Originally Posted by
Caesar
Ne zauzimam ja ovdje strane sa metlama predatorima iz crkve i ratnim zločincima mada kad si me već stavio ajde zarad priče. Ali mi se čini nekako iz pisanja da SPC je četnička crkva, fašistička crkva, zločinačka crkva i šta sve ne. Ne branim ja Paša već Paša mnogi koriste da pljuju po crkvi. Izgleda da je Pašo potrebniji nekima ovdje no samim fašistima. A znaš kako to mozemo da znamo? Tako sto stanemo pred ogledalo i zapitamo se jel ja ovo JA govorim jer zelim bolju crkvu ili zelim crkvu na delete da stavim? Ako je ovo drugo… bojim se da nemamo sta da pricamo.
Ja dakako branim crkvu i ne samo ovu vec i druge konfesije, a ovu pogotovu jer sam nekoć pripadao njoj pa iz pijeteta eto. A gore sam vam rekao da pazite sta pricate za crkvu jer nece niko iz crkve otic zbog Pavla, Ratka i raznih Radovana. Ali to nekako ne razumijemo jer crkva na delete je legitimna opcija. Ateističko-nacionalna priča. Tek da je komunistička.
Da ne bude samo da ja Paša izbjegavam da etiketiram kao fašistu i pravdam se no da pružim priliku i vi meni malo da se pravdate za lošu namjeru koja je bar očigledna kao moj odabir strane. Jel pošteno?
Dakle zašto gadjamo organizaciju a ne pojedince? I šta stoji iza toga? Ateizam? komunizam? Nacionalizam? pravda? Nepristrasnost?
Vjerovatno će se naći neka pametna glavica da mi postavi slike popa sa mitraljezom i u drustvu Sotone da mi pokaze sustinu SPC.
Hm. Ja o Crkvi ne pričam, niti sam pričao. No o vrlo konkretnomoglašavanju Paša za viteza, heroja, i oličenje časti, junaštva, i ispravnosti. I svim konkretnim akterima te konkretne radnje.
Izgleda onda da pričamo isto?
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks