Page 163 of 943 FirstFirst ... 63113153159160161162163164165166167173213263663 ... LastLast
Results 4,051 to 4,075 of 23559

Thread: FUDBAL - vijesti , zanimljivosti iz svijeta fudbala!!!

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Vukasin Micunovic View Post
    Chelsea gostuje na Poljudu?
    Londonski klub već je organizirao smještaj u slovenskim Moravskim toplicama i organizirao zrakoplov do Splita. Utakmica bi se trebala igrati početkom kolovoza
    S velikom vjerojatnošću, kako smo informirani iz slovenskih izvora, može se reći da će Chelsea početkom kolovoza igrati na Poljudu protiv Hajduka. Veliki je londonski klub, naime, rezervirao smještaj u hotelu Ajda u Moravskim Toplicama i prijavio je 28 osoba, koji će u Sloveniji boraviti određeni broj dana. Pojavila se u međuvremenu ideja da igrači Chelsea odigraju i jednu utakmicu, a gotovo sve je dogovoreno i preostaje još samo definiranje nekih pojedinosti za organizaciju utakmice protiv Hajduka na Poljudu. O tomu će se, kažu dobro upućeni, odlučiti danas, ali kao svojevrsna potvrda svega može poslužiti podatak da je organiziran i posebni zrakoplovni let do Splita.
    http://sportskenovosti.hr/index.php?...clanak_id=2330
    To im je zadnja provjera pred pochetak prvenstva i definitivno znaju zashto idu u Hrvatsku!!!Igrachi Hajduka ce poginut da dobiju utakmicu i to ce im dosta pomoci da vide "eventualne" slabosti!!!Da ne prichamo o ambijentu

ps:ako nije neki trach :P
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    U redu, ako si ti zadovoljan Ambroznijem i ostatkom ekipe, ja nema sta da raspravljam

Nisam navijac Milana niti bilo kog od njegovih rivala, ali ako ovakav Milan osvoji bilo koji bitan trofej - Ancelotti ce po meni biti najbolji trener svijeta. Napraviti neki uspjeh sa ovako slabim timom i istrosenim igracima je podvig.
    Samo mi reci zajebavate li se vi ovo ili ozbiljno prichate... Po chemu je istroshen tim... Nesta je medju najboljim odbrambenim igrachima svijeta, za cb nije star, kaladze takodje (murinjo ga je svake sezone dok je bio u chelziju trazhio), zambrota mozhe odigrati par sezona na visokom nivou, kao i jankulovski, medjutim oni sad nemaju previshe potrebe da idu u napad, jer ce po krilima biti kaka i ronaldinjo... Najveci problem milana je prethodne sezone bila klupa, sredina je bila preumorna jer nije bilo zamjena... Ove sezone ce imati pirla,gatuza,ambrozinija,emersona,sedorfa,flaminij a,kaku i ronaldinja... Pretpostavljam da ce u prvom timu mjesto biti zagarantovano pirlu,flaminiju,kaki i ronaldinju, a ovi ostali ce da se mijenjaju tako da ce biti puno vishe svjezhine... U napadu ce da imaju pata koji je extra odigrao drugi dio sezone, a sada je josh iskusniji i sigurno ce biti bolji, i borijela koji je prshle sezone bio medju najboljim strijelcima u ligi (nikako ne mozhe biti gori od gilardina), dok ce u zamjenama biti pipo i palosci... Poshto ce igrati sa samo jednim shpicem mislim da je ovo vishe nego dovolno...

P.S. Ako mi mzhesh objasniti po chemu su to istrosheni... Odbrana je malo starija, ali sa sistemom igre ove sezone nece biti previshe potrebe da se umaraju i trche, a i iskustvom mogu dosta toga nadomjestiti... Sredina je dosta mlada, u prvom timu ce samo jedan igrach sa sredine imati 30+ godina, dok je napad veoma mlad...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    76 Posts

aj nek nam je sa srecom zubati,pa da se vrati u formu..
    Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

vidjecemo sto ce da uradi zubo u milanu - iako ja mislim da je istrosen igrac. On uvijek moze da napravi potez ili dva ali mislim da ne moze da odigra cijelu sezonu na nivou...no vidjecemo sto ce uraditi.

sad se ceka Inter (Lampard), Real (Ronaldo), Celzi (???), barselona (???)...
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zar Ronaldinjo neide u Chelsu ja sam na jednom forumu tako pročitao .

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    vidjecemo sto ce da uradi zubo u milanu - iako ja mislim da je istrosen igrac. On uvijek moze da napravi potez ili dva ali mislim da ne moze da odigra cijelu sezonu na nivou...no vidjecemo sto ce uraditi.

sad se ceka Inter (Lampard), Real (Ronaldo), Celzi (???), barselona (???)...
    Barsa je vec dovela par pojachanja, josh jedino mozhda dovedu napadacha ako ode eto... Meni je chelzi najveca zagonetka, mada trenutno je teshko naci dobrog igracha chak i kad imash na raspolaganju toliki novac... Oni su dobri na svakoj poziciji, mogao bi ih poboljshati jedino neki extra igrach, a njih rijetko ko zheli da proda... Moguce da ce dovesti tog robinja...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Drago mi je shto je Rnldhno u Milan doshao
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by mc_esseny View Post
    Drago mi je shto je Rnldhno u Milan doshao
    Necesh tako prichati na kraju sezone...

Svako jache ime koje dodje u italiju mnogo ce pomoci da se seria a vrati na stare staze, manje je bitno u koji tim dolaze, ne mogu vishe slushat ove shpance i engleze...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Necesh tako prichati na kraju sezone...

Svako jache ime koje dodje u italiju mnogo ce pomoci da se seria a vrati na stare staze, manje je bitno u koji tim dolaze, ne mogu vishe slushat ove shpance i engleze...
    Italijanska liga je među najgorim na svjetu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja mislim da Ronaldinjo moze da vrati staru formu, da je dosao u pravi klub, ima dosta Brazilaca, i lagano ce se uklopit. A i zabolje me ocemo li sto osvojit, ove godine ce biti veselo u Milanu

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    Italijanska liga je među najgorim na svjetu
    Ok struchnjache, mogu li da te zamolim da nas poshtedish svojih komentara... Ili bar obrazlozhi to shto si rekao, da vidimo koje su to lige toliko bolje od italijanske i po chemu... Uh ne znam ni sam shto al od ovakvih sveznajucih ljudi pochne glava da mi prskava...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Samo mi reci zajebavate li se vi ovo ili ozbiljno prichate... Po chemu je istroshen tim... Nesta je medju najboljim odbrambenim igrachima svijeta, za cb nije star, kaladze takodje (murinjo ga je svake sezone dok je bio u chelziju trazhio), zambrota mozhe odigrati par sezona na visokom nivou, kao i jankulovski, medjutim oni sad nemaju previshe potrebe da idu u napad, jer ce po krilima biti kaka i ronaldinjo... Najveci problem milana je prethodne sezone bila klupa, sredina je bila preumorna jer nije bilo zamjena... Ove sezone ce imati pirla,gatuza,ambrozinija,emersona,sedorfa,flaminij a,kaku i ronaldinja... Pretpostavljam da ce u prvom timu mjesto biti zagarantovano pirlu,flaminiju,kaki i ronaldinju, a ovi ostali ce da se mijenjaju tako da ce biti puno vishe svjezhine... U napadu ce da imaju pata koji je extra odigrao drugi dio sezone, a sada je josh iskusniji i sigurno ce biti bolji, i borijela koji je prshle sezone bio medju najboljim strijelcima u ligi (nikako ne mozhe biti gori od gilardina), dok ce u zamjenama biti pipo i palosci... Poshto ce igrati sa samo jednim shpicem mislim da je ovo vishe nego dovolno...

P.S. Ako mi mzhesh objasniti po chemu su to istrosheni... Odbrana je malo starija, ali sa sistemom igre ove sezone nece biti previshe potrebe da se umaraju i trche, a i iskustvom mogu dosta toga nadomjestiti... Sredina je dosta mlada, u prvom timu ce samo jedan igrach sa sredine imati 30+ godina, dok je napad veoma mlad...
    Evo pokusacu Nisam htio da davim temu, ali ako vec ne smeta...

Za Nestu - neka stoji. Medju najboljima jeste bio, vidjecemo kako ce mu dalje ici karijera, sumnjam da ce ici uzlaznom putanjom. Ali moze gurati jos par sezona.

Zambrota vise nije igrac koji moze da bezumorno sparta uz aut liniju od gola do gola kao svojevremeno u Juventusu i sasvim sigurno spada u listu istrosenih igraca. Sto ne znaci da ce igrati lose (i na EP se bolje snasao od vecine cini mi se), ali zaboga... Milan je klub koji cilja na vrh Italije i Evrope, ne bi smio priustiti sebi da tim pravi od takvih igraca.

O trojici u zadnjem redu sredine sam dovoljno rekao i prije EP. Kao sto rekoh i ovdje, to je 70% Anceloti, njegov sistem i iskustvo igraca koji su navikli na svoje zadatke, a 30% objektivni kvalitet tih igraca. Od njih troje jedino Pirlo ima kvaliteta za ozbiljnu ekipu, a i njega samo uporedi sa najboljim igracima na toj poziciji - Xavi npr pa ces vidjeti koliko zaostaje. Sedorf je igrac od koga Anceloti trazi velik radijus kretanja i visok tempo, sto on vise jednostavno ne moze da izdrzi. Ambrozinija i Gatuza vise nemam namjeru ni da komentarisem.

Ronaldinjo je igrac koji prakticno nije u takmicarskoj formi vec godinu dana, nije ni mlad, uz to je psiholoski slab i nepouzdan kao i vecina brazilskih fudbalera, i pitanje je da li ce ikada vise biti potpuno fizicki spreman (da ti odma recem da nece ). Prosuli su 21 milion za njega, a mogli su dodati jos 9 za jednog Rusa i napraviti ofanzivni trio sa Kakom i Patom koji bi vecinu odbrana mogao razbiti na proste i slozene.

Kaka je i dalje ogroman potencijal u igri, ali tek cemo vidjeti da li ce se i on pridruziti povecoj grupi brazilskih zvijezda sa rokom trajanja 2 godine, ili takozvanoj kategoriji Adriano. Prosla sezona je upucivala na tako nesto.

U napadu prakticno jedini spic od koga ja ocekujem nesto je Pato. Znaci citav napad se svaljuje na ledja 18-godisnjeg Brazilca... vrlo ohrabrujuce.

Borielo ne moze biti gori od Gilardina, ali vrlo lako moze biti isti kao Gilardino, odnosno moze proci isto kao Gilardino. Gilardino je svojevremeno bio ne samo najbolji strijelac (cini mi se), vec i jedan od najtalentovanijih spiceva svijeta sa nevjerovatnim osjecajem za gol i to u periodu kada je Serie A imala veci ugled nego danas. Borielo nije ni blizu tog rejtinga, sto mu sa druge strane moze i pomoci...

Flamini je za sada nepoznanica, on je odrastao kao igrac u Vengerovom sistemu i to je jedino za sta zna u zivotu (u Marseju jedva i da je igrao). Ima kvaliteta i siguno bih ga forsirao kao prvotimca, ali je pitanje kako ce se privici na fudbal u drugacijoj sredini.

Quote Originally Posted by Desert_Eagle
    Takav Milan je vec osvojio CL
    I peto mjesto u Seriji A.
    Last edited by MadGod; 16-07-08 at 13:22.

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Evo pokusacu Nisam htio da davim temu, ali ako vec ne smeta...

Za Nestu - neka stoji. Medju najboljima jeste bio, vidjecemo kako ce mu dalje ici karijera, sumnjam da ce ici uzlaznom putanjom. Ali moze gurati jos par sezona.

Zambrota vise nije igrac koji moze da bezumorno sparta uz aut liniju od gola do gola kao svojevremeno u Juventusu i sasvim sigurno spada u listu istrosenih igraca. Sto ne znaci da ce igrati lose (i na EP se bolje snasao od vecine cini mi se), ali zaboga... Milan je klub koji cilja na vrh Italije i Evrope, ne bi smio priustiti sebi da tim pravi od takvih igraca.

O trojici u zadnjem redu sredine sam dovoljno rekao i prije EP. Kao sto rekoh i ovdje, to je 70% Anceloti, njegov sistem i iskustvo igraca koji su navikli na svoje zadatke, a 30% objektivni kvalitet tih igraca. Od njih troje jedino Pirlo ima kvaliteta za ozbiljnu ekipu, a i njega samo uporedi sa najboljim igracima na toj poziciji - Xavi npr pa ces vidjeti koliko zaostaje. Sedorf je igrac od koga Anceloti trazi velik radijus kretanja i visok tempo, sto on vise jednostavno ne moze da izdrzi. Ambrozinija i Gatuza vise nemam namjeru ni da komentarisem.

Ronaldinjo je igrac koji prakticno nije u takmicarskoj formi vec godinu dana, nije ni mlad, uz to je psiholoski slab i nepouzdan kao i vecina brazilskih fudbalera, i pitanje je da li ce ikada vise biti potpuno fizicki spreman (da ti odma recem da nece ). Prosuli su 21 milion za njega, a mogli su dodati jos 9 za jednog Rusa i napraviti ofanzivni trio sa Kakom i Patom koji bi vecinu odbrana mogao razbiti na proste i slozene.

Kaka je i dalje ogroman potencijal u igri, ali tek cemo vidjeti da li ce se i on pridruziti povecoj grupi brazilskih zvijezda sa rokom trajanja 2 godine, ili takozvanoj kategoriji Adriano. Prosla sezona je upucivala na tako nesto.

U napadu prakticno jedini spic od koga ja ocekujem nesto je Pato. Znaci citav napad se svaljuje na ledja 18-godisnjeg Brazilca... vrlo ohrabrujuce.

Borielo ne moze biti gori od Gilardina, ali vrlo lako moze biti isti kao Gilardino, odnosno moze proci isto kao Gilardino. Gilardino je svojevremeno bio ne samo najbolji strijelac (cini mi se), vec i jedan od najtalentovanijih spiceva svijeta sa nevjerovatnim osjecajem za gol i to u periodu kada je Serie A imala veci ugled nego danas. Borielo nije ni blizu tog rejtinga, sto mu sa druge strane moze i pomoci...

Flamini je za sada nepoznanica, on je prakticno odrastao kao igrac u Vengerovom sistemu i to je prakticno jedino za sta zna u zivotu (u Marseju jedva i da je igrao). Ima kvaliteta i siguno bih ga forsirao kao prvotimca, ali je pitanje kako ce se privici na fudbal u drugacijoj sredini.
    Rekoh prije zambrota nece morati vishe non stop da shparta, jer ce kaka i ronaldinjo igrati po krilima, tako da taj tempo sigurno mozhe izdrzhati...

Hmmm shto se pirla tiche, niko ne mozhe osporiti da je jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu, po meni ne postoji josh mozhda 2,3 igracha na svijetu sa njegovim karakteristikama, xavi je slichan ali nije to, to, pirlo prvenstveno igra dugim loptama, vidjeli smo protiv shpanije tonijevu igru kad on nije bio u timu...

Kad u timu imash prila, kaku i ronaldinja, ostala dva igracha mogu samo da trche, ne moraju dodirivati loptu u fazi napada, tako da su tu vishe nego dovoljni gatuzo ili ambrozini (koji je inache extra u skok igri i tu mnogo mozhe pomoci i napadu i odbrani), flaminija smo vidjeli kako je odigrao cijelu sezonu za arsenal, veoma je mlad, trchi kao lud, plus ima i dosta dobar shut shto je vishe nego dovoljno za poziciju na kojoj ce da igra...

Kaka nikad nije bio tipichna brazilska zvijezda, uvijek je bio previshe miran i okrenut bogu, tako da se za njega ne plashim da ce proci kao neki...

Shto se ronaldinja tiche, istina je da je loshe fizichki spremljen, ali to ce se sigurno znachajno popraviti, vjerovatno nikad nece biti onaj stari, ali uz 70% onoga shto je nekad davao, i kad svemu tome dodash kaku, mislim da ce biti vishe nego dovoljno za jedan stravichan napad...

Mislim da ce igrati u formaciji kao barsa od prije par godina, tako da ce napadachi sigurno imati veliku pomoc kake i ronaldinja, zbog toga nece sve biti na ledjima 19ogodishnjeg brazilca...

P.S. 70% nekadashnjeg ronaldinja je mnogo bolje od 100% sadashnjeg arshavina...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

P.S. 70% nekadashnjeg ronaldinja je mnogo bolje od 100% sadashnjeg arshavina...
    Neobjektivno. Sem toga, radi se o razlicitim tipovima igraca, a Ronaldinjo nece biti inzad 50% svojih nekadasnjih sposobnosti.

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Sve cemo da vidimo, sad mozhemo samo da nagadjamo, na kraju sezone mozhemo ponovo otvoriti ovu prichu...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A i Boriello je bog za onog tupsona Djilardina.
    Njena muzika bila je batina kojom je svirepo zamahnula i udarila ga po glavi;

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Sve cemo da vidimo, sad mozhemo samo da nagadjamo, na kraju sezone mozhemo ponovo otvoriti ovu prichu...
    Pitao si me za misljenje i ja ti odgovorih. Ne smatram sebe prorokom

(ali i dalje mislim da sam u pravu :mrgreen

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Pitao si me za misljenje i ja ti odgovorih. Ne smatram sebe prorokom

(ali i dalje mislim da sam u pravu :mrgreen
    Znam, znam nego rekoh to samo da vishe ne bi o tome naglabali, znamo da se ni meni ni tebi nece promijeniti mishljenje...

Chitash me ko bukvar, i ja i dalje mislim da sam u pravu...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Evo iz Barselone kažu da će Hleba sjutra da predstave kao novo pojačanje...

Iako je Behrami prije par dana govorio da ne ide u Englesku, već u Verder, nadam se da je ovo tačno:

Palermo president Maurizio Zamparini has revealed Lazio midfielder Valon Behrami is set to join West Ham United.
    Zamparini said: "For Behrami, I tried to establish contact with (Lazio president) Claudio Lotito some time ago, but have not received any answers.
    "I now believe that the player will go to West Ham."

ode valon ali je stigao njegov kompanjon iz reprezentacije Stefan Lichtsteiner.Uz njega danas stize i Matuzalem iz Saragose (ex Bresa).
    Last edited by laciale; 16-07-08 at 19:02.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    A ja sam mislio da nema hleba u Barselonu
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post

Iako je Behrami prije par dana govorio da ne ide u Englesku, već u Verder, nadam se da je ovo tačno:

Palermo president Maurizio Zamparini has revealed Lazio midfielder Valon Behrami is set to join West Ham United.
    Zamparini said: "For Behrami, I tried to establish contact with (Lazio president) Claudio Lotito some time ago, but have not received any answers.
    "I now believe that the player will go to West Ham."

ode valon ali je stigao njegov kompanjon iz reprezentacije Stefan Lichtsteiner.Uz njega danas stize i Matuzalem iz Saragose (ex Bresa).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

A šta bi u vezi Kazima ?

Lacio stvara jednu veoma zanimljivu ekipu za iduću sezonu, šteta samo što je Zauri pošao, u sjećanje na šampionske dane su doveli dosta Argentinaca, i što me najviše raduje - konačno su vratili Fođu...
    Last edited by [kinetic]; 16-07-08 at 19:35.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

nije jos otisao zauri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Sad tek vidim, mislio sam da je sve gotovo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro je, izgleda Beco nema izbora oko reprezentacije .

p.s. vi iz sportskog portala se iskljucivo bavite medjunarodnim pravom?

Page 163 of 943 FirstFirst ... 63113153159160161162163164165166167173213263663 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)