Meni drug radi 6-7godina od kuće. Toga pakla veli zadnjih par godina. Đeca mala, žena radi klasično u firmu...pa samo mu je pasulj dva puta zagoreo na poslu, da ne rečemo multitasking, sirupi za temp.+mailovi+komunikacija sa klijentima+ raširi veš+isprati dijete do škole...
Mislim da nije prećerivao kad je rekao da je počeo da se zaključava u sobu gdje radi a pouzdano znam da je konkurisao za radno mjesto od 8-16h ista djelatnost,troduplo manje para za tih 8h nego što bi privatno zaradio za tih istih 8 sati od kuće ...kad su primili drugog na to radno mjesto bijaše tužan i skrhan
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Rjesenje hibridno radno vrijeme kod profesija dje je to moguce. I kad zavrsis cini sto oces, kod poslova dje je to moguce
U državne firme imamo sljedeće:
- Minimum 25 dana godišnjeg na to idu dodaci u zavinosti od staža i djece
- Neradan vikend
- Svi mogući praznici se ne rade, božić, uskrs, nova godina, 1. maj, dani nezavisnosti i državnosti, od nedavno i njeguševi dani
- Pravo na slobodan dan za krsnu slavu
- Često nepoštovanje radnog vremena, dolazak kasnije, izlazak ranije...
- Izmišljenaa bolovanja kad zafali (više ih je nego realnog bolovanja)
- Službena odsustva (uglavnom da guzica vidi puta, bez koristi za građane).
- Plaćeni dani preko sindikata, odlazak u banju (ne vodi se kao godišnji)
- Pravo na plaćena odustva raznog tipa isto preko kolektivnog ugovora tipa poziv nevladinih organizacija i slično
Ne znam jesam li što propustio... Ali definitivno je potreban i jedan produženi vikend, da se odmori od svega.
Znaci nisu ista prava radnika jel smo to zakljucili
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako izuzmemo trgovinu, ugostiteljstvo i kladionice (što nažalost predstavlja veći procent) mislim da malo privatnika ne poštuje sve ovo što si naveo. Ili skoro sve. A ti koji ne poštuju, mogli bi i radnici malo da se pobune. Opet ću reći, nikad se u Crnoj Gori nije moglo lakše do posla/zarade nego danas. Pa mijenjati poslove.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Problem je sto si nabrojao vecinu radnih mjesta u Crnoj Gori sa tim "trgovina, ugostiteljstvo i kladionice".![]()
---
Sto se tice drzavnih/javnih sluzbi. Mozda im treba dati jos 100% vise slobodnih dana i outsource sve nekom random shit AI, ionako bi radio bolje posao od njih koliko su nesposobni...
Znam, i to jeste poražavajuće, isto kao što je i prevelika javna uprava, koja dosta ladomudi (ne svi naravno) plus koriste i više od ovoga što imaju zagarantovano u odnosu na privatni sektor.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
HN turisticka organizacija je u jednom trenutka imala 40+ zaposlenih. Ne znam dal' je tako i dalje (al' ne bi me iznenadilo), isto tako ne sumnjam da je ista situacija u drugim gradovima.
Sad zamisli kada se to prenese i na ostale jave organizacije, koliko tu viskova ima. A onda isto tako imamo situacije da tamo gdje treba vise ljudi istih nema...
Ljudi koji ovo predlazu nemaju dana rada u realnom sektoru.. Crna Gora, drzava sa 0% produktivnosti, sa full usluznom ekonomijom, da radi jedan dan manje u mjesecu.. Uklapamo se u stereotip Crnogoraca sve vise i na papiru
Као што рекох, закон предложили људи који еура у животу нису зарадили, већ примили.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Samo treba svima i u drzavnom i u privatnom sektoru placati po ucinku, na procenat, pa neka sami vide koliko im treba
Za subvencije OSI otišlo dvaput više od plana: Podaci o troškovima Fonda ponovo ukazuju na zloupotrebe
Za period januar-april umjesto 8,7 potrošeno 17 miliona. Iz Fonda očekuju da će do sredine jula potrošiti sumu planiranu za cijelu godinu od 25,8 miliona
Vlada ponovo odlaže kontrolne mjere iako nastavlja da se drastično povećava broj osoba koje dobijaju rješenja o invaliditetu
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...na-zloupotrebe
Trazim kafe kuvaricu, plata 2700e, napomena: samo invalidi dolaze u obzir.
Trazim radnika u prodavnicu auto djelova, plata 2700e, napomena: zdrave ne primamo.
I onda se prica o stednji, a 300+ miliona oslobodioci prosuli na nesudjene invalide.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
To je sića za ekonomskog tigra. Mali izdatak za budzet, a veliki dobit glasaca brale!
Jes da ima dosta kandidata, ali evo za premijera prilika da lepetne Gutića sa pozicije jer jedinu obavezu koju je imao nije zavrsio.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Najmanji problem je oglas za invalida, veci problem je dijagnoza zdravog covjeka. Ispade dobar procenat stanovnistva invalidi.
evo se pise godinama, niko da provjeri te dijagnoze. A jedva cekam.
nothing comes from violence and nothing ever could
Aha a sad mi je jasnije zasto su odbili ogroman broj ljudi za tudju njegu i invalidnu razne ljude bez udova..srcane..onkoloske ... .. BS
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Je li realno ovo da je izjavila ova olos? Od demonkrata me vise nista iznenaditi ne moze...
Penzionerima tri eura po obroku, a Popović preporuči: Stari ljudi da ne koriste previše tjestenine ni mesa
https://etv.me/ekonomija/penzionerim...tenine-ni-mesa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobra računica. Sreća pa penzionerima ne treba odjeća, obuća, poneka zamjena ili servis kućnih aparata, neki vanredni trošak, neki izlazak ili putovanje, ako su fizički sposobni za to, gorivo, registracija i servis, ako voze...
Sve goli retard do retarda do retarda.
E koliko ih znam invalida, a zdravi i pravi, u berane to zavrsavaju svakom, samo ne onima kojima je bas potrebno
What a time to bi a live!
A nije vam smetalo narodEeeeee Crne Gore kad je DPS rekao da je 2 eura dovoljno da se preživi? Da se za 2 eura može kupiti biološki minimum kalorija? Aaaa smetalo je jel? Pa što vam smeta Zdenka sad?
Ko bi rekao da će DPSova 2 eura za 2 bureka tadašnjih cijena biti nadmašena.
Inače računica gospoje iz DPS je potpuno nebitna jer DPS je najmanje pozvan da ikome to spočitava a dodatno minimalna penzija se ne može uzeti kao polaza osnova za išta. A Zdenki bi bolje bilo da je iskulirala, jer je ovako samo dodala još jedan biser. Istina, ne sija ta biserno bijela boja kao "inflacija je dobra za državu" ali što da se radi.
Uz malo sreće, doživjeću da se ovi ekonomski biseri demoNrata izučavaju na fakultetima kao primjer kako ne treba voditi državne finansije i ekonomiju.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 21 users browsing this thread. (2 members and 19 guests)
Bookmarks