Quote Originally Posted by beatnological View Post
Stavka 3. moze (tacnije i mora ako je preko odredjene sume) da ti trazi porijeklo novca opet, nebitno jel proslo 12 mjeseci ili ne. Nisi svjestan toga?
Moze da trazi porijeklo, porijeklo mogu da dokazem jer je taj novac primljen od strane kompanije u zadnjih 12 mjeseci.

U iducem "ciklusu" je dokaz taj sto sam pare uzeo sa tog racuna a cim su bile na racunu onda su 'legalne'.

Ne gleda se odakle je novac originalno dosao jer bi to tek bilo nemoguce.

Ne znam koliko jasno objasnjavam, prastaj ako to nije slucaj.

Quote Originally Posted by beatnological View Post
Evo ti konkretan predlog sa moje strane.

1. Izvuci listing svih tih uplata i isplata koje si izvrsio
2. Sa svakim pojedinacnim listingom za te isplate otidji fino kod tog idiota od gospodje, trazi da se uplati novac a kada bude trazila dokaz o porijeklu novca to i prilozi sa obrazlozenjem

Hoces da se kladis u sta god da ce ti uplatiti novac na racun?
Imam listing ali u zadnjih 12 mjeseci na njemu nema nista, to je problem. Makar kad je NLB i/ili gospodja u pitanju. Taj listing za sve transakcije koje su starije od 12 mjeseci ne moze da se koristi kao dokaz o porijeklu novca.

A sto sprijecava brata da mi uplati svoje pare koje je zaradio? Fino odluci da pomogne brata finansijski sa novcem koji je legalno zaradio.

Prije toga mu brat svakako da "prljav kes" koji je zaradio na moru, jelte.

Kao sto rekoh, nacu ja nacin samo je porazno da moram da izigravam kriminalca kako bi "oprao" posteno zaradjen novac.