Posto ti gospodaris Google-om, ne mozes da ga naoves bogom, jer je Bog sâm gospodar, njime ne gospodari niko. Ja nisam ni napisala da su cuda potrebna, nego da Google za razliku od Boga NE moze da cini cuda, ako bi nekada I bila potrebna. Na protiv, jedino sto on moze, je da padne.
Zaboravljas faktor ljudi koji utice na to KADA se radjaju osakacena deca? Kada su produkt krvnog srodstva, kada je covek zatrovao svoju okolinu atomskim zracenjem, kada se zene vestacki oplodjuju, kada trudnice maltretiraju svoje telo svakakvim otrovima, lista je veoma dugacka....
Da je Bog digao ruke od coveka, on vise ne bi postojao. Ali, ti si ziv i ovde si. Prica o Adamu i Evi moze da bude figurativna, ali pouka je vazna, jer je ljudima onoga doba bilo potrebno nesto sto mogu da identifikuju sa sobom. Smesno je kada danasnji covek veruje u ovcicu i vuka kako zive zajedno u raju.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Da skratimo:
Religija je dio ljudske prirode, a naši mozgovi su programirani tako da vjeruju u postojanje Boga, tvrde znanstvenici.
Naime, nova istraživanja na bebama i djeci, predstavljena u časopisu New Scientist, pokazala su da je mozak uređen tako da sebe doživljava odvojeno od tijela. Stručnjaci smatraju da nam ova distanca omogućuje da vjerujemo u nadnaravno i zamišljamo imaginarne prijatelje.
Neka druga, ranija istraživanja otkrila su pak da ljudski umovi imaju pretjerano razvijen osjećaj za uzrok i posljedicu koji nas navodi da posvuda vidimo svrhu i dizajn, čak i kada ih nema.
Tako djeca već sa sedam godina vjeruju da su kamenje, rijeke i ptice stvoreni s određenom svrhom.
Ove dvije sklonosti zajedno čine nas savršeno programiranim za vjerovanje u Boga, zaključuju znanstvenici.
Profesor Paul Bloom, psihijatar na sveučilištu Yale u SAD-u kaže kako postoje „mnogi dokazi da su nam temelji vjerovanja usađeni“. "Svi ljudi imaju takve moždane krugove i oni nikada ne nestaju“, objasnio je.
"Naravno, sve je u umu; dakle Boga nema!",komentirat će ateisti.
"Naravno, čovjek je i stvoren da vjeruje; to potvrđuje da Boga ima!",odgovorit će vjernici. http://www.jutarnji.hr/ljudi-su-prog...u-boga/286034/
Nema boga, postoji samo GOOGLE![]()
I nisam zidar, ali eto
Lose sam se izrazio. Razmisljao sam prije nego sto sam dopustio da mi neko utuvi u glavu svoje stavove. Naravno da sam cuo kako ljudi pricaju o bogu, zivotu posle smrti itd. na TV-u. Licno nikad niko nije pokusao da mi soli pamet tim stvarima. Za to sam se sam zainteresovao i odma sam shvatio da su to gluposti. I nikad mi nije palo na pamet da ista od toga shvatim ozbiljno.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Svaki ce se roditelj truditi oko soga djeteta. To znaci da su roditelji koji imaju takvo dijete, u neku ruku povlasceni, jer je dovoljno da paze na svoje tako od boga dato dijete i zasluzili su raj?
E i kad pomenu broj dobrih djela, sto pise u kuranu, da li je isto ako napravis jedno ili ako napravis vise dobrih djela?
I nisam zidar, ali eto
Ako baciš kamen u staklo, ono će se razbiti. Ali, ti ćeš dodatno da ispaštaš jer nemaš više to staklo, moraćeš da se potrudiš da ponovo zaradiš za kupovinu novog stakla. A pošto nema stakla, promaja ubija, to će dodatno da te iznervira jer niko ne voli promaju, ponašaćeš se impulsivno, donosićeš odluke koje će ti dodatno pogoršati situaciju... Osim ako odlučiš da je svaka situacija dobra za tebe. Pakao nije loš onima koji vole loše stvari. Dobro i loše su dvije strane istog novčića. Zajedno čine cjelinu. Na tebi je da izabereš glavu ili pismo.
Kako onda objasnjavas da sve vise i vise ljudi shvata da nema boga? Vecina djece ce povjerovat u sve sto im ispricas. Zavisi samo od pristupa na koji ces to da uradis. I kako to da ta ista djeca kad odrastu dodju do zakljucka da nema boga? To ti je Mabuse jedna vrsta evolucije. Nazovimo je intelektualnom evolucijom, iako je to mozda presirok pojam.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Vjerujte u boga onda kada ga vidite..ovako samo trosite rijeci..
I nisam zidar, ali eto
Ljudi su stvorili imaginaciju boga kako bi imali koga da krive za nesrece,nepravde,epidemije i slicne nevolje..
`bog je tako htio`..`bog je tako odlucio` i sl.
A niko ne unisti nikoga kao covjek covjeka
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks