View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 36 of 105 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast
Results 876 to 900 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Jes da je ovo idealna država, pa priča o plaćanju poreza pije vodu.
    Idealna drzava ne postoji. Ali ako se ne placaju porezi i ne postuju zakoni - onda ne postoji drzava uopste! Je li moguce da smo tako spremni da predjemo preko sustinskih stvari, otpisujuci ih kao nedostizni idealizam, a tako lako prihvatamo najgrdje stvari kao nasu kulturnu karakteristiku? E pa...

Porez ođe ne plaćaju ni Srbi ni Crnogorci ni drugi, bez obzira na nacionalnost. Osim ako misliš da su Srbi kalvinisti, pa da imaju taj prirodni nagon za poštovanjem obaveza.
    Mijenjas teze. Montero ti je rekao, a ja se slozio - da bi bilo bolje posmatrati patriotizam gradjana prema njihovoj spremnosti da placaju poreze i postuju zakone, a ne prema tome koliko puta dozive erekciju tokom emitovanja himne ili podizanja zastave...

Oko zastava na nelegalnim objektima...njih treba srušit bez obzira na zastave, đecu koja se motaju, žene koje padaju u nesvijest i ostale stvari.
    Pa sto ne ruse?
    A o nelegalnim simbolima drzave ispred Parlamenta ili cak u kancelarijama nekih visokih duznosnika Parlamenta da i ne govorim

Problem koji sam naveo je veoma ozbiljan, a tiče se toga da pojedini predstavnici tog naroda svoj legitimitet rade na negiranju ove države, a toliko smo odrasli da ne moram nabrajat nepočinstva koje su u tom smislu spremni da urade.
    Vidji, potpuno je legitimno da Stanic do ujutru prica da bi on ponistio suverenost CG, sve dok postuje zakone i placa poreze. Meni je mnogo ozbiljniji problem neko kao Vesko Barovic, koji nosi tanga gacice sa crnogorskim krstasem, a drzavi duguje grdne pare na racun poreza (koje bi se mogle uloziti u sistem socijalne i zdravstvene zastite ili obrazovanja)...
    Grijesim li?
    Volio bih da Srbi (a i svi ostali) ne glasaju za partije sa nacionalnim predznakom
    Cim se pojavi partija koja ce manjinskim narodima da ponudi kvalitetnije egzistencijalne alternative (a da to ne bude 50 Eur prije izbora, namjesteno zaposlenje ili dzak brasna), ne sumnjam da ce i oni napustit takve okvire.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ako se ovo pokaže kao istina i zaista odu odvojeno, to može značiti samo jedno.
    - da su izvještaji s terena povoljni i da se osjećaju nadmoćno u odnosu na opoziciju i njen mogući rezultat
    - da je ovo probni balon za mnogo obimniji proces "razdruživanja" dvije partije koje su toliko dugo bile zajedno
    Ovo drugo jer Vujanoviću i Maroviću nije bas potaman koalicija i za njih je optimalna neka malo vise egzoticna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    El Re, ako mozemo da se vratimo u XXI vijek?

Simboli su onog ko je pravio drzavu. Crnu Goru iz 1878 su pravili pravoslavni Crnogorci. Crnu Goru iz 2006 su pravili njeni gradjani, raznih nacija i raznih vjeroispovjesti...
    Jeste...I svi su na srcu imali Crnu Goru suživota i multietničnosti... Je'l ti zaista vjeruješ u to da su manjine toliko lude za Crnom Gorom da je vrijednost "zajedničkog života" nešto jako visoko postavljeno na njihovim ličnim vrjedonosnim skalama? Bože, meni je (bez ljutnje) zaista zanimljivo u šta mnogi od vas vjeruju?...Dajte i meni ponekad da i ja probam tu psihoaktivnu supstancu od koje sve postaje šareno, plemenito i divno i gdje se ljudi vole i podstiču ono što ih spaja...
    Manjine, sve sem srpske, su glasale za nezavisnost jer su to procijenile kao poželjniju varijantu da zadovolje svoje nacionalne interese. I to nije nešto sramotno što su učinili. Naprotiv! I ja bih na njihovom mjestu. Da li to znači da je zajednički život farsa. Taman posla!
    To jedino znači da svako zauzima stav prema viđenju onog što je dobro za njegov narod. Isto su učinili i Srbi.

A što se tiče 1878,..da nije bilo te Crne Gore koju su izborili tadašnji Crnogorci (i oni prije njih), ne samo da 2006. pored svih njenih "divnih" građana nebi bilo pomena o Crnoj Gori, već ni o Crnogorcima.
    Ali ko voli može da se zamlaćuje po čitav dan vjerujući da se ljudi pokreću nekim pitanjima svakodnevice. Ne, od kada je svijeta i vijeka dokazano je da pitanja vjere i nacije dominantno opredjeljuju svijest prosječne osobe pa čak i kada ona nije svjesna toga.
    Last edited by El Re; 13-04-10 at 22:11.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Samo josh fali da se i ovaj pdf "buducnost cg" podijeli na vecinu i manjine kao potvrda svega napisanog...
    Izvinite, znaju li se kandidati ili je to i dalje tajna?
    Ima li biografija itd da 'seciraju' profile po rasnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi..

Hvala Lepo

p.s. Moze li neko da objasni kako se to uopste glasa u PG i kako izgledaju ti listici? Sta treba da se uradi - procedura? Jedna lista sa kandidatima... ili?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i mene interesuje što i Maju u p.s.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ovo drugo jer Vujanoviću i Maroviću nije bas potaman koalicija i za njih je optimalna neka malo vise egzoticna

Ukoliko DPS dobije ove izbore 23. maja ne bih zazirao od toga da se kladim da će Đukanović ići na to da počisti i Vujanovića i Marovića iz partije. No ukoliko krene on to mora izvesti u blic-krigu. Ne bi me šokiralo ni hapšenje Marovića pod optužbama da je recimo bio u kriminalnim dilovima sa Miraksom i da je oštetio državu za milione. Vujanović bi uklanjanjem Marovića pokušao da dokazuje ličnu lojalnost, u to nemam sumnje.
    Problem s njima dvojicom jeste što Đukanović ne može priuštiti sebi da ih ostavi "iza sebe" kada se povuče iz javnog života. Prvo, njih dvojica bi definitivno razorili partiju, a drugo (Đukanoviću mnogo važnije) - vrlo vjerovatno bi bacali sjenku na djelo koje Đukanović želi da ostavi iza sebe.
    No za sada gledaćemo ih još zajedno. Ukoliko DPS izađe bez SDP-a biće to usluga i Mugoši koji jeste odan Đukanoviću bez obzira na njegove ranije solo ekskurzije. Samostalan izlazak DPS-a i SDP-a u PG podigao bi cijenu i LP-u i BS-u koji bi imali bolju pregovaračku poziciju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jeste...I svi su na srcu imali Crnu Goru suživota i multietničnosti...Je'l ti zaista vjeruješ u to da su manjine toliko lude za Crnom Gorom da je vrijednost "zajedničkog života" nešto jako visoko postavljeno na njihovim ličnim vrjedonosnim skalama? Bože, meni je (bez ljutnje) zaista zanimljivo u šta mnogi od vas vjeruju?...Dajte i meni ponekad da i ja probam tu psihoaktivnu supstancu od koje sve postaje šareno, plemenito i divno i gdje se ljudi vole i podstiču ono što ih spaja...
    Manjine, sve sem srpske, su glasale za nezavisnost jer su to procijenile kao poželjniju varijantu da zadovolje svoje nacionalne interese. I to nije nešto sramotno što su učinili. Naprotiv! I ja bih na njihovom mjestu. Da li to znači da je zajednički život farsa. Taman posla!
    To jedino znači da svako zauzima stav prema viđenju onog što je dobro za njegov narod. Isto su učinili i Srbi.
    Kralju, ako malo bolje procitas post, pa onda prevazidjes tvoju odbojnost prema ljudima koji nekriticki sire price o bratstvu, jedinstvu i medjunarodnim standardima, da se onda vratis na ono sto sam rekao?

Pitanje motiva glasanja DA/NE na referendumu nisam ni razmatrao u svom komentaru (s cime si ti ponajvise polemisao), i to iz prostog razloga - sto je ocigledno nekakv interes stojao iza svakog glasa. Neko je mislio da je bolje da idemo samostalno (zbog xyz razloga), neko je mislio da je bolje da ostanemo sa Srbijom (takodje,
    zbog xyz razloga). A neko je, bogami, mislio da je 100 EUR sasvim fina suma za jednostavnu zvrljotinu na parcetu papira.

Medjutim, ono sto jesam razmatrao u svom komentaru, a sto si ti analiticki propustio da uocis i prokomentarises - jeste da je potpuno normalno da su simboli drzave 1878 nosili pecat drzavotvorne snage (iako je i tad kralj Nikola pravio ustupke, kao onda kad je sklonio krst sa pomorske zastave, da ne bi provocirao muslimanske pomorce). Medjutim, Crna Gora iz 2006 nije pravljena na isti nacin. Nju su pravile razlicite nacije i vjere, od kojih su pravoslavni Crnogorci samo jedan dio (mozda vecinski, ali svakako ne jedini). Shodno tome, simboli ove nove Crne Gore (koja sa starom nema maltene nikakve slicnosti) su i trebali biti odluceni jednim sirim frontom podrske, kako bi oslikavali njenu danasnju sliku.

A što se tiče 1878,..da nije bilo te Crne Gore koju su izborili tadašnji Crnogorci (i oni prije njih), ne samo da 2006. pored svih njenih "divnih" građana nebi bilo pomena o Crnoj Gori, već ni o Crnogorcima.
    Ajde sad iskljuci Zenidbu bega Ljubovica, pa pusti nesto moderno, da te ne kunem. A onda da se vratimo na raspravu.
    Crnogorci su stvorili jednu drzavu, koja je bila plod drzavotvornih napora jos od vremena Petra I. I ta prica je neslavno zavrsena 1918, kada su se istih Petrovica i iste drzave odrekli svi oni- kojima takva drzava nije omogucavala da se ukljuce u upravljanje njome. Uz stedru pomoc zvanicnog Beograda.
    Danasnja drzava Crna Gora, mnogo vise duguje komunistima, koji su obnovili njenu ustavnu suverenost 1948 (ako se ne varam), doprinijeli njenoj kulturnoj, ekonomskoj i socijalnoj emancipaciji (o kojoj su sve prethodne generacije mogle da sanjaju), i sto je najbitnije - zametnulu=i nukleus gradjanske klase, koja je bila, nazalost, nedovoljno brojna da zprijeci onaj kolaps 1991...Mani se guslanja i mitomanija Re, da te zamolim, jer zvucis kao neki mracnjacki druid s tom pricom

od kada je svijeta i vijeka dokazano je da pitanja vjere i nacije dominantno opredjeljuju svijest prosječne osobe pa čak i kada ona nije svjesna toga.
    Da li mozes, meni, ovakvom kakav sam, da pomognes - pa da se zajedno prisjetimo - ko je tacno dokazao tu tvrdnju?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    i mene interesuje što i Maju u p.s.
    Prije cemo dobiti info kako baba Miruna gleda u pasulj, sliva stravu g. Lazovicu, ili koje su astroloshke kombinacije i sportske politichke prognoze u intervalu do sletanja na saturn, nego kako se glasa i na sta lice ovakvi izbori. Jeste da smo referendum pazljivo odradili (saznah i po listi gdje mi je mjesto), ali ovo stvarno nemam blage veze na sta lichi...

Hvala Lepo

p.s, Mozda ovi ljudi na forumu nisu nikad ni glasali, pa da ne ocekujemo previse..

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Ja sam pripadnik manjinskog naroda i nemam druge države osim CG. Navijam za našu reprezentaciju bilo gdje i protiv koga da igra, pratim naše igrače, raduje me bilo kakav uspjeh naših ljudi...
    Neki se pitaju zašta manjine sada imaju neku rezervu prema CG? Jeste li ikada bili do Plava, Gusinja, Rožaja (ovdje u isti koš stavljam i Andrijevicu, Mojkovac, Berane)? Ti ljudi, da nemaju nekoga vani, bi živjeli ispod granice siromaštva. Da bi zaradili za koru hljeba idu u Sarajevo, Bar, Ulcinj, manji dio u Podgoricu. I kad on u SA, nađe priliku da bolje zaradi, provede se i sl, normalno je da će reći: "Šta ću ja više tamo, ovdje mi je bolje. Otići ću s vremena na vrijeme dok su mi roditelji živi, a poslije ćemo vidjetu!" (Studirao sam u SA pa odlično znam razmišljanje naših ljudi koji odu tamo. Međutim, većina misli ovako: "Da mogu ovako da živim mom mjestu odmah bi se vratio.") A tamo gdje ti je lakši život normalno je da ćeš tu i da ostaneš i odomaćiš se.
    A sad se pitate žašto glasaju DPS? Pa zato jer su Nova, NS, SNP, ovi zadnji koliko god se trudili da sakriju, fašističke stranke.
    Ovoj državi hvali neka normalna opozicija, čija će osnova djelovanja biti ekonomski razvoj cijele države, EU i NATO integracije, obrazovanje i kultura što nam realno podobro hvali. Nadam se da će se Gdin Rakčević aktivnije uključiti u politiku i zajedno sa PzP, DC, LP i manjinskim strankama djelovati na DPS-SDP. A dotad oni nastavljaju po svome.
    Last edited by Escobar_BP; 13-04-10 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kralju, ako malo bolje procitas post, pa onda prevazidjes tvoju odbojnost prema ljudima koji nekriticki sire price o bratstvu, jedinstvu i medjunarodnim standardima, da se onda vratis na ono sto sam rekao?

Pitanje motiva glasanja DA/NE na referendumu nisam ni razmatrao u svom komentaru (s cime si ti ponajvise polemisao), i to iz prostog razloga - sto je ocigledno nekakv interes stojao iza svakog glasa. Neko je mislio da je bolje da idemo samostalno (zbog xyz razloga), neko je mislio da je bolje da ostanemo sa Srbijom (takodje, zbog xyz razloga). A neko je, bogami, mislio da je 100 EUR sasvim fina suma za jednostavnu zvrljotinu na parcetu papira.

Medjutim, ono sto jesam razmatrao u svom komentaru, a sto si ti analiticki propustio da uocis i prokomentarises - jeste da je potpuno normalno da su simboli drzave 1878 nosili pecat drzavotvorne snage (iako je i tad kralj Nikola pravio ustupke, kao onda kad je sklonio krst sa pomorske zastave, da ne bi provocirao muslimanske pomorce). Medjutim, Crna Gora iz 2006 nije pravljena na isti nacin. Nju su pravile razlicite nacije i vjere, od kojih su pravoslavni Crnogorci samo jedan dio (mozda vecinski, ali svakako ne jedini). Shodno tome, simboli ove nove Crne Gore (koja sa starom nema maltene nikakve slicnosti) su i trebali biti odluceni jednim sirim frontom podrske, kako bi oslikavali njenu danasnju sliku.

Ajde sad iskljuci Zenidbu bega Ljubovica, pa pusti nesto moderno, da te ne kunem. A onda da se vratimo na raspravu.
    Crnogorci su stvorili jednu drzavu, koja je bila plod drzavotvornih napora jos od vremena Petra I. I ta prica je neslavno zavrsena 1918, kada su se istih Petrovica i iste drzave odrekli svi oni- kojima takva drzava nije omogucavala da se ukljuce u upravljanje njome. Uz stedru pomoc zvanicnog Beograda.
    Danasnja drzava Crna Gora, mnogo vise duguje komunistima, koji su obnovili njenu ustavnu suverenost 1948 (ako se ne varam), doprinijeli njenoj kulturnoj, ekonomskoj i socijalnoj emancipaciji (o kojoj su sve prethodne generacije mogle da sanjaju), i sto je najbitnije - zametnulu=i nukleus gradjanske klase, koja je bila, nazalost, nedovoljno brojna da zprijeci onaj kolaps 1991...Mani se guslanja i mitomanija Re, da te zamolim, jer zvucis kao neki mracnjacki druid s tom pricom

Da li mozes, meni, ovakvom kakav sam, da pomognes - pa da se zajedno prisjetimo - ko je tacno dokazao tu tvrdnju?
    Kralju, tvoj svijet tangi i "100 eura za ličnu kartu" mi je tako dalek da ću propustiti prilku da te dozivam s te ružičaste virtuelne planete na kojoj se nalaziš. Nek to rade umjesto mene neki drugi, a ti nastavi da ih uvjeravaš u tu svoju teoriju koja drma posebno kod onih sa sindromom "Medojević".
    Ne zamjeri El Re-u i sve najljepše...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Montero
    Naš je ovo brod, ali nam se potpuno legitimno i legalno ne sviđa pravac u kome ide

Razumijem tvoje pozicije, legitimno pravo da se ne slazes sa pravcem u kojem Crna Gora ide, a i, inace, veoma te uvazavam. Medjutim, sa tvrdnjom o ugrozenosti (prava) Srba u Crnoj Gori, ali i dekriminalizaciji drzave zamjenom vlasti ovakvom opozicijom, uopste se ne slazem.
    Da bih pokusao da ti objasnim zasto, moracemo napraviti malu retrospektivu, bez precerane filozofije, sa prakticnim primjerima:

do 2006.

Gradjanin A

Drzava: SRJ/SCG, Republika: Crna Gora
    Nacionalnost: Srbin
    Jezik: srpski
    Zastava: heraldicki vrlo diskutabilna, bijeli orao sa crnogorskim lavom (?) koji je u sumnjivom polozaju
    Himna: zvanicno, Hej, Sloveni, mada je na zvanicnim manifestacijama i sportskim priredbama Tamo daleko ili Srbija! Srbija! neformalna himna
    Crkva/vjeroispovjest: SPC, pravoslavna

Gradjanin B

Nacionalnost: Crnogorac -> Negiranje. Crnogorci su kopilad crvenog prevrata '41. Njegos je lijepo objasnio da su to Srbi, aksiom.
    Jezik: crnogorski -> Negiranje. Crnogorci, iz nekog nepoznatog razloga, ne mogu da imaju svoj jezik. Crnogorski jezik je dukljanski falsifikat, Njegos je govorio srpskim jezikom, aksiom.
    Zastava: Dvoglavi orao na crvenoj povrsini -> Negiranje. To je "siptarska" kokoska
    Himna: Oj, svijetla majska zoro -> Negiranje. Himna je djelo usтаsе i ratnog zlocinca, aksiom, a nepodobna je zato sto se, umjesto srpskih obiljezja, nedopustivo cesto pominje Crna Gora.
    Crkva: CPC -> Negiranje. CPC nema istorijsko utemeljenje, aksiom, jos jedan dukljanski fasisoidni projekat.

Gradjanin A i gradjanin B, je li, zive u istoj drzavi:

Gradjanin A: Ja sam Srbin.
    Gradjanin B: U redu, ja sam Crnogorac.
    Gradjanin A: Ne avetaj, ustaso. Ti si Srbin, nemoj da ti ona dzukela Brkovica puni glavu.
    Gradjanin B: Ali mene ne interesuje Brkovic, ja zn...
    Gradjanin A: ZNAS LI TI DA JE KRALJ NIKOLA BIO SRBIN? STO JE GOVORIO NJEGOS??!! PETAR I??!! TI MRZIS SRBE!!!

i tako dalje, i tome slicno...

2006 - danas

Drzava i nacionalnost

Crna Gora je samostalna drzava.

Pojedinac koji se osjeca Crnogorcem, trebalo bi da se, bez tenzija, slobodno, izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Medjutim, i dalje se to radi vrlo oprezno, uzdrzano, kako se ne bi izazvala sumnja u ksenofobiju i negativan stav o srpskoj naciji.
    Na "drugoj strani", pojedinac koji se osjeca Srbinom, kao i u prethodnoj drzavi - slobodan je da se nacionalno izjasni ili opredijeli, njegovo nacionalno osjecanje niko ne negira ili dovodi u pitanje.

Jezik

Ustavom, kasnije i standardizacijom, ozvanicena je upotreba crnogorskog jezika. U sluzbenoj upotrebi je i srpski jezik, a cirilica i latinica su ravnopravna pisma. Upotreba crnogorskog jezika izaziva podozrenje, podsmijeh, ali i kritike koje neumjerenim recnikom lako prelaze u otvorenu netrpeljivost.
    Na "drugoj strani", pojedinac koji se osjeca Srbinom i dalje je slobodan da svoj jezik upotrebljava i naziva ga srpskim, cak i ako kroz obrazovni sistem formalno usvaja crnogorski. Srpski jezik niko ne negira i ne izaziva podsmijeh i omalovazavanje.

Himna

Kao samostalna drzava, Crna Gora je i formalno prihvatila Oj, svijetla majska zoro kao himnu.
    Prema Zakonu o drzavnim simbolima, himna izrazava pripadnost Crnoj Gori, a ne posebnoj naciji.
    Predstavnici (pro)srpskih stranaka ne postoju protokol, njihov primjer slijedi i biracko tijelo.
    Pojedinac, gradjanin, civil, koji se osjeca Srbinom, a ne obavlja drzavnu funkciju u trenutku posebne prilike, definisane zakonom, nije obavezan da postuje zvanicnu himnu. U praksi - on uopste nije obevezan na taj cin.

Crkva

Pitanje CPC jos uvijek nije rijeseno, Crnogorci formalno nemaju svoju crkvu, najvise zahvaljujuci uticaju SPC u pravoslavnoj vaseljeni. Crkva je cisto politicko pitanje, razumiju to vrlo dobro u SPC.
    Na "drugoj strani", pojedinac koji se osjeca Srbinom slobodan je da svoju vjersku praksu obavlja u SPC, crkvu koju DPS drzi kao malo vode na dlanu, iako ova institucija svakodnevno krsi crnogorski Ustav, pocev od clanova 7,8 i 10...

U partijskim drzavama, kao sto je Crna Gora, kriterijum za zaposljavanje nije nacionalna pripadnost, vec iskljucivo partijska boja. Kako je kadar vladajuce koalicije uglavnom suverenistickog profila, po definiciji - broj Srba u drzavnim institucijama ne moze biti visok. Zamislimo situaciju u kojoj Nova ili SNP osvajaju vlast - broj Srba u institucijama porasce ne zbog odbojnosti prema crnogorskoj naciji, vec iskljucivo zato sto se zaposleni regrutuju iz partijskog jezgra, a ono je - dominantno prosrpsko.

Moja poenta je - srpska elita u Crnoj Gori nalazi se u stanju konstantne pasivno-agresive histerije, koja nije posledica ugrozenosti njihovih prava, vec svijesti o neminovnom, nezadrzivom, procesu regeneracije crnogorskog nacionalnog tkiva. U odnosu na period zajednicke drzave sa Srbijom, jedino sto se progresivno mijenjalo jeste kvalitet uslova za ostvarivanje elementarnih prava onih ljudi koji pripadaju crnogorskom nacionalnom korpusu, i to je ono sto smeta.
    Na "drugoj strani", za Srbe u Crnoj Gori formalno se promijenio naziv drzave, sva ostala prava su tu, zadrzana i ocuvana, ukljucujuci i ono koje dozovoljava da se, bez ustrucavanja, negiraju obiljezja crnogorskog identiteta.

Kriminal

Prica o kriminalu je lajt motiv koji bi vrlo pametno i uspjesno mogla eksploatisati opozicija koja nema pedigre kao sadasnja. Medjutim, za ovakve ljude, gledajuci njihove biografije, ona je neupotrebljiva - lideri dvije opozicione stranke zaboravljaju da je problem kriminala nasledje jedne epohe, mozemo reci i - sistema, u cijem su nastajanju i nekontrolisanoj ekspanziji isti ovi ljudi, vrlo svjesno i vrlo aktivno, ucestvovali - to je, da se podsjetimo, onaj period u kojem vrlo prisno saradjuju SNP i DPS, funkcionisuci kao jedna partija na republickom, odnosno kao partner SPS na drzavnom nivou; ili NOVA kao ko-zna-koja-po-redu-reinkarnacija NS, sa sve ikonografijom generala i pjesnika koje cemo pamtiti uglavnom po masovnim grobnicama. Ratko ili Darko, ima li sustinske razlike?
    Povezanost kriminala i vlasti... izborne kradje... korupcija... neefikasno sudstvo... nemastina... izolacija... nijesu od juce, vec su posledica suzivota SPS i jedinstvenog DPS u distopiji zvanoj Jugoslavija, u krnjoj, ponizenoj i izolovanoj drzavi, u kojoj je SNP imao veoma zapazenu ulogu: Bulatovic jedan, Bulatovic drugi, Bulatovic treci, Zizic, Pesic, Bozovic, kao i kompletan kostur danasnjeg rukovodstva SNP.

Zato je, i bice jos neko vrijeme, DPS nase tuzno ogledalo, mjera neuspjeha istorijski nedovrsenog drustva, limita i nedorecenosti opozicionih "lidera", trijumf ruralca koji je pecke fore pretvorio u brend.

Moze mu se.

__

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Ja sam pripadnik manjinskog naroda i nemam druge države osim CG. Navijam za našu reprezentaciju bilo gdje i protiv koga da igra, pratim naše igrače, raduje me bilo kakav uspjeh naših ljudi...
    Neki se pitaju zašta manjine sada imaju neku rezervu prema CG? Jeste li ikada bili do Plava, Gusinja, Rožaja (ovdje u isti koš stavljam i Andrijevicu, Mojkovac, Berane)? Ti ljudi, da nemaju nekoga vani, bi živjeli ispod granice siromaštva. Da bi zaradili za koru hljeba idu u Sarajevo, Bar, Ulcinj, manji dio u Podgoricu. I kad on u SA, nađe priliku da bolje zaradi, provede se i sl, normalno je da će reći: "Šta ću ja više tamo, ovdej mi je bolje!" (Studirao sam u SA pa odlično znam razmišljanje naših ljudi koji odu tamo, i većina kaže "Da mogu ovako da živim mom mjestu odmah bi se vratio.") A tamo gdje ti je lakši život normalno je da ćeš tu i da ostaneš i odomaćiš se.
    A sad se pitate žašto glasaju DPS? Pa zato jer su Nova, NS, SNP, ovi zadnji koliko god se to trudili da sakriju, fašističke stranke.
    Ovoj državi hvali neka normalna opozicija, čija će osnova djelovanja biti ekonomski razvoj cijele države, EU i NATO integracije, obrazovanje i kultura što nam realno podobro hvali. Nadam se da će se Gdin Rakčević aktivnije uključiti u politiku i zajedno sa PzP, DC, LP i manjinskim strankama djelovati na DPS-SDP. A dotad oni nastavljaju po svome.
    Tako mi je drago da forumaši mogu pročitati kako razmišlja prosječan pripadnik jednog manjinskog naroda pošto neke nikako da uvjerimo da je ova opoziciona ponuda nešto što nikad neće imati većinu u CG upravo zato što se svaki flert sa fašističkim strankama mora završiti fijaskom.
    Svuda u svijetu autentična opozicija bježi od ultradesnih samo im u CG opozicione partije jure u zagrljaj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jeste li ikada bili do Plava, Gusinja, Rožaja (ovdje u isti koš stavljam i Andrijevicu, Mojkovac, Berane)? Ti ljudi, da nemaju nekoga vani, bi živjeli ispod granice siromaštva. Da bi zaradili za koru hljeba idu u Sarajevo, Bar, Ulcinj, manji dio u Podgoricu. I kad on u SA, nađe priliku da bolje zaradi, provede se i sl, normalno je da će reći: "Šta ću ja više tamo, ovdej mi je bolje!" (Studirao sam u SA pa odlično znam razmišljanje naših ljudi koji odu tamo, i većina kaže "Da mogu ovako da živim mom mjestu odmah bi se vratio.") A tamo gdje ti je lakši život normalno je da ćeš tu i da ostaneš i odomaćiš se.
    A sad se pitate žašto glasaju DPS? Pa zato jer su Nova, NS, SNP, ovi zadnji koliko god se to trudili da sakriju, fašističke stranke.
    Je li LSCG bio fasisticka stranka? Je li PzP fasisticka stranka?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kralju, tvoj svijet tangi i "100 eura za ličnu kartu" mi je tako dalek da ću propustiti prilku da te dozivam s te ružičaste virtuelne planete na kojoj se nalaziš. Nek to rade umjesto mene neki drugi, a ti nastavi da ih uvjeravaš u tu svoju teoriju koja drma posebno kod onih sa sindromom "Medojević".
    Ne zamjeri El Re-u i sve najljepše...
    Veritas vos liberabit, Re, vos liberabit...

U svakom slucaju, hvala na sadrzajnom odgovoru
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Je li LSCG bio fasisticka stranka? Je li PzP fasisticka stranka?
    Nije ali PzP pred svake izbore trči u zagrljaj Novoj, NS-u, SNP-u. PzP-u bi pametnije bilo da pokupi manjinske stranke i LP i onda da pokuša da mijenja stanje u ovoj državi. Ali, oni odmah hoće svu vlast.
    Koaliciju LP-BS smo imali prije u prošlom sazivu parlamenta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nije ali PzP pred svake izbore trči u zagrljaj Novoj, NS-u, SNP-u. PzP-u bi pametnije bilo da pokupi manjinske stranke i LP i onda da pokuša da mijenja stanje u ovoj državi. Ali, oni odmah hoće svu vlast.
    LSCG nisi komentarisao? PzP je na svim izborima izlazio samostalno. I da ne zaboravim - u cemu se tacno sastoji fasizam SNP (nakon referenduma)?
    I koliko je Bosnjaka glasalo za tu koaliciju?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

I još oko simbola...Meni ovi simboli ne smetaju, čak zastavu i držim u sobi. Postoji poveliki broj ljudi kojima zastava smeta, pa bi tu trebalo napraviti kompromis. Himnu ne bih uopšte mijenjao, naročito zadnju strofu.

Rijeka će naših vala,
    Uskačući u dva mora,
    Glas nositi okeanu,
    Da je vječna Crna Gora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A ne!...PzP-u ne trebaju manjine. Njima trebaju Budo Aleksić i Novica Stanić da poruče Bošnjacima da je Srebrenica izmišljotina u koju vjeruju samo srpski dušmani. Po ovom društvu s kojim "novi premijer" Medojević voli da se druži i oni oteti u Štrpcima su vjerovatno ubijeni od strane Armije BiH ili su se poubijali međusobno u vozu.
    Emilo će sve to fino objasnit Bošnjacima (u ime "nove vlasti") kad svi zajedno navrate ovih dana u BP.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ukoliko DPS izađe bez SDP-a biće to usluga i Mugoši koji jeste odan Đukanoviću bez obzira na njegove ranije solo ekskurzije. Samostalan izlazak DPS-a i SDP-a u PG podigao bi cijenu i LP-u i BS-u koji bi imali bolju pregovaračku poziciju.
    Kad se sve sabere i oduzme Mugi je jedino sto valja na toj buducoj listi. Za LP i BS prilika da ojacaju, a opklada u dva piva i porciju priganica da ako SDP izadje sam u Podgorici da ce se razvaliti i puci nece imati vise od dva odbornika.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

LSCG nisi komentarisao? PzP je na svim izborima izlazio samostalno. I da ne zaboravim - u cemu se tacno sastoji fasizam SNP (nakon referenduma)?

I koliko je Bosnjaka glasalo za tu koaliciju?
    Za prosječnog Bošnjaka neglasanje za Rezoluciju o Srebrenici je veliki minus, a plus ogroman broj ljudi njih i dalje doživljava kao SNP sa kraja '90-ih i do referenduma.
    Što se tiče koalicije LP-BS po sporazumu sa LP BS je imala dva zagarantovana mandata, što je i dobila, a LP ako se ne varama ostao bez mjesta. A to je i bilo vrijeme nakon referenduma gdje se Milo i DPS dizao u nebesa, padala su velika obećanja, prosperitet sjevera i sl. Danas bi ta koalicija imala sigurno bolji rezultat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kad se sve sabere i oduzme Mugi je jedino sto valja na toj buducoj listi. Za LP i BS prilika da ojacaju, a opklada u dva piva i porciju priganica da ako SDP izadje sam u Podgorici da ce se razvaliti i puci nece imati vise od dva odbornika.
    Ne znam Hari,..Moram da priznam da mi Oscar djeluje ko neko od aktivista SDP-a i procjenu nije izmislio već vjerovatno neđe čuo među "svojima"...Baš me interesuje je'l moguće to čudo da se desi i SDP zabilježi neki porast rejtinga. Ja sam skeptičan, no neću da se kladim oko toga. Čak, vrlo sam zainteresovan da vidim kako će to da se završi...
    O Mugiju sam već podijelio sijaset komplimenata pa da ne bude premnogo. Zamjeram mu samo bahatost i to što je rušio i tamo gdje su se objekti mogli uklopit i od toga opština čak i zaradit.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

muslimani-bosnjaci su izgbuljen narod, sprda se dps sa njima kako im se hoce... pogledajte albance kako su im okrenuli ledja, dps kad je albansko stanovnistvo u pitanju, tone sve dublje i dublje... ove godine ce jos gore proci, samo da se jos raspada DUA koja ih drzi u igri koliko toliko...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

do 2006.

Gradjanin A

Nacionalnost: Srbin
    Jezik: srpski
    Zastava: heraldicki vrlo diskutabilna, bijeli orao sa crnogorskim lavom (?) koji je u sumnjivom polozaju
    Himna: zvanicno, Hej, Sloveni, mada je na zvanicnim manifestacijama i sportskim priredbama Tamo daleko ili Srbija! Srbija! neformalna himna
    Crkva/vjeroispovjest: SPC, pravoslavna

Gradjanin B

Nacionalnost: Crnogorac -> Negiranje. Crnogorci su kopilad crvenog prevrata '41. Njegos je lijepo objasnio da su to Srbi, aksiom.
    Jezik: crnogorski -> Negiranje. Crnogorci, iz nekog nepoznatog razloga, ne mogu da imaju svoj jezik. Crnogorski jezik je dukljanski falsifikat, Njegos je govorio srpskim jezikom, aksiom.
    Zastava: Dvoglavi orao na crvenoj povrsini -> Negiranje. To je "siptarska" kokoska
    Himna: Oj, svijetla majska zoro -> Negiranje. Himna je djelo usтаsе i ratnog zlocinca, aksiom, a nepodobna je zato sto se, umjesto srpskih obiljezja, nedopustivo cesto pominje Crna Gora.
    Crkva: CPC -> Negiranje. CPC nema istorijsko utemeljenje, aksiom, jos jedan dukljanski fasisoidni projekat.

gradjanin C - Maja do 2006 Crnogorka iz drzave Crne Gore, u svim dokumentima u inostranstvu Crnogorka (uvijek prihvaceno), govori crnogorski jezik sa purgerskim naglaskom.. Cijeni dobro vaspitanje, postovanje svih razlika, i teznju ka drustvenom napretku CG. Religije postuje kao kulturne karakteristike. Himna ok (nije muzicar). Zastava ok (zavisi od materijala, konca, velichine grba itd.. varira vizuelni efekat) kvalitet izuzetan kad je u masi i u vecem broju.....
    Crnogorka, po shoku koji izaziva pri predstavljanju - srpskog porijekla, danas pod pritiscima new talasa radikalnih politikanskih crnogoraca i g... znate vec.. mora da se odrekne crnogorstva bar u CG.

Gradjanin A i gradjanin B, je li, zive u istoj drzavi, gradjanka C gostuje nakratko jer ne pije, ne koristi droge, nije clan ni jedne CG partije, ne mase zastavicama...

Gradjanin A: Ja sam Srbin.
    Gradjanin B: U redu, ja sam Crnogorac.
    Gradjanin C: Ja sam Maja, hocemo li uraditi sto za ovu djecu kojima treba da se pomogne i omoguce neke osnove za civiilizovan zivot?

Gradjanin A: Ne avetaj, ustaso. Ti si Srbin, nemoj da ti ona dzukela Brkovica puni glavu.
    Gradjanin B: Ali mene ne interesuje Brkovic, ja zn...
    Gradjanin C: Gospodo, vrijeme prolazi, hocemo li oplemeniti sta u ovoj nashoj lijepoj drzavi?

Gradjanin A: ZNAS LI TI DA JE KRALJ NIKOLA BIO SRBIN? STO JE GOVORIO NJEGOS??!! PETAR I??!! TI MRZIS SRBE!!!
    Gradjanin B: (Priveden na urgentno zbog predoziranja Srpstvom)...
    Gradjanin C: Gospodo... da vam ne smetam, odoh ja opet van CG, pa kad odlucite sto radit' zovite da pomognem.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Za prosječnog Bošnjaka neglasanje za Rezoluciju o Srebrenici je veliki minus, a plus ogroman broj ljudi njih i dalje doživljava kao SNP sa kraja '90-ih i do referenduma.
    Što se tiče koalicije LP-BS po sporazumu sa LP BS je imala dva zagarantovana mandata, što je i dobila, a LP ako se ne varama ostao bez mjesta. A to je i bilo vrijeme nakon referenduma gdje se Milo i DPS dizao u nebesa, padala su velika obećanja, prosperitet sjevera i sl. Danas bi ta koalicija imala sigurno bolji rezultat.
    Sigurno. Posebno da je okupila oko sebe još manjih stranaka i "nezavisnih" intelektualaca,...mada je ovo "nezavisni intelektualac" odavno postalo degutantno i izraubovano da se više nije sigurno ni na šta se to danas odnosi...
    Sve bi to imalo smisla uz adekvatnu pripremu i pod uslovom da okosnicu te koalicije čini neki autentičan i prepoznatljiv crnogorski subjekt, jer u protivnom to Crnogorci nebi glasali, sviđalo se to nekom ili ne...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Grenxa View Post
    muslimani-bosnjaci su izgbuljen narod, sprda se dps sa njima kako im se hoce... pogledajte albance kako su im okrenuli ledja, dps kad je albansko stanovnistvo u pitanju, tone sve dublje i dublje... ove godine ce jos gore proci, samo da se jos raspada DUA koja ih drzi u igri koliko toliko...
    Zbog ovoga bi LP-BS-PzP-DC-SDP ostvarili puno bolji rezultat.

Page 36 of 105 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)