Quote Originally Posted by OSCAR View Post
Jes da je ovo idealna država, pa priča o plaćanju poreza pije vodu.
Idealna drzava ne postoji. Ali ako se ne placaju porezi i ne postuju zakoni - onda ne postoji drzava uopste! Je li moguce da smo tako spremni da predjemo preko sustinskih stvari, otpisujuci ih kao nedostizni idealizam, a tako lako prihvatamo najgrdje stvari kao nasu kulturnu karakteristiku? E pa...

Porez ođe ne plaćaju ni Srbi ni Crnogorci ni drugi, bez obzira na nacionalnost. Osim ako misliš da su Srbi kalvinisti, pa da imaju taj prirodni nagon za poštovanjem obaveza.
Mijenjas teze. Montero ti je rekao, a ja se slozio - da bi bilo bolje posmatrati patriotizam gradjana prema njihovoj spremnosti da placaju poreze i postuju zakone, a ne prema tome koliko puta dozive erekciju tokom emitovanja himne ili podizanja zastave...

Oko zastava na nelegalnim objektima...njih treba srušit bez obzira na zastave, đecu koja se motaju, žene koje padaju u nesvijest i ostale stvari.
Pa sto ne ruse?
A o nelegalnim simbolima drzave ispred Parlamenta ili cak u kancelarijama nekih visokih duznosnika Parlamenta da i ne govorim

Problem koji sam naveo je veoma ozbiljan, a tiče se toga da pojedini predstavnici tog naroda svoj legitimitet rade na negiranju ove države, a toliko smo odrasli da ne moram nabrajat nepočinstva koje su u tom smislu spremni da urade.
Vidji, potpuno je legitimno da Stanic do ujutru prica da bi on ponistio suverenost CG, sve dok postuje zakone i placa poreze. Meni je mnogo ozbiljniji problem neko kao Vesko Barovic, koji nosi tanga gacice sa crnogorskim krstasem, a drzavi duguje grdne pare na racun poreza (koje bi se mogle uloziti u sistem socijalne i zdravstvene zastite ili obrazovanja)...
Grijesim li?
Volio bih da Srbi (a i svi ostali) ne glasaju za partije sa nacionalnim predznakom
Cim se pojavi partija koja ce manjinskim narodima da ponudi kvalitetnije egzistencijalne alternative (a da to ne bude 50 Eur prije izbora, namjesteno zaposlenje ili dzak brasna), ne sumnjam da ce i oni napustit takve okvire.