Mnogima smeta, i mnogi se ljute...mene boli uvo, vozim i popravljam dok mogu
Ali svaki onaj meme za bmw je tacan
Voze se super ali da se ne lazemo generalno jesu finansijska propast, sta je tu je.
techlinkit slabo toga ima...generalno sto god stavis na auto krajace duplo trace nego sto je trajalo iz fabrike...sve divlji djelovi
Last edited by Laz; 06-01-26 at 14:44.
To ti ne mogu reci, jer ovakva auta za mene nemaju nikakvu vrijednost.
Nije bas tako. Njemci npr. imaju takve djelove iz fabrike da je sramota, takve ni Jugo nije imao.
Imas npr. na OM651 plasticnu vodenu pumpu, znaci tijelo pumpe je od plastike, a uz to su metnuli T30 sarafe sa sisom. Tu ide Graf metalna koja ce trajati 5X duze od fabricke. Onda imas plasticno kuciste filtera od ulja i hladnjak. Tu ide NRF metalni i zavrsio si pricu. Isti problem imas na sve BMW motore. Imas npr. B48, semering radilice sa kucistem, znas li sto je Febi ili Corteco za taj fabricki? Imas na OM642 hladnjak ulja i gumice od sramnog materijala. Elring je za njih svijet izmislio. Stope od motora na G30, F10, G30, G60, E60, G20.....I ovako bih mogao do sjutra.
Prema tome, šta da ti kažem?
Vidji, ova kola generalno rijetko kad stanu potpuno...Ali po meni ne ide da se vozi ovakvo auto a da na tablu iskace to i to not available, to i to not available, check this, check that.
Ovo auto je novo kostalo 90-115k eura. Samo cu rec da cijene djelova i servisa nisu pale drasticno kao cijena auta.A vrijednost ovakvih auta opada samo zbog ultra skupog odrzavanja.
Ja bi volio da je ovo auto vozio stvarno neko ko je imao para, i da je sve servisirano pa da nemas jednog centa ulaganja dok je kod tebe.
Ali zaboravljamo da je 2016 bila prije 10 godina i da ulazi u godine kad krecu nasumicni problemi.
Za apsolutno sve imas module i kompjutere, a posto je sedmica ima ih gomilu.Neka je procurio siber jednom zbog gliba, ima o jadu da te zabavi.
Kolega moj ima peticu g30 B47 2022 na 160km, vec polako pocinju gremlini i problemcici sa dpf-om i senzorima pritiska dpf-a i ostalog.
Mi sto smo na F seriju, petice i trojke, bas mi dosta ljudi iz drustva vozi, pa barem jednom u dva mjeseca zakukamo s nekim gremlinom
Jedino Supra ima B58. Ista stvar, plasticna uljna pumpa izmedju ostalog.
Ja sam servisirao kompresor jastuka, tj. reparirao originalni. 300 eura ti izlazi, s tim što ne mijenjaju onaj mali solenoid, on je 20€ na eBay i pizdarija ga je zamijeniti, mada i sam servis kompresora je pizdarija kad pogledaš, reparacioni kit je 60-70€ i može jednom rukom da se radi...
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Kad smo vec na tu temu, sto mislite o ovome:
https://autodiler.link/R1qX7P7zF5yHkzHX
X3 150ks, hibrid-dizel, je li slab taj motor za njega i je linsklon kvarovima?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto se toga tice nije on ni H od hibrida, hibrid mu znaci da ima neku bateriju od 48v, koja mu pomaze za start stop i nesto malo za linearno ubrzanjeni to je to...
Jeste, ali zbog toga imas jeftiniju registraciiju.
Ovo sto ti kaze NSX za RAV4, RAV4 ne moze da prismrdi ovom autu.
Bolji x3?
X3 je luksuzniji, ima bolje plastike, Bemvee. To se jako cijeni kod nas.
Ajd dogovor te se ,Rav4 sa bmw n47 motor i svi srecni....![]()
![]()
Mislili smo na sljedecu generaciju Ravulje, A25A endjin.
Gle ovog pacijenta
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Kriza identiteta
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks