Je li i to bilo oko Dejtona da znam kuda ide priča?
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Je li i to bilo oko Dejtona da znam kuda ide priča?
Living on the EDGE side
Ma njima puca za Dejton, nego tebi nešto ne puca. Ti si Dejton pomenula
Ti si Dejton ubacila u priču o Coca Coli.
I na kraju ti si zaključilA da njima puca za Dejton.
Strašna priča, ajmo sada neku drugu?
Reciko neku vezanu za EU firmu ili EU zemlju?
Living on the EDGE side
Uh uh uh
Kako zajebano mislim da bi bio strašan aahahha sa nekim guskama u magle da ih impresioniraš.
Ali ne i mene, ali ne i mene..
Ah da na ono tvoje pitanje gore đe moš ući a da nema Coca Cole ima par mjesta ako si raspoložen možemo tamo na piće.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Što reče jedan koliko ih je ovdje došlo da ih se vidi..ahahahha najjača rečenica.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
14. јула се затварају још два поглавља, 8 и 29.
Односно имаћемо укупно 18 затворених поглавља, те преостаје 15 да затворимо.
https://x.com/i/status/2075571209786306942
Следеће затварање ће бити у септембру, и ако се сваки мјесец наком тога буде затварало по 3-4 поглавља, може се све спремити да се фаза ратификације започне почетком 2027.
Оптимистички датум пријема, 1. јул 2028.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Kako mislimo 15 ppglavlja za 5 mjeseci ne znam.
Ali ajde da vidimo i to cudo...
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
ada ubačiće nas u eu ka kesu smeća u kontejner. što realno i jesmo. ako ništa drugo bićemo najgora članica i nato alijanse i eui to je uspjeh neki
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Realno od Bugara nismo gori, a oni su evo 20 godina u Eu.
U Madjarsku i grcku ne cvjetaju ruze. Madjari od 2004 a Grci od 81ve.
Ocemo li iskoristiti benefite clanstva pa na nesto licit za 15-20 godina vidjecemo, ili cemo bit kao Bugari, sto su protracili 20 godina. Optimista u meni govori da za 20 godina mozemo da povucemo milijardu i vise iz Eu fondova i pogurati razvoj, pesimista kaze da cemo protracit 20 godina i govorit kako je EU bezveze, a realista da cemo bit nesto izmedju ova 2 scenarija.
Najveci potencijal je na sjever, dje mozemo da ostvarimo makar milijardu i kusur extra biznis prometa, ako budemo aktivirali tu regiju. Ako ne aktiviramo, tamo ce bit ka u Kalabriju u italiju, vrijeme stalo i jedna regija koja je zarobljena u vremenu od prije 50 godina.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Не бих се сложио.
Прво и од Бугара смо тренутно гори, јер просјечан Тута ствара 20% више него просјечан Црногорац.
Друго, Бугарска је била једна шупа распала кад је ушла у ЕУ и дуг је пут прешла, али треба ту још доста посла.Ми улазимо у ЕУ са вишеструко боље позиције него својевремено Бугарска.
У нашем случају то ће ићи много много брже, и кад уђемо у ЕУ брзо ћемо их претећи.Наравно неће то бити без изазова, тек отварамо многа болна питања, за нека сад и нисмо свјесни да постоје.
Last edited by BAR; 11-07-26 at 11:32.
Na žalost napisao sam nekoliko radova na tu temu i baš juče pričao kako je par poglavlja poglavlja (zadnjih koje ćemo naravno zatvoriti) teže više 2x nego ostalih 30 koja će do tada biti zatvorena.
Razlog je što smo za neka poglavlja i dalje glavom u pijesku, kao proći će samo od sebe...
Living on the EDGE side
Koja su to poglavlja konkretno?
Sent from my CPH2747 using Tapatalk
dno evrope. ne znam da li su eventualno u nekoj zambiji ljudi ka kod nas onda ekipa bata carevića oslobadjala plaže a ljudi to pozdravljali. pričamo o državi dje se trajekt zove - 'ruka pravde'. to ne bi smisli montipajtonovci. a to je samo 1% svega. šteta jer je potencijal vrhunski, ali jbg. ne uspiju svi talentovani sportisti no samo oni koji rade na sebi
realno ova država ne zaslužuje ulazak u eu, nije zasluživala ni prije. ući će samo i isključivo jer je februara 2022. godine bolesnik napao UKR.
Bogme ja mislim da cemo odlicno da prodjemo... iskoristice se sredstva clanstva za puteve i infrastrukturu... omladina moci ce da radi po evropi... tako kamo srece da se ovo ranije desilo.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Dva zadnja 34 i 35 će svejedno ostati na kraju. Tu se ne pitamo.
Dakle pri kraju će biti zadnja će biti
23, 27 i 31 i na kraju 34 i 35.
Realno je lako zatvoriti 31 u normalnom dijelu evrope, ali su nam komšije takve kakve jesu oa to iziskuje određeni balans koji još uvjek nemamo.
27 iziskuje novac koji takođe nemamo, pa očekujem da nam ga daju, sa ga mi potrošimo, zeznemo nešto i dignemo kredit da se sredimo.
23 kažu da nam ide, međutim nema tenutno neke kontrole nad tim. Ako ne bude prave kontrole, zatvoriće se. Ako bude, moraćemo sačekati.
Living on the EDGE side
34. и 35. поглавље не постоји.Задње поглавље је 33.
27. је судство, и то ће пустити да затворимо ако изаберемо преостале судије УС.Више политичка одлука.
31. поглавље је оно о одбрани и спољним пословима, технички спремно, али зависи од договора са Хрватском, који ће се десити.
27. је одувјек било најтеже поглавље, обзиром на санитарне навике једног дијела нашег становништва.
Ипак сада ипак постоје 2 од 3 регионалне депоније, а до уласка у ЕУ фекалије преко 2/3 становика ЦГ ће бити прерађиване.
Није идеално, али преговори нису крај, они су тек почетак пута.
Јако је битно добро испреговарати термоелектрану.
Last edited by BAR; 11-07-26 at 15:29.
Postoji poslije ispunjenja svih poglavlja imaš poglavlje ostalo
Ali nam nisu rekli još![]()
Living on the EDGE side
Истина да формално постоје још два поглавља, звана 34. институције и 35. остало.
Нити се та поглавља отварају, нити се прије тога прави скрининг, нити се ишта преговара.
Кад се заврши израда приступног приступање ЕУ, поглављем 34. се дефинише улога Црне Горе у институцијама ЕУ.
Поглавље 35. стоји као резервно поглавље, које није активирано.
Рецимо код Србије јесте и зове се однос са Косовом.
Чисте техникалије у нашем случају.
Last edited by BAR; 11-07-26 at 18:46.
ada da nema cdm foruma, 70% novinara u cg ne bi imali o čemu da pišu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks