View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 31 of 105 FirstFirst ... 212728293031323334354181 ... LastLast
Results 751 to 775 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post

Ono što je i dalje nedostatak je isto što je i nedostatak za uspješan uzgoj mandarina na Žabljaku, neodgovarajuća klima u nekim sredinama. U Pljeviljima, Beranama, Plavu je i dalje skoro nemoguće naći pravoslavca u "muslimanskoj" partiji. U Bijelom Polju je nemoguće.

I to su ograničavajući faktori, koji će bit tamo, pogotovo u glavama ljudi još decenijama, mada se brže i to mijenja no sam mislio..
    Iako sam rođeno podgoričanče i čitav život proveo u PG moje porijeklo je iz Vasojevića, baš kao i porijeklo mnogih istaknutih suverenista poput Rada Bojovića ili Miodraga Vlahovića. A znaš li zašto ovo pominjem? Poznajem sjever CG odlično i SDP nema problem u BP ili Plavu da nađe istaknutog pravoslavca već imate male porodične klanove koji su od vaše partije (a slično je i sa DPS-om) napravili "porodične partije". Tj., odbor u Plavu je vlasništvo Džavida Šabovića i tamo se listom nalaze sve sami Bošnjaci mahom njegovi najbliži rođaci. A znate kada će oni dići ruku da im u odboru neko istaknut bude pravoslavac? Nikad! I to, moj dragi Oscar, nije stvar sredine već odnosa koje kreira čelništvo jednog odbora. Gotovo identično je u Bijelom Polju. U Beranama je nešto malo bolja situacija a i tamo je to više odbor Petnjice no Berana. SDP je kriv zato što je lokalnim partijskim liderima dozvolio da sliku partije na sjeveru betoniraju kao mahom "bošnjačku" partiju što je smejurija. Za to je možda nekad bilo razloga no već više od 10 godina to je prosto neprirodno stanje i za partiju jako štetno ponašanje. A Bošnjake ne treba kriviti. Znaju oni da će se više pitati ako bude manje "pravoslavaca" da im se tu nešto petljaju.

Sve u svemu, ne mislim da je SDP partija svetaca, ali je svakako bolja od svih ostalih u CG.

Trenutno se vodi potiha borba mlađih kadrova protiv stare garde, kad je u pitanju odnos prema DPS-u. Jednostavno preko 90% mlađih od 30 godina misle da treba uvijek ići samostalno, pa što ko ponese. I ne treba odbacivat koaliciju sa DPS-om uvijek, evo u Baru odlično funkcioniše, jer se otprilike zna koliko ko ima, i ne troši se vrijeme na to. Zato su stanovnici Bara bili među najzadovoljnijim u SEE, na jednom nedavnom istraživanju, đe je čak 71% ljudi imalo pozitivno mišljenje o lokalnoj vlasti.
    Nemam ja ništa protiv da partija ako za tim ima interesa koalira i sa DPS-om. Ja nemam stav da je DPS neka partija zla s kojom nikako ne valja praviti savez. Međutim SDP je morao savez(e) praviti na osnovu jasnih ciljeva i tih zadatih ciljeva se držati bez uzmicanja.
    Ovo što imamo već duži niz godina je nešto potpuno nadrealno đe se ne zna ni kako se ušlo u savez sa DPS-om, ni zbog čega a još manje zašto se još uvijek u toj koaliciji. Prosto nema nikakvog papira oko kog su se dvije partije dogovorile da će proklamovani cilj zajedno postići lakše. Ako se koalicija oko nezavisnosti mogla razumjeti, za savezništvo oko ulaska u EU ili NATO nije bila potrebna koalicija. Posebno ne predizborna. Za druge ciljeve još manje...
    Eto, to su tek neka moja razmišljanja...Zaista sam vjerovao da SDP uz odličnog kapetana može čudo napraviti nakon referenduma. možda čak i popuniti prazninu nastalu nestankom LSCG. No odavno sam digao ruke da SDP u CG može biti nešto nalik SDP-u u HR. A zaista bi volio da me vrijeme demantuje...
    Last edited by El Re; 12-04-10 at 22:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Mislim da nijesi u pravu. Krivokapic je jedini romanticar na politickoj sceni i u drustvu interesdzija ispada pomalo smijesan. Svaki ulazak Rakcevića u vladu je bio cisti biznis, a Krivokapic se nije bas gurao jer je vjerovatno znao da bi morao "umociti", praviti trule kompromise i bojati se da ga nedje Mugi ne usutka
    Ne ulazim ja u motive. Kažu i put do pakla je popločan dobrim namjerama. Ja sam ubijeđen da je Krivokapić imao najbolje namjere. Međutim, realnost se ne može negirati, a realnost je da je SDP izgubio i boju i nijansu. Prosto izgleda ko DPS 2 čiji je zadatak da nadomjesti godine pogrešne politike iz biografije DPS 1 i bude ono nešto ljepše lice koalicije za goste a posebno one iz Evrope. Ja samo vjerujem da je SDP mogao više. Mnogo mnogo više...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ja samo vjerujem da je SDP mogao više. Mnogo mnogo više...
    Slazem se...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,197
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

A narod to uvijek osjeti koliko god ko mislio da narod čine papkari i sitnija živina.
    Gle, 90% tih za koje pojedini misle da su takvi uopste nema pojma o tome sta to uopste i znaci.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iako sam rođeno podgoričanče i čitav život proveo u PG moje porijeklo je iz Vasojevića, baš kao i porijeklo mnogih istaknutih suverenista poput Rada Bojovića ili Miodraga Vlahovića. A znaš li zašto ovo pominjem? Poznajem sjever CG odlično i SDP nema problem u BP ili Plavu da nađe istaknutog pravoslavca već imate male porodične klanove koji su od vaše partije (a slično je i sa DPS-om) napravili "porodične partije". Tj., odbor u Plavu je vlasništvo Džavida Šabovića i tamo se listom nalaze sve sami Bošnjaci mahom njegovi najbliži rođaci. A zate kada će oni dići ruku da im u odboru neko istaknut bude pravoslavac? Nikad! I to, moj dragi Oscar, nije stvar sredine već odnosa koje kreira čelništvo jednog odbora. Gotovo identično je u Bijelom Polju. U Beranama je nešto malo bolja situacija a i tamo je to više odbor Petnjice no Berana. SDP je kriv zato što je lokalnim partijskim liderima dozvolio da sliku partije na sjeveru betoniraju kao mahom "bošnjačku" partiju što je smejurija. Za to je možda nekad bilo razloga no već više od 10 godina to je prosto neprirodno stanje i za partiju jako štetno ponašanje. A Bošnjake ne treba kriviti. Znaju oni da će se više pitati ako bude manje "pravoslavaca" da im se tu nešto petljaju.

Nemam ja ništa protiv da partija ako za tim ima interesa koalira i sa DPS-om. Ja nemam stav da je DPS neka partija zla s kojom nikako ne valja praviti savez. Međutim SDP je morao savez(e) praviti na osnovu jasnih ciljeva i tih zadatih ciljeva se držati bez uzmicanja.
    Ovo što imamo već duži niz godina je nešto potpuno nadrealno đe se ne zna ni kako se ušlo u savez sa DPS-om, ni zbog čega a još manje zašto se još uvijek u toj koaliciji. Prosto nema nikakvog papira oko kog su se dvije partije dogovorile da će proklamovani cilj zajedno postići lakše. Ako se koalicija oko nezavisnosti mogla razumjeti, za savezništvo oko ulaska u EU ili NATO nije bila potrebna koalicija. Posebno ne predizborna. Za druge ciljeve još manje...
    Eto, to su tek neka moja razmišljanja...Zaista sam vjerovao da SDP uz odličnog kapetana može čudo napraviti nakon referenduma. možda čak i popuniti prazninu nastalu nestankom LSCG. No odavno sam digao ruke da SDP u CG može biti nešto nalik SDP-u u HR. A zaista bi volio da me vrijeme demantuje...
    A vrijeme je mastorsko rešeto
    Mislim da se znatan dio onoga što radimo jednostavno i ne vidi. Tako je bilo u prošlosti, tako će bit i dalje...Često mi dođe da od njih tražim da se javno objave svi zapisnici sa Predsjedništva, pa da vide građani o čemu se tu priča, a najmanje je o zapošljenjima i procentima (mada bi neko pametan moga reć i da smo to do sad završili).

Oko odnosa na sjeveru...Iz Plava su ukupno čak 4 člana Predsjedništva, Vujica Lazović, Džavid Šabović, Ljubiša Stanković i Damir Šehović. Dvojica su doktori nauka, jedan će to bit za par godina....ali i dalje je Džavid taj koji nosi većinu glasova, sa Dreškovićem, Lješnjaninom i ostalim radnicima na terenu. I jedini je od Šabovića među 40 delegata iz Plava, niti su mu sinovi ni žena (ljekarka) u OO, iako su bolji od većine tamo.

U Beranama i u tvrdim Vasojevićima su dugo vremena predsjednici bili Dine Babović, pa Merdović i tada je 80% glasova dolazilo iz Petnjice, a 20% iz Berana. Pa nije ni to bila normalna situacija.

U BP je jednostavno takva atmosfera đe je 50-50 odnos između pravoslavnog i muslimanskog stanovništva i jedini grad u CG đe su Crnogorci tek četvrta nacionalna zajednica po brojnosti. I svaki onaj koji uđe u SDP treba da istrpi poglede okoline, što traži tamo, "što ne ode barem u DPS, tamo ima "naših", i slične priče.

O Pljevljima ne treba trošit riječi...ono što sam čuo od ljudi od tamo i što se dešavalo ne-pravoslavcima tokom 90-tih kod mene baca ozbiljnu sumnju na poštenje i čast naroda kojem pripadam, i da li toga uopšte ima.

Sve u svemu, nije istorija završena 2006, između jednih koji bi zbog svojih lukrativnih interesa prodali bubreg i majku, a ne Crnu Goru (koju su jednom već prodali) i ovih drugih koji bi najradije da je nema je situacija takva da sa pričom o definitno završenoj državnosti nije još gotovo do ulaska u EU ili NATO.
    Last edited by OSCAR; 12-04-10 at 23:13.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iako sam rođeno podgoričanče i čitav život proveo u PG moje porijeklo je iz Vasojevića, baš kao i porijeklo mnogih istaknutih suverenista poput Rada Bojovića ili Miodraga Vlahovića...
    Ovaj ti drugi i nije neka referenca iskreno.

Oko odnosa na sjeveru...Iz Plava su ukupno čak 4 člana Predsjedništva, Vujica Lazović, Džavid Šabović, Ljubiša Stanković i Damir Šehović.
    Ovog prvog bolje razduzite i vratite da cavrlja za nekom katedrom,kako se ne bi vise premijer javno sprdao po hodnicima vlade sa njim.

Ps.
    I ovaj Ljubisa kojeg sam cijenio,napravi skandal sa kupolom profesorske zgrade i ucini svoj obraz dovijeka crnim.
    Eh,nidje svijetla.
    Last edited by Interceptor; 12-04-10 at 23:33.
    Mila majko,podigni me malo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Interceptor View Post
    Ovog prvog bolje razduzite i vratite da cavrlja za nekom katedrom,kako se ne bi vise premijer javno sprdao po hodnicima vlade sa njim.

Ps.
    I ovaj Ljubisa kojeg sam cijenio,napravi skandal sa kupolom profesorske zgrade i ucini svoj obraz dovijeka crnim.
    Eh,nidje svijetla.

Ma meni je milo da se The Premier ne sprda sa ovim što su mu bliži od Vujice, a za one koje fali da su odlični često pomislim da se zovu Savo Parača, a ispravi me ako griješim, ka grešni Ljubiša što napravi ono od sebe i od časnog bratsva sa kupolom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma meni je milo da se The Premier ne sprda sa ovim što su mu bliži od Vujice, a za one koje fali da su odlični često pomislim da se zovu Savo Parača, a ispravi me ako griješim, ka grešni Ljubiša što napravi ono od sebe i od časnog bratsva sa kupolom...
    Slazem se.
    Dakle da te pitam dokle ide ljudsko dostojanstvo?
    $edjet u vladi covjeka koji svaku minimalnu nedisciplinu u svojim redovima kaznjava veoma ostrim neukusnim salama,javnim sprdacinama,nerijetko samarima,zadlancima,a bogme bilo je i letecih tvrdih kancelarijskih predmeta koji su mu vec nekoliko uklonjeni iz kabineta.

I da,sto se tice Ljubise,to je neka ironija ili kako?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O Pljevljima ne treba trošit riječi...ono što sam čuo od ljudi od tamo i što se dešavalo ne-pravoslavcima tokom 90-tih kod mene baca ozbiljnu sumnju na poštenje i čast naroda kojem pripadam, i da li toga uopšte ima.
    Ne možeš tumačiti situaciju u Pljevljima iz cetinjske perspektive. Blizina granice, blizina ratišta, prirodna izolovanost čuda čini. To je pitanje za psihijatre, a ne za paušalne izjave političara.
    Na kraju krajeva, Čeko i još nekolicina onih koji su "oslobidili Pljevlja" 1992 i okupirali policijsku stanicu su danas mahom aktivisti DPS..

Lako je o multikulturalizmu pričati iz jednonacionalnih sredina, daleko od stvarnih dešavanja..
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slazem se.
    Dakle da te pitam dokle ide ljudsko dostojanstvo?
    $edjet u vladi covjeka koji svaku minimalnu nedisciplinu u svojim redovima kaznjava veoma ostrim neukusnim salama,javnim sprdacinama,nerijetko samarima,zadlancima,a bogme bilo je i letecih tvrdih kancelarijskih predmeta koji su mu vec nekoliko uklonjeni iz kabineta.

I da,sto se tice Ljubise,to je neka ironija ili kako?
    Ne znam za to što Milaš maltretira zaposlene po Vladi, ma mi ni Vujke ne djeluje ka žrtva kutnjoga nasilja no vazda vedar i nasmijan, ali se možda i varam.
    Za Ljubišu velika ironija....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U BP je jednostavno takva atmosfera đe je 50-50 odnos između pravoslavnog i muslimanskog stanovništva i jedini grad u CG đe su Crnogorci tek četvrta nacionalna zajednica po brojnosti. I svaki onaj koji uđe u SDP treba da istrpi poglede okoline, što traži tamo, "što ne ode barem u DPS, tamo ima "naših", i slične priče..
    Jeli vam dr Jovancevic tamo neki funkcioner ili obicni clan?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A vrijeme je mastorsko rešeto
    Mislim da se znatan dio onoga što radimo jednostavno i ne vidi. Tako je bilo u prošlosti, tako će bit i dalje...Često mi dođe da od njih tražim da se javno objave svi zapisnici sa Predsjedništva, pa da vide građani o čemu se tu priča, a najmanje je o zapošljenjima i procentima (mada bi neko pametan moga reć i da smo to do sad završili).

Oko odnosa na sjeveru...Iz Plava su ukupno čak 4 člana Predsjedništva, Vujica Lazović, Džavid Šabović, Ljubiša Stanković i Damir Šehović. Dvojica su doktori nauka, jedan će to bit za par godina....ali i dalje je Džavid taj koji nosi većinu glasova, sa Dreškovićem, Lješnjaninom i ostalim radnicima na terenu. I jedini je od Šabovića među 40 delegata iz Plava, niti su mu sinovi ni žena (ljekarka) u OO, iako su bolji od većine tamo.

U Beranama i u tvrdim Vasojevićima su dugo vremena predsjednici bili Dine Babović, pa Merdović i tada je 80% glasova dolazilo iz Petnjice, a 20% iz Berana. Pa nije ni to bila normalna situacija.

U BP je jednostavno takva atmosfera đe je 50-50 odnos između pravoslavnog i muslimanskog stanovništva i jedini grad u CG đe su Crnogorci tek četvrta nacionalna zajednica po brojnosti. I svaki onaj koji uđe u SDP treba da istrpi poglede okoline, što traži tamo, "što ne ode barem u DPS, tamo ima "naših", i slične priče.

Sve u svemu, nije istorija završena 2006, između jednih koji bi zbog svojih lukrativnih interesa prodali bubreg i majku, a ne Crnu Goru (koju su jednom već prodali) i ovih drugih koji bi najradije da je nema je situacija takva da sa pričom o definitno završenoj državnosti nije još gotovo do ulaska u EU ili NATO.

Ne želim da ovo pretvaram u polemiku, a još manje da nešto ružim SDP...
    Ipak, činjenica je i javnost primjećuje da SDP vodi Krivokapić (uz Brajovićevu asistenciju) prilično samostalno sve dok se pitanje ne tiče interesa Bošnjaka. A u tom slučaju mora pribaviti saglasnost Rifata Rastodera, Ervina Spahića, Rama Bralića i Džavida Šabovića koji su poput malog kluba u pratiji. Šabović je čak partija u partiji.
    Što se tiče Lazovića i Stankovića oni su iako ugledni članovi partije potpuno nebitni u Plavu u kom inače niti žive ako su ikad i živjeli uopšte.
    Što se tiče Šabovića većina članova odbora su mu rođaci bez obzira što mnogi nisu Šabovići. I muftija plavski zna da je Džavid tamo alfa i omega i dok on ne dođe u Plav nikakav stav se ne zauzima pa taman da je na CG upravo neprijatelj izvršio invaziju.

Stojim pri tome da bez obzira na doprinos Bošnjaka snazi partije njena bošnjačka profilacija na sjeveru je nastala upravo zato što je dozvoljena prevelika autonomija lokalnim moćnicima čime se de facto partija učinila zatvorenom za ljude van bošnjačkog naroda. Uopšte nije važno što to nije bila namjera. Prosto to se desilo. Privilegije, medalje i ordenje za zaslužne članove moglo je i malo da sačeka.

Slažem se da sve nije još završeno, no SDP nikako da precizira a oko čega se toliko vezao uz DPS. Oko ulaska u EU podrška u narodu je dvotrećinska. Pitanje ulaska u NATO takođe se moglo skinuti s dnevnog reda i bez koalicije. Podrška u narodu ionako iz mjeseca u mjesec raste.
    Međutim ono oko čega se očekivalo da SDP suštinski pomogne pročišćenju i vlasti, pa time i ozdravljenju države - zasad je izostalo.
    Svi kriminalci vršljaju po CG podjednako kao da SDP-a i nema. Tvrdim da se to smučilo gledati većini u CG i tu je SDP mogao dobiti jako puno. Bez obzira što Ministar policije nema suštinski vlast nad direktorom policije ipak je smiješno da izigrava englesku kraljicu jer narod to mjesto vidi kao mjesto onog ko je odgovoran za sektor civilne bezbjednosti.
    I na tom pitanju treba zaboraviti na to ko je uz a ko protiv države. To pitanje je prosto pitanje zdravog razuma i nema veze s tima što bi prodali i majku i zemlju i bubreg...

Ali evo da završim time da ću i dalje ostavljati prostor da me SDP prijatno iznenadi. Tim prije što nisam i nikad neću zaboraviti ulogu koju je SDP imao u borbi za nezavisnost. No nadam se da će neko u SDP-u shvatiti, nova vremena se ne mogu sastojati iz stalnih prelistavanja starih albuma.
    Last edited by El Re; 12-04-10 at 23:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Ne možeš tumačiti situaciju u Pljevljima iz cetinjske perspektive. Blizina granice, blizina ratišta, prirodna izolovanost čuda čini. To je pitanje za psihijatre, a ne za paušalne izjave političara.
    Na kraju krajeva, Čeko i još nekolicina onih koji su "oslobidili Pljevlja" 1992 i okupirali policijsku stanicu su danas mahom aktivisti DPS..

Lako je o multikulturalizmu pričati iz jednonacionalnih sredina, daleko od stvarnih dešavanja..
    Sve ja to poštujem, i blizinu rata i ostalo, ako je ko ratova kroz istoriju - ratovali su Cetinjani...Druga je stvar što se oni nijesu gledali preko nišana 1989 no bili prijatelji i kumovi da bi poslije 2 godine prijetili đeci kad idu u školu i ostale gluposti.

Lako mi je pričat o multikulturalizmu zato što imamo katolički samostan ođe i preko 40 crkava i manastira u opštini, ma se skupimo zbog hrišćanske braće za Božić i za Uskrs tako da ta crkva bude tijesna da primi sve koji bi došli. A časne sestre koje predstavljaju jednu vjeru kod nas decenijama rade ka medicinske sestre i nema kuće na CT koju zadužile nijesu.

Jedino ođe može načelnik MUP-a 20 godina bit Vejsil, a direktor najstarije Gimnazije Srbin kojeg podržava cijeli grad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam za to što Milaš maltretira zaposlene po Vladi, ma mi ni Vujke ne djeluje ka žrtva kutnjoga nasilja no vazda vedar i nasmijan, ali se možda i varam.
    Za Ljubišu velika ironija....
    Ne znas,vjerujem.
    Zelen si u toj djavoljoj druzini,ne zamjeri.

To sam samo nausput pomenuo,vodeci se jednim javnim dijalogom izmedju dva nepomenika u hodniku Vlade koji je zabezeknuo desetak prisutnih ljudi.
    Prije nekih 15-20 dana.
    Nisko i ponizavajuce,no dobro,nismo svi isti.

Sto se tice Ljubise nema potrebe za ironijom.
    Licno poznajem dva aktera svega toga,koji su vise nego dobro prosli uz njegov blagoslov i realizaciju spornog "posla".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne želim da ovo pretvaram u polemiku, a još manje da nešto ružim SDP...
    I
    Odlično si ih izanilizirao. SDP ima građansku priču sve dok su ti građani Crnogorci ili Bošnjaci.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Jeli vam dr Jovancevic tamo neki funkcioner ili obicni clan?
    Mislim da je u Predsjedništvo koje ima 19 članova, mada se nije previše do sad uključivao u aktivniji politički život.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlično si ih izanilizirao. SDP ima građansku priču sve dok su ti građani Crnogorci ili Bošnjaci.
    Jes, no zaboravljaš da nam se predsjednik odbora u Kotor zvao Zvonimir, da je predsjednica FŽ Mirel, i da najveći broj Hrvata u CG glasa upravo SDP i u Kotoru i u Tivtu i svaki u Herceg Novom.

Isto tako Sabrija Vulić koji je Sekretar Muslimanskog nacionalnog savjeta je funkcioner partije iz Kotora, tako da je i ta nacionalna zajednica zastupljena u organima.

Osman Subašić (pomoćnik ministra policije) je Albanac iz Krajine, kao i nekoliko bitnih funkcionera iz Ulcinja, Tuzi i Bara....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znas,vjerujem.
    Zelen si u toj djavoljoj druzini,ne zamjeri.

To sam samo nausput pomenuo,vodeci se jednim javnim dijalogom izmedju dva nepomenika u hodniku Vlade koji je zabezeknuo desetak prisutnih ljudi.
    Prije nekih 15-20 dana.
    Nisko i ponizavajuce,no dobro,nismo svi isti.

Sto se tice Ljubise nema potrebe za ironijom.
    Licno poznajem dva aktera svega toga,koji su vise nego dobro prosli uz njegov blagoslov i realizaciju spornog "posla".

Evo nek bude da ne znam, zbog mladosti i ostalih minusa, no se postavlja opravdano pitanje okle ti tamo, sa tom dvojicom "nepomenika" jer se u novu zgradu ne ulazi baš ka na autobusku stanicu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve ja to poštujem, i blizinu rata i ostalo, ako je ko ratova kroz istoriju - ratovali su Cetinjani...Druga je stvar što se oni nijesu gledali preko nišana 1989 no bili prijatelji i kumovi da bi poslije 2 godine prijetili đeci kad idu u školu i ostale gluposti.

Lako mi je pričat o multikulturalizmu zato što imamo katolički samostan ođe i preko 40 crkava i manastira u opštini, ma se skupimo zbog hrišćanske braće za Božić i za Uskrs tako da ta crkva bude tijesna da primi sve koji bi došli. A časne sestre koje predstavljaju jednu vjeru kod nas decenijama rade ka medicinske sestre i nema kuće na CT koju zadužile nijesu.

Jedino ođe može načelnik MUP-a 20 godina bit Vejsil, a direktor najstarije Gimnazije Srbin kojeg podržava cijeli grad.
    Bez uvrede, to je multikulturalizam na nivou simpatičnosti. Odnosno, premalo je onih drugih da bi ugrozili većinu.

U Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju su bile bitno drugačije okolnosti i zato je broj incidenata bio veći. Ali je bio i veći broj pozitivnih primjera..

Ne može se u Crnoj Gori porediti situacija pukim nabrajanjem gradova..
    Eto vi Cetinjani ste napravili mit od Božićnog ustanka 1918, a Vasojevići su chatnici ako pomenu Veliku ili nešto slično..

Suviše se istorija prepliće na malom prostoru da bi ih lako okvalifikovali.

I na primjeru tvog SDP-a je slična stvar. Ovi Bošnjaci su na prvom mjestu Bošnjaci, pa Crnogorci, no je lijepo zatvoriti oči pred brojem glasača.
    Ne bavim se politikom, ali razumijem neke stvari

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes, no zaboravljaš da nam se predsjednik odbora u Kotor zvao Zvonimir, da je predsjednica FŽ Mirel, i da najveći broj Hrvata u CG glasa upravo SDP i u Kotoru i u Tivtu i svaki u Herceg Novom.

Isto tako Sabrija Vulić koji je Sekretar Muslimanskog nacionalnog savjeta je funkcioner partije iz Kotora, tako da je i ta nacionalna zajednica zastupljena u organima.

Osman Subašić (pomoćnik ministra policije) je Albanac iz Krajine, kao i nekoliko bitnih funkcionera iz Ulcinja, Tuzi i Bara....
    Da, da. prava multikulturalna ekipa. Није ли интересантно упадљиво одсуство нације која чини трећину Црне Горе? Нисмо ваљда сви непријатељи државе...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bez uvrede, to je multikulturalizam na nivou simpatičnosti. Odnosno, premalo je onih drugih da bi ugrozili većinu.

U Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju su bile bitno drugačije okolnosti i zato je broj incidenata bio veći. Ali je bio i veći broj pozitivnih primjera..

Ne može se u Crnoj Gori porediti situacija pukim nabrajanjem gradova..
    Eto vi Cetinjani ste napravili mit od Božićnog ustanka 1918, a Vasojevići su chatnici ako pomenu Veliku ili nešto slično..

Suviše se istorija prepliće na malom prostoru da bi ih lako okvalifikovali.

I na primjeru tvog SDP-a je slična stvar. Ovi Bošnjaci su na prvom mjestu Bošnjaci, pa Crnogorci, no je lijepo zatvoriti oči pred brojem glasača.
    Ne bavim se politikom, ali razumijem neke stvari
    Što se mene tiče meni je dosta da su Bošnjaci i lojalni građani Crne Gore, ne ulazim dalje u njihovo nacionalno opredjeljenje nit me interesuje. Ma bih volio da čujem do nekog i da je Srbin iz CG i da je lojalan građanin ovoj državi, no se nadam da ću i to dočekat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da, da. prava multikulturalna ekipa. Није ли интересантно упадљиво одсуство нације која чини трећину Црне Горе? Нисмо ваљда сви непријатељи државе...
    Pa mogu ti ja sad nabrajat direktora aerodroma Tivat, odbornike u Budvi, Kolašinu, Andrijevici ili članove glavnog odbora ali ti ćeš i dalje ostat u tvrdom stavu da nema Srba u SDP-u i to neće ništa promijenit.

Nema ih koliko bi ja volio da ih ima, ali ih je znatno više no što bilo ko misli.
    Isto tako je tužna činjenica da većina njih nije rođena u CG, nego uglavnom u Srbiji, i da ovdašnji Srbi gledaju na nas ka na crnoga đavola, ali što je tu je...

A evo da vidiš kako izgleda multikulturalizam SDO u Ulcinju....http://www.facebook.com/#!/group.php...01327243240226
    Last edited by OSCAR; 13-04-10 at 00:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Primite Smaja pa ste rijesili sve moguce nacije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Što se mene tiče meni je dosta da su Bošnjaci i lojalni građani Crne Gore, ne ulazim dalje u njihovo nacionalno opredjeljenje nit me interesuje. Ma bih volio da čujem do nekog i da je Srbin iz CG i da je lojalan građanin ovoj državi, no se nadam da ću i to dočekat.
    Ako išta vidiš, dočekao si. Srbi jednako kao i svi ostali plaćaju poreze, uzimaju lična dokumenta ove zemlje, igraju za reprezentacije Crne Gore. Nijedan se nije odmetnuo, nemaš nijedan relevantan indikator da postoji otpor prema zemlji, osim ako nije ona već degutantna priča o nepoštovanju himne i zastave. Nađi mi poslanika ili odbornika Srbina koji se odrekao funkcije zbog toga što je u nezavisnoj državi.
    Nađi mi Srbina policajca ili državnog službenika koji... nego to je već na nivou statističke greške.

Nego i kad hoćemo da uzmemo dokumenta na ćirilici, spremno nas dočekuju službenici sa pričom "nemamo formulara za ćirilicu". Pa Srbin uzme latinična dokumenta jer mu se ne valja raspravljat.. A ta ćirilica je jednako srpsko koliko i crnogorsko pismo na primjer..

Eto Oscare, pokaži mi tog nelojalnog Srbina, koji ignoriše crnogorske zakone, koji je ogradio posjed i ne smatra se dijelom ove zemlje..
    Naš je ovo brod, ali nam se potpuno legitimno i legalno ne sviđa pravac u kome ide.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nema ih koliko bi ja volio da ih ima, ali ih je znatno više no što bilo ko misli.
    Isto tako je tužna činjenica da većina njih nije rođena u CG, nego uglavnom u Srbiji, i da ovdašnji Srbi gledaju na nas ka na crnoga đavola, ali što je tu je...

To je zato što je SDP zapravo svoju partijsku ideologiju nametnuo DPS-u koji je dotad znao samo za ideologiju privatnog interesa i velikosrpski model jugoslovenstva koji je u međuvremenu odnio Momir sa svojom družinom.
    SDP je dosta principijelan bio u tome i to je rezultiralo da su danas mnoge stvari u CG jasnije i to je nešto svakako pozitivno, zato se ja ne bih osvrtao na to mrzi li ko SDP zbog toga. Problem koji Srbi imaju jeste što nemaju odgovor za situaciju u kojoj su se našli. No to ne znači da neko zbog toga treba da pravi tulum i žurku, već da se sjedne s legitimnim predstavnicima tog naroda i otpočne jedan proces u kom će se razgovarati otvoreno. Ovakvo stanje na duži rok nikom se ne isplati i ja se zaista nadam da je to počelo polako da se shvata i tamo đe treba...

Page 31 of 105 FirstFirst ... 212728293031323334354181 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)