Ovo za vrijeme je zbog sigurnosti…
Tako je.
Ja pitah odje kakva je aplikacija / mbanking Lovcen banke pa mi niko odgovorio nije, bas me interesovalo iz ovih razloga i problema koje navodimo.
Sto znam. Nisu do skoro imali stambene kredite, pa sam ih zaobilazio. Erste ima stambene, lizing, aplikaaciju na tri telefona, CKB je dobra aplikacija, ne uzimaju mi nikakvu proviziju za platu. Zato sam davao prednost ovim bankama, ali svakako moram imat backup plan
GSM provajder na brodu je TELENOR MARITIME, koliko vidim moj Telekom se ne moze spojiti, ali neke esim mreze mogu, pa i ja mogu promjeniti broj telefona za prijem sms koda na CKB.
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Sat vam mora biti podešen pravilno, ručno ili automatski svejedno je dok je vremenska zona tačna, jer sistemi banke rade provjeru vremena i datum unošenja naloga. Naročito je to bitno od kad postoji instant plaćanje. Naravno mora postojati trag kad je nešto rađeno, pa se provjeravanjem sistema utvrđuje kad je i ko dao nalog. Kao što GaD reče ukratko - sigurnost.
Kad smo kod sigurnosti, neke banke su upalile geolokaciju sigurnosti radi.
Neke banke dozvoljavaju samo jednu instalaciju, a neke dozvole po 5 uređaja npr. Mislim da NLB forsira recimo 1 uređaj.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zar nije ako potrosis 200 eura karticom.
Pa to je bilo prije, zato sam i plaćao 5,95. Zadnja dva mjeseca je 6.95, iako i dalje karticom plaćam mjesečno preko 200 eura.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A da otvorite tarife i vidite sta placate?
https://www.ckb.me/upload/Lista-uslo...ica-192026.pdf
Code:Sve ovo za samo 6,95 eura mjesečno ili 5,95 eura, ako mjesečno barem 3 puta platiš p reko CKB GO aplikacije i ne napraviš niti jednu transakciju u poslovnici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Znam da u avgustu nisam ulazio u poslovnicu, za jul ne mogu da se zakunem jer još uvijek porez na nepokretnosti plaćam u poslovnici. Ostala mi navika odranije, to je jedini račun koji plaćam na šalteru. Jesam li porez platio u junu ili u julu, ne mogo da se sjetim.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
U julu.
Vole ljudi da cekaju na salteru i placaju 4x vece provizije, a telefon u ruci…
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Jeste primjetili kako su napolje banke uvjek prazne. Nema nikog iz razloga sto tamo bez neke velike potrebe ne ulaze. Sve se radi bez fizickog odlaska u banku, pa odobravaju i potpisuju krediti toliko da neke banke i nemaju poslovnice.
Jedino kod nas 90% naroda koji cekaju su dosli da plate racun za struju. Treba tarife za placanje povecat desetostruko.
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
I dalje bi cekali. A besplatno mogu da plate na sajtu epcg.com
14 eura godisnjih provizija na uplatu ima prosjecno domacinstvo za placanje racuna, a vecina ljudi placa od 50 eura godisnje luksuz da placa od kuce preko aplikacije...
Hmm.... racunica jasna godisnje 14 eura kad cekas a sad su banke prazne ili od 50 do 100 da ne cekas
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Za račune godinama koristim digitalni kiosk, centa provizije nema.
Možeš online karticom da platiš porez. Stiže potvrda na email odmah.
Možeš naravno. Samo obrati pažnju na instrukcije. Broj računa i poziv na broj moraš precizno ukucati. U opisu transakcije možeš dodati pojašnjenje.
I onda su banke pljačkaši jer su prihodovale od provizija fine pare jer je narodu milije da plaća u banku/pošti. Slažem se, treba da bude još skuplje.
Izuzetak treba da budu penzioneri i stariji ljudi koji nisu vični modernim tehnologijama.
Last edited by hercules; Yesterday at 08:18.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nije realno uporedjivati nas i EU zemlje sto se tice koriscenja kartica i mobilnog bankarstva. Polako ce vremenom i ovdje biti sve vise ljudi koji koriste te usluge. To je vezano i za standard i sivu ekonomiju i edukaciju itd. Treba vremena. Natjerace nas banke milom ili silom.
Zbilja od cega zaradjuje digitalni kiosk?
Nemam app pa pitam
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ja im doniram svaki put kad obavim placanja
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
super mi je ovo sto za unaprijed planirane uplate nema instant placanja.
a drugo, kroz web bank na devizno moze samo sepa koja te obavezuje na sha sto je jedna glupost pri placanju fakture. pa veli posaljite mail kroz app da prijavite gresku. evo saCu. inace sam zvala jer mi je dosadno i nemam sta da radim.
ckb.
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks