Page 14 of 830 FirstFirst ... 41011121314151617182464114514 ... LastLast
Results 326 to 350 of 20746

Thread: Extra TV

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by ribomax View Post
    Polako,pochinju u petak,danas sam zvao...
    Imaju oko 4000 prijava,a rade max 40 dnevno...tako da,nece skoro...
    oce jer nece svih 4000 imati tehnickih mogucnosti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

izgleda da su vec instalirali 4000 adsl2 prikljuchaka
    It's not who we are and where are we, it's about in what we believe and what we choose...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

za Helpdesk-a ili nekog upucenog u temu pitanja:

1. koja je rezolucija Extra TV-a
    2. ako nije HDTV kad planirate da saljete HDTV signal
    3. dali je omjer slike 4:3 ili 16:7, moze li se birati to
    4. koliki stabilan protok u Mb/s je potreban da bi Extra TV radio bez problema

Posto nije bilo odgovora na moja pitanja...morao sam opet..

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by zanzibar View Post

Savjetujem ti da lijepo nazoveš helpdesk , pa će ti morati odgovoriti, ovako možeš da čekaš i čekaš...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Evo ja da probam.

1. Rezolucija je onakva kakvu je emituju TV stanice, dakle 720x576(480) s tim sto ces imati mogucnost upscale-a do 1080i signala ako reciever i TV povezes sa HDMI kablom.Kako ce to ova reciever T-Coma odraditi neznam, a sta upscale u praksi znaci najbolje mozes vidjeti kada uporedis DVD kvalitet slike kada je uredjaj povezan sa Scart odnosno HDMI kablom.
    2.HDTV kanala koji se ternutno emituju u svijetu je svega 50-tak i vecina ih je promo karaktera tako da cemo do HDTV sacekati.
    3.Mozes da biras 4:3 ili 16:9(16:7 ne postoji)
    4.Potrebno je 6-7Mb/s

Nadam se da sam ti pomogao
    Last edited by Poseydon; 06-12-07 at 20:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Malo je vishe od 50 HD kanala koji se emituju u svijetu, chak imash nama dostupno u premier paketu preko satelita da gledash par kvalitetnih filmskih HD kanala. Znachi sad, odmah!

To shto nama nude najjeftiniju preprodaju najjeftinijih sat paketa/kanala to je druga pricha. Nije da se ne moze. nego se treba otvorit.

Pa D+ ima premijere svih filmova odmah nakon bioskopa tako da je potpuno izlishna ponuda filmova domacih operatera a necu ni da pominjem videoteku Extra TV-a
    It's not who we are and where are we, it's about in what we believe and what we choose...

Thanks Thanks Given 
    1,680
    Thanks Thanks Received 
    583
    Thanked in
    436 Posts

Quote Originally Posted by dzipson View Post
    @Sale

Koliko vidjeh kod prijatelja dobija se Speedtouch 708WL. Zanima me jel to dobar uredjaj, kakav je ping, jel mi pametnije razvuci 7-8 metara kabla ili da uzmem WLAN USB kartu i koju preporucujes ?
    Uredjaj je odlican! Ako ti treba surfovanje za laptopa onda definitivno koristi WiFi. Ako imas desktop racunar i ne zelis da vidis kablove po kuci, onda takodje uzmi neku USB ili PCI WiFi karticu. Mada ja uvijek kazem "zlatio se bakar", tako da je najstabilnije ako provuces jednu zicu. 7-8 metara nije nista, jer UTP moze da ide do 100

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    Evo ja da probam.

1. Rezolucija je onakva kakvu je emituju TV stanice, dakle 720x576(480) s tim sto ces imati mogucnost upscale-a do 1080i signala ako reciever i TV povezes sa HDMI kablom.Kako ce to ova reciever T-Coma odraditi neznam, a sta upscale u praksi znaci najbolje mozes vidjeti kada uporedis DVD kvalitet slike kada je uredjaj povezan sa Scart odnosno HDMI kablom.
    2.HDTV kanala koji se ternutno emituju u svijetu je svega 50-tak i vecina ih je promo karaktera tako da cemo do HDTV sacekati.
    3.Mozes da biras 4:3 ili 16:9(16:7 ne postoji)
    4.Potrebno je 6-7Mb/s

Nadam se da sam ti pomogao
    1. Tacno. T-Com samo prenosi ono sto spakuju TV stanice (naravno u full PAL rezoluciji). Ako ste u mogucnosti STB i TV povezite preko HDMI, iako (za sada) nema HD kanala.
    2. Da.
    3. Tacno.
    4. (min 4 max 7 Mbps) + Internet

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    ne no da podje u t-com dje vam je glavni server za extra tv da ga proba :mrgreen:
    Bogami i tebi je prica ni da si na platnom spisku Veska Barovica...

Kako ste smijesni s pricom "KAKO MOZETE DA UZMETE ISTA OD T-COMa POSLIJE SVEGA DO SAD"... :lolblue: Najbolje da se inatite sa njima hahaha Kad nemas konkurencije pokusaces to da iskoristis do maksimuma... to je normalno... Tako je promonte nekad prodavao kartice za mob po 100-200 DM koliko se ja sjecam jel? Ali onda su vremenom dosli i MONET i M:tel pa ti sad poklanjaju telefon za DZ da bi uzeo njihovu karticu... Tako to funkcionise :lolblue: E ne mogu da se nacudim prici "To su lopovi to su splacine, kako mozete da pomislite da nesto uzmete od njih" hahaha Najbolje da nas ne deru ako im moze bit? Ja bih uvijek naplatio nesto 100e prije nego 50e, ako mi moze bit... Vi ne bi? Tako da, niko vas nije cerao da uzmete ono sto su vam nudili i niko vas nije cerao da potpisujete ugovore prije nego procitate sto potpisujete, nego otvaram bespotrebnu pricu koja se nikad ne bi zavrsila, tako da vjerovatno necu ulazit u dalju polemiku povodom ovoga.

Nego da se vratim na temu...

Evo danas su mi ugradili ovaj Extra TV i prvi utisak je da je EXTRA... Meni konkretno mnogo znaci ova mogucnost snimanja, jer sam ZAPOSLEN pa nemam vremena da gledam mnoge stvari koje me zanimaju (a koje ne mogu u DVD iznajmit). Sad sam namjestio NPR. da mi snima CIJELU seriju (znaci svaku epizodu) "Vratice se rode" i kad mi se gleda gledacu je, a do sad nisam mogao da je gledam jer sam petkom popodne na poslu... (to je samo jedan primjer)

HBO i HBO comedy imam u osnovnom paketu, ne znam da li je to zato sto sam EXTRA TV uzeo preko brata koji je zaposleni u firmi T-mobile pa oni imaju neki poseban tretman, ili su odlucili da ne naplacuju posebno ta dva kanala uopste (jer koliko cujem i BBM i jos neka kablovska uvode u osnovni paket te kanale)... Kad provjerim javicu, ukoliko zanima nekoga...

Mana je (velika) sto nema sport klub i sport klub+ ali eto srecom imam i Total TV pa cu tenis i ostalo tamo pratit, mada ne sumnjam da ce i ovi da dodaju te kanale. Inace na listi za osnovni paket koja se nalazi na poledjini ugovora nema par kanala koje ja imam - HBO, HBO COMEDY, NATIONAL GEOGRAPHIC WILD i jos par njih

Znaci ja ne ulazim u rootere risivere megapixele i kur*ce palce, slika je odlicna, izbor kanala mi je odlican (izuzev nedostatka ova dva sportska kanala koje sam pomenuo), opcija snimanja, pauziranja i premotavanja mi je vrijedna svakog dinara, a vjerovatno cu dodati i ovu videoteku, mada uz ove HBO i HBO comedy ti ne treba nista

Naravno, ne ulazim ni u cijene, niti sam se respitivao, jer posto mi je brat zaposlen tamo oni imaju po nekim snizenim cijenama tako da ja mozda ne gledam realno, mozda je vama skuplje, ali sa ovim sto mi placamo i sto dobijamo za te pare ja sam prezadovoljan i ne mogu mi se uporedit EXTRA TV sa BBM-om (jer imam i Total TV sto je 99% isto kao BBM), tako da mogu da uporedim...
    They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A placaju li se usluge snimanja?
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DzoniS View Post
    A placaju li se usluge snimanja?
    Ne, to je dio osnovnog paketa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo da se dopunim, posto sam se raspitao... Nemam HBO i HBO comedy u osnovnom paketu, nego samo u prvih mjesec dana, ali cu svakako da ga uzmem, jer su mi ok filmovi koliko mi se cini, a i cool je ta opcija da mozes da gledas kad oces sve njihove filmove i serije koje su emitovane toga mjeseca u sklopu te HBO videoteke koja ide uz paket HBO (tako sam shvatio)...
    They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma oni ce to posle pa mjeseci vidjecete da naplacuju..kada vide da svi koriste opcije snimanja,itd...vidjece da mogu i tu paru da uzmu,neka bude i euro,euro tamo ovamo...eto vidjecete,mogu se kladit...
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DzoniS View Post
    Ma oni ce to posle pa mjeseci vidjecete da naplacuju..kada vide da svi koriste opcije snimanja,itd...vidjece da mogu i tu paru da uzmu,neka bude i euro,euro tamo ovamo...eto vidjecete,mogu se kladit...
    Sve je moguce, ali cisto sumnjam da ce tako bit, mada nikad ne reci nikad...

P.S. Dzoni, stavio sam da mi se snimi veliki brat, da ne moras ti da mi prepricavas sto je bilo hehehehehe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Mada ja uvijek kazem "zlatio se bakar",
    T-com: "Bakar je zlato"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

gledao sam sto nude t-com i BBM, iskreno sam ocekivao vise, to ne tuga od kanala tj ponude...musterije ce imat masu, vec ih imaju, stvarno neka im je sa srecom, svako ima svoj ukus....ja cu da guram sa francuskim, njemackim paketom, meni je to sasvim dovoljno, masu sporta, filmova i muzike....

piraterija je bas cool stvar

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nebih bas rekao da samo 50ak kanala se emituje na HDTV...
    evo link za hr:
    http://www.nacional.hr/articles/view/35226/
    a lako cete naci jos puno primjera...

ja kad kupim HDTV televizor, zelim i takav signal...kupiti vrhunski TV pa gledatai piratske snimke DVD-a ili sliku nasih TV stanica...to se zove katastrofa...

Extra TV bi trebalo da ima jedan dobar dio trzista u ljudima koji imaju LCD i Plazma TV velikih dijagonala...i ljudi koji zele bolji kvalitet slike i tona....

u svakom slucaju korisna informacija...ako kupujete plazmu ili LCD ne kupujte velike rezolucije...jer vam ne treba nista za gledanje nase televizije...a ocigleno nece ni trebati jos par godina...a do tad vec cete novu trgovat...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Evo ti svi evropski HDTV kanali pa broji, ekspanzija HDTV kanala se tek ocekuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

koliko jedan film snimljen na hard zausima, kolikog je hard kapaciteta
    moze li se to izvadit i ubacit u kompjuter... dal se moze uzet vise od jednog tog aparata
    neuro-anatomican poremecaj retikularno-aktivacijskog sistema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

mislim da je tek prije par mjeseci u HRT-u poceo projekat emitovanja HD signala a oni su prvi u regionu. Mogli bi oni (tcom) dati i hdtv ponudu (uz male nadogradnje mreze) ali bi gledao samo inostrane kanale i to ne sve koje zelis naravno...
    Last edited by Don_Sharky; 07-12-07 at 22:00.

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Nebih bas rekao da samo 50ak kanala se emituje na HDTV...
    evo link za hr:
    http://www.nacional.hr/articles/view/35226/
    a lako cete naci jos puno primjera...

ja kad kupim HDTV televizor, zelim i takav signal...kupiti vrhunski TV pa gledatai piratske snimke DVD-a ili sliku nasih TV stanica...to se zove katastrofa...

Extra TV bi trebalo da ima jedan dobar dio trzista u ljudima koji imaju LCD i Plazma TV velikih dijagonala...i ljudi koji zele bolji kvalitet slike i tona....

u svakom slucaju korisna informacija...ako kupujete plazmu ili LCD ne kupujte velike rezolucije...jer vam ne treba nista za gledanje nase televizije...a ocigleno nece ni trebati jos par godina...a do tad vec cete novu trgovat...
    A u CG nema 5% naroda HDTV...
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

sad da kupujes plazmu/LCD skoro svaki model u prodaji je HD Ready...ili HDTV...

ja samo kazem, da ljudi koji imaju, bi vjerovatno platili i vise novca da imaju dobru sliku...naravno sve sto pricam/mislim je za strane kanale...

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Zanzibar, nije problem u kupovini novog TV-a. Ali opet ja sam prije pola godine kupio Samsung sa kratkom katodnom cijevi, jer mi je premnogo da dajem za LCD 600 i kusur eura, jos da imam spljostenu sliku na pola kanala. Ali ajde, koliko shvatih receiver i HDMI kabal rjesavaju stvar sa 4:3 i 16:9.
    ADSL je komercijalno poceo 2005te cini mi se. Evo 3 godine i dalje ne radi kako treba.
    Extra TV je ADSL2+ tehnologija. Kako da ocekujem da ona radi normalno, kad ni ADSL ne moze? Iako su medjusobno nezavisne.
    Drugo, dosta parica nece imat propusni opseg za tako nesto. I to u urbanim djelovima opstina. Centrale su relativno nove, ali sto je sa stubicima starim po 20 i kusur godina?
    I glavni test Extra TV-a ce bit, kad se na jedan DSLAM nakaci 5-6 korisnika Extra TV-a i povuce signal. Ja bih volio da to uspije. A pouceni iskustvom sa ADSL-om i ISDN-om sumnjam i u kvalitet opreme koju daju. Sjeti se santisa kojeg su nudili. A vidim i dostina se zali na Siemens router za ADSL. Ja ga evo imam i skoro svaku noc veza pukne ali preko dana je ok za sad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

moras shvatiti jednu stvar, u CG nista nije normalno...90% problema potice od nestabilnog energeckog sistema...jednostavno osjetljiva elektonska oprema nije predvidjena za padove napona, udare groma, nestajanja struje...sad ce neko reci ugradite UPS...nije to toliko jednostavno...

ne znam jesi li imao priliku da vidis telefone ili santise koje je ubio grom...sa crnom rupom na uredjaju...ili ljudi kad ti pricaju da su spustili slusalicu, a tren nakon toga je iz iste izasla varnica(praznjenje od groma) koje bi ih mozda ubilo...pa pogledas centralu svu izgorelu...

korisnici svuda u svijetu imaju porblema sa kablovskom i IP televizijom..nista nije idealno,...ovdje se misli da u svijetu nema problema...

ja sam zainteresovan za Extra TV, ali prvo cu sacekati da vidim iskustva drugih, i da malo prebole djecije bolesti...

licno bi volio da razmisle o HDTV...TV signal kod nasih televizija je analogni prevazidjen je odavno...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

zna li neko koliko vremena ce proci od kad narucis ExtraTv pa dok ti dodju i donesu to sto treba
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

moras shvatiti jednu stvar, u CG nista nije normalno...90% problema potice od nestabilnog energeckog sistema...jednostavno osjetljiva elektonska oprema nije predvidjena za padove napona, udare groma, nestajanja struje...sad ce neko reci ugradite UPS...nije to toliko jednostavno...

ne znam jesi li imao priliku da vidis telefone ili santise koje je ubio grom...sa crnom rupom na uredjaju...ili ljudi kad ti pricaju da su spustili slusalicu, a tren nakon toga je iz iste izasla varnica(praznjenje od groma) koje bi ih mozda ubilo...pa pogledas centralu svu izgorelu...

korisnici svuda u svijetu imaju porblema sa kablovskom i IP televizijom..nista nije idealno,...ovdje se misli da u svijetu nema problema...

ja sam zainteresovan za Extra TV, ali prvo cu sacekati da vidim iskustva drugih, i da malo prebole djecije bolesti...

licno bi volio da razmisle o HDTV...TV signal kod nasih televizija je analogni prevazidjen je odavno...
    Nestabilni energetski sistem... Do kad ce to bit izgovor?
    Ako se sjecas, ono kad je bio blackout dva puta bilo je suvo i vedro vrijeme Nista sa strujom nije lose bilo da ja znam.
    Santis je posebna prica. Pola ljudi ga nije moglo nacerat da radi. Problem sa driverima.

Ne kazem ja da je svijet sve idealno. Koliko se ja raspitah IPTV nije bas zazivio ni u svijet. Zato sam skeptik veliki. Volio bih da to radi kako treba... Ali...
    Kod nas se to uvodi. Sve u fazonu pratimo najnovije modne trendove.
    A ovamo ti brisu mailove stare 3 mjeseca. Da ne kazem kakvu pricu slazu PR menadzeri. Te ISDN potreban za uvodjenje ADSL-a, parice su u odlicnoj kondiciji (jos samo da mi izmjere paricu bas me zanima koliki je propusni opseg na ovu moju mrcenicu), onda 5GB je ogromna kolicina podataka, flat ne postoji nigdje u svijet i tako to.
    Najgore od svega sto smo informaticki nepismeno drustvo, pa je ova prica prosla u najmanje 80% slucajeva na zalost. Ali nicija nije do zore pa nece ni njihova.

Nase TV kuce i savremena tehnologija su 2 nespojiva pojma

Page 14 of 830 FirstFirst ... 41011121314151617182464114514 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)