''Bog je jedan arogantan kučkin sin! (sin=grijeh (eng))''
AHAHAHAHAHAHAHAHA! A da sam ja napisao tako neku knjigu i rekao to sto je Mojsije rekao bi li mi povjerovao? Ne bi! A znas li zasto?
E pa zato sto nisi toliko naivan kao sto su bili ljudi tog vremena kojima je vjera bila jedina zanimacija i potreba.
Jesi ti lud ili nije u redu sa tobom? Biblija je kniga! Knjige pisu ljudi! Na pisanje knjige mogu da uticu drugi ljudi ali to je to. Samo zato sto pise da je da je Biblija bozja rijec ne znaci da svaka avetinja treba u to da povjeruje! Ti si ocigledno povjeroao. Sto se mene tice sa ljudima kao sto si ti nema inteligentnog razgovora.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
''Bog je jedan arogantan kučkin sin! (sin=grijeh (eng))''
Nick potiche iz doba Counter-a,
Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P
da bih vama ucinio satisfakciju, samo to mozete i posjedovati vi ateisti
Тачно.То си добро рекао.Ту се слажемо,али ја вјерујем у вјечни морал и природно право које је фундамент здравог друштва:Свето Евангелије.
Сад погледај болдовано:ја сам рекао да је све природно:нормално,ненормално,морално,неморалн о.Све што човјек ради је природно јер човјек се ломи између супротности,између да или не и то је природно.
Суштина је управо то што си ти навео:рука,мозак,желудац,нос,свијест,савјест,ум,ра зум....Ми не можемо да обухватимо све ово једним сижеом али ја их називам суштином јер је све ово заједничко свим људима.Дакле:тијело-као материјални дио личности,и душа и дух-као невидиви дио личности који је истовремено и суштина.Назвао сам га суштином јер суштином сматрам оно што је база или есенција или словенски ``бит``човјека а за сваког човјека је заједничко тијело и душа а није има заједничка личност-начин размишљања,начин рада,начин учења,начин говорења...
Да,човјек не може да конструише надчовјека.
Ја сам те питао на какву дефиницију мислиш:апофатичку или одречну и катафатичку или потврдну.Ако о суштини говоримо потврдно онда кажемо да је суштина душа и тијело а ако о суштини говоримо одречно онда је можемо дефинисати као нешто што није личност,дрво,смрт,стихија.....На то сам мислио.
Тачну дефиницију ја не знам али предпостављам шта је и најближе ми је да мислим на овај начин.
Није Адам био бијелац нити Ева.Адам или на јеврејском ``ха адамах``значи од земље.Дакле,Адам је земљанко а земља је браонкаста,чак је више тамнија него светлија,тако да би
Адам био неки средњи тип:ни жут,ни бијел,ни црн,него нешто између.
Начин на који се дошло до црнаца и жуте расе је мени непознат и уопште је непознат.
Постоји теорија,која би по мени била најприхваћенија,да су Адам и Ева имали дјеце свих раса и да су имали мјешанаца јер су и само били мјешанци.После разбијања народа у вријеме грађена вавилонске куле ,а можда и раније,расе су се одвојиле и настањивале се на на просторима на земљи на којима им је било најпогодније да живе.
Опет,то је теорија,ја не знам колико је тачна али ми је прихватљивија од оне да су људи постали црни јер су живјели на екватору.
Било му је откривено.
Па зато што се човјек рађа овдје на земљи и сва зрачења и утицаји који постоје на земљи утичу на човјека.БОГ је стварајући свијет створио здраву атмосферу и средину за човјека.Чист доказ имамо да што више човјек напредује све се више појављује нових болести по чему би БОГ био крив?
Сад ће да ми кажу да пустим пусти БОГА.Па нисам ја узао у уста БОГА него људи са форума којима је БОГ крив што се неко родио слијеп.
Је ли БОГ крив што неко бацио атомску на Хирошиму?Је ли БОГ крив што је НАТО у вријеме бомбардовања загадио воду на Космет и што кад пијете воду осјећате као да је вода пуна тешких метала.Од тих супстанци ма колико да су родитељи здрави и ма колико да одлазе на контролу код љекара постоји опасност да се роди болесно и дефектно дијете.
И ја сад питам:какве то има везе са БОГОМ?Је ли БОГ крив што је човјек блесав и што је загадио средину?Природа бунтује и буни се против човјека јер човјек у ненормалним и нерационалним количинама сијече шуме,баца бомбе...Мени је интересантно како се у последње вријеме појављују болести лудих крава,те птичији грип,те свињски грип а шта је то него дјеловање фармако-мафије.Праве све и свашта,изазивају свакакве болести да би могли да се обогате продајом љекова а овамо се људи рађају слијепи,сакати,дефектни...Дакле,није крив БОГ него човјек.Човјек је човјеку вук,човјек ствара атмоферу да се не живот не може наставити у нормалном току.Ако оболи материца или сјеме оца дјетета и ако се дијете роди дефектно сигурно БОГ ту не може бити крив ако велите да може кажите ми по којој логици.
Last edited by ihtus777; 12-07-09 at 15:36.
Previse teksta...
Btw. Ateista sam.
--------------------------
Do Not Disturb.
^ Nije tacno..
Mnogi koji vjeruju u boga ne vjeruju u tu glupost da je inteligencija od njega dosla![]()
Do Not Disturb.
Вера и атеизам
Сви људи имају неки појам о Богу. Чак и они који формално не припадају
ниједној религији ипак имају неки појам о Богу једноставно зато што постоје и што се не мире са смрћу, већ желе вечно да постоје. Тежња човека да дође до истине и
сигурности у променљивом свету у коме живи, односно сусрет човека са проблемом смрти, неминовно га упућује на овај или онај појам о Богу. У зависности од тога шта човек прогласи за истину, односно на који начин превазилази проблем смрти и мисли да остварује вечно н непроменљиво постојање, он то и обожава. Дакле, на овај или онај начин, из овог или оног угла посматрања, појам Бога је присутан код свих људи без изузетка. Али, запитаће се неко - шта је са атеистима, односно са оним људима који не верују да Бог постоји. Да ли они својим неверовањем негирају наведену тврдњу? На крају, ако Бог заиста постоји, како га онда једни познају и признају да постоји, а други не?
Aтеизам
Атеизам (грч. a;qeoj - онај који негира Бога), као феномен савременога света, не побија чињеницу да Бог постоји зато што атеизам није одсуство сваког појма о Богу.
Пре би се рекло да је атеизам неприхватање једног конкретног Бога у кога верује околина у којој се тај атеизам развија, него што је он неверовање у Бога. Тачније, атеизам је борба против Бога. Иначе, како неко може нешто да одбацује и негира ако претходно није констатовао да постоји? Другим речима, атеизам не жели управо једног конкретног Бога и неће да зна за њега, што не значи да Бог не постоји по себи ида атеисти не верују ни у каквог Бога.
Бог за атеисте не постоји зато што они не желе да он постоји за њих.
Идентификовање некога или нечега, као постојећег за нас, претпоставља нашу слободу, тј. претпоставља да и ми желимо да тај неко за нас постоји. Објективно постојање некога још не значи да он постоји и за нас, јер ми можемо и да не желимо да неко постоји за нас, што иначе изражавамо (кад некога не желимо) речима: „За мене ти не постојиш”. То не значи да он заиста не постоји по себи и за друге, макар ми и не хтели да он постоји. Он не постоји за нас, али постоји по себи и постоји за друге. Слично је и са постојањем Бога. Но, како је то могуће да Бог постоји, али да за неке људе не постоји, видећемо касније.
Сваки човјек је - мали бог у блату.
-
Potpuno se slazemo. Zato je covjek stvorio Boga.Originally Posted by autodijagnostika
Bog je oslonac. Bog je samopouzdanje. Bog je nada, ocekivanje.
Bog uvijek asistira kad se plasimo da preuzmemo odgovornost.
Bog nas pogleda kad stojimo nemocni pred bolnickim krevetom bliskog srodnika.
Bog je uvijek milosrdan kad ti dobijes posao u coporu 50 kandidata, iako nijesi imao protekciju.
Bog je zasluzan sto te je udario autobus i unistio ti kompletan auto, a nemas ni posjekotinu.
Bog je dzoker, karta koja mijenja sve ostale.
emanuilov citat je odlican:
Сви људи имају неки појам о Богу. Чак и они који формално не припадају ниједној религији ипак имају неки појам о Богу једноставно зато што постоје и што се не мире са смрћу, већ желе вечно да постоје. Тежња човека да дође до истине и сигурности у променљивом свету у коме живи, односно сусрет човека са проблемом смрти, неминовно га упућује на овај или онај појам о Богу. У зависности од тога шта човек прогласи за истину, односно на који начин превазилази проблем смрти и мисли да остварује вечно н непроменљиво постојање, он то и обожава. Дакле, на овај или онај начин, из овог или оног угла посматрања, појам Бога је присутан код свих људи без изузетка.
Bog je kod savremenog covjeka bijedan izgovor za strah od suocavanja sa besmislom zivota. U prakulturama Bog je bio definicija za pojavu koju covjek nije umio objasniti.
Ovo je, prije svega, problematika psihologije i kljucna je za razumijevanje fenomena Boga.
...Originally Posted by autodijagnostika
Ne, ne mogu da vjerujem na rijec Moseu. Zasto se Bog nije obratio svim Jevrejima, nego je pozvao samo Mosea, lidera, vodju, na kafu i casicu razgovora?Originally Posted by autodijagnostika
Adam, Avram, Mose, Noa, Job, Lot, Elisheva, Josef , Isus, Johan...
Navedena imena su biblijske licnosti koje su na posredan ili neposredan nacin razgovarale sa Bogom. Svi su Jevreji i svi su razgovarali sa Bogom bez prisustva svjedoka. Zasto im vjerovati na rijec? Osim knjige koju su napisali Jevreji, mi nemamo jedan dokaz da su oni stvarno izabrani, da su razgovarali sa Bogom, sto znaci da ti njima vjerujes na rijec. Zasto ne vjerujes nekom drugom narodu, jer vecina ima tradiciju slicnu jevrejskoj - razgovor sa Bogom, potop, mesija od device, smrt, vaskrsnuce, drugi dolazak?
Da li ti je nekad palo na pamet da je biblijski zapis ustvari samo dio tradicije jednog naroda, prilagodjen bronzanom dobu, zbog cega ima elemente naucne fantastike, i da ga je evropska kultura prihvatila posredstvom Rima, odnosno politike i drzavnih projekata?
Zasto narodu u Nigeriji nije otkriveno Mojsijevo predanje, a u susjednom Kamerunu jeste? Zato sto su u Nigeriji svi gresnici ili zbog politickih granica?
Jesi li svjestan da ti vjerujes u biblijsko predanje iskljucivo zbog geopolitickog polozaja tvoje drzave, a ne zato sto si poseban, izabran i dostojan? Neki nasi preci bili su prinudjeni da promijene vjeru. Danas oni pricaju istu pricu kao i ti, tvrdeci da su bas oni u pravu i da je njihov bog jedini.
Kad si cuo da je Sv. Vasilije u Kongou ili Boliviji izlijecio vjernika, a znamo da i tamo zive hriscani? Nikad. Stranac mora da dodje u Wild beauty® ako zeli cudo. Vaso je dezurni samo u Crnoj Gori, a za to postoji logicno objasnjenje - mi smo ga izmislili, njegova cuda su dio naseg folklora.
Kako se udaljavas od Crne Gore, ovaj mit blijedi jer pocinje zona druge kulture, a sa njom i nadleznost nekog drugog sveca. Recimo Gospe iz Medjugorja ili Padre Pija.
Ne, Biblija je rijec koju je zamislio, izgovorio i zapisao covjek.Originally Posted by autodijagnostika
Ajde da konacno razbijemo i ovu zabludu o autenticnosti.
Ono sto je Ihtus ovdje, slucajno ili namjerno, zaboravio - SPC nikada nije odobrila prevod Starog Zavjeta, ali jeste objavljivanje pojedinih njegovih djelova. Poslednji koji je izdat oslanja se na crkvenoslovenski, novogrcke, francuske, verziju ruskog sinoda...a svi ovi prevodi koriste najmanje dva razlicita izvora.
Interesantno je da uzor Danicicevom prevodu, koji je nezvanicna ili popularna srpska verzija Starog Zavjeta, nije Vulgata, kako nas, slucajno ili namjerno, pokusava ubijediti Ihtus, vec Tremelijusov prevod sa hebrejskog. Vulgata je nesto sasvim drugo, oslanja se na tzv. staru Vulgatu ili stari latinski prevod koji ima grcki uzor. I ovdje, podrazumijeva se, postoji nekoliko hiljada prepisa.
Sto se tice Novog Zavjeta, komisija Sinoda SPC u poslednjih 25 godina je objavila pet verzija (1984-2004), poslednja se oslanja na englesku Bibliju. I ovdje je vazno pomenuti da postoje stotine kodeksa i hiljade verzija Novog Zavjeta koje su bile uzori vrijednim prepisivacima.
Danasnja (zvanicna) katolicka Biblija je Nova Vulgata, ustvari zbornik kritickih prepisa uglavnom hebrejskih i grckih izvora.
Nestle - Alandovo izdanje Biblije, aktuelno cijelih 100 i kusur godina, koje je donekle replika Nova Vulgata-e, s tim sto je Novi zavjet (ili Novi latinski zavjet) izmijenjen i dopunjen nekim ranijim kritikama takodje hebrejskih i grckih tekstova, popularan je uzor savremenih protestantskih Biblija. Koristi se kao pomocna literatura i na Bogoslovskom fakultetu u Srbiji.
Vestkot-Hortova Biblija je, slucajno ili namjerno, jos jedna netacna informacija kojom nas snadbijeva Ihtus, jer ova verzija nije izvor ni jednoj savremenoj Bibliji, osim, ironicno, Bibliji Jehovinih svjedoka.
Ova tema zahtijeva mnogo vise od jednog posta a stvarno nemam namjeru da se ukljucujem kad ne raspolazete ni osnovnim informacijama o knjizi koja vam je odredila zivot.
Vazno je podvuci da se savremene Biblije oslanjaju na nekoliko hiljada prepisivackih "skola", proizislih iz nekoliko stotina izvora. Malo je vjernika koji znaju da Biblija koju drze u rukama nije autentican tekst, vec preradjevina koja je prosla kroz umjetnicke ruke hiljada i hiljada ljudi.
Ako je tako, zasto je tesko prihvatiti ovo:Originally Posted by auotdijagnostika
Attachment 31358 :arrow: Attachment 31359 :arrow: Attachment 31360 :arrow: Attachment 31361 :arrow: Attachment 31362
kad znamo ovo:
Attachment 31352 :arrow: Attachment 31353 :arrow: Attachment 31354 :arrow: Attachment 31355 :arrow: Attachment 31357
Spermatozoidu je potrebno svega 7 decenija da predje iz faze sa prve u fazu sa poslednje slike. Vjernici ovdje nemaju dilemu.
Zasto je onda tesko prihvatiti da su mehanizmi evolucije od eohipusa napravili konja (i to za 1 milion puta vise vremena)?
-
Slozicemo se da ne znamo sta je sustina.
Kao i ja, ti ne znas, samo pretpostavljas, mislis i vjerujes.
Nadam se da nijesi ozbiljan.
Attachment 31364
* Mojsije je rekao da mu je bilo otkriveno
* Jevreji su to prihvatili i usvojili kao religiju
* Rim se potrudio oko marketinga kad je procijenjeno da ce carstvo imati koristi od hriscanstva
Gdje si ti u svemu ovome?
Gdje su Japanci, Jordanci i Aboridzini?
Zasto nam je Bog dao plutonijum, uranijum, radijum? Da nas kusa?
Cak i da jeste, to je opovrgavanje tvoje teze da inteligentno ne moze stvoriti inteligentnije - Bog je stvorio savrsenog covjeka, ali je covjek toliko inteligentniji od Boga da je uspio da savrsenu kreaciju upropasti i napravi nekog poput Sase Matica?
-
Hahahhaa dobro si me nasmijao. Zar toliko nisko imas misljenje imas o Bogu?
Zar mislis da ce Bog da djeluje na svaku nasu glupost koju zatrazimo od njega?
Pa covjek je sam stvorio svoj nemoralan zivot, i on sam mora da ga ispravi da bi ga Bog pogledao.
Cus da trazim pomoc Bogu kad mi autobus udari auto, hahahahaa
Priznajem, posjedujes neke informacije vise od mene, i iz tog razloga u ovom trenutku nije ok da ti kontriram. Ostavljam nekom ko mozda moze a iskreno vjerujem da ih ima, ali izgleda ne zalaze na ovaj forum.
Istini je zaista tesko kotrirati.
Last edited by VanjaTheMan; 13-07-09 at 22:08.
Ne radi se o tome, radi se o tome da covjek ima informacije za koje ne znam i nisam cuo i necu da raspravljam o tome. Mislim da je dovoljno posteno.
Neka bar jedan od vas ateista koji malo znate postupi poput mene u ovom trenutku i vidjeces da vasa istina nije ni primaci onome sto zamisljate da jeste, jer ste i vi vjernici na neki svoj nacin.
-
"Kada se 11.septembra 2001. godine Sten nalazio na radnom mestu na 82-om spratu južnog tornja, pogledao je kroz prozor, i video da direktno na njega ide ogroman avion. Sa rečima <<Gospode, nemoćan sam da išta učinim, pomozi mi!>> pao je pod sto, a avion se zakucao u zgradu na niovu 78-86 sprata. Skoro sav interijer i konstrukcije su bili razrušeni, ali Sten i njegova Biblija koja je bila na stolu su bili potpuno nepovredjeni." - autodijagnostika
Znaci, Bog je zbog Stena postedio 82. sprat i oduzeo zivote na potezu 78-86.
Savrseno, kako dolikuje Bogu.
Originally Posted by autodijagnostika
Zbog cega dolaze ljudi u Ostrog? Zbog zemljotresa i cunamija koji svaki dan razaraju Crnu Goru? Zbog aviona koji ulijecu u podgoricke solitere?
Koja je razlika izmedju zemljotresa, avionske nesrece, bolesti ili automobilske nesrece, ako je ugrozen zivot? Autobus je manji, pa je zbog toga glupost?
Cini mi se da nijesam ja citirao sestru Radmilu koja kaze 75-80%, mada potvrdjuje moje misljenje zasto je ljudima potreban Bog.
Nego, vazno je da si se ti ismijao. Ja se jos uvijek uzdrzavam, mada mi je priprlilo.
-
Vec sam dovoljno rekao u vezi toga i ko je dobronamjeran shvatice o cemu sam govorio.
E ovo su ti niski udarci o kojima govorim. Znamo i ti i ja da danas vecina ljudi koji sebe naziva vjernicima zapravo nemoralno zive. Vecina njih ide i turisticki a vjerovatno samo mali broj ide iz pravih razloga.
Kad bi ijedan od njih batalio neki svoj grijeh posle odlaska u manastir siguran sam da bi na njih Bog obratio paznju.
Ali naravno ljudi se tesko mijenjaju, a i kako ce kad ih sve vise satanizam potire u grijeh.
Daj da malo pricamo o nemoralu kod savremenih ljudi.
Ja sam se ismijao jer nikad u svojoj molitvi ne trazim Bogu da mi pomogne u tome i tome. Bog sve zna i zna kako treba da mi pomogne i ja samo to trazim od njega.
Pokojni djed mi je govorio jednu izreku, 'Cuvaj se i Bog te cuva, ako se ne cuvas ni Bog te ne cuva'
Ja cu nastojati da vozim pazljivo kad sam vec izabrao taj rizik (tako je voznja autom je rizik), ne sporim ni da ce mi Bog pomoci u odredjenim situacijama. Ali da ocekujem da mi Bog pomogne kada ludujem po gradu, pijan i ne znam sto vec, e onda to su vidi sav ljudski pad.
Pazi bogomi jer onaj vehabija sto je na crveno prolazio i tvrdio da samo Alah semafore postavlja gadno prosao![]()
Sta cemo sa bolnicama koje su pune mladje djece i novorodjencadi koja ne znaju za grijeh, a boluju od oblika raka ili side? Zasto ih Bog ne pogleda, on ih je stvorio, a cim ih je stvorio, znaci da su mu potrebni?
To sto ljudi posjecuju manastire iz tebi neprihvatljivih razloga uopste ne pobija vec potvrdjuje moje misljenje da se covjek u situaciji koju procijeni bezizlaznom, pa makar to bili i kockarski dugovi, oslanja na Boga.
-
Nevjerovati ne znaci vjerovanje u nevjerovanje. Ateizam nije nista komplikovano. Jednostavno ne vjerujemo jer nema apsolutno nikakvog razloga da bi vjerovali. Nikakav dokaz, ustvari svi dokazi su protiv vjere. Nema tu nikakvih dogmi. Iako neki od vas koji vole da komplikuju stvari jer im jasnoca i jednostavnost nisu dovoljne kazu da ateizam ima dogmu. Potpuno netacno.
sto vise slusam odgovore vjernika na moja pitanja to mi izgledaju jadniji i mizerniji kao ljudi.
kad cujem odgovore tipa 'to bog kusa nasu vjeru', 'to je bozji plan', 'mi ne mozemo da shvatimo njegova djela', 'on je iznad nasih shvatanja i poimanja' itd itd. prejadno, prepreprejadno. takvi ljudi nemaju muda da stanu i stave prst na celo i da se zapitaju i kazu 'alo, o cemu ja ovo pricam, sto mi je sa glavom pa vjerujem u ovo'.
i onda kad im ovo kazem, kazu mi 'e greote od tebe, ceka te kazna zbog toga'.
al ce valjda stvari ici na bolje u buducnosti i iskorijeniti religiju ili makar suzbiti sto vise.
A sto osudjujes Boga? Zar je on kriv sto ljudi biraju nemoral i grijeh i nezdarvi nacin zivota?
Zna se sto su uzroci raka i svih modernih bolesti ali ljudi i dalje nastavljaju da nezdravo zive i zato boluju.
Neka i jedan roditelj onog trenutka promijeni nacin svog zivota, neka se pokaje i neka batali sa svojim losim navikavama, neka krsti svoje bolesno dijete i neka saceka pa da vidimo sto ce se desiti.
A znam ja da vi na sve moguce nacine pokusavate ocrniti vjeru i Boga.
Samo vi dolivajte benzin u vec usplamcelu vatru.
Last edited by autodijagnostika; 14-07-09 at 09:46.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks