Page 318 of 320 FirstFirst ... 218268308314315316317318319320 LastLast
Results 7,926 to 7,950 of 7992

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    3,637
    Thanks Thanks Received 
    4,770
    Thanked in
    2,134 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Relax man.

I cinizam je neka vrsta humora samo kod tebe u pokušaju.Biće da niko iz Mojdeža nije išao tuda put druge države da izbjegne Hrvatsku.Dako imam i ja da velim sem tebe veličanstveni a volje nemam s tobom da se svađam.Iako mi tu prosipaš cinizam toliko mozga imam da ga namirišem.
    Ne razumijem se u sve ali ti se u sve razumiješ evo to orden prvog reda razumevanja.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Bolje bi bilo da nesto naucis no sto mlatis bezveze.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

2. The Following 6 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,661
    Thanks Thanks Received 
    521
    Thanked in
    283 Posts

Termovizijska kamera iz helikoptera, ne može im umaći.

Još nema logistiku, neće jutro dočekati.

Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    24,719
    Thanks Thanks Received 
    10,499
    Thanked in
    7,913 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Bolje bi bilo da nesto naucis no sto mlatis bezveze.
    Ne želim da naučim ništa i mlati mi se što Š.

Veličanstveni.

Idi juri ovog Rusa paraglajderom a i u streljaštvo si obučen i aktiviraj neke radio stanice.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; Yesterday at 00:15.

Thanks Thanks Given 
    1,747
    Thanks Thanks Received 
    2,419
    Thanked in
    1,123 Posts

Uđoše braća ladno

Sent from my OP13 using Tapatalk
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    4,222
    Thanks Thanks Received 
    3,259
    Thanked in
    1,406 Posts

Ode heli put PG...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    198
    Thanked in
    117 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Ode heli put PG...
    To im dosta rada za noćas umorili se ili uhvatili ovoga bolesnika?
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

Thanks Thanks Given 
    4,222
    Thanks Thanks Received 
    3,259
    Thanked in
    1,406 Posts

Quote Originally Posted by REALista_05 View Post
    To im dosta rada za noćas umorili se ili uhvatili ovoga bolesnika?
    Evo ne znam... Nakon ovoliko cirkulisanja u blizini HN, zagna se amo...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    6,244
    Thanks Thanks Received 
    6,805
    Thanked in
    3,255 Posts

Вала незгодно да ти је овако нешто у комшилуку.

https://x.com/KonteZanovic/status/2094467912316707220
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,606
    Thanks Thanks Received 
    6,026
    Thanked in
    2,905 Posts

Opkolise ga i presudi sam sebi. Nije docekao pravdu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,579
    Thanks Thanks Received 
    2,195
    Thanked in
    1,053 Posts

Dočekaće je brzo na taj tamo svijet,dzukela bolesna.

12. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    668
    Thanked in
    304 Posts

Zanima me da li jutros ukidamo bezvizni režim za državljane Ruske Federacije?

Naime, u oktobru 2025 je bila dovoljna glasina da je Turčin nekog povrijedio (iako učesnik tadašnjeg incidenta nije bio Turčin), da Vlada odmah isti dan uvede vize za državljane Republike Turske.

Ja ne vidim kako bezvizni režim za Ruse može opstati do podneva, obzirom da je premijer principijelan čovjek, a trostruko ubistvo nije koškanje Azera na Zabjelu.

Prije no neko napiše "svakako se uvode vize za Ruse u oktobru" - važno je poslati poruku jasnu poruku, kao u oktobru 2025, složićete se?

Quote Originally Posted by outline View Post
    svakog gradjanina ove države koji nema zvanje policijskog službenika a ima oružje kod sebe je trebalo na vrijeme hapsit, pa stoka ne bi imala pištolja više no policija
    Obzirom da nećeš izglasat da nema više budala, niti zakonom zabraniti budale (imuni su na to); praktično je garantovano da će se opet desiti neki ovakvi ili slični jadi.

Kakav bi ti onda bio subjektivni osjećaj, tako razoružanom pacifisti, da je npr. juče policija javila da je ova džukela zadnji put viđena u tvom kraju / kvartu? Ili Balijagić? Ili da si, ne daj bože, bio onada u nekoj kući u Medovini na Cetinju? Dobar ti je trip da sa kuhinjskim nožem čekaš što će snać tebe i tvoje najmilije?

Quote Originally Posted by outline View Post
    da je ova streljana od danas zatvorena bila ovaj bolesnik ne bi ubio troje nedužnih ljudi
    Da su svi putevi zatvoreni, niko ne bi poginuo u saobraćaju.

Nije problem što postoji streljana, problem je streljana u kojoj je neko stranom državljaninu dao u ruke vatreno oružje i municiju.

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Pa i to je uzivo registrovanje samo preko tjelesne toplote. Samo da ne zapuca na helikopter.
    iz pištolja ne može strefit helihopter u letu, ama da je olimpijski strijelac

Thanks Thanks Given 
    6,244
    Thanks Thanks Received 
    6,805
    Thanked in
    3,255 Posts

Једном када сам рекао неким пријатељима пацифистима да бих пуцао без размишљања ако би неко провалио у моју кућу и показао намјеру да повриједи моју породицу, питали су ме зашто их не бих прво питао зашто то ради што ради и да му можда понудим микроталасну или телевизор како би се извукло из ситуације без фаталног исхода.
    Last edited by avet; Yesterday at 03:32.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,747
    Thanks Thanks Received 
    2,419
    Thanked in
    1,123 Posts

Dupli post - obrišite pls
    Last edited by guvarana; Yesterday at 04:03.
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    1,639
    Thanked in
    811 Posts

Trostruki ubica ruski državljanin Mihail Šabunjin (30) lociran je u šumi iznad hercegnovskog naselja Topla, a u trenutku hapšenja otvorio je vatru na policiju, a potom i pucao sebi u glavu.

To je "Vijestima" kazao direktor Uprave policije Lazar Šćepanović, navodeći da su osumnjičenog za trostruko ubistvo locirali pripadnici Specijalne jedinice policije, Posebne jedinice policije, Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" i drugih specijalizovanih sastava policije.

"Oni su iznad naselja Topla, u šumi locirali i izovali prijetnju - trostrukog ubicu, koji je u trenutku hapšenja otvorio vatru, a potom i pucao sebi u glavu", rekao je Šćepanović.

Ministar unutrašnji poslova Danilo Šaranović je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je, okončana krizna situacija u Herceg Novom.

"Pripadnici Uprave policije - Specijalne i Posebne jedinice policije, RCB Jug i drugih policijskih sastava su locirali, izolovali aktivnu prijetnju, trostrukog ubicu Mihaila Nikolaeviča Šabunjina, i koji je nakon što je opkoljen od strane policije otvorio vatru na policiju i izvršio samoubistvo", objavio je Šaranović.

"Danas su oko 03.35 časova iza ponoći, službenici Specijalne jedinice policije, Posebne jedinice policije, Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' i Sektora granične policije, uz upotrebu specijalizovane opreme i helikoptera Vojske Crne Gore, u šumi iznad naselja Topla u Herceg Novom locirali i izolovali aktivnu prijetnju - osumnjičenog trostrukog ubicu Mihaila Nikolaeviča Šabunjina (30) državljanina Ruske Federacije. Nakon što je osumnjičeni opkoljen i našao se u bezizlaznoj situaciji, otvorio je vatru u pravcu policijskih službenika, a potom izvršio samoubistvo upotrebom vatrenog oružja", saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su zahvalili svim pripadnicima Uprave policije, rukovodiocima i policijskim službenicima na beskompromisnom zalaganju, profesionalnosti i požrtvovanju u rješavanju ove krizne situacije.

Istovremeno, porodicama stradalih uputili su izraze najdubljeg i iskrenog saučešća.
    Last edited by pauki; Yesterday at 04:27.

17. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    31. октобра ступају на снагу визе за држављане РФ и Турске.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ako sam dobro razumio ovu armiju botova koji rade za sotonu ni jedan ne postavlja pitanje potrebe da se ljudi puškaraju nego uglavnom se čitava priča svodi na to se ljudi još više naoružaju . Znači imate na sajt CDM sigurno makar 30 komentara dje narod navodno traži od države da se naoružaju kako bi čitava Crna Gora bila strelište da bi mogli svi da se puškaramo zajedno . Znači ne daj bože da se ugasi strelište i ta vrsta sporta dje čovjek može doć i naoružat se do zuba i to je vjerovatno crvena linija zapadne kanalizacije .
    Last edited by night_silence; Yesterday at 06:35.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    655
    Thanked in
    305 Posts

Samo cu ti rec jedno.... juce sam se zadesio sa porodicom i dvoje malo djece u kuci u Sutorini, nisam ga zaspivao od 11ipo do skoro 3 ujutru....nakon sto sam cuo helikopter da nadlijece... pretpostavio sam da ga ovuda traze.... iskreno pozelio sam da imam pistolj pored sebe.

21. The Following User Says Thank You to osvajaci pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    13,995
    Thanked in
    5,313 Posts

Budim se i otvaram portal Vijesti da vidim što bi sa monstrumom, iz naslova vidim da potjera još traje, reko je li moguće uteče im. I onda bzv čitam tekst i vidim tek onako kroz tekst da je u razmjeni vatre pucao i sebi u glavu ali opet tekst ne upućuje dalje da je dotični mrtav ili uhapšen.

Kakvi mongolidi neprofesionalni

Sent from my 17PM using Tapatalk

23. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,222
    Thanks Thanks Received 
    3,259
    Thanked in
    1,406 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Budim se i otvaram portal Vijesti da vidim što bi sa monstrumom, iz naslova vidim da potjera još traje, reko je li moguće uteče im. I onda bzv čitam tekst i vidim tek onako kroz tekst da je u razmjeni vatre pucao i sebi u glavu ali opet tekst ne upućuje dalje da je dotični mrtav ili uhapšen.

Kakvi mongolidi neprofesionalni

Sent from my 17PM using Tapatalk
    U ovakvim slučajevima, po meni, jako je važno jasno i jednostavno komunicirati prema javnosti...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    1,248
    Thanks Thanks Received 
    1,736
    Thanked in
    942 Posts

Sreća u nesreće jeste da je taksista dobro prošao, još mu uzeo pasoš i telefon.

A ovo mi je nevjerovatan podatak:

Za šest dana od 7. do 12. jula osumnjičeni državljanin Rusije, porijeklom iz nekadašnje Permske oblasti, osam puta je prešao državnu granicu Crne Gore. Svaki put to je činio autobusom.

Thanks Thanks Given 
    2,287
    Thanks Thanks Received 
    3,094
    Thanked in
    1,304 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako sam dobro razumio ovu armiju botova koji rade za sotonu ni jedan ne postavlja pitanje potrebe da se ljudi puškaraju nego uglavnom se čitava priča svodi na to se ljudi još više naoružaju . Znači imate na sajt CDM sigurno makar 30 komentara dje narod navodno traži od države da se naoružaju kako bi čitava Crna Gora bila strelište da bi mogli svi da se puškaramo zajedno . Znači ne daj bože da se ugasi strelište i ta vrsta sporta dje čovjek može doć i naoružat se do zuba i to je vjerovatno crvena linija zapadne kanalizacije .
    Ima toga što pričaš i ja bi volio da oružja nema. Ali ljudi su nasilni a oružje je samo prirodna ekstenzija toga odnosno onog što nas čini najubitačnijim među živim bićima. Zabraniti ga je kao i sa drogom i prostitucijom. Bolje je dozvoliti mjeru i da država stavi šapu na to. Kontrola a ne zabrana. pokazalo se djelotvornijim. Moja rodbina je vratila svo oružje u MUP. Mislim lijepo je ali paradoksalno ti koji su ga vratili najpodobniji su da ga i imaju. Mislim da i djeca treba da su upoznata sa osnovnim stvarima zlu ne trebalo ali poslednja dešavanja u svijetu stavljaju veliki znak pitanja na ovo. Razgovaram sa njima pa ih "vidim". Ok su, ostavio bih im kuću da vode.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    1,741
    Thanks Thanks Received 
    2,814
    Thanked in
    1,286 Posts

Majko mila je li ovo realno

Bečić i Šaranović: Bezbjednosni sektor djelovao profesionalno, kompaktno i homogeno

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...tno-i-homogeno

Sent from my iPhone using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,719
    Thanks Thanks Received 
    10,499
    Thanked in
    7,913 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post

Naime, u oktobru 2025 je bila dovoljna glasina da je Turčin nekog povrijedio (iako učesnik tadašnjeg incidenta nije bio Turčin), da Vlada odmah isti dan uvede vize za državljane Republike Turske.

Ja ne vidim kako bezvizni režim za Ruse može opstati do podneva, obzirom da je premijer principijelan čovjek, a trostruko ubistvo nije koškanje Azera na Zabjelu.

Prije no neko napiše "svakako se uvode vize za Ruse u oktobru" - važno je poslati poruku jasnu poruku, kao u oktobru 2025, složićete se?

Obzirom da nećeš izglasat da nema više budala, niti zakonom zabraniti budale (imuni su na to); praktično je garantovano da će se opet desiti neki ovakvi ili slični jadi.

Kakav bi ti onda bio subjektivni osjećaj, tako razoružanom pacifisti, da je npr. juče policija javila da je ova džukela zadnji put viđena u tvom kraju / kvartu? Ili Balijagić? Ili da si, ne daj bože, bio onada u nekoj kući u Medovini na Cetinju? Dobar ti je trip da sa kuhinjskim nožem čekaš što će snać tebe i tvoje najmilije?

Da su svi putevi zatvoreni, niko ne bi poginuo u saobraćaju.

Nije problem što postoji streljana, problem je streljana u kojoj je neko stranom državljaninu dao u ruke vatreno oružje i municiju.

iz pištolja ne može strefit helihopter u letu, ama da je olimpijski strijelac
    Ta odluka je već donešena nevezana za ovo.

https://www.slobodnaevropa.org/a/viz.../33816126.html

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    51 Posts

Znao sam da će ova situacija pokrenuti moralisanje oko legalnih vlasnika oružja, što je, kao i uvijek, prilično promašeno.
    U ovu streljanu idem već pet godina i oduvijek mi je bilo čudno kako praktično svako može da dođe s ulice, plati 10 eura, izabere jedan od dvadesetak pištolja i ode na stejdž. S druge strane, ja sam prošao razgovore sa četiri psihijatra prije nego što sam dobio ljekarsko uvjerenje.

Mislim da treba pooštriti kontrolu i kriterijume za izdavanje odobrenja za posjedovanje oružja. Međutim, ovakve stvari se nikada ne mogu potpuno spriječiti, bez obzira na zakone. Koliko znam, relativno mali dio krivičnih djela počinjen je legalnim oružjem, pa ne mislim da je odgovorno cijeli problem svesti na legalne vlasnike oružja samo zato što se ovakav događaj desio.

Mnogo više pažnje treba posvetiti kontroli ilegalnog oružja i njegovom unosu u državu, kao i efikasnijoj kontroli ljudi koji ga nelegalno posjeduju. Naravno, treba uvesti i kontrolu ovih tiganja što ulaze u CG jer da što valjaju ne bi kod nas došli.

31. The Following 2 Users Say Thank You to ribomax For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    668
    Thanked in
    304 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Једном када сам рекао неким пријатељима пацифистима да бих пуцао без размишљања ако би неко провалио у моју кућу и показао намјеру да повриједи моју породицу, питали су ме зашто их не бих прво питао зашто то ради што ради и да му можда понудим микроталасну или телевизор како би се извукло из ситуације без фаталног исхода.
    Ja ne bih pucao na bilo koga ko se jasno povlači / izvlači čim bude uhvaćen; eto mu je mikrotalasna, odslužila je svoje od 2013.

Ali zamisli uhvatiš nekoga na djelu, i vidiš mu one boksersko-uličarske tikove, ne uzmiče od pištolja no ti objašnjava "brate, brate, nesporazum, ja ...XY", dok prebacuje težište s noge na nogu - neki mozak a-la Saša Pejanović, koji rezonuje "nema ovaj mu*a da puca"...
    Ili zatekneš na djelu čoeka, i on ne pokušava da pobjegne iako ima kuda; ne reaguje na viku, no mumla nešto sebi u bradu i skreće /spušta pogled - ako te je ko mučke nab'o u mladosti, odma ćeš se naježit' kao mačor, prepoznaješ pripremne radnje...

Tu nema ljeba od pregovora, no samo koncentracija na nišansku sliku, za slučaj naglog pokreta.

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Oca mu bog ubio, ne radi se o stvarnoj potrebi za hitnim uvođenjem viza ruskim državljanima - valjda se vizna politika zato i zove politika, a ne vizna refleksna reakcija na radnje pojedinaca.

Radi se o tome da ni u oktobru prošle godine nije bilo potrebe za hitnim uvođenjem viza Turcima - a uvedene su jedan dan nakon događaja u kom nije bilo Turaka, niti posljedica po nekoga. Najmanje što može je građanima da objasni čemu tadašnje hitno djelovanje prema čitavoj državi, zbog glasine; ima li sad sličnijeh mjera predostrožnosti?

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Evo ja sam se davno naoružao - đe to tebe ugrožava? Ne postoji situacija u kojoj tebi može biti gore jer ja imam vatreno oružje - eventualno ti može biti bolje, jer slijedeći ovakav Rus može tokom bjekstva da zaluta u moju avliju, ili evo kod aveti, i onda mu se smanjuju šanse da nastavi dalje, i dođe neđe đe si ti.

Fora je što se za mene zna da nisam alkoholičar, niko me nije prijavio nikad za nasilje u porodici, nisam konfliktan, nemam dosije u policiji niti sam osuđivan za krivično djelo, produktivan sam član društvene zajednice, sa decenijskom istorijom društveno prihvatljivog ponašanja. Dakle, po svakom mogućem kriterijumu, ja spadam u kategoriju kojoj se može povjeriti ne samo vatreno oružje, nego i druge smrtonosne naprave - mo'š mi dat brzo auto, bez bojazni da ću niz Kokote preć u tvoju traku punim gasom; ako mi daš bocu varikine, ja ću je stavit ispod lavaboa, neću je presut u staklenu bocu i stavit u frižider. Moš kod mene u fioku ostavit barbiturate, i bit siguran da ih ja neću izmrvit i umućkat u koktel nekome u Bokešku; i tako dalje.

NIKO ne zna ko je ovaj Rus, ali mu je neko u ruke predao "izvoli, evo ti vatreno oružje; evo bojeva municija". To je problem, bruda. Koncentriši se na problem, a ne da ti smeta moje oružje zbog Rusa.

33. The Following 6 Users Say Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Page 318 of 320 FirstFirst ... 218268308314315316317318319320 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)