Page 836 of 836 FirstFirst ... 336736786826832833834835836
Results 20,876 to 20,896 of 20896

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3,582
    Thanks Thanks Received 
    5,975
    Thanked in
    2,880 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Na oci mi pada iq dok kucam odgovor, ali ajde...kabriolet ima sklopivi krov, meki ili tvrdi, na dugme cak, kad ga sklopi i pusti klimu isto mu je ko u obicnim kolima.

Diskriminacije nema, jer ne mogu biti ista pravila kako ni za sleper, biciklo i el.trotinet, tako ni za motor i auto.

Ali je tvoja greska, preblizu si mu bio. Moras mnogo sire, i da ocekujes da od svih u toj koloni da su kamikaze kad si na motoru.

Sent from my phone
    Ne znam pada li ti IQ ali kao pravnik valjda bi trebalo da ste naucili da zakon je jednak za sve i da ne bi smio da bude diskrimitoran. Bukvalno trazite da jedna grupa ucesnika u saobracaju ima veca prava od drugih.

Za tako nesto sigurno se ne trazi veci IQ. Na zalost.

Danas su to motori, sjutra su kabrioleti, preksjutra panorame i na kraju ce vozaci smarta i slicnih traziti da i oni mogu da osibaju kolonu jer eto oni su uzi u odnosu na mene sa obicnim autom. Pri tome manji broj vasih kolega na 2 tocka nerviraju gradjane gradova svoju turiranjem, Akrapovicima i maknutim db kilerima pa se cudite sto nema sluha za motpriste. Ehh.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

2. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,065
    Thanks Thanks Received 
    712
    Thanked in
    411 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne znam pada li ti IQ ali kao pravnik valjda bi trebalo da ste naucili da zakon je jednak za sve i da ne bi smio da bude diskrimitoran. Bukvalno trazite da jedna grupa ucesnika u saobracaju ima veca prava od drugih.

Za tako nesto sigurno se ne trazi veci IQ. Na zalost.

Danas su to motori, sjutra su kabrioleti, preksjutra panorame i na kraju ce vozaci smarta i slicnih traziti da i oni mogu da osibaju kolonu jer eto oni su uzi u odnosu na mene sa obicnim autom. Pri tome manji broj vasih kolega na 2 tocka nerviraju gradjane gradova svoju turiranjem, Akrapovicima i maknutim db kilerima pa se cudite sto nema sluha za motpriste. Ehh.
    Pada, jer ne pomaze koriscenje opste poznate prakse i zdravog razuma.

To ti je kao kada bi vozac kola rekao da je diskriminisan jer motori i bicikla nemaju pojaseve a kola imaju. Ili motorista sto biciklista ne mora da nosi kacigu, ili sto vozac kola ne mora da nosi kacigu a realno moze slomit glavu dobro (i na trkama je nose u kolima sa zastitnim kavezom ee). Ili vozac teretnog vozila sto on mora da nosi vise opreme od kola, lopatu, pijesak ili sta vec. Svaka budala bi sad tu mogla da nadje par razloga da mlati zasto ja moram a on ne, ili zasto on moze a ja ne.
    Osim opstih koja vaze za sve, svaka kategorija ima i posebna pravila, uvjek bilo i bice.
    Motori imaju mnogo minusa i nesto pluseva u odnosu sa kolima, ako im oduzmes pluseve koja im je poenta?
    Jel treba i oni da stanu jedan iza drugog u red, svaka kolona da se bar duplira? I da se parkiraju po jedan na parking mjesto, posto ih masa imamo?
    Da je srece da pola sadasnjih vozaca kola bar ljeti voze motore...
    Sent from my phone
    Last edited by nikolaf7; Yesterday at 19:21.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    31 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Jel ovaj auto uopšte dao žmigavac i gledao u retrovizor motoristu koji se zaletio očito ne da udari u njega nego da pretekne? Ne opravdavam sad motoristu ali ovaj lik u autu nije u vinklo.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
    Nit je gledao nit dao zmigavac nit je imao dje da ode, što je najjače bilo ih je 6 ili 7 u auto

@nikolaf7
    Jes, ali i po sredini trake da sam bio opet bi me udario jer nije gledao.
    Znam ja uvjek treba ovako ili onako, mogao sam x stvari bolje ali tako je kako je naučilo se štošta.
    Jesam blizu bio ali opet je brzina bila relativno mala, spuštao sam se i naišao na kolonu i počeo da ih obilazim ispod ne znam 50 maaax ali nedovoljno npr da ukocis u mjesto, bio sam blizu linije u tom momentu jer sam se provukao između dvoje prije toga.
    Jel moglo pametnije moglo ali poenta je i sve perfektno da je bilo ovaj bi me udario jer nije pogledao i samo dao gas, a kola su u cijeloj koloni odatle skroz do uključenja dolje stojala i samo se kotrljala nizbrdo po malo znači brzina kola je bila tipa 10 max.
    I policija i osiguranje su presudili u moju korist na kraju krajeva samo eto morao popravljati motor, lijecit nogu malo i propao mi dan.

Trebao bih da naručim dashcam ili montiram tu istu kameru ponovo ako joj je baterija ziva da vidite kako se odje tek vozi, no mi je flipup kaciga pa ne znam dje da je zalijepim

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    24,564
    Thanks Thanks Received 
    10,335
    Thanked in
    7,786 Posts

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Nit je gledao nit dao zmigavac nit je imao dje da ode, što je najjače bilo ih je 6 ili 7 u auto

@nikolaf7
    Jes, ali i po sredini trake da sam bio opet bi me udario jer nije gledao.
    Znam ja uvjek treba ovako ili onako, mogao sam x stvari bolje ali tako je kako je naučilo se štošta.
    Jesam blizu bio ali opet je brzina bila relativno mala, spuštao sam se i naišao na kolonu i počeo da ih obilazim ispod ne znam 50 maaax ali nedovoljno npr da ukocis u mjesto, bio sam blizu linije u tom momentu jer sam se provukao između dvoje prije toga.
    Jel moglo pametnije moglo ali poenta je i sve perfektno da je bilo ovaj bi me udario jer nije pogledao i samo dao gas, a kola su u cijeloj koloni odatle skroz do uključenja dolje stojala i samo se kotrljala nizbrdo po malo znači brzina kola je bila tipa 10 max.
    I policija i osiguranje su presudili u moju korist na kraju krajeva samo eto morao popravljati motor, lijecit nogu malo i propao mi dan.

Trebao bih da naručim dashcam ili montiram tu istu kameru ponovo ako joj je baterija ziva da vidite kako se odje tek vozi, no mi je flipup kaciga pa ne znam dje da je zalijepim

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
    Dobro si ti živ ostao a ovaj definitivno nije normalan.

Thanks Thanks Given 
    3,582
    Thanks Thanks Received 
    5,975
    Thanked in
    2,880 Posts

Pada, jer ne pomaze koriscenje opste poznate prakse i zdravog razuma.

To ti je kao kada bi vozac kola rekao da je diskriminisan jer motori i bicikla nemaju pojaseve a kola imaju. Ili motorista sto biciklista ne mora da nosi kacigu, ili sto vozac kola ne mora da nosi kacigu a realno moze slomit glavu dobro (i na trkama je nose u kolima sa zastitnim kavezom ee). Ili vozac teretnog vozila sto on mora da nosi vise opreme od kola, lopatu, pijesak ili sta vec. Svaka budala bi sad tu mogla da nadje par razloga da mlati zasto ja moram a on ne, ili zasto on moze a ja ne.
    Osim opstih koja vaze za sve, svaka kategorija ima i posebna pravila, uvjek bilo i bice.
    Motori imaju mnogo minusa i nesto pluseva u odnosu sa kolima, ako im oduzmes pluseve koja im je poenta?
    Jel treba i oni da stanu jedan iza drugog u red, svaka kolona da se bar duplira? I da se parkiraju po jedan na parking mjesto, posto ih masa imamo?
    Da je srece da pola sadasnjih vozaca kola bar ljeti voze motore...
    Sent from my phone
    Zao mi je sto ti pada IQ, zato evo malo edukacije i zdravog razuma. Mozda pomogne.

Losa zamjena teza. Pricamo o voznji, ne o sastavnin djelovima automobila i motora. Zdravi razum je jedno, zakon je drugo.

Zbog zdravog razuma pustis starije i trudnice da preko reda nesto zavrse ili sjednu u bus.

Problem je sto motoristi ne bi tako, nego bas da oni budu izuzeti. Nesto ne vidim u razvijene demokratije da imaju prednost nego bgm u Francusku i Njemacku na magistrale to ne smiju da rade.

Da ne pricam osim ekstremnih vrucina, sto npr u regularan dan motociklista se provuce na guzvu u Sozinu i prodje prije nas debila koji cekamo red. Zdravi razim kaze da to nije fer tada nikako.

Znam znam, kad nije jako sunce oni bi svi cekali u red. Ili bi se skrenula paznja na izduvne gasove pa bi i to bio razlog da se mijenja zakon samo za motoriste.

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    413
    Thanked in
    137 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    zato u nekim zemljama cak i kad cijela kolona ide 10-20 preko ogranicenja se ne reaguje dok god su svi mirni
    jer, realisticno - sta je opasnije
    magistrala, ogranicenje 60, vozi 10-15 ata u koloni 70-80
    ili
    magistrala, ogranicenje 60, vozie 9-14 auta brzinom 55 (jer na 61 je kazna) i jedan junac koji pokusava sve da ih pretekne??

avgust je - sad ima svega... vidjecemo za 20 dana kad prorade skole, vrtici i sve

ogranicenje se stavlja sprem najveceg/najgoreg sto moze proci tuda... znaci dje sleper pod utovarom moze 50, golf 2 moze 65, ali kakav s3/m3 moze 100+... ali ne znaci da treba to da uradi

to je zato sto se kultura i sposobnost ne mijenjaju kaznama
    i pasce ako vaspitas na batine da nije stetno, svaki put kad okrenes glavu ce stetu napravit - dzaba ga bijes naknadno

pojas nije i ne treba da bude kazna i dalje tvrdim - to nije bezbjedonosni rizik za ostale ucesnike u saobracaju vec test inteligencije
    nevezivanjem pojasa ugrozavas SAMO sebe
    samo dodati u ZOBS - ko nije bio vezan druga strane i osiguranje NE odgovaraju za povrede/smrt

kod mene u kola se svi moraju vezati ili ja necu da ih vozim... sta ima veze pozadi sam... mene majka i tata pustaju da se ovako vozim (za mladje)... ne mogu smeta mi - imun sam na sve izgovore

kod prijatelja jednog kad sjednem u kola svaki put izvadim onaj otvarac za pivo i vezem se - on svaki put pocrveni od jeda - veli ne vjerujes mi kako vozim, je li?? vjerujem ja tebi, ne vjerujem ostalima
    Ako vezes pojas, a sudarimo se, imas vece sanse da prezivis, a ja manje sanse da te nosim na dusu.
    Ako ne vezes pojas, manje sanse su da prezivis, a ja vece da robijam.

Dakle, nisi samo ti, vec i treca strana. Plus sto uvjek mozes imat putnika, pa i za njega odgovaras

Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    7,065
    Thanks Thanks Received 
    712
    Thanked in
    411 Posts

Zao mi je sto ti pada IQ, zato evo malo edukacije i zdravog razuma. Mozda pomogne.

Losa zamjena teza. Pricamo o voznji, ne o sastavnin djelovima automobila i motora. Zdravi razum je jedno, zakon je drugo.

Zbog zdravog razuma pustis starije i trudnice da preko reda nesto zavrse ili sjednu u bus.

Problem je sto motoristi ne bi tako, nego bas da oni budu izuzeti. Nesto ne vidim u razvijene demokratije da imaju prednost nego bgm u Francusku i Njemacku na magistrale to ne smiju da rade.

Da ne pricam osim ekstremnih vrucina, sto npr u regularan dan motociklista se provuce na guzvu u Sozinu i prodje prije nas debila koji cekamo red. Zdravi razim kaze da to nije fer tada nikako.

Znam znam, kad nije jako sunce oni bi svi cekali u red. Ili bi se skrenula paznja na izduvne gasove pa bi i to bio razlog da se mijenja zakon samo za motoriste.
    Evo ga konacno, nije fer. Bukvalno ne moram da citam dalje
    Ja kad sam u kolima u koloni, sklanjam se desno sto vise mogu da im napravim mjesta da prodju. Ali tebi to nije fer jbg.

Sent from my phone
    Last edited by nikolaf7; Yesterday at 20:48.

Thanks Thanks Given 
    3,582
    Thanks Thanks Received 
    5,975
    Thanked in
    2,880 Posts

Evo ga konacno, nije fer. Bukvalno ne moram da citam dalje
    Ja kad sam u kolima u koloni, sklanjam se desno sto vise mogu da im napravim mjesta da prodju. Ali tebi to nije fer jbg.

Sent from my phone
    Opet nisi ni procitao. I ne stavljaj mi rijeci koje nisam rekao. Nidje nisam napisao da nije fer da se skrajnjem desno da prodju. Vec kad cekamo naplatnu rampu, granicu a oni prodju kao da nas nema.

Ja isti kad vidim motor u retrovizor dam zmigavac i skrenem desno samo da me prodju da ih ne gledam jer ne zelim da razmisljam sto ce da naprave i oce li preticati normalno ili sredinom trake.

10. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,564
    Thanks Thanks Received 
    10,335
    Thanked in
    7,786 Posts

Motoristi se isto vazda skrajnem a da ne pričam prema rijeci crnojević na one krivine đe baš ne paze zbog njih najviše gledam jer ako ga udariš a ti u autu neka je on kriv što meni život treba ako mu se nešto desi pa nek je nenormalan.Ja stvarno gledam i druge da štitim od sebe i kad su idioti i sebe da štitim paralelno od drugih i sve ostale u saobraćaj koliko mogu.

Jedno je teorija drugo je ođe tek praksa.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,007
    Thanked in
    728 Posts

Motoristi voze kao da voze G klasu da kad nedje udare teško da im što može biti + kao da za njih pravila ne važe.

Na kružni na stari jedan se provlačio i mlati jednog u retrovizor - novi bmw autić.

Ne bi me čudilo da je motorista ovoga krivio što mu se nije pomjerio dok se provlačio.

Thanks Thanks Given 
    7,065
    Thanks Thanks Received 
    712
    Thanked in
    411 Posts

Opet nisi ni procitao. I ne stavljaj mi rijeci koje nisam rekao. Nidje nisam napisao da nije fer da se skrajnjem desno da prodju. Vec kad cekamo naplatnu rampu, granicu a oni prodju kao da nas nema.

Ja isti kad vidim motor u retrovizor dam zmigavac i skrenem desno samo da me prodju da ih ne gledam jer ne zelim da razmisljam sto ce da naprave i oce li preticati normalno ili sredinom trake.
    Dobro sam te ja shvatio prvi put, to sto te i dalje nije sramota da ponavljas.
    A da bi podvukao razliku izmedju nas, i kako ja ne mislim da nije fer, dodao sam da im se ja sklanjam da lakse prodju kolonu, pa bilo to pred rampu u sozinu ili bilo dje drugo.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    24,564
    Thanks Thanks Received 
    10,335
    Thanked in
    7,786 Posts

Meni se jednom jedan zakucao jer sam stala na crveno odleće ka ping pong loptica ka da sam razmišljala što je on kriv no jel u jedan komad.Sva sreća bio.je okey i u svoj panici pominje štetu malo mi je okrznuo branik reko makse jadan dobro je to gledaj što činiš sami kosmos te spasio ali neće drugi put.

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 21:27.

Thanks Thanks Given 
    1,191
    Thanks Thanks Received 
    1,959
    Thanked in
    1,070 Posts

Na konto pecenja glave, sta cemo sa kolima koji nemaju klimu? Njima je jos crnje jer su u kutiji, a mozda imaju i djecu?

Kako to ubacit u zakon?

Realno sporone ce proc 4 motora. Nego jedno auto sa 4 putnika?

Thanks Thanks Given 
    3,201
    Thanks Thanks Received 
    3,240
    Thanked in
    1,571 Posts

mnogo je gore na motor nego u auto bez klime, jer na motor em te bije sunce odozgo em mašina odozdo

neke privilegije motoristi moraju imati jer zamite sad po primorju kad bi svi koji voze motore prešli u auto bilo bi nekoliko puta gore nego što je sad
    She is only here to annoy herself!

17. The Following 2 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,564
    Thanks Thanks Received 
    10,335
    Thanked in
    7,786 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    mnogo je gore na motor nego u auto bez klime, jer na motor em te bije sunce odozgo em mašina odozdo

neke privilegije motoristi moraju imati jer zamite sad po primorju kad bi svi koji voze motore prešli u auto bilo bi nekoliko puta gore nego što je sad
    Imam klimu u autu ali je ne koristim samo otvorim prozore.

A sigurno jes gore kad je neko pod kacigu.Ne može se porediti.

Htjedoh reći ja neđe motoriste podržavam a uz to su avanturisti.Samo čuvajte se momci okrutan je ođe saobraćaj za vašu felu.

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 23:35.

Thanks Thanks Given 
    3,582
    Thanks Thanks Received 
    5,975
    Thanked in
    2,880 Posts

Dobro sam te ja shvatio prvi put, to sto te i dalje nije sramota da ponavljas.
    A da bi podvukao razliku izmedju nas, i kako ja ne mislim da nije fer, dodao sam da im se ja sklanjam da lakse prodju kolonu, pa bilo to pred rampu u sozinu ili bilo dje drugo.
    Nije me sramota, jer sam napisao da očekujem da vlasnici kabrioleta traže isto jer im je toplo. Baš kao što tebe nije sramota da stavljaš riječi koje nisam pisao pa sad pojašnjavaš 16tu stvar.
    Auto bez klime je gore nego motor, jer se stvara efekat staklene bašte.
    Onda i njih da propuštamo nema što.

Thanks Thanks Given 
    2,057
    Thanks Thanks Received 
    1,549
    Thanked in
    580 Posts

Provlačenje motorom ili tzv. lane splitting ili filtering je dozvoljeno u većem dijelu EU, od ove godine čak i u Njemačkoj, đe je ranije bilo zabranjeno.
    Lane splitting/filtering is legal in France, Italy, Portugal and most of Western Europe. The UK permits filtering in slow or stationary traffic. After the 2026 traffic reforms lane‑splitting is now explicitly permitted in Germany too.

Edit: Što se mene tiče, ni do sad nijesam preticao preko pune linije niti više od 2 auta odjednom, tako ću i nastavit, isto kao i za provlačenje između kolona - ne pada mi na pamet da stojim. Kao što neđe napisah, kapiram zašto se ljudi ljute na graničnom prelazu, jer svi čekamo red na isti šalter, ali ovako u saobraćaju i kroz grad da mi neki vozač auta pjeni što sam prošao pored kolone kao da ću preko reda kod njegove žene da uskočim - samo neka je zdravo.
    Last edited by Tica; Today at 07:54.

21. The Following 5 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,065
    Thanks Thanks Received 
    712
    Thanked in
    411 Posts

Nije me sramota, jer sam napisao da očekujem da vlasnici kabrioleta traže isto jer im je toplo. Baš kao što tebe nije sramota da stavljaš riječi koje nisam pisao pa sad pojašnjavaš 16tu stvar.
    Auto bez klime je gore nego motor, jer se stvara efekat staklene bašte.
    Onda i njih da propuštamo nema što.
    Hhahahahaha vazi, sve si sam rekao druze, bukvalno nije bilo potrebe nista da se izmjeni. Ove detinjaste pokusaje nekom drugom.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    24,564
    Thanks Thanks Received 
    10,335
    Thanked in
    7,786 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    Provlačenje motorom ili tzv. lane splitting ili filtering je dozvoljeno u većem dijelu EU, od ove godine čak i u Njemačkoj, đe je ranije bilo zabranjeno.
    Lane splitting/filtering is legal in France, Italy, Portugal and most of Western Europe. The UK permits filtering in slow or stationary traffic. After the 2026 traffic reforms lane‑splitting is now explicitly permitted in Germany too.

Edit: Što se mene tiče, ni do sad nijesam preticao preko pune linije niti više od 2 auta odjednom, tako ću i nastavit, isto kao i za provlačenje između kolona - ne pada mi na pamet da stojim. Kao što neđe napisah, kapiram zašto se ljudi ljute na graničnom prelazu, jer svi čekamo red na isti šalter, ali ovako u saobraćaju i kroz grad da mi neki vozač auta pjeni što sam prošao pored kolone kao da ću preko reda kod njegove žene da uskočim - samo neka je zdravo.
    Ajd što pjene no namjerno se nagura naprijed iz bezobrazluka da motor ne može da manerviše kao da će mu bit nešto da ga pusti.Masu puta gledala egoistične idiote a to je glavni problem u našem saobraćaju manjak empatije i egoizam teški.

Ka da će mu kruna s glave past da pusti motociklisti još se inati.

Thanks Thanks Given 
    7,065
    Thanks Thanks Received 
    712
    Thanked in
    411 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ajd što pjene no namjerno se nagura naprijed iz bezobrazluka da motor ne može da manerviše kao da će mu bit nešto da ga pusti.Masu puta gledala egoistične idiote a to je glavni problem u našem saobraćaju manjak empatije i egoizam teški.

Ka da će mu kruna s glave past da pusti motociklisti još se inati.

Ima I debila na skuterima koji ni minut nece da sacekaju, uguravaju se na silu dje ne mogu proci, pa lupaju rukom po retrovizorima covjeku koji nema dje vise jer je autobus ili kamion pored zauzeo previse. Meni da lupi glavu bi mu lupio.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    24,564
    Thanks Thanks Received 
    10,335
    Thanked in
    7,786 Posts

Ima I debila na skuterima koji ni minut nece da sacekaju, uguravaju se na silu dje ne mogu proci, pa lupaju rukom po retrovizorima covjeku koji nema dje vise jer je autobus ili kamion pored zauzeo previse. Meni da lupi glavu bi mu lupio.

Sent from my phone
    Dijagnoza ne fali.

Neka lupa i histeriše samo da mi ga ne odvali.Možda bi cimnula auto da ga trznem da ne znam da budala još neće pasti pa ga neko pregazi da odgovaram ka za normalnog.

Page 836 of 836 FirstFirst ... 336736786826832833834835836

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)