Kada činiš loša djela anđeli bježe od tebe i ti onda postaješ podložan uticaju šejtana. Međutim, onda kada činiš dobra djela anđeli su uz tebe i u tome te podržavaju. To je Božansko pravilo na ovome svijetu. Ako bi počinio silovanje, ne možeš reći da je ono od Boga jer je On tako htio. Ne, On je tebi dao slobodnu volju i pravila igre. Ko se pravila bude pridržavao, to je za njega bolje i obratno.Pa ako od men)e zavisi, sto se onda on petlja? I ako od mene zavisi, zasto postavlja pravila igre???
Upravo tako. Svaki čovjek za sebe misli da je najbolji, međutim isključivo će se djela vagati na onome svijetu. Lijepo je to što ti voliš malu dječicu i što se sa njima igraš i to je dobro djelo, međutim mnogo je bolje da im nešto kupiš, da ih nahraniš, izvedeš. Parola "ja sam dobar u duši" - je jedna od najvećih šejtanskih spletki na ovome svijetu. Da vidimo mi tvoja djela gospodine kvarniHtio sam da kazem,ako je neko dobar, zar je bitno koliko je dobrih djela ucinio? Postoji li neka vagadobrih djela,gdje neka vrijede vise od drugih? Sto se dobija sa povecanjem dobrih djela? Reputation power u raju ?![]()
:
???

???

Reply With Quote
Bookmarks