Ja nijesam direktno tebe prozvala ni rekla da s ti bio Srbin, govorim ti o onima Dzoni koje ti glasas, onima koji su gurnuli Crnu Goru u rat, okalajli joj ime a ti im sad dajes podrsku, i dok pljackaju tu istu zemlju, unistavaju joj ljepote, prodaju ih. Mene to boli, jer ja Crnu Goru istinski volim a oni mi se gade jer je konkretno unistavaju. Kazem ti, himna i ustajanje ne ustajanje, meni je to ruzno, ali nije seno koliko svaki euro ukraden ovoj zemlji od strane onih kojima ti dajes podrsku.
Milo nije moj tip, ne bi popila sa njim kafu, jer je ne pijem sa neljudima.Naravno da pratim sport, gledala sam tu utakmicu u Kotor na trg i naravno navijala za crnu Goru i to nisko pitanje si uputio na skroz pogresnu adresu. Pitaj svoje partijske drugove za koga su navjali![]()
Minjo, ne znam gdje si živio 1991-1997 ali mislim da su stvari prilično jasne!
Ništa se u Crnoj Gori nije suštinski izmjenilo ...i dalje je većina pravoslavnog stanovništva( skoro 2/3) prosrpski orjentisana , samo se sada i pišu Srbima za razliku od prije kada nije bilo potrebe s obzirom na politiku vlasti.Kada izađeš malo van 4 nahije i po kojeg brda teško ćeš nailaziti na Crnogorce koji misle kao i mi... i zašto to kriti...
Jednostavno je tako i tačka.
Da li ćemo uspjeti sa njima da nađemo koncezus po mnogim pitanjima...ubjeđen sam da možemo i hoćemo.
Kada malo dublje zaviriš u njih same , vidjećeš da oni ne traže previše ...
Da se ubaci trobojka kao predsjednička zastava i da se skrate dvije strofe himne...
Priznajmo, trobojka nije strana izmišljena zastava u Crnoj Gori.Mnogi je ne vole jer je vezuju za srpstvo...ali špto da radimo kada je naš knjaz i kralj Nikola u to vrijeme bio na tom fonu.I u Ustavu ( ne neke druge države) već Crne Gore iz 1905 dok smo bili knjaževina stojala je ta zastava, pa kraljevina 1910, ponovo ta zastava---pa čak ni himna nije bila ova sadašnja----a poštujemo tradiciju i obnovismo državu...
Što znači obnoviti?
Mnogo manje treba nego što i sanjaš da se ljudi slože jer to je isti narod sa dva imena..valjda su braća i sestre ako se različito pišu ipak braća i sestre.
Politikanstvo je čudo uradilo.
Ponavljam , danas Crnu Goru plašiti Srđom,Medom,Andrijom i četnicima je smiješno.
1991 je bilo opasno...
Svijet i međunarodni faktori su odredili naš put i on je na sreću našu ,EVROPSKA UNIJA, tako da i ovi gore pomenuti znaju kako se moraju ponašati.
Sve drugo je duvanje u leđa Canetu,Mićunu i ostalima..vjeruj mi!!!
Libertas
Zadnjih cetrdes godina sam u CG,jel dovoljno.
Tvoj zal i mnogih sto smo obnovili drzavu shvacam,jer je trovanje od 80 godina veliko za brzo ozdravljenje.
Naravno da je malo potrebno volje za pomirenjem,tako je danas Milic u svom kabinetu stavio Crnogorsku drzavnu zastavu,zastavu snp,zastavu EU.
Od njega dosta pa neka su blizu izbori u Podgorici,u ljubavi i izbornoj trci,sva su sredstva dozvoljena![]()
Last edited by minjo; 24-03-10 at 08:43.
Eno je Milic sinoc izbore vec proglasio neregulanim![]()
AJMO CRNA GORO !!!
milic je dpsov covjek zapamtite to...
:)
kako samo ovo izracuna, genije, da ces mi objasnit...jer ja jos ne sretoh nekoga sto se izjasnjava kao Crnogorac(etnicki) a prosrpski je orijentisan
ili si mozda povjerovao u Mandicevu izjavu da ce na sledecem popisu bit preko 50% Srba?Tebi to ne bi bio problem, jer vidim da je tebi nacionalnost relativna cinjenica
+1, kratko, jasno i mjerljivo.
O navijačima je bilo hiljade tema i biće ih još.
Otpor Srba i dijela Crnogoraca prema reprezentacijama Crne Gore nije vezan za otpor prema zemlji Crnoj Gori, nego prema Vlasti koja sebe identifikuje sa državom.
Pogledajte divan film Invictus ( Klint Istvud, Morgan Frimen) o Mendeli i Južnoj Africi. Mendela objašnjava kako su u zatvoru navijali protiv reprezentacije Južne Afrike, jer su je gledali kao simbol burske vlasti. Oni su bili neprijatelji države, pa evo ne ukinuše JAR kad su došli na vlast. Svašta se može naučiti iz tog filma.
Identitetsko i državotvorno pitanje će biti glavno na LOKALNIM izborima, jer vlast nema za šta drugo da se uhvati.
Generalna mana identiteta je što nije definisan, jer kad sdp govori o Crnogorcima, nikad mi nije jasno da li misli na građane Crne Gore (što jesam) ili na etničke Crnogorce (što nisam)
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
U kojim gradovima je najubedljivije pobjedila opcija za nezavisnost?
Ko je glasao za NE?
Budimo pošteni i odgovorimo:
Za NE je od 45% dobijenih glasova 99% bilo pravoslavno stanovništvo( Crnogorci mi Srbi)
Za DA je od 55% dobijenih glasova 99% bilo nepravoslavno stanovništvo( Albanci, Bošnjaci, Muslimani,Hrvati) i nekih 70% Crnogoraca!
Znači u apsolutnim brojkama ima oko 75% pravoslavaca i 25% nepravoslavaca!
Maksimum u referendumskim brojkama 30% ili mrvicu više je glasalo nezavisnost od pravoslavaca a skoro 25% nepravoslavaca
Na drugoj strani skoro svih 45% su bili pravoslavci !
Ako znate matematiku između 30% i 45% na ukupno 75% !
Koliko je 30 od 75?
Poći ću vam 40%
Koliko je 45 od75?
Pomoći ću vam 60%
Da li prihvatate da su svih 60% pravoslavaca koji su glasali za NE prosrpski orjentisani?
Naravno da prihvatate!
Ako vam nešto nije jasno , pitajte!
Pnda ću vam odgovoriti poi opštinama i to detaljno!
Da se više ne lažemo!
Znači demantujte ali molim vas bez otrcanih floskula o demokratiji, međuetničkom skladu jer ovdje ste bili sumnjičavi i ja sam izložio neke brojke!
Ako smatrate da su problematične, spreman sam na iscrpne odgovore...
Libertas
po toj logici Srbin radikal bi trebao da navija protiv Srbije zato sto je Tadic na vlast?!?glupost
+ da dodam da jos nisam sreo takvog Crnogorca koji navija protiv CG zbog DPS-a
djelimicno tacno, ali niko me ne moze ubijediti da su Mandic, Danilovic i ostali preko noci postali crnogorske patriote, te da je ne bi najradije vidjeli kao pokrajinu Srbije
to je tvoj subjektivan dozivljaj...kada neko iz SDP-a kaze Crnogorac onda je jasno da se odnosi na etnicke Crnogorce...kada pak neko iz Nove kaze Crnogorac onda to moze imati dvojako znacenje
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks