Originally Posted by
beatnological
Ma jednostavno, na zalost, nemaju pojma i to je sve. Sta vise reci od toga da nisu znali da je krajem 2024. nastupio novi zakon te postoji posebna kategorija za online zaradu (koja se primjenjuje od 01.01.2025.).
Na kraju cu definitivno da platim samo ono do 15% u CG, jedino sto razmisljam jeste oko ovih prireza jer tu ne mogu da dobijem nikakav konkretni info a da je usaglasen sa knjigovodjama.
Realno nisam trebao uopste da se cimam sa 10% + 5%, trebao sam platiti u Srbiji 15% i ako mi nekada dodje neka glupost u CG za poreze jednostavno priloziti da je tamo placeno i svejedno sam cist pred zakonom. Al' eto, budala kao budala, htjedoh da bude sve black&white i 100% cisto i samo sam sebih napravih koplikacije.
Evo ti rješenje dileme oko prireza
Zakon o finansiranju lokalne samouprave
Prirez porezu na dohodak fizičkih lica
Član 8
Opština može pravnim i fizičkim licima koja obavljaju djelatnost na njenoj teritoriji propisati obavezu plaćanja prireza porezu na dohodak fizičkih lica po stopi do 13% poreske obaveze.
Izuzetno od stava 1 ovog člana, stopa prireza porezu na dohodak fizičkih lica za Glavni grad i Prijestonicu može iznositi do 15% poreske obaveze.
Prirez porezu na dohodak fizičkih lica plaća se na porez na prihode od ličnih primanja, porez na dohodak od samostalne djelatnosti, porez na prihode od imovine i imovinskih prava i porez na prihode od kapitala.
Član 9
Prirez porezu na dohodak fizičkih lica plaća se po stopi koju utvrdi opština svojim propisom.
Herceg Novi kao i sve opštine u CG nije se odrekao prireza, tako da nije može nego mora
Dividenda je po zakonu o porezu na dohodak fizičkih lica prihod od kapitala bez obzira dje je ostvarena i dje je plaćen porez.Tako da prirez mora da se plati
Last edited by Markys; 16-01-26 at 20:07.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Bookmarks