Quote Originally Posted by dusanp View Post
Trkni malo do tvoje stranke LDP i raznih NVO i videćeš ko su baštinici komunizma.Sve bivši komunistički aparatčici iz diplomatije i monopolisane spoljne trgovine i njihova deca.Mnogo su ljuti što ih je Milošević razvlastio posle osme sednice.Zato ne daju ništa da se kaže loše o Srbiji i SFRJ pre pojave Miloševića,ponovo ne sme niko ništa da kaže o Golom otoku,o komunističkim žrtvama 1944/1945.Ponovo je o tome zavera ćutanja,kao u "najbolje vreme" 1945-1990,a ko god pomene neki komunistički zločin odmah bude klalifikovan kao fašista ili nešto još gore.
Kako ja mogu biti baštinik Staljina i Tita kada sam za potpuno rasvetljavanje njihovih zločina u SFRJ,a tebi slični minimiziraju komunistička zlodela zbog neke famozne "modernizacije".?
Kakva zavera ćutanja?

Problem je što danas u Srbiji postoji jaka revizionistička struja, potpuno neprimerena jednoj demokratskoj i civilizovanoj zemlji. Mislim, gradnju spomenika saradnicima okupatora može samo teška budala da tumači kao patriotizam, slažeš li se? A takvih ima u Srbiji prilično. Pa onda vidimo Nedića na nekakvom spisku znamenitih Srba itd. Na sreću, u Srbiji postoji i sloboda govora pa mi koji mislimo da su takve stvari sramotne možemo to jasno i glasno da izrazimo.

Zločine bivšeg režima treba osuditi ali to ne znači da istorija može da se koriguje prema željama nekih spodoba. Koliko je jedna zemlja civilizovana najbolje pokazuje njen odnos prema sopstvenoj prošlosti. A naša prošlost su i kralj, i Tito i Milošević i Đinđić, sve smo to mi bili i ostali. Ti zli komunisti koje pominješ, da i to smo bili mi.