Termovizijska kamera iz helikoptera, ne može im umaći.
Još nema logistiku, neće jutro dočekati.
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Uđoše braća ladno
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Ode heli put PG...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Вала незгодно да ти је овако нешто у комшилуку.
https://x.com/KonteZanovic/status/2094467912316707220
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Opkolise ga i presudi sam sebi. Nije docekao pravdu.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Dočekaće je brzo na taj tamo svijet,dzukela bolesna.
Zanima me da li jutros ukidamo bezvizni režim za državljane Ruske Federacije?
Naime, u oktobru 2025 je bila dovoljna glasina da je Turčin nekog povrijedio (iako učesnik tadašnjeg incidenta nije bio Turčin), da Vlada odmah isti dan uvede vize za državljane Republike Turske.
Ja ne vidim kako bezvizni režim za Ruse može opstati do podneva, obzirom da je premijer principijelan čovjek, a trostruko ubistvo nije koškanje Azera na Zabjelu.
Prije no neko napiše "svakako se uvode vize za Ruse u oktobru" - važno je poslati poruku jasnu poruku, kao u oktobru 2025, složićete se?
Obzirom da nećeš izglasat da nema više budala, niti zakonom zabraniti budale (imuni su na to); praktično je garantovano da će se opet desiti neki ovakvi ili slični jadi.
Kakav bi ti onda bio subjektivni osjećaj, tako razoružanom pacifisti, da je npr. juče policija javila da je ova džukela zadnji put viđena u tvom kraju / kvartu? Ili Balijagić? Ili da si, ne daj bože, bio onada u nekoj kući u Medovini na Cetinju? Dobar ti je trip da sa kuhinjskim nožem čekaš što će snać tebe i tvoje najmilije?
Da su svi putevi zatvoreni, niko ne bi poginuo u saobraćaju.
Nije problem što postoji streljana, problem je streljana u kojoj je neko stranom državljaninu dao u ruke vatreno oružje i municiju.
iz pištolja ne može strefit helihopter u letu, ama da je olimpijski strijelac
Једном када сам рекао неким пријатељима пацифистима да бих пуцао без размишљања ако би неко провалио у моју кућу и показао намјеру да повриједи моју породицу, питали су ме зашто их не бих прво питао зашто то ради што ради и да му можда понудим микроталасну или телевизор како би се извукло из ситуације без фаталног исхода.
Last edited by avet; Today at 03:32.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Dupli post - obrišite pls
Last edited by guvarana; Today at 04:03.
Stay salty.
Trostruki ubica ruski državljanin Mihail Šabunjin (30) lociran je u šumi iznad hercegnovskog naselja Topla, a u trenutku hapšenja otvorio je vatru na policiju, a potom i pucao sebi u glavu.
To je "Vijestima" kazao direktor Uprave policije Lazar Šćepanović, navodeći da su osumnjičenog za trostruko ubistvo locirali pripadnici Specijalne jedinice policije, Posebne jedinice policije, Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" i drugih specijalizovanih sastava policije.
"Oni su iznad naselja Topla, u šumi locirali i izovali prijetnju - trostrukog ubicu, koji je u trenutku hapšenja otvorio vatru, a potom i pucao sebi u glavu", rekao je Šćepanović.
Ministar unutrašnji poslova Danilo Šaranović je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je, okončana krizna situacija u Herceg Novom.
"Pripadnici Uprave policije - Specijalne i Posebne jedinice policije, RCB Jug i drugih policijskih sastava su locirali, izolovali aktivnu prijetnju, trostrukog ubicu Mihaila Nikolaeviča Šabunjina, i koji je nakon što je opkoljen od strane policije otvorio vatru na policiju i izvršio samoubistvo", objavio je Šaranović.
"Danas su oko 03.35 časova iza ponoći, službenici Specijalne jedinice policije, Posebne jedinice policije, Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' i Sektora granične policije, uz upotrebu specijalizovane opreme i helikoptera Vojske Crne Gore, u šumi iznad naselja Topla u Herceg Novom locirali i izolovali aktivnu prijetnju - osumnjičenog trostrukog ubicu Mihaila Nikolaeviča Šabunjina (30) državljanina Ruske Federacije. Nakon što je osumnjičeni opkoljen i našao se u bezizlaznoj situaciji, otvorio je vatru u pravcu policijskih službenika, a potom izvršio samoubistvo upotrebom vatrenog oružja", saopšteno je iz Uprave policije.
Oni su zahvalili svim pripadnicima Uprave policije, rukovodiocima i policijskim službenicima na beskompromisnom zalaganju, profesionalnosti i požrtvovanju u rješavanju ove krizne situacije.
Istovremeno, porodicama stradalih uputili su izraze najdubljeg i iskrenog saučešća.
Last edited by pauki; Today at 04:27.
Ako sam dobro razumio ovu armiju botova koji rade za sotonu ni jedan ne postavlja pitanje potrebe da se ljudi puškaraju nego uglavnom se čitava priča svodi na to se ljudi još više naoružaju . Znači imate na sajt CDM sigurno makar 30 komentara dje narod navodno traži od države da se naoružaju kako bi čitava Crna Gora bila strelište da bi mogli svi da se puškaramo zajedno . Znači ne daj bože da se ugasi strelište i ta vrsta sporta dje čovjek može doć i naoružat se do zuba i to je vjerovatno crvena linija zapadne kanalizacije .
Last edited by night_silence; Today at 06:35.
deuscroix
Samo cu ti rec jedno.... juce sam se zadesio sa porodicom i dvoje malo djece u kuci u Sutorini, nisam ga zaspivao od 11ipo do skoro 3 ujutru....nakon sto sam cuo helikopter da nadlijece... pretpostavio sam da ga ovuda traze.... iskreno pozelio sam da imam pistolj pored sebe.
Budim se i otvaram portal Vijesti da vidim što bi sa monstrumom, iz naslova vidim da potjera još traje, reko je li moguće uteče im. I onda bzv čitam tekst i vidim tek onako kroz tekst da je u razmjeni vatre pucao i sebi u glavu ali opet tekst ne upućuje dalje da je dotični mrtav ili uhapšen.
Kakvi mongolidi neprofesionalni
Sent from my 17PM using Tapatalk
Sreća u nesreće jeste da je taksista dobro prošao, još mu uzeo pasoš i telefon.
A ovo mi je nevjerovatan podatak:
Za šest dana od 7. do 12. jula osumnjičeni državljanin Rusije, porijeklom iz nekadašnje Permske oblasti, osam puta je prešao državnu granicu Crne Gore. Svaki put to je činio autobusom.
Ima toga što pričaš i ja bi volio da oružja nema. Ali ljudi su nasilni a oružje je samo prirodna ekstenzija toga odnosno onog što nas čini najubitačnijim među živim bićima. Zabraniti ga je kao i sa drogom i prostitucijom. Bolje je dozvoliti mjeru i da država stavi šapu na to. Kontrola a ne zabrana. pokazalo se djelotvornijim. Moja rodbina je vratila svo oružje u MUP. Mislim lijepo je ali paradoksalno ti koji su ga vratili najpodobniji su da ga i imaju. Mislim da i djeca treba da su upoznata sa osnovnim stvarima zlu ne trebalo ali poslednja dešavanja u svijetu stavljaju veliki znak pitanja na ovo. Razgovaram sa njima pa ih "vidim". Ok su, ostavio bih im kuću da vode.
γνῶθι σαὐτόν
Majko mila je li ovo realno
Bečić i Šaranović: Bezbjednosni sektor djelovao profesionalno, kompaktno i homogeno
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...tno-i-homogeno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ta odluka je već donešena nevezana za ovo.
https://www.slobodnaevropa.org/a/viz.../33816126.html
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Znao sam da će ova situacija pokrenuti moralisanje oko legalnih vlasnika oružja, što je, kao i uvijek, prilično promašeno.
U ovu streljanu idem već pet godina i oduvijek mi je bilo čudno kako praktično svako može da dođe s ulice, plati 10 eura, izabere jedan od dvadesetak pištolja i ode na stejdž. S druge strane, ja sam prošao razgovore sa četiri psihijatra prije nego što sam dobio ljekarsko uvjerenje.
Mislim da treba pooštriti kontrolu i kriterijume za izdavanje odobrenja za posjedovanje oružja. Međutim, ovakve stvari se nikada ne mogu potpuno spriječiti, bez obzira na zakone. Koliko znam, relativno mali dio krivičnih djela počinjen je legalnim oružjem, pa ne mislim da je odgovorno cijeli problem svesti na legalne vlasnike oružja samo zato što se ovakav događaj desio.
Mnogo više pažnje treba posvetiti kontroli ilegalnog oružja i njegovom unosu u državu, kao i efikasnijoj kontroli ljudi koji ga nelegalno posjeduju. Naravno, treba uvesti i kontrolu ovih tiganja što ulaze u CG jer da što valjaju ne bi kod nas došli.
Ja ne bih pucao na bilo koga ko se jasno povlači / izvlači čim bude uhvaćen; eto mu je mikrotalasna, odslužila je svoje od 2013.
Ali zamisli uhvatiš nekoga na djelu, i vidiš mu one boksersko-uličarske tikove, ne uzmiče od pištolja no ti objašnjava "brate, brate, nesporazum, ja ...XY", dok prebacuje težište s noge na nogu - neki mozak a-la Saša Pejanović, koji rezonuje "nema ovaj mu*a da puca"...
Ili zatekneš na djelu čoeka, i on ne pokušava da pobjegne iako ima kuda; ne reaguje na viku, no mumla nešto sebi u bradu i skreće /spušta pogled - ako te je ko mučke nab'o u mladosti, odma ćeš se naježit' kao mačor, prepoznaješ pripremne radnje...
Tu nema ljeba od pregovora, no samo koncentracija na nišansku sliku, za slučaj naglog pokreta.
Oca mu bog ubio, ne radi se o stvarnoj potrebi za hitnim uvođenjem viza ruskim državljanima - valjda se vizna politika zato i zove politika, a ne vizna refleksna reakcija na radnje pojedinaca.
Radi se o tome da ni u oktobru prošle godine nije bilo potrebe za hitnim uvođenjem viza Turcima - a uvedene su jedan dan nakon događaja u kom nije bilo Turaka, niti posljedica po nekoga. Najmanje što može je građanima da objasni čemu tadašnje hitno djelovanje prema čitavoj državi, zbog glasine; ima li sad sličnijeh mjera predostrožnosti?
Evo ja sam se davno naoružao - đe to tebe ugrožava? Ne postoji situacija u kojoj tebi može biti gore jer ja imam vatreno oružje - eventualno ti može biti bolje, jer slijedeći ovakav Rus može tokom bjekstva da zaluta u moju avliju, ili evo kod aveti, i onda mu se smanjuju šanse da nastavi dalje, i dođe neđe đe si ti.
Fora je što se za mene zna da nisam alkoholičar, niko me nije prijavio nikad za nasilje u porodici, nisam konfliktan, nemam dosije u policiji niti sam osuđivan za krivično djelo, produktivan sam član društvene zajednice, sa decenijskom istorijom društveno prihvatljivog ponašanja. Dakle, po svakom mogućem kriterijumu, ja spadam u kategoriju kojoj se može povjeriti ne samo vatreno oružje, nego i druge smrtonosne naprave - mo'š mi dat brzo auto, bez bojazni da ću niz Kokote preć u tvoju traku punim gasom; ako mi daš bocu varikine, ja ću je stavit ispod lavaboa, neću je presut u staklenu bocu i stavit u frižider. Moš kod mene u fioku ostavit barbiturate, i bit siguran da ih ja neću izmrvit i umućkat u koktel nekome u Bokešku; i tako dalje.
NIKO ne zna ko je ovaj Rus, ali mu je neko u ruke predao "izvoli, evo ti vatreno oružje; evo bojeva municija". To je problem, bruda. Koncentriši se na problem, a ne da ti smeta moje oružje zbog Rusa.
Bookmarks