Originally Posted by
mishko_ajkula
Ne vjerujem da ce Novak bit no1, prije mislim da ce se Federer zadrzat jos koju godinu, a da mu pomrsit konce moze jedino ovaj tsonga. Pogotovo na travi sa onakvim servisom. Razlog moje antipatije prema Nolu jesu njegovi navijaci i primitivizam koji oni ispoljavaju na njegovim mecevima. Iskreno mislim da Nola boli ku*ac za njih!
Nole je dokazao da je veliki sportista i covjek za razliku od dosta njegovih navijaca. Sumljam da ce doci na docek u bg. Ipak on ne boluje od bolesti zvane "patriotizam", tim prije sto ne zna na koju bi se stranu svrstao... On prije svega igra za sebe, milione zaradjuje cisto za sebe, ne iz patriotskih ili bilo kojih drugih razloga. Dakle, on nije pokazao kako se bori za svoju drzavu, vec kako se bori za sebe. Kako se bori za drzavu mogu pokazati kosarkasi,odbojkasi..jer njima nije nikakav profit igrat za drzavu, jedino sto mogu zaradit jeste povreda..
Bila ga je uhvatila jedna fotka ispred hrvatske zastave i na pitanje novinara(stranog) on je reko: ja sam ustvari iz srbije ali to vam je sve isto. Nole je time pokazao da je duhovno iznad svih vrsta balkanskog primitivizma. Svakako te zaradjene milione nece trositi u srbiji gdje mu ni prebivaliste nije, vec je poslao brata da trenira u englesku..itd.
Naravno, svaka cast Nolu na osvojenom AO!
Alan Durban quote from 1980 - “If you want entertainment, go and watch clowns”.
Bookmarks