Page 329 of 345 FirstFirst ... 229279319325326327328329330331332333339 ... LastLast
Results 8,201 to 8,225 of 8614

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Što recimo ovo izgradiše na neko manje kompleksnije mjesto, đe bi možda i održiv bio projekat - tipa Ćemovsko polje? Grad se širi i treba da se širi a Ćemovsko je bar meni logično rješenje. Em je spržena poljana, nema neke devastacije, em troškova ima XY puta manje nego da rovariš Velje Brdo i o jadima radiš silu na sramotu? Mnogo većih lopova je bivalo na vlasti (ali polako, viđećemo oće li kakva limenka i čuda isplivat za koju godinu), ali većih neznalica i populista bivalo nije.
    Na Velje Brdo ima više pripremnih poslova zgodnih za ugradnju nego na Ćemovsko.
    Tko leti, vrijedi...

2. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Naravno. I teže se ugraditi, jer bi se morali ispregovarati za %. A i neki penali za kašnjenje bi se plaćali itd.
    Samo kažem da lokacija postoji mnogo bolja. Jer kvalitet života pored auto puta i petlje nije baš neki.
    Pa upravo ovo sto ti predlazes je ugradnja...jer bi se ugradili vlasnici parcela za ko zna koliko stanova....ne kapiram poentu ovakve price....

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,645
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by mika123 View Post
    Znaci ovi divljaci sto prave zgrade na Zabjelu idu u minus

Toliko im je oslacalo da su u minusu, da zgrade nicu kao pecurke...

Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
    Ventura u Vojislavljevica je presla 2.500e po m2 u izgradnji...
    Na obilaznicu, u industrijskoj zoni i ruku do lakta dajem, ma sta oni pricali, da prvi stanari nece uci u nju prije 2028

stanovi na VB mogu biti 1000e po m2 SAMO u slucaju da drzava da debelu subvenciju na njih, i to ne samo u komunalijama

ali ja opet tupim - nije problem u cijeni kvadrata, no dje se pravi i koje prbleme moze da izazove ovako za glasove kad krljamo

do izbora naredne godine ce silu na sramotu biti krenuli da ih grade da spase fotelje - brige ih da ce se srusit sve PG
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    25,776
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

[QUOTE=LuTheDuck;6275583]Ventura u Vojislavljevica je presla 2.500e po m2 u izgradnji...

Šta ovo konkretno znači?

dje se pravi i koje prbleme moze da izazove

Ovo je već druga stvar.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,219
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Nisam siguran da će nova vlast ako je bude zaustaviti ovo ludilo, isto tako smo mislisli za trenutno vladajuće da će prekinuti populističku praksu dps-a pa su sve fino prisvojili što ne valja.

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

Drug je napravio kucu na kakaricku goru 200 kvadrata za 55k treba mu jos 20 da je zavrsi i jos ubacio podno grijanje

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by loodilo View Post
    Lustica je bila prije 10-12 godina 1.800e u izgradnji
    Pobrkao si loncice, u izgradnji su cijene m2 bile ~4k € (al' jedna vazna stavka, nije bas svako ni mogao kupiti tamo nekretninu u izgradnji). :P

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Drug je napravio kucu na kakaricku goru 200 kvadrata za 55k treba mu jos 20 da je zavrsi i jos ubacio podno grijanje

Tesko moze montaznu kucu sa vec gotovim temeljima da dobije za tu cijenu a kamoli nesto drugo. Drug te laze ili mu je vecinu stvari neko radio za dzabe, plus nije uracunao dobar dio radova u tu cijenu. Jedino ako je "gradio" prije 15+ godina.
    Last edited by beatnological; 16-04-26 at 08:37.

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Pobrkao si loncice, u izgradnji su cijene m2 bile ~4k € (al' jedna vazna stavka, nije bas svako ni mogao kupiti tamo nekretninu u izgradnji).

Tesko moze montaznu kucu sa vec gotovim temeljima da dobije za tu cijenu a kamoli nesto drugo. Drug te laze ili mu je vecinu stvari neko radio za dzabe, plus nije uracunao dobar dio radova u tu cijenu. Jedino ako je "gradio" prije 15+ godina.
    Gradjeno unazad 5 godina.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Gradjeno unazad 5 godina.

Hah... I ti stvarno vjerujes da je moguce zavrsiti kucu u tom perioud za ~375€ po m2? Nemoj zezati molim te, ne moze montaznu za tu cijenu dobiti.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

I ja 48kv dozidao prije 5 godina za 20k, al pomogli rodjaci i drugovi,radio ja sam dosta toga,septicka vec bila, priključci već bili,jedan zid sa postojecom kucom dijeli itd. Poceto sa koronom(visak vremena) i 2 godine radjena.

Sam i uz pomoc navedenih temelj izvadio, napunio,osalovao, armaturu sam vezao,pripremao vodoinstalateru i elektricaru, pomagao majstoru za zidanje,stubove i grede, pomagao oko krova. Dimnjak sam zidao, grede i dascani plafon sam obradio i postavio itd itd. I tad sam pisao odje da se za 500moze uradit kvadrat, ako zasuces rukave. Nista projekat, priključci,kopanja itd.

Da napomenem, tad je kvadrat keramicar naplatio po 7eura. Danas znate koliko je.
    Last edited by Dutch; 16-04-26 at 08:59.

12. The Following 3 Users Say Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    I ja 48kv dozidao prije 5 godina za 20k, al pomogli rodjaci i drugovi,radio ja sam dosta toga,septicka vec bila, priključci već bili,jedan zid sa postojecom kucom dijeli itd. Poceto sa koronom(visak vremena) i 2 godine radjena.

Sam i uz pomoc navedenih temelj izvadio, napunio,osalovao, armaturu sam vezao,pripremao vodoinstalateru i elektricaru, pomagao majstoru za zidanje,stubove i grede, pomagao oko krova. Dimnjak sam zidao, grede i dascani plafon sam obradio i postavio itd itd. I tad sam pisao odje da se za 500moze uradit kvadrat, ako zasuces rukave. Nista projekat, priključci,kopanja itd.
    Pa onda zamisli ovu pricu gdje je cifra 375€ po kvadratu za full od nule. Gdje je septicka, gdje su temelji, gdje su prikljuchci, gdje su radnici.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,645
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post

Da napomenem, tad je kvadrat keramicar naplatio po 7eura. Danas znate koliko je.
    Mi smo 2011 poceli 65m2 bruto osnove u formi prizemlje + potkrovlje i zavrsili potkrovlje (unutrasnjost) 2017
    46.676eura ili ti ~445 eura po m2 zivotnoga prostora sa svim papirima

u tu cijenu ne ulazi prilazni put (casceni mateirjal), ne ulaze troskovu hrane, pica, goriva...

ne ulazi ni troska tampona, ruku keramicaru, parketarima, elektricarima, fasaderima, malterdzijama, cio materijal za maltanje itd itd jer su dobri ljudi cinjeli (fala im)
    kuca nije ni po cemu luksuzna - "najluksuzniji" detalj cjenovno je sto nije stavljan klasicni crijep vec zeleni koji je tad bio jedno 30% skuplji

ALI bitna razlika u cijeni kad neko gradi kucu je sto obicno u donosu na osnovu "otpadne" max 15-20% povrsine za zidove i slicno... kad gradis zgradu imas more hodnika, prolaza, garaza itd itd

[QUOTE=extravaganca;6275585]
    Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    Ventura u Vojislavljevica je presla 2.500e po m2 u izgradnji...

Šta ovo konkretno znači?

dje se pravi i koje prbleme moze da izazove

Ovo je već druga stvar.

kolega se referencirao na to da ako je kvadrat u RTCG bio ~700 uz subvenciju, onda su na Zabjelo u gubitku (valjda racunamao da je tamo i dalje u izgradnji 1200 kvadrat)
    pa ja pomenuh koliko je kod ovih gmazova trenutna cijena

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    25,776
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Slažemo se mi generalno, samo što ja tvrdim da nas građevinari deru sa cijenama I da kvadrat može da se napravi za 1000e. Posebno onakav kakavim ga oni prave.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Slažemo se mi generalno, samo što ja tvrdim da nas građevinari deru sa cijenama I da kvadrat može da se napravi za 1000e. Posebno onakav kakavim ga oni prave.

Da nas deru deru, nema tu price. Medjutim ti po racunici drugara "tvrdis da moze i za 375€", ne moze, ne moze cak ni sam da radis sve i ne racunas papire/komunalije/zemljiste.

Dal' moze danas da se napravi za 1000€ po m2 ne znam ali iskreno cisto sumnjam a razlozi su mnogi.
    1.) Cijene zemljista su otisle u nebesa, pogotovo na iole normalnim lokacijama (kojih je sve manje i manje u cijeloj CG)
    2.) Cijene radne snage su isto tako otisle u nebesa (da, znam da dobar dio radnika radi na crno al' to ne mijenja cinjenicu da je radna snaga skuplja i to duplo nego recimo prije 7-8-9 godina)
    3.) Cijene materijala su isto prepaprene

Thanks Thanks Given 
    25,776
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Slabo ti čitaš. Niđe ja nisam tvrdio da može za 375

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Slabo ti čitaš. Niđe ja nisam tvrdio da može za 375

Ma naravno da nisi, izbagovao mi se mozak. Mislio sam na Networkmastera (quote ispod). Moja greska!

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,645
    Thanked in
    1,091 Posts

Kroz grad ne vjerujem da moze idje kvadrat u izgrdnji da bude 1000e vise, jer samo plac i komunalije ce da ti budu 450+ za vecinu lokacija

Ali da im je zarata minimum euro na svaki ulozeni euro - jeste

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    25,776
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Eto.
    Što znači da država kao što rekoh i na početku "rasprave" može da napravi kvadrat za 1000e bez komunalija i placa. E sad oko cijene infrastrukture I svega toga zajedno možemo samo da se lupamo ciframa. Da li bi bilo bolje na Ćemovsko, da li je to pravi način da se pomogne ljudima bez riješeno stambenog pitanja itd. je već neka druga rasprava. Da dodam još jednu stvar, ja baš nema problem da ja kao i svi građani plaćamo to nešto više kako bi se pomoglo ljudima. Jer već ide narativ kao mi koji smo drugačije riješili stambeno pitanje smo ovce. Kakvi smo nemalo nas. Ali mi je zato ozbiljan problem da se kupuju Škode sa sjediština za masiranje I milion drugih sličnih I gorih i skupljih stvari koje radi državna uprava.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,645
    Thanked in
    1,091 Posts

Eto.
    Što znači da država kao što rekoh i na početku "rasprave" može da napravi kvadrat za 1000e bez komunalija i placa. E sad oko cijene infrastrukture I svega toga zajedno možemo samo da se lupamo ciframa. Da li bi bilo bolje na Ćemovsko, da li je to pravi način da se pomogne ljudima bez riješeno stambenog pitanja itd. je već neka druga rasprava. Da dodam još jednu stvar, ja baš nema problem da ja kao i svi građani plaćamo to nešto više kako bi se pomoglo ljudima. Jer već ide narativ kao mi koji smo drugačije riješili stambeno pitanje smo ovce. Kakvi smo nemalo nas. Ali mi je zato ozbiljan problem da se kupuju Škode sa sjediština za masiranje I milion drugih sličnih I gorih i skupljih stvari koje radi državna uprava.

A ako odbijemo od troskova cijenu:
    - placa
    - komunalija
    - komunalmnoga opremanja zemljista
    - putne infrastrukture
    - osnivanja gradjevinske firme i mehanizacije

i mozda ih poguramo mozda koji euro onda moze za 999eur/m2

ali ce tu razliku neko da plati - mi

da li ja zelim da placam za druge u ovome slucaju - NE
    da li me ko pita ocu li i imam li izbora - isto NE

da se radi zgrada za socijalne slucajeve i one sa minimalca - moze, ali kupci ovih stanova ce ponajmanje biti ljudi u stanju nuzde

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    25,776
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Opet paušalne procjene. Ne znaš ko će biti kupci. Ne znaš da li će se kupovati mehanizacija ili će imati izvođače itd

Thanks Thanks Given 
    3,547
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Pa upravo ovo sto ti predlazes je ugradnja...jer bi se ugradili vlasnici parcela za ko zna koliko stanova....ne kapiram poentu ovakve price....
    Nije isti tretman kad svima daš za 500m2 placa 10m2 prostora ili stana. Svi su na istu tarifu, a ovako na VB je podložno svakojakim dogovrima.
    A pontea priče je da je bilo lokacija itekako.

Eto.

Nije problem da se pomogne ljudima. Onima kojima treba, koji su u stanju socijalne ugroženosti. Ali evo i sam premijer je najavio da će kupiti stan tamo.
    Zašto bi njega pomagali? Po sopstvenom kazaniju je finansijski obezbijeđen.

I ako već treba a se pomogne, mogu ti stanovi da se ustupe na korišćenje, tj da ga iznajmljuješ od grada. Kao što Beč radi godinama. Dakle ne prodaja, nego renta.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

24. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

Aj ovako cu sad da izbacujem kako mu drug radi kucu na opasanicu.
    90 kvadrata temelj 13000 eura
    4000 eura majstori da ozidaju i plocu izliju
    Narucen materijal iz eurozoxa javljam za cijene

26. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

E da nasao je grupu radnika za 4000 prethodne dvije su mu trazile izmedju 7 i 8 000e

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,585
    Thanked in
    3,800 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Moze biti da ovaj projekat VB bude perspektivan i rentabilan za drzavu, recimo da se cjelokupno stanovnistvo sjeverne regije doseli da stanuje u ovom vec prozvanom najblizem sjevernom gradu pri Podgorici, a da se onda sjeverna regija iskoristi za neki ozbiljan i visoko profitabilan posao, recimo da kao drzava zakljucimo ugovore da tamo skladistimo iskorisceno nuklearno gorivo ili tako neke slicne stvari sto se ozbiljno placaju i onda sve zajedno sreca da pogleda i da zivimo kao peteomonarhije ali bez petrola

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Taman da se iskoristi ona priroda za pravu namjenu. Jer iz trave nonšalantno ljuta zmija vreba.

Da li neko stvarno vjeruje da Slaven Radunović želi i umije da radi u javnom interesu? I sve da je realno da potroše stotine miliona ili par milijardi eura, zašto samo u Podgorici? I na samo jednom, tako nepristupačnom mjestu? I da li sa jednom započetom zgradom, ako se uopšte započne do izbora naredne godine, možeš da kažeš da ispunjavaš obećanje u useljenju 10 hiljada stanova do kraja 2028. godine?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

29. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

E da nasao je grupu radnika za 4000 prethodne dvije su mu trazile izmedju 7 i 8 000e

Da, ucinje mi se povoljno, obzirom koliko traze danas majstori.

Page 329 of 345 FirstFirst ... 229279319325326327328329330331332333339 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)

1. Stevy