Bazni model, Elegant 4x2 41800. GR u totalnom fulu 51000.
Hybrid seste generacije. TSS 4.0. Orendz pil na sve strane. Unutra sve je jako i robusno.
Prema tome, šta da ti kažem?
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
A
Malo land cruiser look
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Je li ovo znak renoa dobio konkurenciju? Čak i više podsjeća na čkupi no znak renoa
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
unutrasnjost moj sluzbeni kombi
![]()
Nisam ja frende pao s marsa.
Kakvog crnog imidza? Otkad je vlasnik Rav4 postao zanimljiv? 4x2 za 45k? Mojne mene sa bizbi forama.
Kapiram da postoje ljudi koje auto koji voze ne zanima u zivooooootu, sto je skroz okej, ovakva auta su pravi izbor. Ali nema potrebe da ga reklamiramo kao nesto za cim vapi automobilizam. Jos jedan plastikaner u nizu, ic okej.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ovo se ni talbanima ne bi dopalo.
...
Ne, Toyota nema imidz. Imaju ga Peza i Kitroen.
RAV4 zadnje generacije nije nikakva ljepota od auta, ali taj auto je traktor IMT 542, po svemu, pa i po udobnosti sto govore cijene polovnih. Ono je tragedija, na mobile 2022 se krecu izmedju 35-40000.
Last edited by TAKUMI; 24-04-26 at 06:36.
Hoces da kazes da najbolji auto u klasi, najprodavaniji, najpouzdaniji i auto koji je sinonim za pouzdanost, prakticnost i drzanje vrijednosti nema imidz?
Rekao sam bazni 4x2 je 41800.
Ja niti ga reklamiram, niti cu ga kupiti ali pitam juce koliko se ceka, kaze 4-6 mjeseci. A ima li neki tu slobodan, kaze ne, evo 40 i kusur je vec prodato. Prc.
Toyota ima imidž pouzdanosti, garancije I to je prodaje. Nikad je unutrašnjost, udobnost, neke strašne vozne karakteristikama nisu prodavale.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tako je.
Sto ti defanzivan postajes kada ti neko legitimno takne Toyoticu, auh.
Slazemo se, ima imidz pouzdanosti i to je sve (sto nije malo, naprotiv!) al' i to se lako izgubi a na dobrom su putu sa pojedinim modelima. Imali su i imidz jednostavnosti te da ne potpadaju pod uticaje Kineskog trzista a nova RAV4 je upravo proizvod tog uticaja.
I ne, ne krecu se izmedju 35k i 40k na mobile de za to godiste, itekako ih imas i za ~30-32k sa < 100k km, te daleko ispod toga sa vecim kilometrazama. Ne znam sta pokusavas sa tom pricom uopste.![]()
---
Suma sumarum. Takumi: "Kada to Toyota radi onda je ok, kada je neko drugi onda cu da kenjam non-stop!"...![]()
Rado bih je ja vozio da se ne lazemo
A da nema stila, nema
Kupite stelvio onda jbg
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Svi bi je vozili, budi siguran.
A to nema stila, ovi ostali su bas za nobela: CRV, Tiguan…
Last edited by TAKUMI; 24-04-26 at 11:04.
Ne, ne bi. Ali to nije tema. Tema je da je unutra baš pakleno ružna.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pa si izabrao par oglasa koji nemaju smisla da bi pokazao neki svoj narativ. Ako ti druga zanima RAV4 sa max 50k KM moze ga naci upravo na tom mobile.de a da nije fuckign 2022. godiste vec 2024/2025 i to ispod cijene koju si ti naveo.
Uzasno podsjecas na jednog drugog forumasa, znas i sam kojeg. :P
Ma ne, ja sam.![]()
Ovo sto sam ti ranije napisao napisao sam iz licnog iskustva. Chekirah novi RAV4, totalnom igrom slucaja, prije (prosle sedmice :P) nego je bio dostupan na MNE/SR trzistu... Cinjenicno stanje je da padaju pod China uticaj te da si upravo ovakve stvari pljuvao do nedavno, al' eto sve je to OK sad jer je to RAV4 i voljena Toyotica.![]()
Ni meni se ne sviđa pravac u kome je krenuo RAV4 dizajnerski, ali to je stvar ukusa i pretpostavljam pritiska tržišta. Vidim da su recenzije u tom dijelu jako pozitivne.
S obzirom da vozim prethodnu generaciju, iz neposrednog iskustva, od stvari koje su meni bitne, jedine mane auta, od najveće do najmanje su: zvučna izolacija, zvučnici (JBL paket), autonomna vožnja. Rekao bih i multimedija da zaostaje za konkurencijom (ali ima i prednosti), ali svakako nisam siguran da bih puno koristio bilo kakvu multimediju pored CarPlay-a. Mada, da i ovo ima na najvećem nivou, ne bi se zvala Toyota, nego Lexus. S druge strane prednosti su: bezbjednost, najbolji hibrid sistem na tržištu, udobnost, pozicija za upravljačem, potrošnja, garancija, pomoć na putu, troškovi održavanja, pouzdanost, svestranost, balans između touch-screen-a i dugmića (ne bih gumirane AC prekidače i volume knob dao ni za šta), kvalitet enterijera (da, ima plastike, gume i lažne kože, ali vjerujte da to nije ni isti univerzum kao kod nekih drugih proizvođača). Jednostavno, plug&play auto, upališ, voziš i ne razmišljaš ni o čemu - nema čudnih zvukova, nema kvarova, nema banalnih problema, bagova i gremlina koji živciraju.
Inače, u porodici imamo trenutno tri Tojote, godišta od 2015. do 2025 (Rav4, Corolla i Yaris), od čega dvije kao prvi vlasnici, i od drugih brendova bih jedino razmatrao Lexus i eventualno Hondu (nažalost, kod nas je situacija sa distributerom loša)Kada sam birao automobil poslednji put, bio sam otvoren da promijenim, imao sam pristojan budžet, obišao gotovo sve što se nudi u Crnoj Gori (uključujući i kineske proizvođače), ali na kraju je osjećaj sigurnosti i bezbrižnost ono što kod mene prevlada.
Last edited by johnny bravo; 24-04-26 at 12:40.
In vino veritas
Nisam izabrao nekoliko oglasa da bih pokazao svoj narativ, vec sam otvorio juce i ovaj screen mi je ostao.
Evo, opet, najjeftinija (lowest first, 32400):
Ma vidi, dizajn je stvar ukusa, ni meni se ne svidja kako izgleda, nije mi se svidjela ni prosla, pljuvao sam njen izgled tada, i ono sa ESP-om, ali onda sam 3 godine kasnije otisao i pazario. Znaci, JA, ne ti, nego JA - ne gledam stil i dizajn kod te klase auta. Gledam pouzdanost, sigurnost, potrosnju, drzanje vrijednosti - a tu je RAV4 lider klase, daleko najbolji u klasi. I to je kraj svake price.
Toyota ima luksuznu marku ili luksuzni RAV4 ili kako ga oni zovu Lexus NX. E, on ima sve oblozeno kozom, stil, dizajn i ono sto vi trazite.
Kazete da je Stelvio najljepsi i vozi se najljepse. Ajde reci mi koliko je prodato Stelvija prosle godine a koliko RAVova, pa ce ti biti jasno sta prolazi, sta se prodaje i da li ce Toyota napraviti stilizovani RAV ili onako dull kao panj.
Oni i da hoce ne smiju metnuti mekane materijale unutra, zato sto bi unistili NX. Znaci mora postojati neka razlika ako je vec razlika u cijeni 20000.
Sto znaci up to 15 years warranty na ovu donju? Dokupljujes kao apple care?![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks