Quote Originally Posted by Jovan21 View Post
Znaci li to da moram da imam npr 100 eur za ratu na njihovom racunu pred datum naplate rate ili mi se rata automatski skida sa plate?

Posto gledam nesto, djevojka je podigla kredit u Erste, plata joj je legla npr 7og u mjesecu, a banka je skinula ratu tek 19og..
Sto znaci da nisu skinuli direktno sa plate..

Bilo bi mi od koristi ako neko zna

Kredit moze da se placa od zarade da ti poslodavac direktno skine i uplati banci. To se zove obustava na zaradu ili administrativna zabrana. Velike firme cesto nece da se bakcu time a ima rijetkih koje hoce.

Drugi nacin je da banka povuce sa racuna gdje primas zaradu ili sa racuna na koji ne primas zaradu ali si uplatio sredstva (kredit u jednu zarada u drugu banku).

Ima jos dva nacina. Zirantu da se skida za tvoj kredit - tako je dogovoreno ili je banka zbog kasnjenja njega iskoristila. I prinudno putem javnog izvsitelja.

To sto je je zarada bila 7og a skinuto 19tog je ovo sto ti goozica napisa. Nije uskladjen datum primanja zarade i otplate kredita. Desava se i to u praksi. Kod nekih banaka biras kad ce da ti bude dospijece kod nekih toga nema.