Nevjerovatno neukusno mlijeko, ko da je od praška pravljeno. Drezga je za ono izmislila nauku.
Ni meni. Ali narod kupuje jer nema gdje.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Imali su nekad a i prodavali. Ne znam sjecate li se pijace prije Gintasa itd, nakupaca je vrlo malo bilo, no sve ljudi koji su to proizveli. Da ne pricamo da nije bila uvozna roba, no dobrim dijelom domaca. Fala.Voliju i Lakovicu sto nam otvorise pogled u svijet, te prodavahu prvih godina ispod cijene povrce i pocerase domace.
Možda ko je imao veliku familiju/zajednicu na selo pa da se jedan član odvoji da ide na pjacu i prodaje a i to u vr glave par sati, jer posla kući i u domaćinstvu ne fali.
Da budeš svaki dan od 7-15 na tezgi i da proizvodiš nešto na imanje-mission imposible
Krava ili ovce...pa to zahtjeva 16 od 24 h prisustva. Osim ako nije sve automatizovano i ako ih ne izvodiš na ispašu no sve sa jasli i zatvoreno u štalu...a onda to više i nije domaći proizvod
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; Today at 07:53.
Do podne i domace si mogao kupiti subotom i nedjeljom. Ostalim danima rijetko je koga bilo onamo. Znalo se da su to nakupci.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Idete li vi na pjacu pa tvrdite da su sve nakupci iz Volija i Lakovića ili ste čuli samo?Ima itekako ljudi koji svoje proizvode nude ali naravno, treba probat. I naravno da ima nakupaca ali nakupci od seljaka raznih pa obično ti proizvodi budu skuplji kod konkurencije ali vrijedi. Može se itekako naći odličan paradajz, krastavac, mladi luk, krompir, tikvica... Ima naravno i brdo nakupaca iz Volija i Lakovića, ali raspita se čoek malo, proćakula...
Ako baš nećete da gatate i voljni ste da platite jače, dvije piljare u Ivana Vujoševića, ama svo voće i povrće je odlično.
Btw, bez namjere da omalovažavam ikoga, ne znam kakvo je povrće u HDL-u recimo, nikad nisam uzimao, ali povrće iz Arome i Volija koji su kod Sat Kule ne bih životinji dao. XY puta za prvu pomoć dok ne pođem na pjacu sam znao da uzmem i kod jednih i kod drugih krastavac/paradajz/salatu, to je zastiđe. 6/10 bude gorak krastavac, a ovo ostalo bude samo bezukusan totalno. Paradajz isto, bezukus totalni, uvjek.
Ista prica i u Lakovic. Nekakvog otpada, ko zna odakle. Nikad uzeo nista od povrca da valja, sve isti ukus ima tj bezukusno.
@BiTrAtE
Imam sreću sa ljudima koji rade ka za sebe (u pitanju su ljudi koje znam lično) da ne moram na pjacu.Ona mala radnja u masline što si rekao je ful dobra isto.E sad do mene je baš mi se gintaš ka pjaca ne sviđa dok mi je recimo pjaca u Novi koja je ušuškana i na otvoreno pojam pjace.A opet u Kotor recimo nije to to i neki mirisi se mješaju i smeta mi.U gintaš mi se najviše mirisa izmješa biće da je i do toga.
Ali ne sumnjam da se nađe neko ko je okey koje strpljiv kao ti što si opisao.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Bit, nakupci nisu iz Volija i Lakovića, već sa kamionske. Isto kao što je i Šanjo za dosta proizvoda. Samo što i tamo imaš da biraš bolju i lošiju robu. Pa kod Šanja ne možeš da nađeš na početku sezone povrće iz Albanije prskano svim i svačim, nego uzme onaj vrhunski paradajz iz Italije. Ali je on 4, 5e u nabavci. A ovaj iz Albanije 2e.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Šanjo kolje sa cijenama,sem na siru,jes da kad ide u nabavku zaista bira kvalitetnu robu,ali...evo sinoc6,7 krompita preko 3€,a recimo na sir mladi mu je ok cijena.
Ali...ne da radi,no razvaljuje,u onom fensi dijelu grada tačno ih odvaljuje još su oni prezadovoljni što ih odvaljuje![]()
...
Ima odličnu robu i u odnosu na nabavnu ne uzima ništa više nego li ovi sa Gintaša. Samo što onamo ljudi koji imaju pođu, kupe i ne razmišljaju oće li biti loše ili će im uvaliti nešto što ne valja. Kao što se meni desilo X puta na pjacu. Ja idem u Bazar. Ali neko ko ide kao Bit svake nedelje onda zna đe što može da uzme i na pjacu a da se ne zezne
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja kad sam u Baru redovno uzimam povrće u Idei na kružnom kod biskupade (popularno "Kaća")... Ne znam gdje nabavljaju ali kvalitet u odnosu na bilo koju Idea prodavnicu u Podgorici nebo i zemlja...
Sent from my moto g56 5G using Tapatalk
Na nase pijace je uglavnom roba iz uvoza i to treca ruka.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-senegala-kine
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks