Originally Posted by
sinisam
Minjo, ne znam gdje si živio 1991-1997 ali mislim da su stvari prilično jasne!
Ništa se u Crnoj Gori nije suštinski izmjenilo ...i dalje je većina pravoslavnog stanovništva( skoro 2/3) prosrpski orjentisana , samo se sada i pišu Srbima za razliku od prije kada nije bilo potrebe s obzirom na politiku vlasti.Kada izađeš malo van 4 nahije i po kojeg brda teško ćeš nailaziti na Crnogorce koji misle kao i mi... i zašto to kriti...
Jednostavno je tako i tačka.
Da li ćemo uspjeti sa njima da nađemo koncezus po mnogim pitanjima...ubjeđen sam da možemo i hoćemo.
Kada malo dublje zaviriš u njih same , vidjećeš da oni ne traže previše ...
Da se ubaci trobojka kao predsjednička zastava i da se skrate dvije strofe himne...
Priznajmo, trobojka nije strana izmišljena zastava u Crnoj Gori.Mnogi je ne vole jer je vezuju za srpstvo...ali špto da radimo kada je naš knjaz i kralj Nikola u to vrijeme bio na tom fonu.I u Ustavu ( ne neke druge države) već Crne Gore iz 1905 dok smo bili knjaževina stojala je ta zastava, pa kraljevina 1910, ponovo ta zastava---pa čak ni himna nije bila ova sadašnja----a poštujemo tradiciju i obnovismo državu...
Što znači obnoviti?
Mnogo manje treba nego što i sanjaš da se ljudi slože jer to je isti narod sa dva imena..valjda su braća i sestre ako se različito pišu ipak braća i sestre.
Politikanstvo je čudo uradilo.
Ponavljam , danas Crnu Goru plašiti Srđom,Medom,Andrijom i četnicima je smiješno.
1991 je bilo opasno...
Svijet i međunarodni faktori su odredili naš put i on je na sreću našu ,EVROPSKA UNIJA, tako da i ovi gore pomenuti znaju kako se moraju ponašati.
Sve drugo je duvanje u leđa Canetu,Mićunu i ostalima..vjeruj mi!!!