Ne znam pada li ti IQ ali kao pravnik valjda bi trebalo da ste naucili da zakon je jednak za sve i da ne bi smio da bude diskrimitoran. Bukvalno trazite da jedna grupa ucesnika u saobracaju ima veca prava od drugih.
Za tako nesto sigurno se ne trazi veci IQ. Na zalost.
Danas su to motori, sjutra su kabrioleti, preksjutra panorame i na kraju ce vozaci smarta i slicnih traziti da i oni mogu da osibaju kolonu jer eto oni su uzi u odnosu na mene sa obicnim autom. Pri tome manji broj vasih kolega na 2 tocka nerviraju gradjane gradova svoju turiranjem, Akrapovicima i maknutim db kilerima pa se cudite sto nema sluha za motpriste. Ehh.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pada, jer ne pomaze koriscenje opste poznate prakse i zdravog razuma.
To ti je kao kada bi vozac kola rekao da je diskriminisan jer motori i bicikla nemaju pojaseve a kola imaju. Ili motorista sto biciklista ne mora da nosi kacigu, ili sto vozac kola ne mora da nosi kacigu a realno moze slomit glavu dobro (i na trkama je nose u kolima sa zastitnim kavezom ee). Ili vozac teretnog vozila sto on mora da nosi vise opreme od kola, lopatu, pijesak ili sta vec. Svaka budala bi sad tu mogla da nadje par razloga da mlati zasto ja moram a on ne, ili zasto on moze a ja ne.
Osim opstih koja vaze za sve, svaka kategorija ima i posebna pravila, uvjek bilo i bice.
Motori imaju mnogo minusa i nesto pluseva u odnosu sa kolima, ako im oduzmes pluseve koja im je poenta?
Jel treba i oni da stanu jedan iza drugog u red, svaka kolona da se bar duplira? I da se parkiraju po jedan na parking mjesto, posto ih masa imamo?
Da je srece da pola sadasnjih vozaca kola bar ljeti voze motore...
Sent from my phone
Last edited by nikolaf7; 12-08-26 at 19:21.
Nit je gledao nit dao zmigavac nit je imao dje da ode, što je najjače bilo ih je 6 ili 7 u auto
@nikolaf7
Jes, ali i po sredini trake da sam bio opet bi me udario jer nije gledao.
Znam ja uvjek treba ovako ili onako, mogao sam x stvari bolje ali tako je kako je naučilo se štošta.
Jesam blizu bio ali opet je brzina bila relativno mala, spuštao sam se i naišao na kolonu i počeo da ih obilazim ispod ne znam 50 maaax ali nedovoljno npr da ukocis u mjesto, bio sam blizu linije u tom momentu jer sam se provukao između dvoje prije toga.
Jel moglo pametnije moglo ali poenta je i sve perfektno da je bilo ovaj bi me udario jer nije pogledao i samo dao gas, a kola su u cijeloj koloni odatle skroz do uključenja dolje stojala i samo se kotrljala nizbrdo po malo znači brzina kola je bila tipa 10 max.
I policija i osiguranje su presudili u moju korist na kraju krajeva samo eto morao popravljati motor, lijecit nogu malo i propao mi dan.
Trebao bih da naručim dashcam ili montiram tu istu kameru ponovo ako joj je baterija ziva da vidite kako se odje tek vozi, no mi je flipup kaciga pa ne znam dje da je zalijepim
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
rm -rf /
Zao mi je sto ti pada IQ, zato evo malo edukacije i zdravog razuma. Mozda pomogne.
Losa zamjena teza. Pricamo o voznji, ne o sastavnin djelovima automobila i motora. Zdravi razum je jedno, zakon je drugo.
Zbog zdravog razuma pustis starije i trudnice da preko reda nesto zavrse ili sjednu u bus.
Problem je sto motoristi ne bi tako, nego bas da oni budu izuzeti. Nesto ne vidim u razvijene demokratije da imaju prednost nego bgm u Francusku i Njemacku na magistrale to ne smiju da rade.
Da ne pricam osim ekstremnih vrucina, sto npr u regularan dan motociklista se provuce na guzvu u Sozinu i prodje prije nas debila koji cekamo red. Zdravi razim kaze da to nije fer tada nikako.
Znam znam, kad nije jako sunce oni bi svi cekali u red. Ili bi se skrenula paznja na izduvne gasove pa bi i to bio razlog da se mijenja zakon samo za motoriste.
Ako vezes pojas, a sudarimo se, imas vece sanse da prezivis, a ja manje sanse da te nosim na dusu.
Ako ne vezes pojas, manje sanse su da prezivis, a ja vece da robijam.
Dakle, nisi samo ti, vec i treca strana. Plus sto uvjek mozes imat putnika, pa i za njega odgovaras
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Opet nisi ni procitao. I ne stavljaj mi rijeci koje nisam rekao. Nidje nisam napisao da nije fer da se skrajnjem desno da prodju. Vec kad cekamo naplatnu rampu, granicu a oni prodju kao da nas nema.
Ja isti kad vidim motor u retrovizor dam zmigavac i skrenem desno samo da me prodju da ih ne gledam jer ne zelim da razmisljam sto ce da naprave i oce li preticati normalno ili sredinom trake.
Motoristi se isto vazda skrajnem a da ne pričam prema rijeci crnojević na one krivine đe baš ne paze zbog njih najviše gledam jer ako ga udariš a ti u autu neka je on kriv što meni život treba ako mu se nešto desi pa nek je nenormalan.Ja stvarno gledam i druge da štitim od sebe i kad su idioti i sebe da štitim paralelno od drugih i sve ostale u saobraćaj koliko mogu.
Jedno je teorija drugo je ođe tek praksa.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Motoristi voze kao da voze G klasu da kad nedje udare teško da im što može biti + kao da za njih pravila ne važe.
Na kružni na stari jedan se provlačio i mlati jednog u retrovizor - novi bmw autić.
Ne bi me čudilo da je motorista ovoga krivio što mu se nije pomjerio dok se provlačio.
Dobro sam te ja shvatio prvi put, to sto te i dalje nije sramota da ponavljas.
A da bi podvukao razliku izmedju nas, i kako ja ne mislim da nije fer, dodao sam da im se ja sklanjam da lakse prodju kolonu, pa bilo to pred rampu u sozinu ili bilo dje drugo.
Sent from my phone
Meni se jednom jedan zakucao jer sam stala na crveno odleće ka ping pong loptica ka da sam razmišljala što je on kriv no jel u jedan komad.Sva sreća bio.je okey i u svoj panici pominje štetu malo mi je okrznuo branik reko makse jadan dobro je to gledaj što činiš sami kosmos te spasio ali neće drugi put.
Last edited by Bluemoon; 12-08-26 at 21:27.
Na konto pecenja glave, sta cemo sa kolima koji nemaju klimu? Njima je jos crnje jer su u kutiji, a mozda imaju i djecu?
Kako to ubacit u zakon?
Realno sporone ce proc 4 motora. Nego jedno auto sa 4 putnika?
mnogo je gore na motor nego u auto bez klime, jer na motor em te bije sunce odozgo em mašina odozdo
neke privilegije motoristi moraju imati jer zamite sad po primorju kad bi svi koji voze motore prešli u auto bilo bi nekoliko puta gore nego što je sad
She is only here to annoy herself!
Imam klimu u autu ali je ne koristim samo otvorim prozore.
A sigurno jes gore kad je neko pod kacigu.Ne može se porediti.
Htjedoh reći ja neđe motoriste podržavam a uz to su avanturisti.Samo čuvajte se momci okrutan je ođe saobraćaj za vašu felu.
Last edited by Bluemoon; 12-08-26 at 23:35.
Nije me sramota, jer sam napisao da očekujem da vlasnici kabrioleta traže isto jer im je toplo. Baš kao što tebe nije sramota da stavljaš riječi koje nisam pisao pa sad pojašnjavaš 16tu stvar.
Auto bez klime je gore nego motor, jer se stvara efekat staklene bašte.
Onda i njih da propuštamo nema što.
Provlačenje motorom ili tzv. lane splitting ili filtering je dozvoljeno u većem dijelu EU, od ove godine čak i u Njemačkoj, đe je ranije bilo zabranjeno.
Lane splitting/filtering is legal in France, Italy, Portugal and most of Western Europe. The UK permits filtering in slow or stationary traffic. After the 2026 traffic reforms lane‑splitting is now explicitly permitted in Germany too.
Edit: Što se mene tiče, ni do sad nijesam preticao preko pune linije niti više od 2 auta odjednom, tako ću i nastavit, isto kao i za provlačenje između kolona - ne pada mi na pamet da stojim. Kao što neđe napisah, kapiram zašto se ljudi ljute na graničnom prelazu, jer svi čekamo red na isti šalter, ali ovako u saobraćaju i kroz grad da mi neki vozač auta pjeni što sam prošao pored kolone kao da ću preko reda kod njegove žene da uskočim - samo neka je zdravo.
Last edited by Tica; Yesterday at 07:54.
Ajd što pjene no namjerno se nagura naprijed iz bezobrazluka da motor ne može da manerviše kao da će mu bit nešto da ga pusti.Masu puta gledala egoistične idiote a to je glavni problem u našem saobraćaju manjak empatije i egoizam teški.
Ka da će mu kruna s glave past da pusti motociklisti još se inati.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks