Quote Originally Posted by OutLook View Post
Uopste me nijeste shvatili. Covjek mjeri vrijeme jer mu je zanimljivo za neke stvari koje tezi kontrolisati - kretanje, zivot etc. Svaka fizicka promjena ukljucuje vrijeme pa je toliko i ocito, markantno za svaku stvar koju covjek radi.

Sto ako postoji 'zivot' koji zivi u bezvremenskom prostoru? Citavu vjecnost i jedan nemjerljiv trenutak u istom vremenu. Mislim, organizam koji nije osudjen na radjanje i umiranje, vec nesto potpuno neshvatljivo sto se ne moze uporediti nisacim pa ni zamilsiti.
Prema onome što mi danas znamo takvo biće ne može postojati s obzirom da na današnjem nivou fizike bezvremenski prostor ne može se održati. Naime odsustvo vremena znači ujedno i odsustvo prostora.

Osim toga kako znati jeli taj život živ s obzirom da postoji u trenutku koji se proteže viječnost. Potpuno je isto kao i da je kamen zamrznut u potpunosti.

Inače vrijeme je univerzalna veličina za sva bića u svemiru. Svakome prolazi jednako, razlike su u tome kako ga ko broji i za što se koristi.

Vrijeme nije samo ljudska percepcija već jedan od esencijalnih elemenata našeg svemira.