Evo pokusacu

Nisam htio da davim temu, ali ako vec ne smeta...
Za Nestu - neka stoji. Medju najboljima jeste bio, vidjecemo kako ce mu dalje ici karijera, sumnjam da ce ici uzlaznom putanjom. Ali moze gurati jos par sezona.
Zambrota vise nije igrac koji moze da bezumorno sparta uz aut liniju od gola do gola kao svojevremeno u Juventusu i sasvim sigurno spada u listu istrosenih igraca. Sto ne znaci da ce igrati
lose (i na EP se bolje snasao od vecine cini mi se), ali zaboga... Milan je klub koji cilja na vrh Italije i Evrope, ne bi smio priustiti sebi da tim pravi od takvih igraca.
O trojici u zadnjem redu sredine sam dovoljno rekao i prije EP. Kao sto rekoh i ovdje, to je 70% Anceloti, njegov sistem i iskustvo igraca koji su navikli na svoje zadatke, a 30% objektivni kvalitet tih igraca. Od njih troje jedino Pirlo ima kvaliteta za ozbiljnu ekipu, a i njega samo uporedi sa najboljim igracima na toj poziciji - Xavi npr pa ces vidjeti koliko zaostaje. Sedorf je igrac od koga Anceloti trazi velik radijus kretanja i visok tempo, sto on vise jednostavno ne moze da izdrzi. Ambrozinija i Gatuza vise nemam namjeru ni da komentarisem.
Ronaldinjo je igrac koji prakticno nije u takmicarskoj formi vec godinu dana, nije ni mlad, uz to je psiholoski slab i nepouzdan kao i vecina brazilskih fudbalera, i pitanje je da li ce ikada vise biti potpuno fizicki spreman (da ti odma recem da nece

). Prosuli su 21 milion za njega, a mogli su dodati jos 9 za jednog Rusa i napraviti ofanzivni trio sa Kakom i Patom koji bi vecinu odbrana mogao razbiti na proste i slozene.
Kaka je i dalje ogroman potencijal u igri, ali tek cemo vidjeti da li ce se i on pridruziti povecoj grupi brazilskih zvijezda sa rokom trajanja 2 godine, ili takozvanoj kategoriji Adriano. Prosla sezona je upucivala na tako nesto.
U napadu prakticno jedini spic od koga ja ocekujem nesto je Pato. Znaci citav napad se svaljuje na ledja 18-godisnjeg Brazilca... vrlo ohrabrujuce.
Borielo ne moze biti gori od Gilardina, ali vrlo lako moze biti
isti kao Gilardino, odnosno moze proci isto kao Gilardino. Gilardino je svojevremeno bio ne samo najbolji strijelac (cini mi se), vec i jedan od najtalentovanijih spiceva svijeta sa nevjerovatnim osjecajem za gol i to u periodu kada je Serie A imala veci ugled nego danas. Borielo nije ni blizu tog rejtinga, sto mu sa druge strane moze i pomoci...
Flamini je za sada nepoznanica, on je prakticno odrastao kao igrac u Vengerovom sistemu i to je prakticno jedino za sta zna u zivotu (u Marseju jedva i da je igrao). Ima kvaliteta i siguno bih ga forsirao kao prvotimca, ali je pitanje kako ce se privici na fudbal u drugacijoj sredini.
Bookmarks