Page 13 of 16 FirstFirst ... 3910111213141516 LastLast
Results 301 to 325 of 383

Thread: [ŠALTER] Potvrde | izvodi | lične isprave

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Drzava je kriva sto ne postoji sistem koji ce gradjanima da omoguci da na jednostavan nacin dodju do nove licne karte, pasosa, kao i sve druge moguce dokumentacije, a da ne moraju da se vuku po salterima MUP-a, banaka i sl.

Evo recimo u doba video ID poziva, CG nema sistem koji bi omogucio MUP-u da nazove gradjanina CG, uhvati mu fotografiju, i na osnovu toga mu izda novu licnu kartu i pasos, i posalje mu je postom. Bez dolaska na salter, bez cekanja, bez uplatnica u posti, i bez filozofije.

Sto je problem, ima para za gluposti Spajkijeve poput bahanalija od putovanja u St Trope, na Mikonos, kupovine privatnih aviona, i lux sluzbenih auta, a nema para za stvari koje bi olaksale zivot gradjanima.

Mozda neko eto ne moze da podje do MUP-a i izvadi novu licnu kartu, jer radi svaki dan po 15 sati, i poslodavac mu ne da, da izadje sa radnog mjesta. Evo prvi radnici u prehrambenim lancima.

Sustina je da ne postoji sistem, i da nikoga ne interesuje da izgradi sistem, nego se sve radi stihijski, i amaterski.

A ovo za donosenje nove licne karte na salter banke, dje treba coek da ceka sat vremena mi je tek genijalno. Sto se ne povezu banke sa MUP-om pa dobiju odgovarajuce podatke elektronskim putem, a ne maltretiraju gradjane sa glupostima. U srecnim zemljama bi im coek fino ispostavio racun za utroseno vrijeme, potrosili ste mi sat vremena, izvolite fakturu sa satnicom.
    Dje si vidio to da se radi preko tel-a video pozivom, u koju zemlju se to radi tako?

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Sreca pa nisam sef za limenku, skratio bih radno vrijeme ne ponedjeljak i utorak cijeli septembar.

5 godina se drvi o novin licnim kartama.

Koliko prazne price i naravno hejtovanja.

1. Zakonski nije uredjeno da moze preko video poziva.

2. Otisak prsta ide sasvim kagabo preko telefon. To je bas ustaljeno. Eto ako zatreba kome samo slikate kaziprst.

3. Banke pitale MUP a MUP rekao vidimo se. Ali pljuni jos koji put na banke.

4. Nastavi da bacas hejt.
    Zasto prazna prica, ajde objasni argumentovano.

1. Moze li zakonski da se uredi, moze, pa zasto se ne uredi, cemu sluze ti zaposleni u vladi, skupstini, javnoj upravi, ministarstvima, itd. Za koga oni rade, jer za gradjane ne rade ocigledno. Koliko treba vremena da se izmijeni zakon, mjesec, dva, tri ili im treba mozda 5 god. dok se pomjere sa fotelje i pocnu da rade svoj posao.

2. Ja ne znam je li se otisci prstiju mijenjaju svakih 5 min. Ako vec imaju otisak prsta u sistemu, u cemu je problem?

3. Banke pitale MUP, pa dobro sto ne pitaju opet, sto ne pokrene centralna banka to pitanje, i sto se to pitanje ne dovede na veci nivo? Nisu banke takva nevinasca kakvim ih ti predstavljas. A ovo blokiranje racuna mi je tek slag na torti, zamisli te mozgove iz te banke koja ljudima blokira racune jer im nisu donijeli novu licnu kartu. Zamisli da ti trebaju pare za neku ne daj boze situaciju, nepredvidjenu i sl. i oni ti blokiraju racun/kartice?

4. O kakvom hejtu pricas, ovo je sasvim normalno pitanje, i diskusija. To sto ti smatras da je bilo kakva vrsta kritike hejt, i zabranjena, to meni djeluje kao zaostavstina iz nekog Titoidnog sistema, dje nisi smio nista da kritikujes jer te 'pojede mrak'.

Da sumiram, u CG vlasti (da ne nazovem stvari nekim boljim imenom) znaju samo da klape praznu pricu, da nista ne rade, da filozofiraju, i na kraju kad nastane haos (zbog njihovog nerada, necinjenja, i neznanja) da svale krivicu na narod. Narod je kriv sto je ziv, izgleda
    Last edited by techlinkit; 25-09-25 at 19:56.

3. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

1. Moze li zakonski da se uredi, moze, pa zasto se ne uredi, cemu sluze ti zaposleni u vladi, skupstini, javnoj upravi, ministarstvima, itd. Za koga oni rade, jer za gradjane ne rade ocigledno. Koliko treba vremena da se izmijeni zakon, mjesec, dva, tri ili im treba mozda 5 god. dok se pomjere sa fotelje i pocnu da rade svoj posao.

2. Ja ne znam je li se otisci prstiju mijenjaju svakih 5 min. Ako imaju vec otisak prsta u sistemu, u cemu je problem?

3. Banke pitale MUP, pa dobro sto ne pitaju opet, sto ne pokrene centralna banka to pitanje, i sto se to pitanje ne dovede na veci nivo? Nisu banke takva nevinasca kakvim ih ti predstavljas. A ovo blokiranje racuna mi je tek slag na torti, zamisli te mozgove iz te banke koja ljudima blokira racune jer im nisu donijeli novu licnu kartu. Zamisli da ti trebaju pare za neku ne daj boze situaciju, nepredvidjenu i sl. i oni to blokiraju racun/kartice?

4. O kakvom hejtu pricas, ovo je sasvim normalno pitanje, i diskusija. To sto ti smatras da je bilo kakva vrsta kritike hejt, i zabranjena, to meni djeluje kao zaostavstina iz nekog Titoidnog sistema, dje nisi smio nista da kritikujes jer te 'pojede mrak'.

Da sumiram, u CG vlasti (da ne nazovem stvari nekim boljim imenom) znaju samo da klape praznu pricu, da nista ne rade, da filozofiraju, i na kraju kad nastane haos (zbog njihovog nerada, necinjenja, i neznanja) da svale krivicu na narod. Narod je kriv sto je ziv, izgleda

1. Moze zakonski sve da se uredi. Ovo sto ti mastas nije uredjeno. Pitaj Skupstinu i Vladu zasto nije.

2. Otiaci se ne mijenjaju, ali mozda traze da te identifikuju. Nikad se ne zna. Nego i dalje ne znam kako ai zamislio prvu licnu kartu preko telefona. Je li to hiperbola, iluzija?

3. Pa e najbolje svaki dan da pitaju i da ne blokiraju racune i placaju kazne. Evo trce sve to da urade. Nego evo ne odgovsra ti ni kad banke postuju zamon centralne banke.

4. Sve sto pises je besmisleni hejt. I to gdje ima smisla izgubi ga jer piskaras svasta sto nema nikakvog utemeljenja.

Kritika bez alternative je nista.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

5. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

2. Ja ne znam je li se otisci prstiju mijenjaju svakih 5 min. Ako vec imaju otisak prsta u sistemu, u cemu je problem?

3. Banke pitale MUP, pa dobro sto ne pitaju opet, sto ne pokrene centralna banka to pitanje, i sto se to pitanje ne dovede na veci nivo? Nisu banke takva nevinasca kakvim ih ti predstavljas. A ovo blokiranje racuna mi je tek slag na torti, zamisli te mozgove iz te banke koja ljudima blokira racune jer im nisu donijeli novu licnu kartu. Zamisli da ti trebaju pare za neku ne daj boze situaciju, nepredvidjenu i sl. i oni ti blokiraju racun/kartice?

Majkemi kad tebe čitam bankari u CG imaju problema sa svakakvima.

Idi nađi nekog kamataša na crno.

Neće ti tražiti ni otisak prsta.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    1. Moze zakonski sve da se uredi. Ovo sto ti mastas nije uredjeno. Pitaj Skupstinu i Vladu zasto nije.

2. Otiaci se ne mijenjaju, ali mozda traze da te identifikuju. Nikad se ne zna. Nego i dalje ne znam kako ai zamislio prvu licnu kartu preko telefona. Je li to hiperbola, iluzija?

3. Pa e najbolje svaki dan da pitaju i da ne blokiraju racune i placaju kazne. Evo trce sve to da urade. Nego evo ne odgovsra ti ni kad banke postuju zamon centralne banke.

4. Sve sto pises je besmisleni hejt. I to gdje ima smisla izgubi ga jer piskaras svasta sto nema nikakvog utemeljenja.

Kritika bez alternative je nista.
    1. Pa u tome je i fora, sto optuzuju narod, sto je skupstina i vlada nesposobna?

2. Mozda postoji tehnika kloniranja, replikacije, a mozda i mali zeleni, i ljudi gusteri, uh

3. Necu komentarisati 'iren*ne zakone' i sl. jer je domet 'tog' samo auto princa iz Monaka, i zadnji sic istog. Nije problem, ljudi imaju karakterne mane, i neke sklonosti ili fetishe (u ovom slucaju), ali se u sredjenim drustvima takve osobe ne mogu primaci odgovornim funkcijama.

4. No comment, i sve najbolje Previse se nerviras, nije dobro za zeludac.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Majkemi kad tebe čitam bankari u CG imaju problema sa svakakvima.

Idi nađi nekog kamataša na crno.

Neće ti tražiti ni otisak prsta.

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Ti bi trebalo nekako da njega rispekruješ ali naravno da nećeš.Viđi druže mani ovaj forum fantazijama ja da sam u admine ti bi mi bio u debeli faul.

Ozbiljno ne znam što ti sve to onako opušteno zbilja tolerišu.

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

1. Pa u tome je i fora, sto optuzuju narod, sto je skupstina i vlada nesposobna?

2. Mozda postoji tehnika kloniranja, replikacije, a mozda i mali zeleni, i ljudi gusteri, uh

3. Necu komentarisati 'iren*ne zakone' i sl. jer je domet 'tog' samo auto princa iz Monaka, i zadnji sic istog. Nije problem, ljudi imaju karakterne mane, i neke sklonosti ili fetishe (u ovom slucaju), ali se u sredjenim drustvima takve osobe ne mogu primaci odgovornim funkcijama.

4. No comment, i sve najbolje Previse se nerviras, nije dobro za zeludac.

1. Jer 5 godina narod nije u stanju da zamijeni licnu kartu. 1800+ dana i sad su se sjetili.

2. Mozda. Ali i dalje ne odgovaras na pitanje.

3. Ne moras ih komentarisat, ali ih banke moraju postovat.

4. Zivio mili 100 godinica napuniJo i hejtom se baviJo.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

11. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Drzava je kriva sto ne postoji sistem koji ce gradjanima da omoguci da na jednostavan nacin dodju do nove licne karte, pasosa, kao i sve druge moguce dokumentacije, a da ne moraju da se vuku po salterima MUP-a, banaka i sl.

Evo recimo u doba video ID poziva, CG nema sistem koji bi omogucio MUP-u da nazove gradjanina CG, uhvati mu fotografiju, i na osnovu toga mu izda novu licnu kartu i pasos, i posalje mu je postom. Bez dolaska na salter, bez cekanja, bez uplatnica u posti, i bez filozofije.

Sto je problem, ima para za gluposti Spajkijeve poput bahanalija od putovanja u St Trope, na Mikonos, kupovine privatnih aviona, i lux sluzbenih auta, a nema para za stvari koje bi olaksale zivot gradjanima.

Mozda neko eto ne moze da podje do MUP-a i izvadi novu licnu kartu, jer radi svaki dan po 15 sati, i poslodavac mu ne da, da izadje sa radnog mjesta. Evo prvi radnici u prehrambenim lancima.

Sustina je da ne postoji sistem, i da nikoga ne interesuje da izgradi sistem, nego se sve radi stihijski, i amaterski.

A ovo za donosenje nove licne karte na salter banke, dje treba coek da ceka sat vremena mi je tek genijalno. Sto se ne povezu banke sa MUP-om pa dobiju odgovarajuce podatke elektronskim putem, a ne maltretiraju gradjane sa glupostima. U srecnim zemljama bi im coek fino ispostavio racun za utroseno vrijeme, potrosili ste mi sat vremena, izvolite fakturu sa satnicom.
    Da ga iz MUPa zovu na video poziv i da mu hvate fotografiju???? Brale ti mora da si se napusio neke travuljine..ali ozbiljno..
    Najgore je kad o nekim stvarima ne znas nista ili skoro nista i onda kritikujes i dajes ovakve predloge....
    Pet ipo godina je vise nego dovoljon za bilo koga, pa i za onoga ko radi 15 sati dnevno. Ovo je kao ono "mrze me profesori"
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

13. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Da ga iz MUPa zovu na video poziv i da mu hvate fotografiju???? Brale ti mora da si se napusio neke travuljine..ali ozbiljno..
    Najgore je kad o nekim stvarima ne znas nista ili skoro nista i onda kritikujes i dajes ovakve predloge....
    Pet ipo godina je vise nego dovoljon za bilo koga, pa i za onoga ko radi 15 sati dnevno. Ovo je kao ono "mrze me profesori"
    Vidi se da si veoma kulturan, obrazovan, i da se koristis pristojnim govorom

Ako su u CG nesposobni da uvedu video identifikaciju za takve stvari, evo druga ideja:

1. Koliko ima MUP sluzbenika?
    2. Isti iz stavke 1 mogu da idu kod svakog gradjanina ponaosob, i da mu omoguce zamjenu licne karte na licu mjesta, i uzimanje biometrijskih podataka na isti nacin.
    3. Problem rijesen, a isti iz stavke jedan su konacno jednom u svom zivotu zaradili svoju platu.

Posto se ne ide sa modernim tehnoloskim resenjima, moze i ovo analogno.

Sto bi gradjani trosili svoje vrijeme na MUP, banke, i ostale nebitne stvari. Nisu gradjani tu radi MUP-a, Banaka i ostalih, nego obratno.
    Uveliko se suska da ce 'cika MMF' da pritisne fino da se smanjuje broj zaposlenih u drzavnom aparatu, tako da ko zna ko ce, sta, i kad 'pushiti'
    Last edited by techlinkit; 25-09-25 at 23:08.

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    232 Posts

Treba ovaj citac za licne da kupim sad kad sam uzeo licnu? Jel to obavezno ili sta? Za sta konkretno sluzi

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Ako su u CG nesposobni da uvedu video identifikaciju za takve stvari, evo druga ideja:

2. Isti iz stavke 1 mogu da idu kod svakog gradjanina ponaosob, i da mu omoguce zamjenu licne karte na licu mjesta, i uzimanje biometrijskih podataka na isti nacin.
    3. Problem rijesen, a isti iz stavke jedan su konacno jednom u svom zivotu zaradili svoju platu.

Sto bi gradjani trosili svoje vrijeme na MUP, banke, i ostale nebitne stvari. Nisu gradjani tu radi MUP-a, Banaka i ostalih, nego obratno.
    Uveliko se suska da ce 'cika MMF' da pritisne fino da se smanjuje broj zaposlenih u drzavnom aparatu, tako da ko zna ko ce, sta, i kad 'pushiti'
    Eto, sam sebi si dao dobru biznis ideju, pa realizuj, napuni se para....napravi proekat i uzmi pare...
    Bolje da radis nesto korisno no sto palamudis odje
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

17. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,296
    Thanked in
    614 Posts

Default [ŠALTER] Potvrde | izvodi | lične isprave

Quote Originally Posted by skostic View Post
    Treba ovaj citac za licne da kupim sad kad sam uzeo licnu? Jel to obavezno ili sta? Za sta konkretno sluzi
    Za elektronski potpis dokumenata . Namjena je visestruka al najvise sluzi ljudima koji imaju licence (arhitekte, el.inzenjeri , i sl. ) , elektronski upis na fakultet , generalno el. potpis dokumenta, projekata …

Citac je 15tak eura

Ps. Vidim gore pricu o aktivaciji Lk , ja sam moju sam aktivirao i cak potpisivao neka dokumenta , ne znam sto bi pravili problem u zdrastvo. Bas ima jasno upustvo o aktivaciji LK i software i sve na sajt vj. je to sa razlogom postavljeno

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Stivi; 26-09-25 at 18:39.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Stvarno brate hejtujes sve moguce samo da bi hejtovao, inace MUP i ide na lice mjesta za ljude koji nisu u mogucnosti da dodju (meni su djeda u starackom slikali tamo). Kolko godina su imali ljudi da podju na pola sata do mupa i zavrse ovo? Ne sprdaj se

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,033
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    459 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Stvarno brate hejtujes sve moguce samo da bi hejtovao, inace MUP i ide na lice mjesta za ljude koji nisu u mogucnosti da dodju (meni su djeda u starackom slikali tamo). Kolko godina su imali ljudi da podju na pola sata do mupa i zavrse ovo? Ne sprdaj se
    + za izlazak na teren
    Dosli kod djeda kuci, sve zavrsili za par min.

Nas narod voli da ceka zadnji sekund za sve, pa da palamudi. Ja sam moju izvadio prosle godine kad je dosla prva poruka od banke vezano za to. Kasnije posao u obije banke i sve zavrsio.
    Procedura je takva kakva je, podjes, zavrsis, nastavis sa zivotom.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

21. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    To su ti oni zbog kojih čovjek dok čeka na šalter čeka plus,plus,plus duže raspravljaju se sa službenicama tamo,prave scene,drame,proseravaju se u maksimum,ispravljaju krive drine eeej na šalterima.No ispade da su ođe sve mupovci koji su se urotili protiv njega.

23. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,426
    Thanked in
    955 Posts

Da li neko ima provjerenu informaciju šta se radi u slučaju kad je neko zagubio onaj pin za ličnu, da li treba novu ličnu da vadi ili mogu da mu izdaju njegov pin bilo taj stari, bilo novi da dobije ?

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    479
    Thanks Thanks Received 
    1,287
    Thanked in
    824 Posts

U slučaju da se PIN/PUK zaborave ili izgube, kako su to ranije rekli “Vijestima” iz MUP-a, neophodno je podnijeti zahtjev za zamjenu eLK.

Zahtjev za izdavanje nove lične u slučaju da izgubi ili zaboravi PIN/PUK, ne podnosi se u više država u regionu i drugim u kojima se izdaju identifikaciona dokumenta poput lične karte kakvu MUP u Crnoj Gori izdaje od 2020.

“Vijesti” su sa tim u vezi konsultovale zvanične internet stranice vlada Hrvatske, Srbije, Slovenije i Estonije. U svakoj od tih zemalja, umjesto zamjene, kartica se deblokira.

“Tokom korištenja eOI osoba treba voditi računa o sljedećem: Nakon šest uzastopnih pokušaja unosa pogrešnog PIN-a kartica će se zaključati. Zaključana kartica se može otključati korištenjem PUK vrijednosti. Nakon šest uzastopnih pokušaja unosa pogrešnog PUK-a kartica će se blokirati i osoba mora doći u PU/PP gdje će autorizovana osoba izvršiti deblokadu kartice”, navodi se na stranici eid.hr, na kojoj građani u Hrvatskoj na jednom mjestu mogu naći sve u vezi sa ličnom.

U Srbiji, u slučaju da je PIN zaboravljen/izgubljen, kako piše na vebsajtu Sertifikacionog tijela MUP-a te države, “potrebno je u policijskoj stanici podnijeti zahtjev za deblokadom lične karte sa promjenom PIN-a”.

Slično je i u Sloveniji i Estoniji, gdje se nakon podnošenja zahtjeva, koverta sa kodom za poništavanje lozinke dobija preporučenom poštom na adresu za dostavu u roku od nekoliko dana.

I dalje ne vjerujem da mora nova da se vadi, treba pozvati. Meni nisu ni dali kovertu sa pinom, a nisam nista ni preduzimao povodom toga.

26. The Following User Says Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,426
    Thanked in
    955 Posts

Dugo sam mislila da ni ja nisam dobila kovertu s pin/puk kodom, međutim nedavno sam preslagala fascikle s dokumentima i ipak sam našla, uredno mi bi u omotnici sa sve ugovorom, nego skroz zaboravila.

A što se tiče gubitka koda, ako ko ima iskustvo iz prve ruke značilo bi mi da javi kako se to riješilo.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Ja se ne sjecam da sam ikakvu kovertu sa pinom dobio,a ni brat.
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

A taj pin se koristi za ???

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Ukoliko se izgubi koverta sa PIN i PUK kodom, jedino se moze izvaditi nova licna karta.
    Sto se tice tvrdnji pojedinih gradjana, da nijesu dobili kovertu sa PIN i PUK brojem, netacno, svaki gradjanin to dobje kao i Ugovor, koji potpise na salteru prilikom podnosenja zahtjeva, kad istovremeno dobije i Potvrdu o podnesenom zahtjevu.
    A cemu sluzi....za digitalno potpisivanje...e sad da li postoji neki eServis koji koji koristi gradjanima i potrebno je digitalno potpisati..to je pitanje za MInistarstvo javne uprave.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

31. The Following 3 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Pa to me interesovalo... mozda ce moci da se glasa na bankomate tj Glavomate ... biras glavonju i uneses pin

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

33. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Bas sad nesto citam na portal https://e.servis.mup.gov.me/... U sustini, eLK ti ne sluzi skoro nicemu ako nemas racunar Znaci oces da iskoristis neki e servis, moras d akupis racunar, nekoliko stotina eura i citac kartice 20 i kusur...i onda ti neko kaze, donesi mi uplatnicu
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

35. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    8,771
    Thanked in
    4,228 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ukoliko se izgubi koverta sa PIN i PUK kodom, jedino se moze izvaditi nova licna karta.
    Sto se tice tvrdnji pojedinih gradjana, da nijesu dobili kovertu sa PIN i PUK brojem, netacno, svaki gradjanin to dobje kao i Ugovor, koji potpise na salteru prilikom podnosenja zahtjeva, kad istovremeno dobije i Potvrdu o podnesenom zahtjevu.
    A cemu sluzi....za digitalno potpisivanje...e sad da li postoji neki eServis koji koji koristi gradjanima i potrebno je digitalno potpisati..to je pitanje za MInistarstvo javne uprave.
    Iz mog iskustva, za potrebe FOJ-a za odredjene djelatnosti, za registar stvarnih vlasnika
    nothing comes from violence and nothing ever could

37. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Page 13 of 16 FirstFirst ... 3910111213141516 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)