Ne znam,gurana je u Poštu jedino u onaj čitač LK.Skoro viđeh da ga nema.Pođoh do Pošte da pitam da nije tamo,veli mi g-đa,a nije to ništa masu ljudi ima kojima je ispao čip.Nekvalitetno urađeno/zalijepljeno/pričvršćeno...
Mislim da je @Pasha prvi povuka nogu...t.j. njemu ispao čip i onda ko god je kod njega dolazio na roštilj,izgleda da je ostajao bez čipa
PS. Crnogorci ne ljube lance..t.j sad čipove
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 09-09-25 at 16:58.
Ne no ću izvadit novu LK ali ću tražit da mi čip za uvo prikače,ka mangulici ili posavskom goniču
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Radi li Limenka od 8 do 14h?
Mup je 22. aprila ove godine radno vrijeme sa strankama skratio za tri sata. Iz nekog razloga im nije padalo ma pamet da sto i kusur hiljada ljudi nije zamijenilo lične karte i da može da krene pakao od gužvi dok se to ne završi. Iako su i sami građani krivi što nijesu u pet godina pošli da zamijene lične karte, to ne znači da mup ne treba da učini sve što je u njihovoj moći da taj proces protekne što bezbolnije. Ako ikad iz mupa odluče da odgovore na prozivke zbog gužvi, siguran sam da će se njihov odgovor baviti isključivo odgovornošću građana, ali ne i slabom organizacijom mupovog rada sa njima.
ae... vazda je drugi kriv
nothing comes from violence and nothing ever could
Što smo guzice lijene.
ne bi ni sad bila pomama da nisu prijetili da neće moći ni novac dizati s banke.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
A ja bi izmislio razlog da ne rade, eto. Ovo je stoka. Ovo nije narod.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Država je kriva što su nesposobni da za 5 godina promijene LK, a kako bi što drugo.
Jad.
Ja sam prije 10-ak dana bio da produžim vozačku i naravno nisu odvojili šalter za vozačke, pasoše... nego svi u isti red, 3-4 sata sam čekao
kad su bili brojevi i bilo je uredjeno kolko tolko. doduše i tad su ljudi uzimali po 6-7 brojeva odjednom. da se razumijemo sistem se raspada na mnogo nivoa. al za ove redove od limenke do palade je kriv narod isključivo. a ne mup niti ljudi koji rade u limenku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Trebalo bi da je validno ako nije starije od 12 mjeseci
Drzava je kriva sto ne postoji sistem koji ce gradjanima da omoguci da na jednostavan nacin dodju do nove licne karte, pasosa, kao i sve druge moguce dokumentacije, a da ne moraju da se vuku po salterima MUP-a, banaka i sl.
Evo recimo u doba video ID poziva, CG nema sistem koji bi omogucio MUP-u da nazove gradjanina CG, uhvati mu fotografiju, i na osnovu toga mu izda novu licnu kartu i pasos, i posalje mu je postom. Bez dolaska na salter, bez cekanja, bez uplatnica u posti, i bez filozofije.
Sto je problem, ima para za gluposti Spajkijeve poput bahanalija od putovanja u St Trope, na Mikonos, kupovine privatnih aviona, i lux sluzbenih auta, a nema para za stvari koje bi olaksale zivot gradjanima.
Mozda neko eto ne moze da podje do MUP-a i izvadi novu licnu kartu, jer radi svaki dan po 15 sati, i poslodavac mu ne da, da izadje sa radnog mjesta. Evo prvi radnici u prehrambenim lancima.
Sustina je da ne postoji sistem, i da nikoga ne interesuje da izgradi sistem, nego se sve radi stihijski, i amaterski.
A ovo za donosenje nove licne karte na salter banke, dje treba coek da ceka sat vremena mi je tek genijalno. Sto se ne povezu banke sa MUP-om pa dobiju odgovarajuce podatke elektronskim putem, a ne maltretiraju gradjane sa glupostima. U srecnim zemljama bi im coek fino ispostavio racun za utroseno vrijeme, potrosili ste mi sat vremena, izvolite fakturu sa satnicom.
Jel moze licna karta da se izvadi u neku drugu opstinu ? Npr pljevljak kome je licna karta u podgorici da je izvadi u pljevlja????
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nemaju podijeljeni su u nahije.
Šalu,na stranu to što je toliki procenat sa one ljepote Crne Gore ođe to je iskreno greota.
Obespravili su sjever u maksimum i centralizovali u administrativni centar.I sve su činjeli na tome i da su im putevi u Q i da uvoze svakakva sranja iz Evrope.I što je najcrnje od svega ovi su im bili u ortakluk radija fotelja.Eto tako.
Član 30
Novčanom kaznom u iznosu od 120 eura do 300 eura kazniće se za prekršaj građanin, ako:
1) svoju ličnu kartu da na upotrebu drugom licu ili upotrijebi tuđu ličnu kartu kao svoju (član 3 stav 2);
2) ima više od jedne lične karte (član 3 stav 1);
3) ne podnese zahtjev za zamjenu lične karte u roku od osam dana od dana prestanka važenja lične karte, oglašavanja nevažećom ili utvrđivanja razloga za zamjenu lične karte (član 10 stav 4);
4) u propisanom roku ne preda ličnu kartu Ministarstvu (član 17 i član 18 stav 1);
5) ne prijavi nestanak lične karte (član 20 stav 2).
E da ima zakona odje i da organi vlasti rade svoj posao pa fino ispred limenke licne karte na uvid i da pisu kazne...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sreca pa nisam sef za limenku, skratio bih radno vrijeme ne ponedjeljak i utorak cijeli septembar.
5 godina se drvi o novim licnim kartama.
Koliko prazne price i naravno hejtovanja.
1. Zakonski nije uredjeno da moze preko video poziva.
2. Otisak prsta ide sasvim lagano preko telefona. To je bas ustaljeno. Eto ako zatreba kome samo slikate kaziprst.
3. Banke pitale MUP a MUP rekao vidimo se. Ali pljuni jos koji put na banke.
4. Nastavi da bacas hejt.
Last edited by hercules; 25-09-25 at 23:23.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Sve stoji 5 godina imali,jesmo stoka (pojedinci)
Ali opravdano baca hejt na citav sistem,90% drzavne uprave ne radi nista i to je cinjenica.
Eo preko granice hrv sve digitalno,svaku stvar mozes izvadit za sekund.
Srbija takodje,ne koliko i hrv ali mnogo lakse
Necu da spominjem evropu uopste nego komsije samo
A mi ostali u kamenom dobu,vjer je dps kriv i za to lol (ne glasam dps nego samo kazem sta im je univerzalni razlog)
Preporodit sistem,podijelit otkaze nepotrebnima,prec u moderno doba i to je to,ali online ne moze da skupi glasova za izbore ko sto moze zaposleni preko veze.
Maknuh se od teme
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks