Page 327 of 345 FirstFirst ... 227277317323324325326327328329330331337 ... LastLast
Results 8,151 to 8,175 of 8612

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Sto to vas zanima oce li drzava biti u plusu ili minusu i moze li se uklopiti u 1000 eura i oce li naci radnike?

rekli su da ce u pocetku biti po 1000 a da ce drugi blok korigovati nasprem cijena gradjevinskih materijala itd. Iskreno mislim da ce kvalitet gradnje biti mnogo bolji nego 50% ovih koji aktuelno grade - ipak je drzava i toliko je zlih ociju uprtih u tu pricu, sto je dobro.

mnogo bolja opcija od duplo skupljeg kvadrata koji grade mali privatnici kojima je glavni i jedini cilj profit.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Zanima me jer to se finansira od mojih,tvojih itd para. A to sto su rekli, macku o rep. Rekli su bili sa ce do sad pocet pripreme za useljenje, pa imamo par stotina metara loseg makadama.

3. The Following User Says Thank You to Dutch For This Useful Post:

Dzi

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Finansira, ne finansira se tu nista. Samo se organizuje, da se pomogne podstanarima i mladim bracnim parovima da rijese stambeno pitanje.

za 1000 eura kad je trenutna cijena kvadrata 2000 eura.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

I pomoc se finansira.
    A kako mi se cini, cijena nije 2000,no presla, barem u Pg. Po onih poljana zabjelskih pa traze vise, a nema temelja jos.

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,090 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Sa ovim se nikako ne bih složio.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    slagali se mi ili ne - taj projekat ce nas ukopat...

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Sto to vas zanima oce li drzava biti u plusu ili minusu i moze li se uklopiti u 1000 eura i oce li naci radnike?

rekli su da ce u pocetku biti po 1000 a da ce drugi blok korigovati nasprem cijena gradjevinskih materijala itd. Iskreno mislim da ce kvalitet gradnje biti mnogo bolji nego 50% ovih koji aktuelno grade - ipak je drzava i toliko je zlih ociju uprtih u tu pricu, sto je dobro.

mnogo bolja opcija od duplo skupljeg kvadrata koji grade mali privatnici kojima je glavni i jedini cilj profit.

Finansira, ne finansira se tu nista. Samo se organizuje, da se pomogne podstanarima i mladim bracnim parovima da rijese stambeno pitanje.

za 1000 eura kad je trenutna cijena kvadrata 2000 eura.
    Quote Originally Posted by Dutch View Post
    I pomoc se finansira.
    A kako mi se cini, cijena nije 2000,no presla, barem u Pg. Po onih poljana zabjelskih pa traze vise, a nema temelja jos.
    ko sto rece kolega Dutch - svaki euro oprostenih komunalija ide direktno iz dzepa poresih obveznika
    jer ce neko te bulevare, ulice, struju, vodu itd itd morati da pravi

ali odje nije (glavno) pitanje hoce li taj kvadrat da bude 0, 500, 1.000 ili 5.000 eura - pitanje je sta ce da se desi sa cijelom instrastrukturom - odakle voda, odakle struja i sta ce se desiti sa Marezom jer mi ne znamo da li ce grad na Velje brdo da poremeti tokove podzemnih voda ako su tamo...
    ako zbog 10-15 miliona koje ce u dzepove da stavi ekipa "spasilaca" 200.000+ stanovnika izgubi vodu bice nam ga super

tek kad rijesimo pitanja/studije izvodljivosti i infrastrukture je trebalo ici dalje, no je frka, stizu izbori

inace - svjesni ste da su oni izabrali idejno rjesenje, a da ne postoji DUP??? kako znamo (koja struka je to rekla) da je tamo dozvoljeno da se gradi 6 spratova? ili da prosto smije da se gradi 6 zbog geologije - jer nidje nema parkinga - znaci da je to -2 +6 gradnja??
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

7. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,755
    Thanks Thanks Received 
    8,303
    Thanked in
    4,070 Posts

Da ne ulazim u dublje analize, ali na osnovu kojih tačno informacija tvrdiš da će taj projekat da nas ukopa? Jer evo I sam kažeš da ni oni nemaju dosta informacija.

Priča naših građevinara kako kvadrat mora da je 2000+ je lažna. Da li država može da ga napravi dosta jeftinije od toga siguran sam da može. Da li ćemo sredstva za infrastrukturu platiti svi mi, moguće, ali to ne znači da ne treba da se pomogne mladm bračnim parovima! Već ih treba puštiti da ih Baća I kompanija deru. Plus dosti koji ne mogu ni doći do mogućnosti dizanja kredita i uopšte rešavanja stambenog pitanja po trenutnim uslovima.

9. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Sami su priznali da nemaju resenje za vodosnabdijevanje. Opcija im da nedje u Zagoric vade bunare i pumpaju. Realnije bi bilo postrojenje za preciscivanje voda pa iz Zete. A to mora biti izvedeno prije nego pocne izgradnja, jer vodu dogonit u kolicinama koja je potrebna za radove je glavobolja velika. Za kanalizaciju su pominjali kacenje na Botun, al i to zahtijeva velike troskove, pa.septicke pominju, al septicke iznad Mareze sa jedne i Zete sa druge strane...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Da ne ulazim u dublje analize, ali na osnovu kojih tačno informacija tvrdiš da će taj projekat da nas ukopa? Jer evo I sam kažeš da ni oni nemaju dosta informacija.

Priča naših građevinara kako kvadrat mora da je 2000+ je lažna. Da li država može da ga napravi dosta jeftinije od toga siguran sam da može. Da li ćemo sredstva za infrastrukturu platiti svi mi, moguće, ali to ne znači da ne treba da se pomogne mladm bračnim parovima! Već ih treba puštiti da ih Baća I kompanija deru. Plus dosti koji ne mogu ni doći do mogućnosti dizanja kredita i uopšte rešavanja stambenog pitanja po trenutnim uslovima.

2000 je i po meni preskupo, drzava moze da uradi za manje tj da ide ka 0 profitu. Ali svi zaboravljatendje grade ovi biznismeni a dje je ovo.

Thanks Thanks Given 
    25,755
    Thanks Thanks Received 
    8,303
    Thanked in
    4,070 Posts

Da se razumijemo, ja prvi ne vjerujem previše u ovo. Jer mislim da su prije svega nesposobni, ali da država to ne može ako hoće. Može itekako. I lijepo bi bilo da se mladim ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje nekako pomogne. Najvjerovatnije ima i boljih načina ali nije ni ovaj loš.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post

inace - svjesni ste da su oni izabrali idejno rjesenje, a da ne postoji DUP??? kako znamo (koja struka je to rekla) da je tamo dozvoljeno da se gradi 6 spratova? ili da prosto smije da se gradi 6 zbog geologije - jer nidje nema parkinga - znaci da je to -2 +6 gradnja??
    cekaj, ti mislis da ce zbog ove gradnje podgorica ostati bez vode a jebalo majku kao dvije babe od 90 godina kad se nadju ujutru na kafu pa uzmu da pricaju nesto a jednom nogom u grobu - operisane od modernog zivota. evo i odje je bilo brdo a vidi sad, ne znam sta tacno imamo mi od ovoga a zaboravljas sta se dobija ovim projektom.

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

cekaj, ti mislis da ce zbog ove gradnje podgorica ostati bez vode a jebalo majku kao dvije babe od 90 godina kad se nadju ujutru na kafu pa uzmu da pricaju nesto a jednom nogom u grobu - operisane od modernog zivota. evo i odje je bilo brdo a vidi sad, ne znam sta tacno imamo mi od ovoga a zaboravljas sta se dobija ovim projektom.

odgleda je jednu emisiju sa priucenim odbornicima grada, i sad misli da je to istina...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Poredi se Lustica od 7-8000 kvadrat sa ovim....

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Trebali su preuzet Verde village od Celebica pa tako da grade posto Celebic ne moze izgurati onaj projekat.

17. The Following User Says Thank You to Cass For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Lustica je bila prije 10-12 godina 1.800e u izgradnji

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,090 Posts

Zato sto ako mi znamo da u PG investitora bruto kvadrat kosta jedno 700-900 eura, onda racunamo da manje od toga ne moze kostati ni drzavu
    ali to je BRUTO kvadrat - neto je skuplji...

Drzava moze da pomogne bracne parove podizanjem standarda vise nego stanovima - jer mnogo je veci skup bracnih parova u CG od onih koji bi kupili stan na Velje brdo

Znam manjih "nebitnih" gradjvinskih firmi (u poredjenju sa zetagradnjom, bemaksom itd) koje vode po 500 radnika ... a i takvi mogu da rade na maks 2-3 zgrade...

ovi planiraju da prave 15-20 zgrada u prvu fazu... budu li radili 1-2-3 pa u krug, A1 faza ce da se gradi do 2040

Drzava nema ni gradjevinsku firmu, ni mehanizaciju, ni radnike - osnivanje istih i skaliranje do nivoa da mogu da grade toliki prijekat bi kostalo ihaaaa - a dje je taj trosak i ulagaje i oce li ta firma da posluje pozitivno ili njene troskove necemo racunati no cemo to voditi i placati iz drugog budzeta da opravdamo investiciju?

ne mislim ja nista - ja kazem da NE ZNAMO... ne ja ili ti, no niko...
    nikad nije uradjeno istrazivanje i ne znamo odakle dolazi voda na vodoizvoriste... je li iz Veljega brda, Zete, ili nekim cudom iz Bera

ono sto ja, laicki, znam jer zivim s druge strane brda je koliko je tu krecnjaka, ponora i vode... Mareza vec granicno ne pumpa dovoljno vode za grad ljeti, samo dio vode da izgubi najebali smo

da se razumijemo, nisam ja protiv razvoja - ja sam samo za to da se ne radi na vrat na nos i na svoju ruku, no da se pita struka
    jer kako stvair stoje, drzava ce napraviti put, prenamijenit zemljiste i onda ce opet tamo da prave Baca i drugari, a ne drzava
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    9,007
    Thanks Thanks Received 
    6,478
    Thanked in
    2,536 Posts

Klasicna prica za malverzacije
    Em uzese vec milion ili dva ovi glavonje u odbore em krecu da kupuju masine i uvaljuju svoje firme a da ne pricamo za ove rendere koliko se tale

Ovo ti je klasika da se uposli jos ljudi na arcenje drzavnih para

Pokusace ovi da naprave bemax 2, pitanje moze li janko bato carevic sam

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Quote Originally Posted by loodilo View Post
    2017 kad sam za Doding tamo radio je vec bila 4000e prebacila.

Thanks Thanks Given 
    4,233
    Thanks Thanks Received 
    8,142
    Thanked in
    3,111 Posts

Da izgradis 1000 stanova od 60m2 u prosjeku, treba ti makar 60 meleona i to samo za zgrade. A dje ti je infrastruktura i sve ostalo.

Dakle, Velje brdo je samo udica PESa da ne prodje kao URA na sledece izbore, a proci ce, nema im spasa, strmoglavice se sa 5-6% glasova, i naravno sledeca vlada ce obustavit ovu glupost.
    A naaaarod ka naarod, ko ceka da mu drzava rijesi stambeno pitanje, izvisice.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

23. The Following 5 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

kao primjer da je nesto izgradjeno sa nule. to koliko je kvadrat zavisi od ekskluzivnosti, lokacije, pogleda na more i tek na kraju kvaliteta.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Da izgradis 1000 stanova od 60m2 u prosjeku, treba ti makar 60 meleona i to samo za zgrade. A dje ti je infrastruktura i sve ostalo.

Dakle, Velje brdo je samo udica PESa da ne prodje kao URA na sledece izbore, a proci ce, nema im spasa, strmoglavice se sa 5-6% glasova, i naravno sledeca vlada ce obustavit ovu glupost.
    A naaaarod ka naarod, ko ceka da mu drzava rijesi stambeno pitanje, izvisice.

za verde village procijenjena vrijednost investicije je 120 miliona. (podatak iz 2020. - cifra je vjerovatno otisla gore)

ako drzava ne moze u samom startu vise od celebica neka se ugasi slobodno.

epcg je u poslednje 3 godine ostvarila neto profit veci od 60 miliona.

Thanks Thanks Given 
    4,233
    Thanks Thanks Received 
    8,142
    Thanked in
    3,111 Posts

Quote Originally Posted by loodilo View Post
    Prije 10 godina 1800 u izgradnji?
    How yes no
    Bice prije da je bilo 7000+.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    8,768
    Thanked in
    4,226 Posts

hah vise od celebica koji je u kreditima do guse
    nothing comes from violence and nothing ever could

28. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

niko ne brani drzavi crnoj gori da se kreditno finansira, svakako ce gradjani koji bi kupili stan otplatu vrsiti u ratama.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

nakon ovakve reakcije gradjana treba spustiti cijenu koju ce gradjani placati tako sto ce umjesto 1000 eura po kvadratu biti dovoljno 700 ili 800 eura dok se ostatak uplatiti drzava direktno iz budzeta od para svih ostalih gradjana.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

kao primjer da je nesto izgradjeno sa nule. to koliko je kvadrat zavisi od ekskluzivnosti, lokacije, pogleda na more i tek na kraju kvaliteta.
    Jok, nema veze cijena sa ulaganjima.
    A kvalitet je tamo bio prilicno los.

Page 327 of 345 FirstFirst ... 227277317323324325326327328329330331337 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)