Na tvrdoj podlozi ce biti klanje ali mislim da ce na sljaci jos dugo vremena Nadal vladati...sreca sto takvih turnira dosta manje ima :) (od GSova samo RG)
Printable View
Na tvrdoj podlozi ce biti klanje ali mislim da ce na sljaci jos dugo vremena Nadal vladati...sreca sto takvih turnira dosta manje ima :) (od GSova samo RG)
Osvajač Australijen opena Novak Đoković umesto u Beograd došao u Monte Karlo kako ne bi bio zloupotrebljen u političke svrhe
http://www.kurir-info.co.yu/files/im..._teaser/99.gif
Šampion Australijen opena Novak Đoković nije želeo da iz Melburna dođe direktno u Beograd kako ne bi bio iskorišćen za politički marketing. Kako saznaje Kurir, naš najbolji teniser odlučio je da se iz Australije na neko vreme skloni u Monte Karlo, dok se u Srbiji ne završi drugi krug predsedničkih izbora.
Đoković je u nedelju pobedio Žoa Vilfreda Congu (3:1) i tako postao prvi Srbin osvajač grend slem titule u singlu. Zbog njegovog uspeha većina srpskog naroda bila je u transu, a u Beogradu se, iako još nije bila završena svečana ceremonija u dalekoj Australiji, već spremao doček. Uostalom, to je Nole i obećao kada je zajedno sa svojim koleginicama Jelenom Janković i Anom Ivanović posle Rolan Garosa bio na skupštinskoj terasi.
Gradski čelnici su sve isplanirali za veliki doček ispred Starog dvora, ali Đokovići su promenili destinaciju zbog aktuelne političke situacije u zemlji. Nole je sigurno želeo da po treći put oseti slast dočeka, međutim, to se neće desiti jer uz opštenarodno veselje, pre svega, uvek ide fotografisanje i grljenje sa visokim državnim zvaničnicima. Đokovići su procenili da u tome ne žele da učestvuju, već žele da Novak bude obeležen kao pobednik na teniskom terenu. Sva je prilika da će Đoković u Beograd doći kada se Dejvis kup reprezentacija bude okupila pred meč protiv Rusije.
Mada je ostvario sjajan uspeh trijumfom na Ozi openu, Novak Đoković nije opijen pobedom. Treći teniser sveta tvrdi da Švajcarac Rodžer Federer nije „bivši“, kao što su mnogi počeli da tvrde nakon Melburna, jer poraz na jednom turniru ništa ne mora da znači.
- Nemoguće je da jedan turnir promeni istoriju tenisa. Odigrao sam neverovatno u Melburnu i zasluženo sam pobedio, čak i njega u polufinalu. U stvari, on je to dobro podneo. Siguran sam da će se vratiti u velikom stilu, naravno. On i dalje planira da bude najbolji na svetu, a svi dobro znamo koliko je dobar. Videćemo još mnogo toga od njega ove godine -rekao je Đoković, koji je u tri seta pobedio Federera u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.
Izvor- KURIR
Pametan potez jer se na ovim mitinzima od kojih cu da poludim pojavljuje vishe glumaca, pjevacha, sportista i sl. nego politichara... :)
Trebo je doci i zabraniti politicarima da ga docekaju... He-he-he...
Srpski teniser Novak Djoković, koji je prošle nedelje pobedio na Otvorenom prvenstvu Australije, u naredna dva dana neće doći u Beograd, saopštila je agencija "Femili sport" (Family Sport), koja je delom u vlasništvu porodice Djoković.
Još nije poznato da li će Djoković uopšte dolaziti u Beograd pre puta u Moskvu, prema nezvaničnim informacijama, Djoković bi mogao direktno iz Francuske ( prebivalište u Monte Karlu) mogao da otputuje u Moskvu gde će sledeće nedelje igrati za reprezentaciju Srbije u meču sa Rusijom u Svetskoj grupi Dejvis kupa.
Čim budu poznati planovi trećeg tenisera sveta, mediji će biti obavešteni o tome i o eventualnom javnom dočeku u Beogradu.
[SIZE=+2] Što je lijepo biti Srbin
[/SIZE] ~Đoković u finalu izgubio prvi set u Melburnu. Teniski Klej nokautiran znanjem i voljom. Novčanik napunjen do vrha. I Zimonjić slavi Melburn Srbija slavi! Srbija je u transu. Novak Đoković je na Svetog Savu ušao u istoriju tenisa kao prvi Srbin koji je osvojio gren slem turnir. U finalu Australian opena, prvog ovogodišnjeg turnira iz velike "četvorke" Đoković je u fantastičnom finalu na Rod Lejver Areni, nakon tri sata i šest minuta savladao Francuza Džo-Vilfreda Congu sa 3:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3, 7:6. Time je najbolji sportista Srbije, sa 20 godina i 250 dana postao najmlađi osvajač u istoriji ovog turnira, na kojem je izgubio samo jedan set i to u finalu protiv sjajnog Conge, koji je pokazao da njegove pobjede nad četiri igrača iz prvih deset nijesu bile plod slučajnosti.
Pogotovo u prvom setu Conga je demonstrirao tenis koji ga je i doveo na naslovne strane svih novina. Snažni i precizni udarci sa osnovne linije i prije svega fenomenalno kretanje i "čitanje" igre protivnika. U takvom stilu je i završio prvi set sa dva sjajno odrađena poena. Pored odlične igre Francuza, u prvom setu Đokovića nije služio forhend, pa je napravio previše neiznuđenih grešaka. Drugi set nije obećavajuće počeo za Đokovića, jer Conga nije popuštao, već je nastavio sa visokim procentom ubačenog prvog servisa snažnim i preciznim udarcima. Igralo se gem za gem, da bi Novak osvojio, po mnogim teniserima, presudni sedmi gem i to na servis Conge. Đoković je, zatim, dobio prvi gem "sa nulom" i izjednačio na 1:1.
Treći set je protekao u dominaciji srpskog tenisera, koji je dva puta oduzeo servis protivniku i poveo sa 2:1. U četvrtom je viđen najuzbudljiviji tenis, jer su obojica držali svoj servis, pa se ušlo u taj brejk. Tu su do izražaja došli bolji Novakovi nervi. Conga je čak napravio i jednu duplu grešku, a Đoković je sjajno igrao poene na svoj servis i nije bilo neizvjenosti. Kada je Conga poslao forhend u aut, Đoković je "pao" na Pleksikašn Blu podlogu, svi u Rod Lejver Areni su ustali da pozdrave prvog srpskog osvajača gren slem titule.
Pored toga što je postao prvi Srbin sa gren slem titulom, Novak Đoković je prekinuo niz od 11 uzastopno osvojenih gran slem titula Federera i Nadala.
- Hvala svim navijačima koji su došli ovdje u Melburn da navijaju za mene. Ponosan sam na sebe što sam prvi Srbin kome je uspjelo da osvoji gren slem titulu. Mislim da je sada širom zemlje prava ludnica i veliko slavlje u čast ovog našeg veličanstvenog trijumfa - rekao je Đoković nakon meča.
Treći teniser svijeta, koji će se ovom pobjedom približiti Rafaelu Nadalu na drugoj poziciji, dodao je da je za najveći uspjeh u karijeri prije svega zahvalan porodoci i prijateljima.
- Zahvalan sam svim navijačima koji su me podržavali širom svijeta, ali prije svega hvala mojoj porodici i prijateljima koji me podržavaju cio život.
Novi šampion Australian opena čestitao je i protivniku u finalu na velikoj borbi.
- Conga, treba da budeš ponosan na sebe zbog igre koju si prikazao u Melburnu. Da si i ti pobijedio, vjeruj mi, bilo bi zasluženo - rekao je Đoković, čije će se stanje na bankovnom računu povećati za 1.400.000 australijskih dolara.
Neka su mu srećne i zdravo ih trošio.
Davor KatiĆ
Đoković znao da će kvalitet isplivati
Pobjednik Otvorenog prvenstva Australije Novak Đoković izjavio je da mu je bilo teško da na dan finala izađe na kraj sa nervozom.
- Znao sam da svi očekuju da pobijedim. Sve osim toga bilo bi neuspjeh i to me je stavilo pod veliki psihološki pritisak.
Bez obzira na sve, mladi srpski teniser znao je da će prije ili kasnije uspostaviti svoj stil igre i doći u poziciju da savlada ambicioznog Congu.
- Prije meča sam pokušao da se opuštim i razmišljam o drugim stvarima. Ali kada sam izašao na teren i osjetio kako cio stadion pulsira, kada sam čuo aplauz sa punih tribina, nisam mogao da ostanem ravnodušan. Bilo je fantastično - rekao je Đoković na konferenciji za novinare.
Srbija stala tokom finala
Građani Srbije pažljivo su pratili borbu Novaka Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, tako da su ulice gradova i mjesta ostale puste, a tenis je bio glavna preokupacija mnogih. Ulice Beograda bile su možda malo praznije nego što je obično u nedjelju ujutro, ali već oko podne bilo je očigledno da nema uobičajene gužve u centru grada.
Kafići su, međutim, bili dupke puni, a publika je glasno bodrila Đokovića u meču sa Džo-Vilfredom Congom iz Francuske.
Slično je bilo u Novom Sadu, u kome je bilo teško dobiti i taksi ili vidjeti ikoga na ulici. Uobičajene gužve na ulicama Niša nije bilo ove nedjelje.
Novinar Bete u Leskovcu nije vidio nijednu osobu na prostoru od autobuske stanice do Opšte bolnice, zatim od Opšte bolnice do naselja Dubočice i od Dubočice do naselja Slavka Zlatanovića.
Jedini izuzetak bila je jedna žena koja je stajala ispred svoje kapije i grizla nokte.
- Ne mogu više da sjedim unutra, imam slabo srce. Novak gubi, a ja se tresem - rekla je uzbuđeno žena, dok se iz njene kuće čula buka i povici "To, Nole!"
Slično je bilo u Kraljevu i Valjevu, a tenis je postao tema razgovora na neočekivanim mjestima.
Tokom svetosavske priredbe u osnovnoj školi u selu Žiča, jedna seljanka je ušla u salu i posjetiocima uzbuđeno prenela da je "Novak izjednačio na 1:1".
Finale Australijan opena gledali su i ostali sportisti. Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković dočekao je vijesti o žrebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kafiću, a novinaru Bete se izvinjavao zbog buke svog društva, koje je glasno navijalo za Đokovića.
I Crna Gora uz Nola
Kao i u Srbiji veliki uspjeh Novaka Đokovića proslavljen je i u Crnoj Gori. Finalni meč pratio se u gotovo svim gradovima - od Berana, gdje se meč organizovano gledao u piceriji "Trojka" i kafiću "Centar", do Herceg Novog.
Iako su ga vjerovatno obicni gradjani zeljeli docekati ipak je njegova odluka sasvim na mjestu i stvarno svaka cast na tome i za primjer svim sportistima.
Sportista i čovjek za primjer. Jedino mi je malo žao što će (u slučaju da se kasnije ipak nešto organizuje)
biti smanjen entuzijazam i posjeta... On i kolege zaslužuju maksimalan odziv. :)
Zna li ko sto o prestojecim turnirima, mogucnostima da se sretnu prva tri nosioca medjusobom, ili moguci mecevi sa tsongom, kad se igraju i tome slicno..??
kvescjn:ako nolje osvoji jos 2 gren slema prestize li nadala?ne mogu pofatat to bodovanje nema sanse,nadal je osvojio vise gs-ova od nola a opet mu je nole blizu,kako?a ni *****er nije daleko...
vrlo lako: Nole igra najvise turnira i osvaja najvise bodova. Nadal i Federer osvajaju GS turnire, ali svaki put kad brane titule osvajaju manje nego recimo Nole koji bi to osvojio prvi put. Plus, ako se plasiraju losije nego prosle godine, gube bodove.
imate na prethodnoj strani post o turnirima kao i o tome koliko ko poena "brani" tj. moze da osvoji.
Sto sve procitah na ovaj topik. Auhhhh... Bolje da ne komentarisem
Svaka cast Djokovicu na osvojenom AO :respect:
Odlican mec, i odlicne partije oba tenisera. Ovaj Francuz ako ovako nastavi ima da ubija protivnike nesto kao FedEx. Vidjecemo je li ovo bio smao bljesak.
Neko je pominjao servise. I neko reche da Djokovic slabo servira, cak slabije od sestara Williams. Apsolutno tacno. Servisi su mu cesto ispod 190 km/h. Nijesu ni Federeru ni Tsongi prejaki servisi, ali su jako precizni. A Djokovicu nijesu bas tako cesto precizni.
Iako su oni komentatori na RTS (Boze sto je ono) izjavil ida se veliki igraci tenisa prepoznaju po drugom servisu :confused:
E sad ce svi rec, lako je tebi pricat, nijesi manuo teniskim reketom 10 puta u zivot.
Tacno. Ali neko ko se tenisom bavi skoro 10 godina kao Djokovic, je imao vremena da usavrsi servis. Tako da sam misljenja da Novak treba dosta da poradi na servisu.
Tapkanje lopticom 10 puta prije serve. Da li radi namjerno ili ne ne znam, ali svakako postane zamorno svima, pa i Djokovicevim navijacima a kamoli protivnicima. No opet to je njegovo pravo.
Drugo sto mi je zapalo za oko. Nekulturna publika, a bogami i teniseri. Neko je Djokovicu u 4tom setu na svaki servis nesto urlao. A ja mislio da su Balkanci divalj narod kad ono i gospoda koja ide na najprestiznije teniske turnire.
Drugo reakcije Tsonge i Djokovica poslije pojedinih poena. Ne razumijem francuski, niti cu slutit sto je izgovarao, ali se Djokovicu sa usana moglo procitat "...oces k...c..." - moralo je to Balkansko iskocit iz njega :rolleyes:
Jos jednom svaka cast Djokovicu, Zimonjicu, Ivanovicevoj i Jankovicevoj. Odlicno su predstavljali svoju zemlju. Za postignuto zasluzuju jedan veliki :respect:
I jako mi se dopala odluka Djokovica da ne ide u Srbiju pred izbore da ga e iskoriste predsjednicki kandidati. Steta zbog naroda koji bi ga docekao, kao nekad sto su kosarkase i odbojkase docekivali ali pametna odluka. Inache bi prosao gore nego Marija Serifovic.
E da, moram se malo osvrnut na ova prepucavanja. Ciji je igrac trla vrla. Jes rodom su njegovi iz Niksica, i Ivanovicka je odavde i Jankovicka.. Ali ljudi, svi su imali izbor za koga ce da igraju. Mislim da ih iz teniskog saveza Crne Gore nije niko kontaktirao ali opet. To je bila njihova volja da izaberu za koga ce da igraju i neka im je sa srecom. Doduse vecina njih zivi u Svajcarsku i Monte Karlo, tako da ih i ne gledaju previse maticne zemlje, bez eto na ove proslave i tako to. Tako da Vam je prica bespotrebna. Jesu li iz CG, SRB ili Kosova. Mis'im ono...
E da neko pomenu da je ovo slabo medijski propraceno.
Dobro je DIDI odgovorio, nesto se ni oni nijesu pretrgli na uspjehe vaterpolo reprezentacije. Da li zbog toga sto je CG nadigrala Srbiju par puta ili ne ali sto da se radi.
A "DAN" je to odlicno propratio sa fenomenalnim naslovom tako da nije niko bio uskracen.
Bez brige.
Toliko od mene.
Onaj trijumf na univerzijadu i tako to? Dobro nema veze... :)
Plasman na olimpijske igre. Plasman rukometasa i tako blize i tako dalje.
U sustini je rasprava glupa je li medijski propraceno ili ne. Ipak CG sport ima prioritet u CG medijima. Tj. tako bi trebalo da bude ako se ne varam. Nego zemlja cuda.
Uhhh kako mi se ti nadje uvrijedjen sad. Sram tebe bilo sto ne citas postove.
Neko je postavio clanak iz novina gdje Djokovic rece da je rodom iz Niksica, a porijeklo vode sa Kosova. To je bilo u sklopu toga, a ne tvoja vizija da je Kosovo nezavisna drzava.
Inace sam i ja kritikovao vadjenje rodoslova sportistima. Nego...
Ocekivao sam da ces toliko shvatit, ali su mi ocekivanja izgleda bila prevelika.
Aj sad procitaj jos jednom moj post gore pa vidji sto sam napisao o Djokovicu pa ces dobit odgovore na pitanja. I vidji jesam li ga ja pljuvao.
Pa onda mozda, ali mozda, skapiras sto sam napisao, jesam li ga pljuvao, treba li da me bude sram, i jesam se izdigao iznad "takvih" na cijoj god strani bili.
Samo par zapazanja:
1. Kakav god bio I ili II servis, mora se priznati da su izuzetno efikasni, bez obzira na brzinu kojom se krece loptica;
2. A sto se tice 'balkanskoga', treba shvatiti/razumijeti da je mnogo toga 'nakupljeno' u pojedinim trenucima meca, a stariji pratioci tenisa mogu posvedociti sta je sve vikao Dzon Mekinro u svojim cuvenim tiradama u trenucima nervoze, tako da je ovo - po meni - suvisna opaska;
A za ovo porijekolo... zbilja to ne bi trebalo potencirati (na kraju krajeva, i predsednicki kandidat u Srbiji ima - i to ne daleko - poreklo sa ovih prostora)
1.Ja napisah u vezi Novaka. Trebao bi da ga usavrsi malo bolje, jer je ono po mom vidjenju daleko od dobrog i izuzetno efikasnog servisa. Tsonga je mnogo bolje servirao. Ali opet to je moje misljenje koje nece bit uvazeno, jer nemam dodirnih tacaka sa tenisom i Novakom :)
2. Sjecam se i ja Bekera sto je cinio, pogotovo Ivanisevic kad je bacao po Vimbldonu rekete. Ali tesko da se mogu sjetit da su to radili Sampras, Agasi i ... Mozda i jesu ali se zbilja nesto sad ne mogu sjetit.
Sve u svemu jako je ruzno za vidjet ma ko god bio u pitanju.
1. Naravno da treba stremiti ka boljem, ali ipak, nije lose ni ovo sadasnje, pogotovo u vaznim trenucima meca.
2. Nisam mislio na bacanja reketa, no na Mekonroove komentare, psovke, svadje i verbalna prepucavanja sa sudijama, publikom, samim sobom,....
No, sve u svemu mislim da smo se razumijeli.
Kakve veze sa politikom ima to sto je jedan sportista postigao uspjeh a mi opravdano trazimo njegovo crnogorsko porijeklo??:confused: Da je srece pa da se i drugi sportisti koji naprave uspjeh a vode nase porijeklo pominju kao nasi... Cisto da ljudi znaju, ima nekih koji ne znaju. A lijepo je cut i rec: proradio crnogorski inat, njegova mentalna snaga i talenat su upravo zbog toga sto je nas...itd. Ne ulazim u njegova nacionalna osjecanja jer je to relativna stvar, a sve je po malo.
Ako ne cijenis svoje i sebe, ne mozes ocekivati ni da te drugi postuju, zar ne? Tako da to veze sa politikom nema..
Tema je tenis, a coek je osvojio Australian open sto i tek kako ima veze sa tenisom. Coek je porijeklom iz nk, i isticanje te cinjenice nikako ne treba dovodit u vezu sa politikom ili offtopicom... Sto vise, bilo bi pozeljno...
Aj pusti nas da odmorimo od tebe... bar na ovoj temi. Smorio si brate.
Ja pod uspjehom ne podrazumijevam plasmane na neko prvenstvo vec uspjehe koji se ostvare na velikim takmicenjima. S obzirom da Crna Gora tek treba da ucestvuje na velikim takmicenjima treba sacekati i vidjeti dokle mozemo.
Za vaterpolo siguran sam da mozemo medju prve tri reprezentacije u svijetu i evropi tako da ce shodno kvalitetu kojeg imamo moje razocarenje biti veliko ako ne budu uspjeli jer je realno da mogu.
A ja vas eto kao (pretpostavljam)stariji od vas, pozivam da ne uplicemo vise politiku u temama dje pricamo o sportu jer nema ama bas smisla da se odje unosi mrznja zbog politike.
Opet ti isto...
Neko je pitao zašto su CG mediji to propratili slabo, a ja sam dao jednostavan odgovor, a i DIDI je čini mi se slično napisao... A bilo je tu još sportskih uspjeha vrijednih pažnje ali nebitno nije to tema.
Ako reprezentacija države koja ima 650 000 stanovnika osvoji univerzijadu, ili se plasira na OI to je svakako rezultat vrijedan pažnje i pomena.
I nema potrebe za politikom na podforum o sportu, ali nekima to nikako da bude jasno.
@Krilatica razumjeli smo se svakako ;)
Mediji u CG su slabo propratili osvajanje AO zbog politickih razloga a uporedjuci osvajanje gren slema sa plasmanom na OI i univerzijada je stvarno presmijesno. :rolleyes:
Ocigledno je da ne gledamo isto na to sto znaci uspjeh u sportu a za mene su uspjesi kada okacis medalju ili podignes trofej sto je i smisao sportskog takmicenja.
Prati li ko Fed Cup?
Ana je jutros ispratila mladju Radwansku sa 6:3 6:1, Jelena je poslije toga igrala sa starijom ali nisam mogla da gledam... :(
Dochek za Nola u subotu u 2 popodne, ispred Gradske skupstine...
ja ne znam sto si ti ocekivao? 5 -to satne emisije posvecene GS i Djokovicu? Na svakoj informativnoj emisiji je ti propraceno ali da su se posebne emisije pravile-nisu. A i niko nije prenosio AO tako da ti prica ne pije vodu. Isto bi i komsije tako nas "propratile".
nadam se da djokovic nece osvojiti vise niti jedan GS jer ne bih mogao da slusam tj. citam opet ove smorne postove. I ja za Djoku ne navijam zato sto je Srbin nego zato sto mi se njegovo ponasanje na terenu ne svidja.To sam podvukao x puta.
Tenis je uvijek bio dosta dobro propracen u ranijim vremenima sportske redakcije kada je rtcg bila najgledanija tv. Razvojem dogadjaja politickih mnoge stvari su i u sportu poprimile oblik kojeg se kao normalan covjek gnusam. Naravno da je svacije pravo da oblikuje svoj stav, pa i tvoje, da nekog simpatises ili ne simpatises, navijas ili nenavijas ali je realnost takva da je Djokovic trenutno uz Federera nabolji teniser svijeta i naravno da je uzivanje pod broj 1 gledati dobar tenis i partije koje pruzaju a i buduci mjeseci ce pokazati koliko jos trofeja taj momak moze da ubere i znam da vam nece biti lako zbog toga jer mnogi to vezuju za politiku.
Srbija - Rumunija 2-1
Jelena je izgubila, a "dubl iz snova" je u svom prvom nastupu jedva pobijedio Rumunke, 2-1 u setovima, treći set u taj-brejku.
Inače, Ilie NAstase je krenuo da se razračuna sa našima, pa se pobio sa obezbjedjenjem.
U polufinalu, prekosjutra, Srbija - Olandija
Ne dodje Novak na docek cuo sam :lol:
Kakav velicanstveni dogadjaj i ogromne emocije...sumnjam da se i jedno stanje na racunu u banci moze mjeriti sa osjecajem kada 30 ili 40 hiljada ljudi u transu skandira tvoje ime. To je pokazao i Novak danas. Hvala mu...
Trebao je da bude prenos na TV IN. Ali je Šofro greškom otišao u Split da čeka Ivaniševića :-b
220 u Voltima.
Bravo NoLJEe!