Originally Posted by
M_O_D_E
(da se oglasim iz kurtoazije)
Didi... Ivan je sjajan momak, dobro ga znam i mogu reći da je jedan od najboljih likova u Budućnosti, ako ne i najbolji... i sve je to OK, ali objektivno - nije zaslužio poziv... Nije igrao protiv Hajduka, na dan objavljivanja spiska (petak) odigrao je katastrofalno u Nikšiću (ne samo on, već i pola tima), tako da jednostavno nije zaslužio poziv za utakmicu protiv Slovenaca...
Dalje... Drago mi je da je pozvan Srđan Blažić i vjerujem da će mu Filipović ukazati šansu... Oko Baše ne želim komentarisati ništa dok ga te večeri ne vidim pod Goricom - sa njim ništa nije sigurno... Dakle, dok ga ne vidimo na terenu, neka je 'zdravo'...
Što se Slovenije tiče - i ranije sam to isticao... Oni su opšta katastrofa! To je njihov najtužniji sastav od osamostaljenja (sigurno)... Uz to, pod Goricom neće igrati jedan od njihovih ponajboljih igrača - defanzivac Boštjan Cesar (WBA - odbrana im je, inače, najsvjetliji dio tima, iako su primili 12 golova u kvalifikacijama) za kojim selektor Kek prekuka otkad je doznao da ovaj zbog povrede propušta sve do oktobra, tako da... Sve izuzev pobjede je neprihvatljivo! Mislim da ćemo ih na sredini i u napadu o jadu zabaviti...
Takođe, mnogo zavisi od toga sa kakvom će ekipom Slovenci izaći na teren...
Podsjećanja radi, prije par mjeseci, Slovenija je u Skardu 'iščupala' bod protiv Albanije, druge susrete u gostima su lagano gubili, mada su u Celju dobro odigrali protiv Holanđana i Rumuna... I pored pojedinih dobrih partija, evidentno je da je riječ o jednoj sasvim slaboj ekipi - čak se mogu usuditi da kažem da su u rangu Mađara, ako ne i slabiji... U kvalifikacionoj grupi, čini mi se da je ispod njih jedino Luksemburg i da će im do kraja kvalifikacionog ciklusa trebati puno truda da na tabeli sustignu i Albaniju, što bi bio veliki uspjeh za njih, s obzirom na sadašnju im poziciju...
Tako... Znači, ipak će utakmica protiv Šveđana najbolje pokazati koliko ovaj tim vrijedi - a ja sam uvjeren da vrijedi mnogo...
pozdrav svima... Nadam se da nikoga nijesam uvrijedio (to zbog moderatora), a ako uvrijedih Iva, on će mi oprostiti - nije to vaša briga...
Bookmarks