Ovo za vrijeme je zbog sigurnosti…
Tako je.
Ja pitah odje kakva je aplikacija / mbanking Lovcen banke pa mi niko odgovorio nije, bas me interesovalo iz ovih razloga i problema koje navodimo.
Sto znam. Nisu do skoro imali stambene kredite, pa sam ih zaobilazio. Erste ima stambene, lizing, aplikaaciju na tri telefona, CKB je dobra aplikacija, ne uzimaju mi nikakvu proviziju za platu. Zato sam davao prednost ovim bankama, ali svakako moram imat backup plan
GSM provajder na brodu je TELENOR MARITIME, koliko vidim moj Telekom se ne moze spojiti, ali neke esim mreze mogu, pa i ja mogu promjeniti broj telefona za prijem sms koda na CKB.
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Sat vam mora biti podešen pravilno, ručno ili automatski svejedno je dok je vremenska zona tačna, jer sistemi banke rade provjeru vremena i datum unošenja naloga. Naročito je to bitno od kad postoji instant plaćanje. Naravno mora postojati trag kad je nešto rađeno, pa se provjeravanjem sistema utvrđuje kad je i ko dao nalog. Kao što GaD reče ukratko - sigurnost.
Kad smo kod sigurnosti, neke banke su upalile geolokaciju sigurnosti radi.
Neke banke dozvoljavaju samo jednu instalaciju, a neke dozvole po 5 uređaja npr. Mislim da NLB forsira recimo 1 uređaj.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks