To su sve nijanse.
Znam to, nego vidim po pričama da nije efektan kao npr. Audijev Quattro.
Mene zanima vrijedi li juriti xDrive varijantu malog SUV-a koji ne bi gledao ozbiljnijeg terena i snijega?
Izlaz na nepokošene livade i nekoliko puta godišnje po osniježenim putevima bi bio neki maksimum eksploatacije.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
To su sve nijanse.
Prema tome, šta da ti kažem?
Dali je pametno ići na xDrive ili quatro za to jedno zimovanje...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Tom logikom ni pojas ne treba vezat jer ti mozda nikad nece zatrebat
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ako imas para uvijek sam za, sa sruge strane realno ako ces na zimovanje dje su hoteli, skijaliste nece ti trebat 99% jer se ti putevi itekako dobro odrzavaju. Ako ces na zimovanje u Malu Crnu Goru i slicno onda ti xDrive i Quatro nece pomoc.
Kažu mi, dobro je to 4x4 ali troši više, pa teže je auto pa ovo pa ono, tako da ni sam neznam u stvari šta bi gledao na kraju... dilema brate, dilema
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Tehnicki audi u neke modele jednostavno ima bolji sistem, sa pravim diferencijalom(torsen)...medjutim sad su i oni omeksali...a da ne pominjem zbrku da se ne zna u koje auto ide koji sistem, je li quatro torsen ili quatro haldex ili quatro ultra...zavisi od godista, menjaca, kubikaze
Torsen je pravi mehanicki sistem, dje je uvijek pogon na sve tockove, raspodjela snage je instant...mada generalno su svi sad presli na sisteme dje samo jedna osovina dobija pogon, dok se druga pali po potrebi(dje imate one momente da slajfuje par sekundi dok ne skapira sto treba da uradi)
Bilo koja varijanta quatra ili xdrive-a zavrsava posao dokle god je auto dobro obuven...Za bilo sta ekstremnije ta kola svakako nisu
S druge strane vozih od kolege X1 S drive(to je zadnja vuca samo)...meni nit prijatno, nit prirodno da "nazovi" dzip sa dosta visocijim tezistem od neke limuzine gica i "otkacinje" pozadi
Noviji modeli X1 s drive imaju prednju vuču ili sam ja poludio
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
na onaj 2014 sam mislio
xdrive ti je kao da stalno vučeš još jednu osobu, plus veća potrošnja i skuplje održavanje itd. ko ne živi na sjeveru ili ne ide često zimi po planina realno nepotrebno
She is only here to annoy herself!
Gdje odvesti auto da se odradi servis na 50k km. Da se pogleda sto treba zamijeniti, a da te neko ne odere i zamijeni djelove i koji nisu potrebni?
Podgorica Podgoricanima!
Lazareeee...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Kod Duska ako ti se smiluje da te primi![]()
068/248-116, Zeta, Mojanovici. Takumi ga je preporucio i dobar i posten je majstor samo moras biti uporan.![]()
.Bole napomeni da ne vozis bas boraniju od auta koja moze svakome da se ostavi...Jer ipak trebaju malo moderniji alati bar sto se dijagnostike tice...
Plus je motor B58 koji su kod nas pojedini vidjeli samo na youtube
Svaki put kad otvorim ovu temu nekako mi u glavu zazvoni onaj BMW ding kad upali neku gresku
ja sam iskodirao sa bimmercodom rolls royce zvukoveOriginally Posted by claudiocaniggia;[URL="tel:6238055"
sad me elegantno obavijesti da mi je crkao motor ili da je 3 stepena napolje
Hahahhaha mogu mislit
Uvazeno visocanstvo, sir Lazare IV, crkle su vam dizne, molimo izdvojite 3000 kraljevskih funti.
al su ga iskomplikovali
She is only here to annoy herself!
Dusko izgleda nema dijagnostiku ili software za novije modele ovih zadnjih 5g.
ima li to iko osim oficijalnih servisa
Podgorica Podgoricanima!
Taj logo je obruseni PZ2 bits ili PZ3 ....![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks