Na temu šarafa, skidao sam skoro pleh na novu Fabiu, trebaju 3 razlicita kljuca za komad plastike da bi ulje zamijenili.
Na temu šarafa, skidao sam skoro pleh na novu Fabiu, trebaju 3 razlicita kljuca za komad plastike da bi ulje zamijenili.
Na temu sarafa, dje mogu da kupim obicne sarafe za tockove?
M14x1.5 kljuc 17
Zamijenio bi sve sarafe...Ali bih nesto provjerenig kvaliteta, ne bih se igrao sa aliexpresom i ebay-om.
Otpadi izuzetno bezobrazni, kaze mi neki bmw otpad 10 eura po sarafu
Znaci obicni saraf, ne sigurnosni...
otpadi kao da zlato prodaju
She is only here to annoy herself!
069314337
MPS AUTO
ima original dijagnostika.
Dobra neka roba u NK
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Obozavam ovo.
Prema tome, šta da ti kažem?
drže te cijene uglavnom zbog kompenzacija
Cesto se desi da iskoci neki golf ili audi s predjenih 10-20k kilometara i da je skuplji nego u roksped...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ista je stvar i sa motorima . Dje skuplji su na diler no u salone a svima je prica ako ti se ceka ti kupi u salon
Ne bre nego cu tvoj dvije godine star i platicu prevod 500e i gume cu brzo zamjenit i to mi je sigurno bolja opcija nego kupit nov za iste pare
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
https://autodiler.me/automobili/bmw-740d-ad362233667me
Je li ovo dobra/losa trgovina, ako je zamijenjen lanac, uradjen mali/veliki servis/kocnice, i air suspension je ispravan?
Ako air suspension na njega ode, postoji li coilover varijanta?
Ovo mi je najomiljenija sedmica (bez zajebancije) ali istina je da je preskupa za odrzavanje, i ne mislim na mali servis.
Nije samo lanac, trap…tu su neke druge stvari koje te unistavaju polako.
loša, i mala je šansa da je sedmica dizlo prelazila samo 17000 godišnje
Bez zajebancije izgleda bas dobro...Lijep i moderan, ali ne premoderan kao ovi novi sto su, ka da vozis android tablet
S druge strane sto vele kilomeri sumnjivi.
Ovo je B57 motor srecom, tacno ga je za godinu dana izbjegao...N57(prethodni) na 200k su bas redom znali da pojedu lezajeve radilice
Ovaj nema te probleme, ali opet ima probleme...Ovo nije twin scroll, ovo je pravi bi-turbo sa dvije turbine, jedna mala jedna velika...Moze se desiti da imaju problema oko 200k km.
Lanac je znatno bolji nego na prethodne modele, ako je ulje mijenjano kad treba, miran si i do 240-250k. (sad naravno i tu zavisi je li presao ovih 180k kroz grad ili na auto put).
Imas dvije turbine, imas adblue/scr, imas dpf, imas egr, imas lance-lancanike imas vazdusno vjesanje koje je staro 10 godina, ako je skakano po nasim ulicama s njim vjerovatno da ima ulaganja nekih.Imas ZF automatik dje i njemu treba servis.
Dosta ljudi zaboravlja da svi ovi motori osim lanca imaju opet i kais i natezace naprijed...I tu su i vodene pumpe, remenice itd...Nakupi se cifra itekako pozamasna i da nema nekih kvarova, ako ces da ga drzis i servisiras kako treba.
A da ne pominjemo gomilu ostale opreme sto se elektronike tice...Pogledaj koliko ti kosta soft close brava, a znaju da stekaju.
Bez ikakvog kvara ili generalke, na ovaj auto da uradis "veliki servis" sa lancima, lancanicima, kais naprijed, vodenu pumpu, racve, antifriz, servis menjaca itd...lagano racunaj 3000e
Last edited by Laz; 06-01-26 at 14:30.
Kvari se apsolutno sve. Imas crijeva od antifriza, plasticnu vodenu pumpu, racve.......sve to puca, i vlazi...
Imas 2 turbine, koje ako nisu 100% ispravne pale svakakve greske i cijeli motor brljavi. Imas prekomplikovan sistem za klimatizaciju. Ako rikne jedan aktuator svi ostali su offline i nista ne radi. Trap je preskup. Kocnice preskupe. Problemi sa siberom, bravama, stopama od motora, hladnjacima, elektronika, senzori, el. motori...
Onda, ulje i dihtunzi. To je kriminal.
Pazi, auto se vozi kao nijedan drugi, ali da je ispravan uvijek nije. Ako imas para i ako si spreman na ove stvari, navali.
Ovo je cak i OK, zamisli da ima B58 motor. E to je tragedija, nego da ti ne kvarim volju.
Last edited by TAKUMI; 06-01-26 at 14:39.
E ko ovakav auto kupuje, normalno bi bilo da ga zabolje uvo koliko što košta za popravke. Ali..
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ako ti sta znaci, ja sam kupio auto znatno nize klase ( trojka 2015) koja je isto bila u mint stanju kad smo je gledali i dizali na dizalicu i kacili na dijagnostike...
I nisam imao nikakvu havariju do sad, pa sam usuo dobrih 4000eura u nju
Ne mogu ni da pomislim koliko bi to sve kostalo za sedmicu
Pa to bi trebalo da bude slucaj, ali obicno kod nas se daje zadnji dinar i onda se vozi sa upaljenom jelkom, itd.
Znaci ako uzmemo sve to u obzir, koja mu je realna cijena ako racunamo da nije prava kilometraza (recimo da je realno presao blizu 270-280K, ako je neki prosjek od 30K KM godisnje), da nije servisiran kako treba, i da treba dosta toga da mu se izmijeni (ili da se poboljsa u smislu pouzdanosti, aftermarket djelovima i sl. poput metalnih pumpi - ako postoje uopste za ova vozila) da se dovede u regularno stanje, da moze coek da kaze da je stvarno ispravan, i da pici neko vrijeme uz redovno odrzavanje?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks