Page 309 of 548 FirstFirst ... 209259299305306307308309310311312313319359409 ... LastLast
Results 7,701 to 7,725 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,723
    Thanked in
    4,028 Posts

Kada smo kod padanja, pa znaci oni ne samo sto su dodakli dno, nego su debelo pod zemljom.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

poznato šta je sve radila, bila u pritvoru. oličenje dps vladavine. i sad transfer u 'vjernike'. slika i prilika stanja u ovoj državi. treba očekivati da sad bude dobra dfu i toj ekipi.

https://www.in4s.net/mitropolit-joan...esna-medenica/

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    8,571
    Thanks Thanks Received 
    3,822
    Thanked in
    2,272 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    poznato šta je sve radila, bila u pritvoru. oličenje dps vladavine. i sad transfer u 'vjernike'. slika i prilika stanja u ovoj državi. treba očekivati da sad bude dobra dfu i toj ekipi.

https://www.in4s.net/mitropolit-joan...esna-medenica/

Nece vishe ni odlagat sudjenja...samo da ne ode u bjeshe li chasne sestre ili kako već...
    ...

Thanks Thanks Given 
    396
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    199 Posts

Možda veke oće da uteče u crkvu a onda je ne smiju hapsit?
    Naravno da će sad biti dobra, pa i dps bi vladao i dalje da se nije pokačio s crkvom.
    Sveto otkad je bio na tv s brojanicom nije vise problematičan

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    6,127
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Evropska unija od 12. oktobra 2025. godine uvodi novi digitalni sistem ulaska i izlaska (EES) koji će zamijeniti dosadašnje pečatiranje pasoša.

Ova promjena važi za sve građane zemalja van EU, uključujući Srbiju, BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Albaniju i samoproglašeno Kosovo.

Umjesto pečata, putnici će prolaziti biometrijsku identifikaciju – fotografisanje lica, uzimanje otisaka prstiju i digitalnu registraciju ličnih podataka i informacija o putovanju.

Sistem EES prikuplja: otiske prstiju, fotografiju lica i lične podatke i informacije o putovanju.

Samo ocekujem uskoro da uzimaju i DNK ... kako ovo lijepo na papir zvuci mada dok je kod nas stopa ubistava veca u odnosu na EU zato je duplo niza stopa razbojnistva i lupeza sem privrednih kriminalaca

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,085
    Thanks Thanks Received 
    6,616
    Thanked in
    3,160 Posts

Још само одштету да му плате па можемо даље.

Jovanović: Ustavni sud utvrdio povredu prava na slobodu i bezbjednost Danila Mandića

https://www.cdm.me/hronika/jovanovic...anila-mandica/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,591
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Realno, i nije bila velika kvota.

Vijesti
    I saradnik BIA u stroju sa četnicima

U svu ovu priču najočiglednija je jedna stvar- da ništa od ovoga ne bi bilo, niti bi se sad desilo, niti bi se desilo na ovaj način, niti sa ovim protagonistima, da se Vučku malo ne trese u Srbiju, pa mu svaki mogući ventil dobro dođe.
    Ili ste nekad viđeli Andriju Mandića i SPC da tako, iz čista mira, urade stvari koje im u korist ne idu, no čak budu pomalo i potencijalni harakiri?
    Iz kosmosa se od starta vidi da se radi o događaju konstruisanom iz Beograda. Niko od aktera ovđe koristi od njega nema, samo su skočili sebi u utrobice, i to ne malo.
    Crkva jer otvoreno bača rukavicu državi, i prosto traži reakciju, bez ikakve potrebe i koristi, Andrija Mandić jer bukvalno, u trenutku kad mu se pomalo drma koalicija, Spajića ćera u ugao od koeg u CG užeg nema.

Druga očigledna stvar je koliko ovo opoziciji i ostalim kontra-polovima ide u korist.

A, i dalje je ubjedljivo najfascinantija stvar tu, koliko nas na ovu temu ne može promašit niko ko oće da nas razdvoji na polove i saćera u torove. I postavi tamo đe nam je mjesto. U ful kontrolu. Da se slučajno ko ne počne glavom koristit.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

8. The Following 7 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,127
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

U svoj ovoj prici dje je Joanikije...

Thanks Thanks Given 
    3,551
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Aj sve ovo drugo, ali šta se to tačno otimalo?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    A valjda ste u te škole učili o pokušajima obnove Dušanovog carstva. Načertanije Ilije Garašanina, ima tu uradaka Konstantina Nikolajevića pa i Vuka Karadžića, mladjih Obrenovica. Pa rat sa Bugarskom jer se nekome nije dopao jedan savez do toga da ne sme niko da ih bije i zavrsi sa Seseljevim i Draskovicevim planom Velike Srbije.

Ni Crna Gora nije nista bolje prolazila kad je slicno cinjela. Toliko naroda izginulo na Skadar da bi velike sile rekle vrci se.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

11. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,085
    Thanks Thanks Received 
    6,616
    Thanked in
    3,160 Posts

.....
    Last edited by avet; 11-08-25 at 08:36.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Neka me pravnici isprave al temeljni ugovor ne veže ruke državi bez kome odgovara tako da gleda. Antifašističke vrijednosti su temelj Ustava i SPC i niti ijedna organizacija ne moze biti utociste za te vrijednosti jer nije iznad ustava. Mislim da ovdje nije problem temeljni ugovor vec nemanje petlje i volje u prvom redu da se taj spomenik ukloni a crkva je tu samo kao paravan. E sad sto nema volje i/ili petlje…mada stra’ je čudo
    Last edited by Caesar; 11-08-25 at 08:46.
    γνῶθι σαὐτόν

14. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Meni je sve izgledalo iscenirano od starta i to sa lošim scenarijom no i kao takav loš prolazi odlično.Kad viđeh one glumce te ih povadiše kao iz muzeja voštanih figura itd.
    I to neko selo,neka lokalna crkvica što ne učine tako što na Đurđeve Stupove?

Thanks Thanks Given 
    7,360
    Thanks Thanks Received 
    4,778
    Thanked in
    2,446 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Neka me pravnici isprave al temeljni ugovor ne veže ruke državi bez kome odgovara tako da gleda. Antifašističke vrijednosti su temelj Ustava i SPC i niti ijedna organizacija ne moze biti utociste za te vrijednosti jer nije iznad ustava. Mislim da ovdje nije problem temeljni ugovor vec nemanje petlje i volje u prvom redu da se taj spomenik ukloni a crkva je tu samo kao paravan. E sad sto nema volje i/ili petlje…mada stra’ je čudo
    Navedi mi jednoga političara iz vlasti koji se ne uvlači u prkno svakome popu na kojeg naiđe, pošto ne mogu svi stanut u vladičanska prkna.
    Ne treba im ništa temeljni. Utemeljili su popovi ono što ih je zanimalo 2020. A to je pravoslavni Kandahar.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    U svoj ovoj prici dje je Joanikije...

mudro cuti i ceka svojih pet minuta kad pick@usni padne

Thanks Thanks Given 
    6,127
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Meni je sve izgledalo iscenirano od starta i to sa lošim scenarijom no i kao takav loš prolazi odlično.Kad viđeh one glumce te ih povadiše kao iz muzeja voštanih figura itd.
    Prije 20 godina napravljena crkva i to lose nema izolacije propala...kakvi ktitori takva i gradnja...

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,591
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Za tebe ne znam, moji se nisu klanjali nikome. Ni kralju ni Titu, ni DPS. Ni Svetig Petra Cetinjskog nisu slusali. Malo dostajnstva se ipak imalo vazda, za razliku od raznih preletaca.

Crkva nije seljana, cija je bila od kad je napravljena. Nego je Dritan prepisao temeljnim ugovorom na Mitropoliju Crnogorsko Primorsku. Ista ta mitropolija 1 cent nije donirala kad se renovirala prije 20 godina. Nego dobro nije to otimanje, nego prepisivanje svojine. Ali dobro je, nece je za Cacak niko ponijet. Ista mitropolija koja glorifikuje cetnike i njihiv pokret. Sjajno.

Ne kunem niti proklinjem. To je vise bio teren Amfilohija. On je bio dobar u bacanjima kletvi onako sa govornice i imao je fino misljenje o Crnogorcima bas. Isti onaj koga ste zaboravili da mu se ne sjetite ni dana kad je umro a tek ne njegovog nasledja.

Nisam znao da je četnik pogrdno ime. Ali ne vidim gdje grijesim ako konstatujem da se u crkvi klanja cetnickom komandantu jer eno ga tamo postavljen, policija ne smije uc to isto znamo.

Doci cemo regularnim putem do istine. A oteto jeste prokleto. Istorija to bas dobro prikazuje. A mi nismo takvi da otimamo ikome ista. Na zalost malo nas je, otimaca je mnogo vise ali dobro.

Vidimo da je inace otimanje po Hrvatskoj i Kosovu dobro proslo. Dobro im ide ekspanzija vazda. Od 1389 se doslo do 1244.

Svakako zapitao bih se za sebe i svoja ubjedjenja da sam na istu stranu sa Dajkom, Milacom, Mandom, Joanikijem, Metodijem i ekipicom.

Jer ako izmedju podrzavalaca koljaca djece i oslobodioca ovih krajeva neko izabere da podrzava koljace svaka rijec je suvisna.

I jes ovo vracanje istorije, ali niko nije se nadao da ce se nac neko da podrzava cetnike. Nego cuda se desavaju.

U realnosti, i tačnom stanju stvari onako kakve su bile, dogma koju su komunisti gradili o sebi je bila mala maca, i ideal demokratije, za dogmu koju danas A.Vučić, SPC, ali i ogromna većina srpske političke misli, kao i Andrija Mandić i ostali lokalni pomoćnici, grade o ''komunistima'' i, logično-posledično, o svima koji su ''protiv komunista'', odnosno sebi.
    Jer si u ''komunizmu'' ipak imao pomalo prava za koristit svoju glavu, i nije te odma anatema i titula ''koljača srpske đece'', ''mrzitelja srpstva'', ili ''branioca kokaina'' snalazila.
    Naravno, ovi drugi aksiomatski tvrde da to nije bilo tako, i da si za svaku slobodnu misao u komunizmu išo na Goli otok, ili u još grđe stvari, i naravno, ne pada im na pamet da to možda i dokažu, jer se podrazumijeva. Koliko god daleko od istine bilo.

Dritan nije prepisao ništa SPC-u. Niti DPS. Tu padate na jednu od najfinijih manipulacija koju sam u životu vidio, toliko savršenu da će vjerovatno ostat najljepša koju sam sretao
    Jer ta teza, o ''prepisivanju'', ''vraćanju'', podrazumijeva premisu da je crkvi prethodno nešto uzeto.
    I onda, kad pričate o tom prepisivanju i vraćanju, jednako ti i ja sa ove ''naše'' kontra strane, kao i oni sa druge strane što bukaju o povratku svetinja, zapravo samo potvrđujemo da su prethodno nekakve svetinje crkvi uzete.
    A nisu. Presmiješna i pretužna manipulacija, u isto vrijeme. A toliko savršeno efikasna, da ne možeš da joj se ne diviš

Jer, u doba ''komunizma'', (iako se radilo o ''socijalizmu'', a tu strahovito znatnih razlika ima), crkva je, i to SPC a ne neka druga, ostala stvarni vlasnik svoje imovine potpuno jednako svima nama ostalima. Jer je to, u to vrijeme, za sve nas Zakonom bilo regilisano isto.
    Za tebe, mene, Janka, Marka, crkvu, bilo je isto. Niti je imovina oduzimana crkvi, niti nama.
    Tj, sve vrijeme su je i imali, samo su, isto kao i ti, i ja, i Marko, i Janko, bili ‘’trajni korisnici’’, a ne i formalni titulari.
    I to je važilo za sve jednako. Niko im ništa dirao nije, ništa više nego nama običnima.
    Ovime ću se pozabavit tamo na nadležnu temu, pa možemo ispratit.

Dritanovom TU se ne shjekiraj, iako ono @Mstislav veli da ga je Ustavni Sud ‘’potvrdio’’J
    Jer je taj papir apsolutno ništav, i dejstvo ne proizvodi. I svako koje eventualno nastane, isto kao i taj document, biće ništavo i vrtaće se natrag, pod uslovom da Crna Gora ostane država, makar u bazičnom značenju te riječi.
    Ako ne ostane, onda nam ni taj TU neće imat što smetat.

Shjekiraj se Ustavnom Sudu CG, koji je cijeneći ustavnost pojedinih odredbi tog ugovora, po zahtjevu nekakvih ‘’stručnih’’ opozicionara i ostalih ‘’stručnjaka’’, napravio dvije takve pravne kataklizme u Obrazloženju odluke, da se, ja mislim, na tako visokoj instanci, u ove naše krajeve nikad gledale nisu.
    Čitajući to, mislim da je bukvalno bio prvi put u životu da sam ostao bez riječi. Prosto na to nemaš što reć, možeš samo kakvu dobru motku da potražiš. Sa slašću, i sa punim pravom.
    Shjekiraj se, jer jedino država koja nema ustavno-pravnu zaštitu, nije država. Politički može bit slaba kolko oćeš, ali će i dalje bit država. Bez ustavnog suda, odnosno sa ustavnim sudom koji sam sebe bukvalno i direktno ambisa svojom odlukom koja je u direktnoj suprotnosti sa njegovim sopstvenim obrazloženjem te odluke… to država bit ne može.

A naročito se shjekiraj ‘’stručnoj’’ opoziciji, i ostalim ‘’stručnjacima’’, koji i te kako znaju da se TU obara u bukvalno prve tri rečenice svoje, i da se dalje ne čita uopšte, ali to ne rade. Niti su odluku Ustavnog Suda iz prave napali, iako odlično znaju koliko je enormno pravno havarisana.
    Jer to govori ko to zapravo, i iz kojih motiva, ovđe tu državu brani.
    A tek je to propast.

Pozabaviću se i ovim na temu o crkvi detaljnije, opširna je i složena tema, iako je tragično jednostavna i jasna.

Što se tiče ove poslednje rečenice, oh, nije ovo herki ‘’vraćanje istorije’’. Ovo je građenje budućnosti. Na peglanju i falsifikovanju istorije. Pri čemu ti, ako se pobuniš što to rade, kažu da si najgori i najgrđi zločinac, jer ‘’nas vraćaš u istoriju i otvaraš podjele’’.
    I to jes sva poenta sve priče.

20. The Following 4 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Navedi mi jednoga političara iz vlasti koji se ne uvlači u prkno svakome popu na kojeg naiđe, pošto ne mogu svi stanut u vladičanska prkna.
    Ne treba im ništa temeljni. Utemeljili su popovi ono što ih je zanimalo 2020. A to je pravoslavni Kandahar.
    Ne znam koliko je crkva tražila sve ovo. Rekao bih da je zloupotreba crkve na djelu prisutna. Dodvoravanje crkvi je “normalno”. I ja da se nadjem u poziciju moći i uticaja i meni bi se dodvoravali bez da zelim to. Jako je bitno da li dodvoravanje je zelja ili nuzno zlo kada govorimo o meni ili sad o crkvi. Nužno zlo rekao bih iako vidim neke sveštenike koji pripadaju više predatorima nego vjerujućim. Metlodije npr. A nasi politicari ka oni dodvoravaju se kome stignu a ko ima moć, nista nije to neobicno. Da li bi zeljeli da kontrolisu tu polugu moći? Naravno. Poenta, crkva ima veliki problem ali treba da razumijete i vjernike jer odreci se crkve i patrijarha je ravno duhovnom samoubistvu (necu ulaziti dublje nije tema) i ne treba crkvu osudjivati ka da je proizvodjac GM hrane. Kakvo stado takav i pastir. Kad mi budemo bolji (svi) , a ne mislim da cemo ikad, onda ce i crkva…svaka crkva.

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Meni je malo dosadno sve ovo. Pominjanje temeljnog ugovora. Zatim Pavle Djurisic kao fašista. Jes bio je fašista ka moja pokojna baba. Bio je mrzitelj komunista i željan vlasti i u to ime je vršio zločine. Usput “branio” srpski narod. Jes bio je lud za Hitlerom al kad vec moze kakvo odlikovanje da se zakuči zasto da ne. Al eto postade nezasluzeno simbol fašizma al ok nije bio cvećka pa mu nije krivi dio. Običan ratni zločinac. Ne bi ga ja “odlikovao” sa pravoslavac, srbin, vojnik itd. To su prava odlikovanja. Daleko je on od toga bio.
    Last edited by Caesar; 11-08-25 at 10:10.
    γνῶθι σαὐτόν

22. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,591
    Thanked in
    2,761 Posts

Ne znam koliko je crkva tražila sve ovo. Rekao bih da je zloupotreba crkve na djelu prisutna. Dodvoravanje crkvi je “normalno”. I ja da se nadjem u poziciju moći i uticaja i meni bi se dodvoravali bez da zelim to. Jako je bitno da li dodvoravanje je zelja ili nuzno zlo kada govorimo o meni ili sad o crkvi. Nužno zlo rekao bih iako vidim neke sveštenike koji pripadaju više predatorima nego vjerujućim. Metlodije npr. A nasi politicari ka oni dodvoravaju se kome stignu a ko ima moć, nista nije to neobicno. Da li bi zeljeli da kontrolisu tu polugu moći? Naravno. Poenta, crkva ima veliki problem ali treba da razumijete i vjernike jer odreci se crkve i patrijarha je ravno duhovnom samoubistvu (necu ulaziti dublje nije tema) i ne treba crkvu osudjivati ka da je proizvodjac GM hrane. Kakvo stado takav i pastir. Kad mi budemo bolji (svi) , a ne mislim da cemo ikad, onda ce i crkva…svaka crkva.

Meni je malo dosadno sve ovo. Pominjanje temeljnog ugovora. Zatim Pavle Djurisic kao fašista. Jes bio je fašista ka moja pokojna baba. Bio je mrzitelj komunista i željan vlasti i u to ime je vršio zločine. Usput “branio” srpski narod. Jes bio je lud za Hitlerom al kad vec moze kakvo odlikovanje da se zakuči zasto da ne. Al eto postade nezasluzeno simbol fašizma al ok nije bio cvećka pa mu nije krivi dio. Običan ratni zločinac. Ne bi ga ja “odlikovao” sa pravoslavac, srbin, vojnik itd. To su prava odlikovanja. Daleko je on od toga bio.

Neobično kako si na liniji sa nekim crkvenim velikodostojnicima, koji ovih dana, po prvi put u istoriji, otvoreno, jasno, glasno, i vrlo jako, izjavljuju da se crkva i te kako mora miješat u svetovna pitanja, i imat suvu i tvrdu(najtvrđu zapravo) političku moć.
    Ne znam jedino koliko vam se ovo slaže sa onim principom sekularizacije, koji nam je, kao i ogromnoj većini ostalog savremenog svijeta, ugrađen u Ustav.
    Jer je srednji vijek ipak davno prošo. Valjda.
    Btw, nije vam nešto neobično da se taj isti srednji vijek, i to baš onaj kad su crkve moć ponajviše držale, danas standardno naziva ‘’Mračno doba’’?
    Zanimljivo.

Oh. Pavle Đurišić nije bio ‘’nezasluženi simbol fašizma’’, kako kažeš. Davno žešće krivljenje istine nisam vidio.

Pavle Đurišić je bio sva suština, i totalno oličenje, i fašizma, i nacizma.

Fašizma, jer je platu od Italijana primao do septembra 1943., i po njihovoj komandi djelovao.
    Fašizma, jer je sa Italijanima, odnosno okupatorom svoje zemlje kojoj je (ZAKONOM)obavezujuću zakletvu položio, direktno sarađivao i sa njima dejstvovao.
    Btw, po Ustavu te iste zemlje (Kraljevina Jugoslavija), to što je uradio se nazivalo veleizdaja, i za nju mu je sledovala isključivo smrt vješanjem. Jer, po ondašnjem pravu, metak nije bio za izdajnika, no je bio za čoeka.
    Tek btw, ovo isto su mu javno, formalno, i pravovaljano, rekli i Kraljevska Vlada i Petar II Karađorđević, jun-septembar 1944., da ne bude da sam ja jedini.

Nacizma jer je po toj zemlji klao, ubijao, i palio, u ime ‘’životnog prostora i istorijskog prava za Srbe i Srpstvo’’. Totalno identično kao Hitler za ‘’lebensraum’’ Njemačkog naroda.
    Nacizma, jer je u junu 1944. obrnuo ćurak, otkazao se Draži, i pošo kod Nedića, Ljotića, i njihovih gazda- poznatih kao Treći Rajh, i formacijski se pridružio njihovim dobrovoljačkim korpusima u Srbiji. Ovo je uradio u Beograd, eno pun internet slika. I za ovo ga je i taj isti Draža oglasio za izdajnika, identično kao i ona Kraljevska Vlada i onaj Petar II Karađorđević.
    Da ne bude opet da sam ja jedini.
    I za ovo su mu vješala bila isključiva predviđena kazna. I to jednako kao i prije, bez da se onih komunista uopšte dotičemo.
    Nacizma, jer je na kraj svega toga, dobio jedno od najvećih postojećih nacističkih odlikovanja.
    Nacizma, jer je, na poslednji kraj od krajeva, glavu sebi pokušao da sačuva sa Ustašama. I nisu mu ništa smetali. Iako su bili sve što postoji suprotno onome što mu danas zbore da je Pavle bio.
    Tačnije, što mu danas zbore da je bio SPC, zvanična R.Srbija, zvanična R.Srpska, i jedan dobar komad zvanične Države Crne Gore.

Pri čemu činjenicom da je Pavle Đurišić, po sopstvenom iskazu, u ime tih ‘’opštih ciljeva’’, poklao više od desetak hiljada žena i đece, čak nisam ni htio da se bavim.

Praštaj, znam da ovime tebe ne treba da opterećujem, jer znam da ga znaš. Samo mi je bilo neobično da se neko takvog nivoa kulture, obrazovanja, i inteligencije, u toliko crno.bijelu priču, na naopaku stranu nađe. Koliko god je peglao sa tim ‘’…jes bio loš…’’, ono ‘’…ali…’’ ti tu care ne treba.
    Mnogo lakše se sve to čak i na Dražu pegla, no na Pavla. Njega nisu osuđivali samo komunisti, no i Kralj, i Njegova Vlada, pa čak i Njemci i Italijani kad su ostavljali one zapise o zvjerstvima koje je činio, i kad su mu to čak i pod prijetnjom oružja pokušavali u nekoliko dokumentovanih navrata branit.

To i jeste ono što mi je ovđe najinteresantnije. Đe baš njega nađoše ovi današnji stručnjaci.

A i ti se ne shjekiraj, ni Temeljni ne moraš peglat dosadom, sam će on to

24. The Following 10 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Meni je suvislo i pominjati istog u ovom cirkusu kojeg su iskoristili da privuku pažnju.Nego mi je simptomatično kako se sve to vazda čini u zdanjima ne starijim ni od pola vijeka nešto se ne usuđuju da ovakav cirkus prave ispred manastira Ostroga.Ili nekog drugog manastira tako starog.Evo u ovo Zaostro ima u blizini manastir Uroševica.Koliko je to usluga političarima,koliko je odista pristalica ovakvog cirkusa,možda bi se iznenadili.A postalo mi je dosadno da gledam jedno te iste storije,mimove,ponavljanje nečega iz istorije itd.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

unazad 10 godina df je jasno i precizno pričao svuda šta će raditi kada bude vlast u ovoj državi. sad kad imaju potpunu kontrolu nad svim institucijama i rade šta, kad i kako oće onda imamo ovo. iduće je mijenjanje Ustava u svim bitnim pitanjima i onda onaj posao oko državljanstva. ubačanje par desetina iljada birača iz okolnija zemalja.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Ne padajte na priču o temeljnom ugovoru. Kao što mu ime kaže, to je ugovor, i on je akt nižeg reda u odnosu na Ustav, Zakone i podzakonska akta. To znači da se njime mogu urediti neka pitanja koja u aktima većeg reda nijesu uređena, a nikako da se njime može prekrajati bilo koji zakon, ili ne daj bože Ustav. Bilo koja odredba u ugovoru koja je protivna pravnom aktu većeg reda je ništavna. Ne pametim da se veća frka digla oko nečega, a da suštinski nema nikakvu težinu, kao što je to TU. Možda jedino IBAR, glavu su otvorili njime.

28. The Following 5 Users Say Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

kakva zambija. svako ljeto ista priča. vatrogascima naklon do poda, to su heroji ove zemlje.

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-desetine-kuca

30. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Neobično kako si na liniji sa nekim crkvenim velikodostojnicima, koji ovih dana, po prvi put u istoriji, otvoreno, jasno, glasno, i vrlo jako, izjavljuju da se crkva i te kako mora miješat u svetovna pitanja, i imat suvu i tvrdu(najtvrđu zapravo) političku moć.
    Ne znam jedino koliko vam se ovo slaže sa onim principom sekularizacije, koji nam je, kao i ogromnoj većini ostalog savremenog svijeta, ugrađen u Ustav.
    Jer je srednji vijek ipak davno prošo. Valjda.
    Btw, nije vam nešto neobično da se taj isti srednji vijek, i to baš onaj kad su crkve moć ponajviše držale, danas standardno naziva ‘’Mračno doba’’?
    Zanimljivo.

Oh. Pavle Đurišić nije bio ‘’nezasluženi simbol fašizma’’, kako kažeš. Davno žešće krivljenje istine nisam vidio.

Pavle Đurišić je bio sva suština, i totalno oličenje, i fašizma, i nacizma.

Fašizma, jer je platu od Italijana primao do septembra 1943., i po njihovoj komandi djelovao.
    Fašizma, jer je sa Italijanima, odnosno okupatorom svoje zemlje kojoj je (ZAKONOM)obavezujuću zakletvu položio, direktno sarađivao i sa njima dejstvovao.
    Btw, po Ustavu te iste zemlje (Kraljevina Jugoslavija), to što je uradio se nazivalo veleizdaja, i za nju mu je sledovala isključivo smrt vješanjem. Jer, po ondašnjem pravu, metak nije bio za izdajnika, no je bio za čoeka.
    Tek btw, ovo isto su mu javno, formalno, i pravovaljano, rekli i Kraljevska Vlada i Petar II Karađorđević, jun-septembar 1944., da ne bude da sam ja jedini.

Nacizma jer je po toj zemlji klao, ubijao, i palio, u ime ‘’životnog prostora i istorijskog prava za Srbe i Srpstvo’’. Totalno identično kao Hitler za ‘’lebensraum’’ Njemačkog naroda.
    Nacizma, jer je u junu 1944. obrnuo ćurak, otkazao se Draži, i pošo kod Nedića, Ljotića, i njihovih gazda- poznatih kao Treći Rajh, i formacijski se pridružio njihovim dobrovoljačkim korpusima u Srbiji. Ovo je uradio u Beograd, eno pun internet slika. I za ovo ga je i taj isti Draža oglasio za izdajnika, identično kao i ona Kraljevska Vlada i onaj Petar II Karađorđević.
    Da ne bude opet da sam ja jedini.
    I za ovo su mu vješala bila isključiva predviđena kazna. I to jednako kao i prije, bez da se onih komunista uopšte dotičemo.
    Nacizma, jer je na kraj svega toga, dobio jedno od najvećih postojećih nacističkih odlikovanja.
    Nacizma, jer je, na poslednji kraj od krajeva, glavu sebi pokušao da sačuva sa Ustašama. I nisu mu ništa smetali. Iako su bili sve što postoji suprotno onome što mu danas zbore da je Pavle bio.
    Tačnije, što mu danas zbore da je bio SPC, zvanična R.Srbija, zvanična R.Srpska, i jedan dobar komad zvanične Države Crne Gore.

Pri čemu činjenicom da je Pavle Đurišić, po sopstvenom iskazu, u ime tih ‘’opštih ciljeva’’, poklao više od desetak hiljada žena i đece, čak nisam ni htio da se bavim.

Praštaj, znam da ovime tebe ne treba da opterećujem, jer znam da ga znaš. Samo mi je bilo neobično da se neko takvog nivoa kulture, obrazovanja, i inteligencije, u toliko crno.bijelu priču, na naopaku stranu nađe. Koliko god je peglao sa tim ‘’…jes bio loš…’’, ono ‘’…ali…’’ ti tu care ne treba.
    Mnogo lakše se sve to čak i na Dražu pegla, no na Pavla. Njega nisu osuđivali samo komunisti, no i Kralj, i Njegova Vlada, pa čak i Njemci i Italijani kad su ostavljali one zapise o zvjerstvima koje je činio, i kad su mu to čak i pod prijetnjom oružja pokušavali u nekoliko dokumentovanih navrata branit.

To i jeste ono što mi je ovđe najinteresantnije. Đe baš njega nađoše ovi današnji stručnjaci.

A i ti se ne shjekiraj, ni Temeljni ne moraš peglat dosadom, sam će on to
    Ne zauzimam ja ovdje strane sa metlama predatorima iz crkve i ratnim zločincima mada kad si me već stavio ajde zarad priče. Ali mi se čini nekako iz pisanja da SPC je četnička crkva, fašistička crkva, zločinačka crkva i šta sve ne. Ne branim ja Paša već Paša mnogi koriste da pljuju po crkvi. Izgleda da je Pašo potrebniji nekima ovdje no samim fašistima. A znaš kako to mozemo da znamo? Tako sto stanemo pred ogledalo i zapitamo se jel ja ovo JA govorim jer zelim bolju crkvu ili zelim crkvu na delete da stavim? Ako je ovo drugo… bojim se da nemamo sta da pricamo.

Ja dakako branim crkvu i ne samo ovu vec i druge konfesije, a ovu pogotovu jer sam nekoć pripadao njoj pa iz pijeteta eto. A gore sam vam rekao da pazite sta pricate za crkvu jer nece niko iz crkve otic zbog Pavla, Ratka i raznih Radovana. Ali to nekako ne razumijemo jer crkva na delete je legitimna opcija. Ateističko-nacionalna priča. Tek da je komunistička.

Da ne bude samo da ja Paša izbjegavam da etiketiram kao fašistu i pravdam se no da pružim priliku i vi meni malo da se pravdate za lošu namjeru koja je bar očigledna kao moj odabir strane. Jel pošteno?

Dakle zašto gadjamo organizaciju a ne pojedince? I šta stoji iza toga? Ateizam? komunizam? Nacionalizam? pravda? Nepristrasnost?

Vjerovatno će se naći neka pametna glavica da mi postavi slike popa sa mitraljezom i u drustvu Sotone da mi pokaze sustinu SPC.
    γνῶθι σαὐτόν

32. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

@Buva+gacce zaboravih da se ogradim da se ne odnosi na tebe sve eksplicitno nego na sve kojima SPC trn u oku i da, može, zašto da ne, Pašo je fašista.
    γνῶθι σαὐτόν

34. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,591
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ne padajte na priču o temeljnom ugovoru. Kao što mu ime kaže, to je ugovor, i on je akt nižeg reda u odnosu na Ustav, Zakone i podzakonska akta. To znači da se njime mogu urediti neka pitanja koja u aktima većeg reda nijesu uređena, a nikako da se njime može prekrajati bilo koji zakon, ili ne daj bože Ustav. Bilo koja odredba u ugovoru koja je protivna pravnom aktu većeg reda je ništavna. Ne pametim da se veća frka digla oko nečega, a da suštinski nema nikakvu težinu, kao što je to TU. Možda jedino IBAR, glavu su otvorili njime.

Nejjednostavnije i najispravnije moguće stanovište, i jedino valjano Baš time ćemo se i pozabavit na onu temu o crkvi, kad već imamo povoda.

No, kad ga već pomenu ovđe, samo nausput:

Taj ugovor je Ustavni sud Crne Gore, prošle godine, mrtav ladan, kad ga je cijenio po odredbama koje su mu zahtijevane na ocjenu, još mrtvije ladniji uzdigo u (citiram) ''Opšti pravni akt'', odnosno hladnokrvno ga faktički oglasio za Zakon, i istovremeno ga oglasio usaglašenim sa Ustavom.

Kontam da si pravnik, ili bar lijepo pravno obrazovan, pa zato samo kratko, i za našu upotrebu bez da smaramo druge, jer to kontam ne vole nikako:

U Obrazloženju, US se oglasio nadležnim jer se, suštinski, ne radi o klasičnom ugovoru koji je regulisao volju strana i tako nastalim obligacijama, ( u kojem slučaju US nije nadležan, nego neko drugi), već se radi o ugovori koji je proizveo obligaciju za veliki broj pravnih subjekata (u suštini, svi upravni organi Crne Gore), pa je zbog toga to jedan Opšti pravni akt, što povlači nadležnost Ustavnog Suda CG.

Još bolje, pri tome se pozvao na prethodnu odluku US u vezi sa TU sa Svetom stolicom, iz vremena prethodne vlasti, koji je na istovrsan način ustanovio svoju nadležnost. Ahahahahaha, majko moja mila. Samo su zaboravili da ustanove da je taj TU ratifikovan u Skupštini, i da je usvojen Zakon o istom, pa se onda baš iz toga ta nadležnost i mogla ustanovit. Kao što se baš zbog toga za TU sa SPC ama baš nikako nije mogla na taj način ustanovit.

Dalje, kako je ocijenio da se radi o Opštem pravnom aktu, US se zaustavio I zaboravio je što MORA da ide dalje:

Da se onda radi o zakonu, koji ne ''potvrđuje'' Ustavni Sud, kako to ovđe neđe napisa Mstislav, no Skupština i Preshjednik Crne Gore, na ustavom i Zakonom propisan način. I da Ustavni Sud može da mu cijeni ustavnost odredbi tek nakon toga, a bez toga može prc.

Ili se, ako nije striktno formalno zakon, baš zbog toga što proizvodi obligaciju za veliki broj državnih organa, kako to sam US u obrazloženju kaže, onda radi o Opštem UPRAVNOM aktu. Što je tek nadležan da ustanovljuje neko drugi, a ne US, a US mu ustavnost može ocjenjivat tek nakon toga.

Uz sve ovo, neću ni počinjat da su ga ovi stručnjaci iz opozicije sporili po osnovu legitimacije Vlade CG da ga potpiše, totalno pogrešno, umjesto po osnovu legitimacije SPC- Svetog arhijerejskog sinoda, koji ga, saglasno pravnom poretku Države Crne Gore ni u snu nisu mogli potpisat. A da on momentalno ne popstane međunarodni ugovor, sa obaveznom ratifikacijom u Skupštinu.
    A to je tek najveći zvek što sam gledao. Jer US, u obrazloženju, navodi i pravne osnove po kojima je postupao, pa i onaj o registraciji vjerskih zajednica.
    I, u suštini, mrtav ladan navodi da je takav ugovor mogla formalno pravno na valjan način zaključit samo vjerska zajednica (pravni subjekt) registrovan u skladu sa Zakonom u CG.
    Da bi nakon toga naveo spisak svih 24 takva pravna subjekta-vjerske zajednice, među kojima SPC i Svetog arhijerejskog sinoda nema.

Odnosno, najjednostavnije, US sam svoju odluku svojim obrazloženjem direktno ruši, da ne može grđe. Bukvalno tako nešto nikad nisam vidio.

Nema veze, detaljisaćemo tamo đe mu je mjesto. Samo sam htio pojasnit na što sam konkretno mislio kad sam ja Tu pominjao.

36. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Page 309 of 548 FirstFirst ... 209259299305306307308309310311312313319359409 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)