Originally Posted by
bracodubrovnik
Opet ista priča. Nitko ovo ne naziva onako kako treba nazivat. Evo malo sam se raspitao kod prijatelja policajca a i sam sam bio u blizini kad se sve događalo. Ovo što se dogodilo čisti je navijački huliganizam. Grupa mladića navijača, balavaca od 16 do 20-tak godina napala je drugu grupu navijača. Policija je spriječila okršaj i na tome je sve ostalo. Stalno potencirate napad na djevojke. Uvjeren sam da njih nitko nije ni prstom dirnuo. Ponavljam, ne opravdavam nikoga, ali ovo je bila reakcija grupe mladića koje su napali u Podgorici, na putu do tamo i na povratku. Jedan od napadača na ove vaše navijače je bio sa djevojkom negdje oko Budve prije utakmice u Pg i polomljeno mu je auto do temelja, a čak nije imao nikakva navijačka obilježja i djevojka je bila s njim u autu. Ni dan danas mu nije plaćena nikakva odšteta za auto a vjerojatno neće nikad ni biti. O tome kako je njegova djevojka sve to doživjela ne treba trošit riječi. Ta više nikad u životu neće u CG. Zakleo bi se životom da se nije dogodila Podgorica da se ne bi dogodilo ni ovo u Gružu. Ovo je dakle bio čisti navijački okršaj kakvih je bilo i prije rata a i bit će ih na žalost i ubuduće.
Crnogorci svakodnevno dolaze u Dubrovnik, kupuju u Getrou, Mercatoru ili Konzumu pa ih nitko ne dira. Naprotiv, stotinu puta sam se uvjerio u suprotno.
I ne znam zašto spominješ paljevinu kuća po Konavlima. Ako se već toga hvataš, reci mi da nisam ja možda palio nečije kuće po Crnoj Gori, pa sam par puta imao neugodnosti kad sam bio dole. Da nije bilo nekog Gruja s Gomile iz HN (tako mi se predstavio i stao je na moju stranu) vjerojatno bi završio u bolnici jer je jedna grupa "hrabrih" momaka skočila da me bije, a samo zato što su mi tablice bile DU.
Najgore je prozivat nekoga za nešto a isti si ili još i gori nego taj koga prozivaš.
Braco, slazem se sa tobom, ali mi ipak smeta to sto ti nalazis neko opravdanje za njihovu bolest.
Po tome bi recimo, jedan gdin Subotic iz Risna, koji je je potpuno nevin proveo nekoliko godina po Hrvatskim zatvorima zato sto je Crnogorac, imao pravo da sacekuje Hrvate po Crnoj Gori i razbija im glave. On ipak nije bolestan i to ne radi. Isto tako bi bivsi zatvorenici Morinja imali opravdanje za razbijanje CG auta.
Shvatas li ti da tu nema opravdanja?
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Bookmarks