Od kad je Corolla ozbiljno auto?
Od kad je Corolla ozbiljno auto?
Prema tome, šta da ti kažem?
Mazda CX-30 za 27.000 nije neki posebni luksuz ali je solidan i prostran auto
She is only here to annoy herself!
Mazda CX 5 oko 31k izgleda dobro
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
I ja sam razmišljao o novom autu, pa kad sam vidio šta mogu, tj. ne mogu da kupim za 25K, jedini logičan korak je bio "mlađi" polovnjak.
To dovoljno govori o razlici u prioritetima, navikama i stilu života, s toga je svaka dalja diskusija bespotrebna.
P.S. Mk8 je i dalje autina za Kamiq, po motorizaciji, vješanju, izolaciji, voznoj dinamici, udobnosti i generalnom utisku. Nije bez razloga klasa i segment iznad. Sad zamisli neki A4 ili Seriju 3.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; Today at 10:05.
Stay salty.
Sto bi onaj rekao "Prvi si poceo!"
Opaska o obrazu baš ne stoji.
Ja novo auto ne bi ni kupovao, da nije bilo toga da svoj merak zadovoljim.
Fokus iz 12te me odlicno sluzio, a ko oce neki merak, to se vazda vise placa.
A za obicne potrebe, tacka a do tacke b, ova nova auta 18-20k ce posluzit skroz ok.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Tu ne treba zanemariti ni činjenicu gdje se živi, sa kakvom se saobraćajnom infrastrukturom i kulturom vozača suočavaš na dnevnoj bazi. Nije isto furati auto od 30, 50, 70k u CG i isto to negdje na zapadu. Pogotovo na primorju gdje si u konstantnom stresu oko parkinga, uskih ulica i kamikaza u razlupanim kantama.
Kupovati nov auto da bi se stresirao zbog svega gore navedenog a pun potencijal istog osjetio tak kad si preko granice je iz ove vizure besmisleno.
Za cg. uslove dobar i redovno servisiran polovnjak iz DE i okoline do 15k max je best buy.
Naravno, ovo sve zavisi od toga kako gledamo na auto, kao na prevozno sredstvo ili kao na produžetak penisa.![]()
The more things change, the more they stay the same.
Prošlog ljeta dođem u Boku, prevalim nekolike hiljade kilometara, uključujući boravak u SLO i ljetovanje u HR, bez ogrebotine.
Prvi dan dolje i već ogrebana jedna vrata, drugi dan druga (na dva različita parkinga u gradu). Onda konstantan stres što zbog iskakanja budala na svakoj raskrsnici, presjecanja pune, nesnosnih gužvi, kreni-stani gradske vožnje... i na sve to mini nervni na zastoj od pola sata u sred Vrmca. Rekao sebi ovo nije vrijedno živaca
The more things change, the more they stay the same.
Pa i kad uzmeš polovno staro par godina pa ti ga udare ili ogrebu bude ti žao. Sa tim se mora živjeti, fali parkinga, putevi loši a nesavjesnih vozača sa krntijama koliko hoćeš.
Inače i moj glas ide za polovno a jače vozilo ali sa mobile.de, nikako naši placevi.![]()
Nisam mjesec dana sastavio sa "novim, jačim" polovnjakom, kad me Indijac sa Švedskim papirima udario u stop'n'go saobraćaju kroz Tivat. Sreća samo zadnji branik je lakše oštećen, ali opet sam em popizdio em gotovo 15 dana bez auta.
Ne znam kako sam se iskontrolisao da ga ne razbacam.
Stay salty.
Aj ovako ko daje ovu opciju kao renault
cijena iz cjenovnika: €26.841,51
subvencija: €2.551,51
cijena sa subvencijom: €24.290,00
učešće: €0,00
rata na 60 mjeseci bez učešća: €458,27
učešće 20%: €4.858,00
rata na 60 mjeseci sa učešćem 20%: €366,62
Jel ijedna auto kuca daje ove opcije?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kao da moj stari pise sve ovo, samo sto je njemu neki max od 5k da se uzme auto kod nas i da se ne lomi glava oko udaranja, gurkanja, parkinga...
Vodeci se tom logikom koja je ispravna donekle, postavlja se pitanje kad i u cemu da uzivamo vozeci danas golf 7 od 15k ?
Ista stvar i za moped, obale ga, slome, ogrebu...sta da vozimo, beverly 200cc iz 2007 pa da ne zalimo ili da se pruzimo za nesto sto nam je merak i koliko ko moze...
Svakako je bolje uzet novi Kamiq nego mačku u džaku veće klase za iste pare, a za koji sa sigurnošću ne znaš ni kako je održavan ni koliko je prešao. Novo je novo. Miran si minimum 5 do 7 godina, a ako ga održavaš i duže. Srećna kupovina.
Prvo, sve na osnovu preferenci i afiniteta, a drugo takvo generalizovanje je klasična pijačarska priča, nije se izbor sveo na ili novo ili mačku u džaku, niti je sve crno bijelo. I te kako može da se kupi dobar i provjeren polovnjak sa minimalnim rizikom, ako znaš šta tražiš i nije ti žao dati malo preko tržišne cijene. Vazda bilo.
Stay salty.
Naravno da se ne može generalizovati, postoje izuzeci, ali se radi o riziku, nekad većem nekad manjem. Novo je najmanji rizik.
Kao što je neko gore napisao, cijena polovnih vozila kod nas je nerealno visoka i nije vrijedna rizika. Prije 7-8 godina si za auto staro 5 godina koje je prešlo 120-130.000 plaćao pola cijene novog, a danas za auto koje je 2020 kupljeno za 23.000 eura, koje je prešlo preko 100.000 prodavci lagano traže 20.000 eura. E, s obzirom na takvo stanje na tržištu bolje je uzeti recimo novu Corollu ili Kamiq pa neka je klasa ispod.
Opet generalizuješ. Možda je bolje - tebi ili ljudima sa potrebama sličnim tvojim. Rizik nije jedini niti odlučujući faktor u izboru automobila. To sto tebi paše, nekome je usko.
Šta i kako je bilo prije 7-8 godina je potpino irelevantano. Živimo danas.
Stay salty.
Uzeo moj kum isto tako auto visoke klase za 26k presao tek razradjenih 200k km i to stvarnih po car vertical itd
Otisao za austriu upalila se lampica neka, u povratku stao. Sve u svemu nije kvar bio skup ali se izmaltretirao podosta
Dok ja evo 3 godine haubu podigao nisam i rastereceno cu sad ponovo za grcku i put od nekolike hiljade kilometara
A kupite novo manite se price o razradjenih 200-300k km
E jbg ja se nesto ne sjekiram na te ogrebotine od vrata itd, sve se to ispolira
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks