma. Ja o tome nemam neko definisano misljenje. Ali sigurno ne vjerujem da je svijet star 6000 godina. To je jedna on najvecih gluposti odmah iza mirisljavog toalet papira.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking

Pa ako od men)e zavisi, sto se onda on petlja? I ako od mene zavisi, zasto postavlja pravila igre???
    Kada činiš loša djela anđeli bježe od tebe i ti onda postaješ podložan uticaju šejtana. Međutim, onda kada činiš dobra djela anđeli su uz tebe i u tome te podržavaju. To je Božansko pravilo na ovome svijetu. Ako bi počinio silovanje, ne možeš reći da je ono od Boga jer je On tako htio. Ne, On je tebi dao slobodnu volju i pravila igre. Ko se pravila bude pridržavao, to je za njega bolje i obratno.

Htio sam da kazem,ako je neko dobar, zar je bitno koliko je dobrih djela ucinio? Postoji li neka vagadobrih djela,gdje neka vrijede vise od drugih? Sto se dobija sa povecanjem dobrih djela? Reputation power u raju ? :
    Upravo tako. Svaki čovjek za sebe misli da je najbolji, međutim isključivo će se djela vagati na onome svijetu. Lijepo je to što ti voliš malu dječicu i što se sa njima igraš i to je dobro djelo, međutim mnogo je bolje da im nešto kupiš, da ih nahraniš, izvedeš. Parola "ja sam dobar u duši" - je jedna od najvećih šejtanskih spletki na ovome svijetu. Da vidimo mi tvoja djela gospodine kvarni ???
    Last edited by Mabus; 17-07-10 at 00:46.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

1. Kao iskušenje roditeljima.
    2. Koliko god bila nazadna djeca na ovom svijetu na onom će im biti nadoknađeno. Potpuna pravda bit će ostvarena, a Allah s.w.t. najbolje zna.
    Ovo znači da nemaju svi iste "polazne pozicije" tj. neki su favorizovani. Ako je neko dijete zaostalo u mentalnom razvoju tj. bog ga je takvog stvorio, po tvojoj priči on ide pravo u raj, da mu se kompenzuju godine patnje na materijalnom svijetu. Zašto je ovakvo dijete favorizovano? Ono ne može da čini grijehove i dobra djela, ono samo pati (ovo je malo diskutabilno, ali nije to poenta). Čime je zaslužilo tu vječnu sreću i mir?

Nabla Guest

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Ovo znači da nemaju svi iste "polazne pozicije" tj. neki su favorizovani. Ako je neko dijete zaostalo u mentalnom razvoju tj. bog ga je takvog stvorio, po tvojoj priči on ide pravo u raj, da mu se kompenzuju godine patnje na materijalnom svijetu. Zašto je ovakvo dijete favorizovano? Ono ne može da čini grijehove i dobra djela, ono samo pati (ovo je malo diskutabilno, ali nije to poenta). Čine je zaslužilo ulazak?
    Naravno da imaju svi istu polaznu poziciju. Polazna pozicija je Adam, pračovjek. On je skrenuo s puta koji mu je Bog zacrtao, pa su i njegova djeca malo po malo skretala, i došli smo do ovog današnjeg stanja kad se rađamo sa 8 ruku i 3 glave.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kada činiš loša djela anđeli bježe od tebe i ti onda postaješ podložan uticaju šejtana. Međutim, onda kada činiš dobra djela anđeli su uz tebe i u tome te podržavaju. To je Božansko pravilo na ovome svijetu. Ako bi počinio silovanje, ne možeš reći da je ono od Boga jer je On tako htio. Ne, On je tebi dao slobodnu volju i pravila igre. Ko se pravila bude pridržavao, to je za njega bolje i obratno.
    Dobro, to ja kapiram, ali opet se ne mogu otet utisku da je to vrlo sebicno i licemjerno od boga, da se igra velikog brata, da smo samo pioni, da smo samo njegove igracke....

Upravo tako. Svaki čovjek za sebe misli da je najbolji, međutim isključivo će se djela vagati na onome svijetu. Lijepo je to što ti voliš malu dječicu i što se sa njima igraš i to je dobro djelo, međutim mnogo je bolje da im nešto kupiš, da ih nahraniš, izvedeš. Parola "ja sam dobar u duši" - je jedna od najvećih šejtanskih spletki na ovome svijetu. Da vidimo mi tvoja djela gospodine kvarni ???
    Ali kakvu razliku pravi jedno ili vise dobroh djela, to mi kazi?? Dobija li se neki VIP status u raju onda??
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Dobro, to ja kapiram, ali opet se ne mogu otet utisku da je to vrlo sebicno i licemjerno od boga, da se igra velikog brata, da smo samo pioni, da smo samo njegove igracke....

Ali kakvu razliku pravi jedno ili vise dobroh djela, to mi kazi?? Dobija li se neki VIP status u raju onda??
    Vise djevica za vise dobrih djela. Mada meni bi vise odgovaralo da su drolje no djevice. Iskustvo je vazno i na onom svijetu isto koliko na ovom

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Naravno da imaju svi istu polaznu poziciju. Polazna pozicija je Adam, pračovjek. On je skrenuo s puta koji mu je Bog zacrtao, pa su i njegova djeca malo po malo skretala, i došli smo do ovog današnjeg stanja kad se rađamo sa 8 ruku i 3 glave.
    Ni meni ne radi radar za sarkazam večeras, pa mi pojasni malo ovo.

Page 11 of 19 FirstFirst ... 789101112131415 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)