Quote Originally Posted by zanzibar View Post
moras shvatiti jednu stvar, u CG nista nije normalno...90% problema potice od nestabilnog energeckog sistema...jednostavno osjetljiva elektonska oprema nije predvidjena za padove napona, udare groma, nestajanja struje...sad ce neko reci ugradite UPS...nije to toliko jednostavno...

ne znam jesi li imao priliku da vidis telefone ili santise koje je ubio grom...sa crnom rupom na uredjaju...ili ljudi kad ti pricaju da su spustili slusalicu, a tren nakon toga je iz iste izasla varnica(praznjenje od groma) koje bi ih mozda ubilo...pa pogledas centralu svu izgorelu...

korisnici svuda u svijetu imaju porblema sa kablovskom i IP televizijom..nista nije idealno,...ovdje se misli da u svijetu nema problema...

ja sam zainteresovan za Extra TV, ali prvo cu sacekati da vidim iskustva drugih, i da malo prebole djecije bolesti...

licno bi volio da razmisle o HDTV...TV signal kod nasih televizija je analogni prevazidjen je odavno...
Nestabilni energetski sistem... Do kad ce to bit izgovor?
Ako se sjecas, ono kad je bio blackout dva puta bilo je suvo i vedro vrijeme Nista sa strujom nije lose bilo da ja znam.
Santis je posebna prica. Pola ljudi ga nije moglo nacerat da radi. Problem sa driverima.

Ne kazem ja da je svijet sve idealno. Koliko se ja raspitah IPTV nije bas zazivio ni u svijet. Zato sam skeptik veliki. Volio bih da to radi kako treba... Ali...
Kod nas se to uvodi. Sve u fazonu pratimo najnovije modne trendove.
A ovamo ti brisu mailove stare 3 mjeseca. Da ne kazem kakvu pricu slazu PR menadzeri. Te ISDN potreban za uvodjenje ADSL-a, parice su u odlicnoj kondiciji (jos samo da mi izmjere paricu bas me zanima koliki je propusni opseg na ovu moju mrcenicu), onda 5GB je ogromna kolicina podataka, flat ne postoji nigdje u svijet i tako to.
Najgore od svega sto smo informaticki nepismeno drustvo, pa je ova prica prosla u najmanje 80% slucajeva na zalost. Ali nicija nije do zore pa nece ni njihova.

Nase TV kuce i savremena tehnologija su 2 nespojiva pojma