j..ala vas registracija...kao da je svaki dan...
i nije samo 20ks...
Printable View
benzinac je i jedan i drugi sto znaci da trose finu sumu novca a sto se tice potrosnje 318 u 0dnosu na 320 ne vjerujem da je 318 nesto stedljiviji od 2.0
možda bi mu odgovarao E39 525i M54 samo sumnjam da bi dobrog našao za 5000 e
raspravili ste i dogovorili se oko JOLE-tovih kola,jos samo da mu ih kupite i eto :)
Idem iz krajnosti u krajnost, oću sad da ne razmišljam kad krenem bilo đe koliko će mi para za gorivo trebat.
Sramota bi me bilo da ga ukradem ali kad ga kupujem od svojih para nema razloga da me bude sramota :). A sa druge strane, možeš i ti da mi ga kupiš pa da me ne bude sramota. Ja sam htio da kupujem kod nas ali samo od priče preko telefona sa prodavcima primitivnim Nikšićkim i Podgoričkim me glava zaboljela, 90% vozača bmw-a u cg su džukele i ništa im ne vjerujem... dosta sam se toga nagledao dok sam prodavao moga tako da zbog toga hoću nešto iz inostranstva ili nešto odavde pa da bude na dobru preporuku.
A kako može da me zajebe kad neću pare da dam dok ne vidim auto. Još sam u pregovorima, ako me bude pitala da uplatim kaparu neku ili da bilo što platim prije nego vidim auto ili neko koga ja znam da ga vidi, onda psujem :)
I šta sam time dobio, opet auto stari 13 godina kome ne mogu nać djelove, kad sam ga udario niko u CG nije imao branik nego sam morao da ga krpim na 5 mjesta.
pricam ti da uzmes 320i jer 316i ne moze nikud a trosi skoro kao 320i pricam ti iz iskustva vjeruj mi.Stavis mu sekvenc plin i vozis se kao da vozis 320d po perfomansama i potrosnji a pri tome imas auto a ne traktor!
A koja je razlika izmedju 150 KS na plin i 150 KS na benzin?
Ma rastavicu i njemu, nije problem. Jedan sam vec rastavio i uzo' 300.
320 sa 150 je koma, potvrdjujem.
I dalje si, AFAIK.
Jel ti ovo neka podjebavancija ili...?
Njegova sedmica je bila, let's be honest, rubb....ne, ne mogu...
Ne vjerujem, toga nema cak ni u USA.
Jole, ako hoces e39, uzmi 2001+ 525 minimum, i roknes Tomasetto kod Ivana.
Ako hoces e46, uzmi 325 minimum, i opet roknes Tomasetto kod Ivana.
Ako hoces dizla, zavrsili smo pricu.
OK oznaka, ali taj ima 1.9 motor sa nekih 105 KS ja mislim, i potrosnja izmedju njega i 1.9 sa 118 je mozda pola litra do litar, ali izmedju 2.0 i 1.9 je ogromna, 3-4 lit. Taj 2.0 ne ide i trosi skoro ko moj 2.8.
Znam da je rega skuplja ali jbg, jednom godisnje.
Dalje, ne moras da imas auto put u CG da bi "bucao" tih posranih 193 KS.
Ovako, ljeto, klima na 16, petorica unutra, nesto prtljaga u gepek, uz Markovice (temp vani 34, znaci -15 KS), 120 na sat, lijevi lakat na tapacir, palac na volan, desna ruka na mjenjac, gas na 35%...to ne mozes na 2.0, cak to ne mozes ni da sanjas...
zato i kažem da bi bilo dobro da pogleda taj 728, jbš ga možda je i dobar auto :) a pošto ti imaš isti motor + plin kombinaciju mogli bi taman da uporedite po zvuku radi li dobro :D
to nema šanse da se uklopi u 5000 koje je on planirao za auto, čak ni za 7000 teško da bi mogao da nađe dobar 325 ili 525 + da ugradi plin treba još 1000
To stoji oko potrosnje al da ne ide to macku o rep eeee dupli vanos?ispade da ne moze nikud kao da je brzi 318i od njega? :) Ide koliko i treba da ie i o sta vi to podrazumjevate ide ne ide pa ne moze se mjeriti sa jacim kubikazam naravno al opet kazem bolje je resenje uzeti 320i 150ks nego 316i sa 105ks ili 318i sa 118ks?Moja prica se svodi na to da je najpametnije uzeti ovaj motor zbog odrzavanja perfomansi i registracije u odnosu na ova dva ispod njega naravno sve ovo sa sekvenc plinom...
zasto?
Gle, nema potrebe da uporedim nista, ja komuniciram sa tim motorima.
Gdje je taj 728? Jel automatik? Mislis li da je to OK za seven series?
Nisam znao da ima samo 5 soma. To je stvarno malo za tako nesto.
Onda neka uzme e39 ili e46 ispod 2000, recimo 1998/1999, do 3 500, 500 za popravke i ostaje soma za plin.
Dupli vanos? Pa to znaci da ima malo vise obrtnog na low revs i to je to. E da, i imace one vibracije pri hladnom startu, jer inace taj dupli vanos je smece.
Ja sam vozio sve te modele, vozio sam i 318i, radije bih vozio 318i nego 320i, zbog toga sto od 318 ne ocekujes nista, a od 2.0 sa 6 cilindara ocekujes vise, a ustvari kita. I ponavljam, trosi 3-4 litara vise.
Ocemo li?
pa sta mozes ti da ocekujes kad vozis 2800 sa 193ks od 150ks znam da je to koma za tebe al ispade sad da taj auto ne moze nikud da je totalno mrtav konj!
Pa 800 je kod Ivana, ali jbg, ja kazem 1000 jer ti trebaju 70 do tamo, 30 do ovamo, pice, rucak...
Mislim da u SFRJ nema preko njega, mozda je u rangu sa Doroslavom ali ko ce da ide do NS-a.
I jeste filozofija.
Gledaj, kad sjedim u LS600, trazim od njega mogucnosti LS600, kad sjedim u 320, trazim od njega mogucnosti 320, kad sjedim u F16, trazim od njega da mogu da bombardujem Francusku.
Uradio je Nikola mom kolegi skoro na staroga megana, 600e prc, i naravno, nikako je namjestio... evo josh se nije ustelova megan kako treba 3 mjeseca.... tako da, u pravu je fabijano, ne vodit auto kod svakoga... ali ne treba ni pustat da te klepaju po ushima...
U BG kod Ranka,kod Babica da ne nabrajam jos...naravno da podese to da se ne pale te lampice sto si naveo rade sa istom opremom kao Ivan.
Pazi, Ivan trazi 590 za 4 cilindra (trazi vise ali ja imam popust kod njega i svi koju idu preko mene). 750 za 6.
Jel to smijesno?
Ovaj je platio 600 i kita.
I nije samo to. Znas li sto rade? Gase ti check engine, ti vozis tako, mislis da je sve u redu a ustvari smjesa ti je ili + ili - i motor ti ide za 20 000.
BIMMA za USA trziste ima tako podesen ECU da pali check engine cak i ako ti negdje vuce fals vazduh, minimalno.
Nikad mi nije palio check engine zbog plina.
Za Ranka ne znam, ali Babic je jedan smrad koji pojma nema, svi se zale na njega.
Cak on do prije godinu dana nije montirao plinske uredjaje, samo je stelovao i srao.
Kad vec ides do BG, kod Ranka ili kod Babe, zasto ne ides kod Ivana koji je provjeren majstor?
pa sta znam manual ide 8.5 do 100 automatic ide oko 9, ni njegov 740 nije isao nesto brze..
ako uzme E39 ili E46 sa 2.8 motorom placace istu registraciju kao za 728 a potrosnja ce mu biti mozda pola litra litar manja(ako i toliko), ne smatras li da je to glupo?!
ako mene pita neka saceka tebe da dodjes iz HN pa ga pogledajte(a mozemo i zajedno poc), polovan auto se gleda da je dobar ne gleda se toliko je li petica ili sedmica ili 2.5 ili 2.8...
Uzmi pasata 1.9 tdi, dosta si baca para na kola..
dje mu ovaj 728 na otvoreno bude trosio 8 eura pasat ce da trosi 9, a kladim se da ce sekvent duze da traje od turbine na toga pasata..a i za 5000 se ne moze uzet ne znam kakav pasat realno, sto je najsmjesnije :)
Sad ste me zbunili da ne znam što ću uzet :D
Edit: a passata ne bi živ uzeo...ima mi ga otac službenog 2005 godište, ježim se kad ga vidim kolko je odvratan...
http://www.cars-data.com/en/bmw-328i...447/specs.html
http://www.cars-data.com/en/bmw-320i...427/specs.html
po ovome razlike i nema..
o cemu ja pricam svo vrijeme,znam ja koji motor je najbolji al znam kolikav mi je i dzep :)
e kad bi moga kako da ima 750il a da je rega 200e i da troshi 5 kila
vozio si oba pa znaš da nema veze?! reg. je skuplja 20 eura mjesečno
Što je muka ljudi, pokušavate da ubijedite da je jeftinije voziti 328i nego 320i? Ja sam ubijedjen da godišnje 1000e razlike moze moze da se stavi u džep...
kako? za prvi je 300 i nesto za drugi 570...djelovima je cijena ista ili skoro ista, potrosnja je kao sto vidis ista..
al za tih 170e mozes da odrzavas 20i cijelu godinu,taj 20i ces prije prodati kad dodje vrijeme da ga mijenjas,taj 20i sam sig da je jeftiniji za odrzavanje,i taj 28i nemas kuda da posteno stisnes kroz crnu goru.Pricam da je ovaj 20i 150KS najbolje resenje (u kombinaciji sa sekvenc plinom) od benzinskih motora kod BMW sa potrosnjom,sa odrzavanjem sa registracijom,sa prodajom kasnije...Kad bi bilo para znao bih sta bi uzeo ///M3 onaj u oglase od 7000e :)