Ja ti velim fino da njih dvojica ne mogu da se uporede, niti želim to da radim.
Jednostavno, Guti je fudbalski genije... koji je možda igrao i u pogrešnom klubu (nažalost) jer nije mogao da dođe do izražaja uslijed silnig marketing-galaktikos projekata koji je svako malo nagomilavao najbolje (čitaj: marketinški najprofitabilnije) fudbalere, i oni su jednostavno morali da igraju.
Ja sam samo rekao da Iniesta uopšte nije toliki majstor kolikim ga predstavljaju simpatizeri i fanovi Barseloninog totalnog fudbala koji promovišu zadnje 2 godine. Dakle, momak ima neosporan kvalitet - da ga nema, ne bi bio u Barseloni. Savršeno se uklopio u onu igru i filozofiju koju je Barselona izbacila na fudbalsku scenu, ali tek treba da se dokaže.
Iz one generacije Barseloninih fudbalera, jedino su dokazani Ćavi, Pujol i Mesi (molio bih sad da se ne ubacaju neki preinteligentni ljudi sa dokazima tipa Ibrahimovića, Ronaldinja, Anrija i ostalih pojačanja Barselone, jer to nije njihova škola)
Dakle, ono što treba Iniesta da uradi da bi postao jedan od najboljih (a ima realne šanse za to) jeste jedan konstantan kvalitet u igri narednih 3-4 godine (tu negdje otprilike do 30te). Ako to uspije, ja ću priznati da sam pogriješio.
Do tada, mislim da on nije igrač svjetske klase, ali svakako jeste igrač koji to može da postane (ako se kockice slože), ali ja mislim da se to neće desiti, jer ga ne smatram tom klasom. Jednostavno, tako mislim i treba li da me psujete sad zbog toga?
Nadam se da sam sada bio jasan.

Reply With Quote

nemoj mi Robbena zaboravit (jes da ima staklene noge) ali klasa nevidjena 

Bookmarks