Page 61 of 171 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161 ... LastLast
Results 1,501 to 1,525 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Ljudi koji ne pripadaju nekoj naučnoj instituciji takođe imaju neko svoje razmišljanje . Mislim slažu se sa naukom ali za neka moralna ili druga pitanja imaju drugačije mišljenje.

Većina naučnika su bili vjernici. Ima ih i dosta koji su bili ateisti.
    Zanimljivo da dosta njih za čija religiska shvatanja znam nijesu se slagali sa zvaničnim crkvenim tumačenjem. Imali su neko svoje razmišljanje o Bogu i ostalim stvarima.

Netreba zaboraviti ni domaće kobasice na Žan Mišel Žaru (što bi rekao Rambo Amadeus)
    Dvije "prograsivne ideje" mi izgledaju "ukusne" za iznad roštilja
    Jedna priča o takozvanim "modelima stvarnosti" a druga bi mogla da se zove "osnovna obuka za intelektualne komandose" ...

Ljudi su društvena bića.
    Ta organizacija bi mogla da štiti prava i slobode ateista ako su u nekoj sredini ugrožena.
    Naprimjer, možda je neko ateista a da to zbog nekih društvenih okolnosti nesmije ili mu je neprijatno da pokazuje.

Onda može da razrađuje ideje ateizma u nekom pozitivnom smislu. Naprimjer filozofske osnove ateizma. Ja smatram da je ateizam ravnopravna sa ostalim religiska (vjerujuća) teorija sa jednim osnovnim vjerovanjem "da Bog ne postoji". Ne postoji dokaz za ovo tvrđenje pa ono spada u vjerovanje.

Problem je takođe što Bog nije nešto jasno opšte definisano već zavisi od individualnih shvatanja i nekih puteva traženja odgovora na pitanje "Šta je Bog?".
    Moje shvatanje je blisko nekoj vrsti "informacije" ("U početku bješe riječ..." iz Bibliske Knjige Postanja tumačim kao "U početku bješe informacija ...") sa jedne strane .
    Sa druge strane je možda neko fizičko polje sila sa više dimenzija (prostor-vrijeme, simetrije, kvantne fluktuacije, strune, paralelizmi,....) Možda 12 dimenzija , možda manje ili više. Ko zna.
    Možda neka veza između geometrije prostora i materije(energije) ... mojih moralnih i filozofsko logičkih shvatanja...

Takođe mogu ateističke ideje da se razrađuju i opravdavaju u raznim drugim pravcima od sperčavanja vjerskih sukoba jer za njih nebi bilo povoda da nije religije i.t.d.,

Da ali je možda nekome važan dio nekog opštih razmišlanja, shvatanja i prava na takvo mišljenje.
    Vec je receno da njihove institucije su Naucne Institucije gdje oni i brane svoja prava radeci za covjecanstvo gurajuci nauku i covjecanstvo naprijed u buducnost i novim dostignucima. Malo pricaju a mnogo rade.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BooQy View Post
    Hate na visokom nivou
    Grijesis BooQy, nema tu nikakav Hate, covjek niju u takvom nivou da Hate-uje nikoga nego on samo Realno razumije sve oko sebe i o sebi, on samo ne moze da shvati zasto ste takvi kakvi jeste i to ga jako umara, ali daje sve od sebe da dodje do odgovora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koji mi? Ja sam ateista. Duuuuh
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BooQy View Post
    Koji mi? Ja sam ateista. Duuuuh
    Meni je zao, ali rijec "Hate" sam razumio kao "mrznja" nisam obratio paznju na tvoje comentare.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Nisam znao za Andju i Seth Greena da su ateisti. Andja mi je mila jer je humanitarac a Seth Green je faca nad facama. Sad su mi jos miliji
    Nadjoh sad nesto sto je Seth rekao za boga:

Quote Originally Posted by Seth Green
    God is pretty much a myth created over time to deny that we're responsible for our own actions
    Last edited by VanjaTheMan; 02-03-10 at 19:33.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja nijesam znao da su Brus Li, Džek Nikolson, Marija Kiri ateisti . Interesantno.
    Nekako mi se ovo čini dosta iz Američkog ugla.
    Meni bi prvo pali na pamet Bertrand Russel , Paul Dirac, Juri Gagarin , indus Gora http://atheistcentre.in/ ...

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

A zar je bitno ko je od poznatih ateista... ne znam ni što ce im da se izjašnjavaju i deklarišu tako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    A zar je bitno ko je od poznatih ateista... ne znam ni što ce im da se izjašnjavaju i deklarišu tako.
    Mogli bi i da raspravljamo ko je od poznatih volio da sluša Baha a ko ne.
    Neko se izjašnjava i deklariše da nevoli klasičnu muziku a neko da voli.
    Zašto bi sa teizmom i ateizmom bilo drugačije? Ljudi slobodno izražavaju svoje stavove, što je mnogo bolje nego da ih kriju. Možda nije bitno . Ko zna ? Ako se povede razgovor baš i o tome čovjek kaže šta misli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Brus Li
    Ateizam ftw.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Ateizam ftw.
    Ostaje nada da je Pai Mei (iz Kill Bill-a) neka sorta vjernika ali ga nesmijem pitat. Inače ...

... što li je ovako nadrndan?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja nijesam znao da su Brus Li, Džek Nikolson, Marija Kiri ateisti . Interesantno.
    Nekako mi se ovo čini dosta iz Američkog ugla.
    Meni bi prvo pali na pamet Bertrand Russel , Paul Dirac, Juri Gagarin , indus Gora http://atheistcentre.in/ ...
    juri gagarin je zivio u komunistickom dobu? cini mi se da covjek koji je bio toliko poznat,bash nije smio javno reci da je vjernik,bar u to doba,kao i mnogi drugi.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja sam ateista.

Teista cu postati, kad mi teisti daju odgovore na sledeca pitanja:

1. Dje je Bog, kako izgleda, sto radi? (Odg tipa "Bog je u nama/tebi/svuda" ne prihvatam, u meni sam samo ja, a ja nisam Bog, niti jedan dio mene je Bozji)

2. Ako su Adam i Eva prvi ljudi, s kim su se hebala njihova djeca, pa nas ima ovoliko? Ili je u pitanju bio incest?

3. Gdje je bio Bog jedan dio mog zivota, s kojim sam na svu srecu uspio da se izborim, i spasem sebe? (Odg tipa "Zasto mislis da te Bog nije spasio" ne prihvatam, jer znam ko me je spasio, a to nije bio Bog)

Evo za pocetak, ko mi odg na ova pitanja, postavicu mu jos, prihvatljivi odgovori na ova pitanja ce razbit moje ateisticko razmisljanje, i natjerat me da se zamislim, a onda imam jos neka pitanja.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Ja sam ateista.

1. Dje je Bog, kako izgleda, sto radi? (Odg tipa "Bog je u nama/tebi/svuda" ne prihvatam, u meni sam samo ja, a ja nisam Bog, niti jedan dio mene je Bozji)

2. Ako su Adam i Eva prvi ljudi, s kim su se hebala njihova djeca, pa nas ima ovoliko? Ili je u pitanju bio incest?

3. Gdje je bio Bog jedan dio mog zivota, s kojim sam na svu srecu uspio da se izborim, i spasem sebe? (Odg tipa "Zasto mislis da te Bog nije spasio" ne prihvatam, jer znam ko me je spasio, a to nije bio Bog)

Evo za pocetak, ko mi odg na ova pitanja, postavicu mu jos, prihvatljivi odgovori na ova pitanja ce razbit moje ateisticko razmisljanje, i natjerat me da se zamislim, a onda imam jos neka pitanja.
    ateista cu postati kad mi ateisti daju odg na sledeca pitanja :
    1. kako je nastala zemlja i zivot na njoj (ne prihvatam odgovore da je to dokazano u prazno,daj da vidim dokaze,ne klipove sa youtuba, i zapise onog tuljana o evoluciji,jer je njegova knjiga i previse ismijana i sve vise odlagana u stranu ,nego bash dokaze)
    2. kako je iz svega toga nastao covjek ( zaobidji price,majmun nije mogao da dovati bananu,pa se polako ispravljao i tako nastavljao razvoj do covjeka,jer je to u najmanju ruku glupo )
    3. i zasto svako od nas govori recenice tipa ''boze pomozi,kakav lik'' ''boze,sto je sa momkom'' ''molim te,daj da dobijem 10 iz poljoprivrede'' itd itd ( i ne prihvatam odg ''a to je ustaljen recnik'' i slicne gluposti,jer ti kazesh da bog nije u tebi nikako..ja evo kazem da jeste,i dao sam ti mali dokaz tome,a ti meni nikakav da bog nije u tebi) ..hvala.

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

Quote Originally Posted by protuva View Post
    1. kako je nastala zemlja i zivot na njoj (ne prihvatam odgovore da je to dokazano u prazno,daj da vidim dokaze,ne klipove sa youtuba, i zapise onog tuljana o evoluciji,jer je njegova knjiga i previse ismijana i sve vise odlagana u stranu ,nego bash dokaze)
    2. kako je iz svega toga nastao covjek ( zaobidji price,majmun nije mogao da dovati bananu,pa se polako ispravljao i tako nastavljao razvoj do covjeka,jer je to u najmanju ruku glupo )
    3. i zasto svako od nas govori recenice tipa ''boze pomozi,kakav lik'' ''boze,sto je sa momkom'' ''molim te,daj da dobijem 10 iz poljoprivrede'' itd itd ( i ne prihvatam odg ''a to je ustaljen recnik'' i slicne gluposti,jer ti kazesh da bog nije u tebi nikako..ja evo kazem da jeste,i dao sam ti mali dokaz tome,a ti meni nikakav da bog nije u tebi) ..hvala.
    Bliže ti je objašnjenje o postanku svega ono iz biblije nego naučni dokazi i pretpostavke.

Nije strašno ne znati. Nekad ćeš saznati. Strašno je bojati se ne znati, i onda prihvatajući bilo što samo da ti bude lakše. To je krst koji nose svi vjernici.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bliže ti je objašnjenje o postanku svega ono iz biblije nego naučni dokazi i pretpostavke.

Nije strašno ne znati. Nekad ćeš saznati. Strašno je bojati se ne znati, i onda prihvatajući bilo što samo da ti bude lakše. To je krst koji nose svi vjernici.
    ahahha,cekaj...jesi mi ponudio dokaze?? ne vidim u cemu je problem,rekao sam fino,kad mi dash opipljive dokaze,prelazim u ateizam...o cemu se radi? pokushavash da uporedjujesh dokaze,sta? daj dokaze,pa pricamo dalje,ne troshe mi se rijeci bash bzvz

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

ahahha,cekaj...jesi mi ponudio dokaze?? ne vidim u cemu je problem,rekao sam fino,kad mi dash opipljive dokaze,prelazim u ateizam...o cemu se radi? pokushavash da uporedjujesh dokaze,sta? daj dokaze,pa pricamo dalje,ne troshe mi se rijeci bash bzvz
    A koji su ti dokazi za to da je žena nastala iz muškarčevog rebra?

Ova je priča ispričana milion i jedan put i svako novi je opet pokrene, ali eto, dosadno mi je danas pa imam vremena da vidim što ćeš navesti kao dokaže

edit: ne znam koje si knjige čitao(a mislim da nisi uopšte) nigdje se u teoriji evolucije ne pominje da je čovjek nastao od majmuna. Malo se edukuj pa nećeš ovakve izvale imati, a tek si došao
    Last edited by Mojsije; 04-03-10 at 16:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A koji su ti dokazi za to da je žena nastala iz muškarčevog rebra?

Ova je priča ispričana milion i jedan put i svako novi je opet pokrene, ali eto, dosadno mi je danas pa imam vremena da vidim što ćeš navesti kao dokaže

edit: ne znam koje si knjige čitao(a mislim da nisi uopšte) nigdje se u teoriji evolucije ne pominje da je čovjek nastao od majmuna. Malo se edukuj pa nećeš ovakve izvale imati, a tek si došao
    opet ti...cekaj,ima li opcija da se nacrta na ovom forumu nesto? pokusao bih i tako da ti objasnim...alk evo opet cu...DAJ ODG MI NA PITANJA?? mozesh li?? ne prebachaj temu ,nego odg na pitanja,kad ti je vec dosadno...
    p.s. ko je pomenuo knjigu evolucije? fino procitash recenicu cijelu,zapazish enterpunkcijske znake,chak sam upravo za takve kao sto si ti,stavio i pod brojem 1. i brojem 2 da bi lakshe ukapirali,jer kapiram da ne mogu bash odma,pa povezesh sta je pisac htio reci..vjeruj mi,okretanjem recenica ispadash prosjecan sagovornik,sto sam znao da jesi,iz mnostva tvojih postova ODGOVORI MI NA PITANJA

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

opet ti...cekaj,ima li opcija da se nacrta na ovom forumu nesto? pokusao bih i tako da ti objasnim...alk evo opet cu...DAJ ODG MI NA PITANJA?? mozesh li?? ne prebachaj temu ,nego odg na pitanja,kad ti je vec dosadno...
    p.s. ko je pomenuo knjigu evolucije? fino procitash recenicu cijelu,zapazish enterpunkcijske znake,chak sam upravo za takve kao sto si ti,stavio i pod brojem 1. i brojem 2 da bi lakshe ukapirali,jer kapiram da ne mogu bash odma,pa povezesh sta je pisac htio reci..vjeruj mi,okretanjem recenica ispadash prosjecan sagovornik,sto sam znao da jesi,iz mnostva tvojih postova ODGOVORI MI NA PITANJA
    Pitanja su odgovorena davno i još se odgovaraju. Ako ti hoćeš da ti ja sad ponaosob dajem odgovor na sve, mora da si poludio, ili misliš da ja stvarno imam vremena da ispišem 203838373 karaktera i stranica.

U onom postu gore, automatski si odbacio sve odgovore eminentnih naučnika koji su decenijama sakupljali materijal i proučavali stvari, i sve to nazvao glupošću. Ja mislim da to više govori o tvom načinu rezonovanja nego o njima kao naučnicima. A ako ti tek tako sve odbacuješ, ja ti ne bih imao što reći. Uz to odmah prozivaš ljude s tim rečenicama 'takvi kao ti' i sl, i onda očekuješ da te neko ozbiljno shvati. Nisam siguran koliko daleko možeš da doguraš s tim stavom.
    Ima ovdje još ljudi koji zastupaju tvoju priču ali nemaju tvoj attitude, s toga su mnogo poštovaniji od strane sagovornika.
    Svaka teorija ima nedostatke, ali oni se otkrivaju svakodnevno i naše znanje se nadopunjuje.
    Tebi ako je lakše da vjeruješ u to što vjeruješ samo nastavi tako, biblija se ne mijenja evo 2000 godina, svo znanje je tu. Lijepo spavaj sa tim znanjem, možda nekad se probudiš i skontaš da ta kaša u tvojoj glavi služi nečem višem od pukog upijanja nečeg što je neko davno napisao i rekao da je to hooly shit

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pitanja su odgovorena davno i još se odgovaraju. Ako ti hoćeš da ti ja sad ponaosob dajem odgovor na sve, mora da si poludio, ili misliš da ja stvarno imam vremena da ispišem 203838373 karaktera i stranica.

U onom postu gore, automatski si odbacio sve odgovore eminentnih naučnika koji su decenijama sakupljali materijal i proučavali stvari, i sve to nazvao glupošću. Ja mislim da to više govori o tvom načinu rezonovanja nego o njima kao naučnicima. A ako ti tek tako sve odbacuješ, ja ti ne bih imao što reći. Uz to odmah prozivaš ljude s tim rečenicama 'takvi kao ti' i sl, i onda očekuješ da te neko ozbiljno shvati. Nisam siguran koliko daleko možeš da doguraš s tim stavom.
    Ima ovdje još ljudi koji zastupaju tvoju priču ali nemaju tvoj attitude, s toga su mnogo poštovaniji od strane sagovornika.
    Svaka teorija ima nedostatke, ali oni se otkrivaju svakodnevno i naše znanje se nadopunjuje.
    Tebi ako je lakše da vjeruješ u to što vjeruješ samo nastavi tako, biblija se ne mijenja evo 2000 godina, svo znanje je tu. Lijepo spavaj sa tim znanjem, možda nekad se probudiš i skontaš da ta kaša u tvojoj glavi služi nečem višem od pukog upijanja nečeg što je neko davno napisao i rekao da je to hooly shit
    isto kao sto je odbacena svaka teorija da bog postoji,odmah od tih naucnika...tako i ja odbacujem teorije o evoluciji,jer prije sve vrijedjaju...ti naravno ne mozesh da mi dash dokaze,jer ih nema,NE POSTOJE,niti ce ikad...moj attitude si potkrijepio ovom tvojom recenicom ''skontaš da ta kaša u tvojoj glavi ''..pa ti vidji ko upada u lazi...ocesh da budes kulturan i postovan sagovornik a ovako se izrazavash ne ide machak zasto ima da se mijenja nesto sto je utvrdjeno? a ti razmisli zasto se mijenja teorija evolucije i iz godine u godinu se sve vise negira,od istih onih koji su je renije uzimali za mjerodavnu ...e tu se zamisli nesto sto je dokazano se ne mijenja,a ono sto se mijenja i negira,razmisli sto je imash pozdrav
    p.s. sa ovakvm stavom ,evo dogurah dovoljno daleko,da imam sredstava da se lagodno shetkam kroz zivot i da vidim veliku vecinu tih mjesta koje ti teshko da cesh ikad,ne zbog para,nego zbog nepostojanja interesovanja.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Nemoj na pitanja da odgovaras pitanjima, nego pruzi odgovore, ako ih ne znas, reci NE ZNAM, i onda mi mozes postavit tvoja pitanja.

Na ovo boldovano si sebi odgovrio ovim crvenim boldovanim.

Uzmimo za primjer da se diejte rodi, i odrasta u totalnoj izolaciji, samo sa majkom i ocem. Ako majka i otac nikad ne prizovu boga u pomoc, nikad mu ne kazu da TREBA da vjeruje, mislis da ce to dijete razviti svijest da je postalo od boga, i da ce mu se gabrijel pojaviti u snu, i isus mu pokazat put, i lucifer probat da ga zavede? Mislim da ne.

E sad posto ces mi odma kontru udarit, da kazem i ovo.

Isto tako, da ti isti roditelji nikad ne pomenu Darvina, evoluciju, majmune, to dijete nece bit svjesno te teorije dok je malo, isto kao sto nece bit scjesno postojanja boga.

S tim u vezi, roditelji ce morat da smisle neki treci nacin postanka ljudi, i to dijete nece bit vjernik, niti evolucionar, nego nesto sto mu roditelji pricaju, i on ce naravno to da prihvati.

Tako da je to boze pomozi mi vrlo ustaljen recnik, koji djeca stalno slusaju, nemoj psovat pred djecom, nece ni ona znat sto su psovke ni sto znace.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

isto kao sto je odbacena svaka teorija da bog postoji,odmah od tih naucnika...tako i ja odbacujem teorije o evoluciji,jer prije sve vrijedjaju...ti naravno ne mozesh da mi dash dokaze,jer ih nema,NE POSTOJE,niti ce ikad...moj attitude si potkrijepio ovom tvojom recenicom ''skontaš da ta kaša u tvojoj glavi ''..pa ti vidji ko upada u lazi...ocesh da budes kulturan i postovan sagovornik a ovako se izrazavash ne ide machak zasto ima da se mijenja nesto sto je utvrdjeno? a ti razmisli zasto se mijenja teorija evolucije i iz godine u godinu se sve vise negira,od istih onih koji su je renije uzimali za mjerodavnu ...e tu se zamisli nesto sto je dokazano se ne mijenja,a ono sto se mijenja i negira,razmisli sto je imash pozdrav
    p.s. sa ovakvm stavom ,evo dogurah dovoljno daleko,da imam sredstava da se lagodno shetkam kroz zivot i da vidim veliku vecinu tih mjesta koje ti teshko da cesh ikad,ne zbog para,nego zbog nepostojanja interesovanja.
    Jednu bitnu stvar si predvidio.
    Teret dokazivanja iliti onus probandi je na vjernicima. Ti pokušavaš postojanjem boga da objasniš postanak svega. Ja ne. Ja se vodim naučnim činjenicama i pokušavam da objasnim postanak svega uz pomoć nauke, a to ne uključuje boga. To je vrlo bitna razlika. Moraš to imati u vidu.
    Želim ti da se i dalje 'lagodno šetkaš kroz život' i doguraš još dalje.
    Poz

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoj na pitanja da odgovaras pitanjima, nego pruzi odgovore, ako ih ne znas, reci NE ZNAM, i onda mi mozes postavit tvoja pitanja.

Na ovo boldovano si sebi odgovrio ovim crvenim boldovanim.

Uzmimo za primjer da se diejte rodi, i odrasta u totalnoj izolaciji, samo sa majkom i ocem. Ako majka i otac nikad ne prizovu boga u pomoc, nikad mu ne kazu da TREBA da vjeruje, mislis da ce to dijete razviti svijest da je postalo od boga, i da ce mu se gabrijel pojaviti u snu, i isus mu pokazat put, i lucifer probat da ga zavede? Mislim da ne.

E sad posto ces mi odma kontru udarit, da kazem i ovo.

Isto tako, da ti isti roditelji nikad ne pomenu Darvina, evoluciju, majmune, to dijete nece bit svjesno te teorije dok je malo, isto kao sto nece bit scjesno postojanja boga.

S tim u vezi, roditelji ce morat da smisle neki treci nacin postanka ljudi, i to dijete nece bit vjernik, niti evolucionar, nego nesto sto mu roditelji pricaju, i on ce naravno to da prihvati.

Tako da je to boze pomozi mi vrlo ustaljen recnik, koji djeca stalno slusaju, nemoj psovat pred djecom, nece ni ona znat sto su psovke ni sto znace.
    ti ocesh da kazesh da je tovje mishljenej zasnovano na propagandi o evoluciji koja se gura u citavo drustvo? ako na osnovu toga ti zasnivash svoje mishljenje,onda ja i ti nemamo sto da pricamo... u glupa ti je pomalo ta prica... ako ovo,ako ono...ako ne bi nikad progovorio jednu rijec,ne bih znao govoriti,sto ne znaci da ne mogu nauciti,ili da nisam vec znao pricati...to ti je vrlo glpo shvatanje i zakljucak nedostojan fine rasprave.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jednu bitnu stvar si predvidio.
    Teret dokazivanja iliti onus probandi je na vjernicima. Ti pokušavaš postojanjem boga da objasniš postanak svega. Ja ne. Ja se vodim naučnim činjenicama i pokušavam da objasnim postanak svega uz pomoć nauke, a to ne uključuje boga. To je vrlo bitna razlika. Moraš to imati u vidu.
    Želim ti da se i dalje 'lagodno šetkaš kroz život' i doguraš još dalje.
    Poz
    ja ne pokushavam...vec ti pokushavash,samim tim,nije dokazano,cim pokushavash,ne pisi samo da bi nesto napisao,nego razmisli sta pisesh,pa tek onda zaista napisi tekst,jer ispada da pricash glupost( izvini) ... naucnim cinjenicama? pola tih cinjenica iz evolucije je pobijeno i ukinuto,ako bash pratish to,moroa bi znati...samim tim,nesto nije u redu sa tim naucnim dokazima kojima se ti vodish...ti se vodish cinjenicama nauchnim i pokushavash da objasnish postanak SVEGA naukom? ti si rodjen naukom? dinosaurusi si pobijeni naukom? ako sam pogreshno razumio ovo SVEGA,ne zamjeri,nisi se pravilno izrazio. takodje sve najbolje,pozz.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja sam ateista.

ti ocesh da kazesh da je tovje mishljenej zasnovano na propagandi o evoluciji koja se gura u citavo drustvo? ako na osnovu toga ti zasnivash svoje mishljenje,onda ja i ti nemamo sto da pricamo... u glupa ti je pomalo ta prica... ako ovo,ako ono...ako ne bi nikad progovorio jednu rijec,ne bih znao govoriti,sto ne znaci da ne mogu nauciti,ili da nisam vec znao pricati...to ti je vrlo glpo shvatanje i zakljucak nedostojan fine rasprave.
    Ja i dalje cekam odgovore na pitanja koja sam ti postavio, a ovo tvoje filozofiranje me ne zanima, zanimaju me cinjenice, posto se uporno pozivas na njih kad ti treba dokazat teoriju evolucije, nisam ja ovdje da tebi nista dokazujem, ja sam ovdje jer ocu odgovore na tri prosta pitanja koja sam postavio, nemoj mi odgovarat ako ih ne znas, inace samo sebe ukopavas u ocima drugih

Ti si zagovornik vjere, znaci vjerujes u Adama i Evu, prihvatas da smo svi nastali jebanjem brace i sestara, znaci prihvatas da smo svi mi neki degenerici, jer svi znamo do cega incest dovodi
    I nisam zidar, ali eto

Page 61 of 171 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks