takodje i za tebe vazi isto, jer smo ti rekli i odgovorili vec jednom na to pitanje al si uporan i pored odgovora da provociras!!!
Last edited by DIDI; 13-08-08 at 12:29.
Vecina ljudi je zla
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Ovako brate: otjerao nas jes ,znas ko nesposobni ljudi na celu varvara koji ne smiju ili nece ne znam iz kojega razloga da okrenu ledja upravi evo 4 godine ,upravi koja samo umije da krade nista drugo da radi.Mada ne znam sto ce mi rasprava sa tobom,nemoj da shvatis ovo kao uvredu ja tebe nisam vidio na sjever citave sezonu-dvije a pises odje kao da si ne znam ko i sto.
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
bonja zadnja opomena pred ban od god!!!
Last edited by Bonja the Zmaj; 14-08-08 at 19:55. Reason: gramaticka greska originalnog upozorenja
Vecina ljudi je zla
DIDI,nemoj im brisati poruke ako neshto pitaju,na sve im se moze odgovorit vjeruj mi,iako vidim provokacije,pomalo bezobrazne...
`Ali ako si onom pricom htio da pokazes da je to vrhunac ljubavi prema klubu ili da zbog takvog stila navijaca - treba ocutati neke losije stvari kod njih - e onda se ne slazemo.`
Nisam ja izrazio vrhunac,nisam indijanac da to radim zaista,nego ti kazem da imamo potpuno odrijesene ruke da radimo shto nam je kur.cu cef!
Mozda zvuchi prepotentno,ali onako kad igraju i odnose se prema klubu i plavo bijeloj boji,zasluzuju mnogo vishe,a ako nastave,noge da im se polome...
Vi nas kritikujete jer zaista ne znate kako se odnose drugi navijachi prema igrachima!
Samo cu ti navesti Cigane(a to rade i od skoro Grobosi,od kad je Zekan `otishao`)
Kada se dovede pojachanje,uzecemo u obzir Burza,i njemu se to desilo kao i svim igrachima,
dodje na pregovore sa upravom,i kada potpishe,slika se itd,i onda gospodin razgovara sa Navijachima! I navijachi mu predoche situaciju da ako ne da 100% nece biti fino,i da OBAVEZNO mora da ljubi grb!
A da ne prichamo o prijetnjama...
Jer oni shto ZADNJE rade jeste ovo kao mi,prozivanje sa tribina,to je ZADNJE! Prvo se radi underground!
I ostale priche koje nisu za net sigurno...
A mi ispadamo poshteni! Necemo vishe budi siguran...
`Imam par pitanja za didija ili fikole-a...zasto nikada,kada klubu ide lose,ne prozivate upravu?da li je to zato jer navijaci zavise od uprave?da li je dobar dio varvara presao na zapad upravo zbog toga?`
Kada saznash zashto je vecina varvara,tj jedno jezgro otishlo na zapad onda cu ti odgovorit na ovo prvo! Na te `varvare sa zapada` ima masu primjera,veliki dio njih poshtujem kao osobe i kao varvare i kao ultrase...
A ni to nije pricha za vas,preko virtuelnih tastatura...
Koga zanima,neka pita na stadion...
Samo da vam kazem jedno,nikad se ovako u organizaciju varvara nije radilo! TOLIKO! (pa kako god vi to razumjeli!)
I ovo je premnogo shto sam rekao,koga god neshto zanima neka pita drugachije... mogu se brojevi telefona nabavit lagano...samo ne znam shto to vas zanima kad nemate veze sa nama...
pozdrav.
Намјерно Другачији...
Konacno razuman covjek :joint:
Ok, slazem se - i imas pravo da se ponasas kako mislis da treba, nebitno jesi li Varvar ili ne.
Moje razmisljanje prati sljedecu liniju: Naime, kao poreski obveznik, ja finansiram Buducnost. I za te pare - ja ocekujem da rade posao zbog kojeg su angazovani. Od ekonoma, preko predsjednika pa do igraca.
Igrom slucaja - sport mi je bitan u zivotu, i klub mi je bitan u zivotu. Mozda na drugaciji nacin nego tebi, ali bitan i niko nema pravo da bilo kome namece model po kojem se bilo ko treba odnositi prema klubu. Svako neka radi ono sto misli da je najbolje.
Taj klub pratim od kad sam bio dijete. Prestao sam da ga pratim onog momenta kada to vise nije bio klub - nego je postao sinonim sunovrata kompletnog drustva - od potpunog zaboravljanja sustine igre pa sve do mehanizma politickog manipulisanja (mada ovdje vise mislim na kosarkaski klub, a ni navijaci u jednom periodu nisu bili imuni na ovo... ali o tome necu vise ovdje da pricam, jer je izgleda nemoguce o tome normalno pricati).
DIDI ponekad pomisli da zelim da politizujem ovu temu, ali naprotiv - meni je sport i klub neodvojiv dio cijelog drustva i problemi kluba su preslikani problemi drustva.
Stoga - ti problem Buducnosti dozivljavas iz jednog, ja iz drugog ugla - ali se on svodi na isto. Ne sumnjam da ga ti dozivljavas mnogo emocionalnije od mene, ali poenta ostaje ista, kao i opsta zelja da se situacija u klubu promijeni.
I tu dolazimo, ako sam dobro shvatio - do razilazenja. Naime - kao i za vecinu problema u drustvu - prvo treba identifikovati uzroke probleme. A ako se slozimo da je ovdje prolazilo generacija i generacija igraca, sa istim problemom - odnosom prema igri, i da trenutno najbolji igraci nacionalnog tima u svom kljucnom momentu fudbalskog razvoja - nisu imali veze sa klubom Buducnosti - onda ja citam da je u samom klubu uzrok problema. Nacin na koji je organizovan, nacin na koji se planira, nacin na koji sprovodi svoje odluke...
Igrom slucaja, igrao sam par godina u jednoj od sportskih sekcija Buducnosti (nije bitan sport). I uprava je unistavala klub do te mjere da je i svaki potencijal urnisan nakon 6 mjeseci (tj. onaj koji nije utekao). Da ne pominjem forsiranje tatinih sinova, zbog kojih je tavorilo xy talenata. Samo iz moje, bas prosjecne, generacije su mogli oformiti jedan prilicno dobar tim za regionalne okvire i od tih igraca su mogli solidno zaraditi sa prodajom, a novac bi bio ulozen u razvoj infrastrukture, bolje pripreme, trenere, rad sa mladjim kategorijama... Ali ne.
Tek su neke druge odluke, koje nemaju veze sa sportom - doprinijele poboljsanju situaciju u tom klubu, ali to je vec druga prica - i upravo zbog tih motiva su i na kraju sjebbale ono sto su kratkotrajno uspjeli da urade pozitivno. Ko zna - shvatice.
E upravo ti i kazem: igrace mozete uplasiti, ali strah nije dovoljan motivator. Pogotovo ako je jedini. A ako se prema klubu tako bahato odnose ljudi koji stoje na njegovom vrhu, sto ocekivati od igraca?
Stoga i komentarisem rad Varvara - ne bih da bi bilo kome popovao, vec jednostavno - s obzirom da nam se zanimanja preplicu oko iste stvari - a na forumu smo - sto se oko nekih rezona (ne) slazem.
Eto, ispricasmo se.
Vecina ljudi je zla
`E upravo ti i kazem: igrace mozete uplasiti, ali strah nije dovoljan motivator. Pogotovo ako je jedini. A ako se prema klubu tako bahato odnose ljudi koji stoje na njegovom vrhu, sto ocekivati od igraca?`
To nije trenutni motivator!
Neka se oni malo uplashe,pa ubuduce da razmishljaju kad ih prodje `efekat straha` kako ce se ophodit,da im ne bi opet malo gore od straha bilo...
nego da ne bude da prozivamo i prijetimo samo... od sad nece biti priche s moje strane o tome...
`Eto, ispricasmo se.`
Vidish kako je to fino kad nema provokacija itd...![]()
Намјерно Другачији...
Ao, ovo je tako pogresan pristup odnosa prema klubu koji se voli, prema fudbalu.. Pa zamisli, npr. mladji brat ako ga imas, da je talenat i da dodje u Buducnost - i da dodje do toga da mu prijete i da ga mlate neki likovi koji su eto posle jedne utakmice zakljucili da nije trcao i nije se zalagao onoliko koliko oni zele?! Kako bi se tada osjecao, molim te? A prica o tome kako ih uce da ljube grb i slicno, pff...
Izvini, ali ta prica "underground, price koje nijesu za net..." - klubu ako se cefne i cim vidi da bi u tome imao nekog interesa - moze vam zviznut 3e karte, distancirat se od svega sto radite, jer ne postoji Buducnost zbog Varvara kao organizovane grupe na sjeveru, niti Partizan zbog Grobara npr. - nego Varvari zbog Buducnosti. Nista vama klub ne duguje, ni igraci, niti bilo koji klub bilo kojim navijacima - pa da dodje do toga da se prijeti bilo kome ko je dio strucnog staba i ekipe Buducnosti.
Just to slip the skin...
Nista vama klub ne duguje, ni igraci, niti bilo koji klub bilo kojim navijacima
Е ово кад си рекао,завршена је прича...
хи воз а свит енд тендер хулиган,енд хи сед дет хи невр невр невр ду ит аген... нат антил д некст тајм...
Намјерно Другачији...
I jos jednom, sta to tebi klub duguje? Ili meni moj koji sam gledao 4 puta u zivotu, dje me odlazak na jednu utakmicu kostao pa otprilike mjesec dana nedje u Grckoj? Na stranu sve, nerviranje, razocarenja, suze, mucenje na granicama, aerodromima po autobusima - sta to meni ili bilo kome bilo koji klub duguje? Sta duguje onome koji plati 1500 funti za neku sezonsku kartu, ili onome koji je 30 godina isao na stadion a sad ne moze da je priusti? Nista, to je moj izbor, da se nerviram da patim da se radujem... Ljubav prema klubu, prema bratu, prema zeni - tu nema dugovanja, nema "ja tebi dam to, a ti meni za uzvrat das ovo", to tako ne funkcionise...
A postoji i drugi nacin - okupis 50 ljudi koji bi da uloze, pa osnujete klub, pa krenete od nule i gradite nesto po svojim idealima. To je onda tvoj klub, dovodis koga oces, za pare koje imas, isprcas iz kluba kad oces... Al opet nikom ne prijetis i ne prebijas bilo koga. A ako imas i tu zelju... moze i to nekako, al opet van svijeta kome je fudbal ime.
Just to slip the skin...
брате,знаш како кажу... једина љубав која не тражи ништа за узврат је мајчина љубав...
толико о томе...
и да,иди ти прати манчестер милан интер челси итд... то је теби љубав а мени пусти да ја разговарам,свађам се,мирим се итд са мојом љубављу...
а та твоја крес комбинација нека настави да те искориштава...
поздрав.
Намјерно Другачији...
Nije fazon u meni ni u tebi nego o bilo kom navijacu na svijetu. Nit ja ovo dozivljavam kao raspravu o tome kako ja navijam, ili kako ti navijas. Hajde da kazemo da i ja i ti imamo zajednicki interes - da fudbal u CG stane na noge, da se igra posteno, da momci koji izadju na teren ostave srce na terenu, da postoje strucni kadrovi koji ce te momke tehnicki i takticki usavrsavati - i konacno, da postoji uprava koja ce zaokruziti zdravu finnsijsku konstrukciju, u saradnji sa trenerom dovoditi igrace sa strane koje vrijede, a svo vrijeme voditi racuna o "duhu kluba" - i na terenu, i na tribinama.
Normalno da je bilo kome milije kad klub igra ljepse, mushkije, i da iza toga stignu rezultati - i kad ne ide, normalno je da se glas navijaca cuje. Jer navijaci mogu da promijene mnogo toga. Ako 10 igraca na jednoj utakmici ne igra kako treba, ako se to desava u kontinuitetu, ako se vec posle par meceva vidi da su igraci koji su dovedeni bilo promasaj - stvarno mislis da su za to krivi oni na terenu? Ja mislim da nijesu. A sve i da jesu, ne treba ih prebijati - jer nijesu ih navijaci platili, nego ljudi na celu kluba. Cije je klub vlasnistvo? Grada Podgorice, (ili Sutjeska - grada Niksica, dakle svi smo u slicnim problemima), i sad kad bi neko u javnosti postavio pitanje odgovornosti tih ljudi, sigurno bi se naslo xyz onih koji ce reci - ti ljudi su nam sagradili stadion po nekakvim standardima, obezbijedili pare za pojacanja, ispostovali zelju navijaca da ostane trener koji je donio titulu...
I sigurno da bi ti ljudi imali dosta argumenata. Ali definitivno je - da nesto u klubu ne stima. Zato glas navijaca mora da se cuje. Pa da se u javnosti pokrene inicijativa da se navijaci zaista vise budu pitali u klubu, da imaju svoje predstavnike u upravnom odboru, da se njihovo misljenje i potrebe cuju kod onih - koji finansijski obezbjedjuju zivot kluba. To je bitno, da neko od vas moze da kaze tim ljudima - mislimo da igraci trebaju u karantin, jer je situacija losa, ne zalazu se kako treba... A ne juriti za igracima po gradu i prijetiti im, tako se nista ne moze postici, tako se ne dobijaju motivisani igraci - nego prepanuti igraci.
Dakle, ja akciju podrzavam, jer niko ne misli dobro klubu onoliko koliko navijaci - ali, isto tako, treba naci pravi nacin za akciju. Da ne bude da se zbog nekih gluposti, a iz najboljih namjera opet, bruka ime kluba.
I eto toliko, vjerovatno sam te zesce smorio sa ovom pricom, prastaj.
Just to slip the skin...
Radi mene ne moraju se doma vrcat do 7 ujutro,i ovako i onako veze nemaju...
vi da je srece(varvari,sebe smatram obicnim navijacem) treba da im dolazite na uta i samo da ih zajebavate,smijete im se u lice,,,pa kad i dodju neki jado skauti da ih traze,da im odma date do znanja kakvi su nam fudbaleri...pa bi se onda borili ka lavovi
Cak i da uspije to, mali je to dio problema. Zamisli kad bi tako neko jurio predsjednika kluba i spocitavao mu sto se bahati po gradu, a klub tone... A dok se uprava ne prodrma, mislim da je sve dzaba. Ovo ce i dalje biti privatni politicki klub. Nema to tolilko veze sa Buducnoscu, nego sa sportom generalno u CG. Evo pogledaj - koliko je sportista, a koliko glavara poslo za Peking. E sad - sto Buducnost ima jedina organizovanu grupu koja bi mogla pritiskati zbog takvog odnosa - zbog toga se ovdje i vodi tolika prica. Da li to radi - vec sam rekao prije - mislim da ne, a defintivno ne koliko bi trebalo ili moglo
Zavisi kako shvatas provokaciju. Meni je cilj da isprovociram pricu (ne kazem - ponekad i ljude), sto je otvorenije moguce, koja prevazilazi ono "ja za Buducnost po kila krvi" (znas takvih likova sigurno dosta, od cije se price ne moze oko sklopit, pa kad se pocnu palit' motori buseva za Split - nidje nikog...)
I evo, nije bilo toliko strasno, ako se izuzme DIDIjevo brisanje![]()
Vecina ljudi je zla
Ukoliko se nesto slicno ponovi, ili daleko bilo postane trend (vec i jeste, mada eto u razlicitim generacijama), pa jos i ako igra bude na ovom nivou, proizvod tog njihovog "razmisljanja" ce vjerovatno biti: "Hocu da odem iz ovog kluba. Sad. Odma."
Pa ce oni malo bolji zavrist u Rumuniji ili Austriji, a oni malo manje kvalitetni u Grblju i Petrovcu - dje ce, budi receno, sa osobitim uzivanjem i motivom igrati protiv Buducnosti.
Bas me zanima ko ce to igrat u Buducnosti iduce godine ako se ovakav pocetak odrazi na citavu sezonu. I kakvi ce biti rezlutati vase "ljubavi" prema klubu. Razmisljaju li ti momci koji uvece spartaju ulicama i lokalima po Podgorici i "razgovaraju" sa svojim najboljim fudbalerima malo o tome? Da ni ne pocinjem pricu o tome da takvi "razgovori" po krivicnom zakonu vjerovatno garantuju jedan kraci placeni odmor u Spuzu ili ekvivalentnu novcanu kaznu.
Ne vole takvi navijaci ni klub, ni grad (iako sami sebe redovno ubjedjuju u to) - nego sebe, svoj navijacki status i reputaciju, i ono sto pripadnost navijackoj grupi donosi takvim osobama. Navijanje na fudbalskim utakmicama je samo nacin izrazavanja. Nema ovo blage veze ni sa fudbalom ni sa Buducnosti.
Pa ako im je to stvarno mjerilo kvaliteta i ako vec nisu nezamjenjivi, onda to i nije problem, zar ne? One igrace ciji je pristup neprihvatljiv, fino na transfer listu ili krace putovanje-pozajmnicu u drugu ligu. 50% manje od plate ili slicno. Vrlo jednostavno, elegantno, ne predstavlja krsenje zakona, i eto praktikuje se u vecini klubova.Originally Posted by [kinetic]
Nego mi se ipak cini da su mnogi tu malo teze zamjenjivi. Uzmimo tog istog Neca kao najgori primjer (ispade da mu radim PR), ne vidim bas odakle Buducnost misli da iskopa zamjenu za njega, lise da dovedu jos jedno brazilsko pojacanje na izdisaju iz posljednje grcke lige. Cujem da se ni Luka Pejovic ne opuca bas od motiva i igre u Mogrenu, a ne cini mi se da na domacoj sceni ima bas istaknutih i talentovanih igraca na toj poziciji.
Da ne pricam o tome ko ce zamijeniti Gustava, Vukcevica ili Beciraja. Isto se pokazalo sa Carapicem i Cirom, iako se ne radi o nekim ekstra igracima cak ni za nase standarde, opet izgleda da ih je malo teze zamijeniti. A ni ova dvojica nisu imala bas dobar tretman (uglavnom od strane kluba). Da ne pominjem davnu proslost u liku Burzanovica i Purovica, koji zacudo takodje nisu imali dobar tretman u klubu (a ni od strane navijaca). Svi su se oni pokazali kao nezamjenjivi, a tako ce biti i sa ovom generacijom.
Ne znam, ne mislim da se treba odricati igraca zasto sto javno poljubi djevojku nakon ispadanja iz Lige Sampiona (u tom mecu je, budi receno, individualno najbolje odigrao), ili zato sto na trening dolazi obucen u odijelo (poenta je u tome da dolazi na trening).
Ako hoce da zadrzi kakav-takav status u vrhu naseg fudbala, Buducnost mora placati svojim igracima vise nego drugi klubovi, i mora imati kvalitetne igrace. Na klubu i strucnom stabu je da te igrace u tim uslovima iskoriste na kvalitetan nacin. Ako nisu sposobni za to, onda su oni ti koji ne obavljaju svoj dio posla kvalitetno. Psihologija i motivacija ekipe su ozbiljne stvari u fudbalu - samo neozbiljni klubovi mogu da ocekuju od svojih igraca da daju 100% mogucnosti kako znaju i umiju i da to nije strucni dio posla.
Last edited by MadGod; 14-08-08 at 19:17.
MadGod, ova 2 posta bi potpisao![]()
Just to slip the skin...
Upravo je to to. Potpuno se slazem.
Svi smo mi svjedoci ekipa, koje su sa skoro identicnim igrackim sastavima igrale razlicitu igru, u zavisnosti od situacije u klubu i trenera. Pritiskanjem pogresnog dugmeta, stvara se opasna iluzija da se - samim tim sto se nesto cini da se poboljsa situacija - radi prava stvar.
Vecina ljudi je zla
Ne mogu da vjerujem da niko nije prokomentariso prolaz u polufinale.
imas ovamo bar 15 strana komentara..... https://forum.cdm.me/showthread.php?t=36135
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks