Ja sam imala đe se instruktoru dupe voli stopirati i nešto nekome dostaviti i to na Yuga.
Nego, nešto vezano za djetinjstvo znači Nikšić je u stvari pakao bio iako se ja gore zajebavam sa jonijem.Ono, znali da vele mi imamo najčistiji govor, košarkašku loptu su zvali bugarka, usvojili su mislim da je podgorički izraz dojč, tačno se znalo ko đe u koju kafanu sjedi.Nikšićki korzo je bio takav da su znali ovi iz kafana da odmjeravaju svako ga ko prođe.Što je obukao, s kim se druži.Mislim devedesetih.Ujutru bi se svi našli kod umrlica da vide kome na saučešće, mada redovno su znali da idu od kapele do kapele kome je god ono valja se.
Neko bi reko jeziv grad, a jes ali baš ga volim.Jedino nemam hrabrosti u moj stari kvart da odem to je jedino mjesto na planeti đe bi mi se srce raspuklo u sto komada da odem.
Zahvali se babi i đedu, za Kiš mahalu/ ma'lu sam znao, ali ovo za Staru Varoš sam čuo, ali baš od rijetko koga i nisam baš vjerovao.
Inače, za tebe, 'četvrte', 'druge', 'treće'...su mikrolokacije Ribničkih meandara i brzaka od Lire(turskog kupatila) do Tabačkog mosta, pa da bi rekao nekome đe će te nać na kupanje kažeš biću na četvrtu...
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 25-12-25 at 21:36.
Kod tadašnjih Nikšićana s kojima sam se družio baš sam cijenio što si odma znao vole li te ili ne, ako im nijesi bio po volji maksimum kurtoazije je bio da malo blaže dobiješ nogom u guz'cu. Ali luda vremena i maniti momc, dođe na kafu sa mnom ujutro vas u fete i priča mi kako se sinoć pobio i "jednog malo ubo nožem" (!) kao, uobičajeni noćni izlazak...
Nikšić i kurtoazija ta riječ u Nikšić ne postoji.
Kakva crna kurtozacija.LM na temu kad se moj profa iz srednje oženio a neku je nagradu dobio inače sretne ga Vito i kaže njemu tebi čestitam a njoj..a tebi da izjavim saučešće.Ne znam jel istina ali kad sam tu urbanu legendu čula ja to redovno koristim.
Mala je to sredina tamo teško da možeš da se foliraš.Kako ide ona pjesma mali je ovo grad u njemu sve se zna.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 25-12-25 at 21:45.
Otprilike, od bivseg hotela Ljubovic do direkcije posta i od brijega morace do jusovace, cijeli taj dio se zvao Stara varos. E sad, Drac, Brijeg Ćukovica, Tabana...sve su to djelovi stare varosi. Nova varos je sa desne strane Ribnice, tojest, ona dio od ul. Ivana crnojevica (nekad mose Pijade) do hotela Hilton i do brijega od morace, dje je njegosev park i bivsa kasarna moraca.
Inace, malo ljudi danas zna da su ispod mosta brace Zlaticanin nekad bile kovacke radionice, da je dosta roma zivjelo u tom dijelu. Kasnije su iseljeni. Sve prakticno bilo naseljeno od brijega Ćukovica do sastavaka
Last edited by mexiko; 25-12-25 at 21:55.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Podsjetio si me na još nešto ono..kad se muškić udvara curi, pa veli da se provozamo malo ako mu je tata još dao auto ona veli aj još da me neko s tobom vidi pa da mi pričaju kroz grad.Tačno ti pola grada priča priče ako si s nekim, mislim ženskoj populaciji ka viđ kurave.Sa njim a oće li u brak.
Obavještajna služba od komšiluka ti je jača od CIA samo noću kad se vraćaš iz grada vidiš kako se zavjese pomjeraju naizmjenično.Doduše meni je takva cijela Crna Gora
samo mi je drago da sam prevazišla momenat da me to dotiče.
Ono 8ebe mi se za vaše špijuniranje ono baš mi se 8ebe to sam po svijetu pokupila.
![]()
A dobro, i Kolasinci su isli u Titograd za kondome![]()
Od blama, jel?Ono viđi ovoga kondom kupuje.Bože dragi, đe mi u stvari živimo.
Imali su naravno jebarnike kad ono prošetaš Krupcem i naletiš i na vlažne maramice i na kondome, mislim ka dijete ja sam se grozila toga ono JBT kad se već jebete u auto i to možete li smeće za sobom pokupiti naročito ove spermatozoide koji su sva sreća u gumu završili da se još i ne namnožavate.![]()
Nagrdismo temu.Alo, režija?
Uopšte nismo ja sam to u djetinjstvo viđela a ako je ovo tema da se kače leptirići i da se isto pretvara u nešto đe se djetinjstvo idealizuje onda si u pravu baš je nagrdismo.
Samo što ja ama baš ništa ne želim da idealizujem, loše je to.![]()
@Tica ne shvati me pogrešno ovo je jedina društvena mreža đe ja imam više volje da pišem a podosta pišem.Jer na druge društvene mreže svi se samo hvale i to a duboko su nesrećni.Ili pljuju druge odnosno nešto što u njima vide slično sebi.U životu potrebu nisam imala da se hvalim bilo čime, vazda mi je bilo potrebno da razumijem i sebe i čovječanstvo odmalena.A mislim da čovjek najbolje sebe može da razumije kad vidi što je toliko idealizovao djetinjstvo.A mislim da je idealizovao jer su tad odbrambeni mehanizmi najjači, a zašto jer djetetu su odbrambeni mehanizmi neophodni jer je najnemoćnije biće na planeti zavisi od svijeta odraslih a tako je nevino.Možda bi neka fejzbuk stranica bila idealna ili instragram i to slike iz djetinjstva.Ja forum tako ne vidim, vidim ga daleko većom verzijom od svih društvenih mreža.
Đe može čoek može da kaže i što je loše sve tu bilo, i da možda nekome drugome pomogne ili ga uvede u diskusije bez bojazni jer samo ima niknejm i avatar.I da to neko zloupotrijebi.
Praštaj, drug.![]()
Eto tako.U prevodu, budi miran ako nisi u saradnje.Zajebavam se.
ONT
Nijedan, ali nijedan sport mi nije iša, mrzjela sam timske sportove, pa čak i ono jedan na jedan, a upisala sam tad streljaštvo u Bratogošt i sjećam se kad sam upisala to da sam se ložila na ovu pjesmu.I ja to lijepo upišem jer mi je đed o puškama samo drvio a onaj kundak bio ka tuč težak toga se sjećam imali su neke puške iz doba ww2 tačno da izludiš.Ali, nema veze ja idem ono pješke do sportskog mislim na mog đeda i na ovu numeru koja je tad bila realnost mi u grad.
Kroz glavu mi je tad ka tinejdžerki nisam bila dijete izvinjavam se prelazi granice u godine bila sam tinejdžerka ali u duši sam bila dijete pomislila JBT ovo će ti ipak možda nekad zatrebati.Nadam se da neće.
Nikad.
Je li bilo sto lijepo u taj niksic, lise Vita Nikolica i Sobica? Kad citam sto pises o Nk i nekim tvojim sjecanjima, imam osjecaj da je Niksic psihijatrija na otvorenom![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
I kao Podgoričanin voliš sa time da se sprdaš je li.
Nego, da preskočim ka baljegu tvoj cinik koment mada baljega neđe i miriše naspram ovoga..ono...
Svašta je bilo lijepo, prelijepo, i lišće, i lipe, i ono integralovo naselje koje su kasnije nazvali Palestina.Ne kasnije no u moj drugi osnovne kad je rat izbio.Svašta je lijepo bilo a to sve zahvaljujući i mojoj majki koja nije iz Nikšića no iz Beograda.Ona mi je nešto najbolje u djetinjstvo bila i to sam tek naknadno tek shvatila što mi je ona bila.Štitila me od nacionalizma, davala mi je časopise Galaksije da pobjegnem od idiotluka kriminala, na Nove Godine se pretvarala da je sve okey.Ona jelka, dobro se sjećam one jelke imala je ukrase koje pamtim dobro ona je svima poklone ispod postavljala.I znala je da pušta Garavi Sokak.Moja majka, eto moja majka je nešto što mi je toliko pomoglo u svemu tome da sav taj pakao preživim ali tad nisam to cijenila sad cijenim više od svega.
A ti Lave kojem po prirodi stvari ne pripada da podjebavaš kako se osjećaš kad to činiš?Taj odgovor daj sebi, meni ne treba.
Daj malo pozitive....spusti gard malo, ne shvataj sve kao napad i podjebavanje....nije svijet bas tako crn kao sto ti se cini...
Ne treba meni taj odgovor, jer se ja to nikad ne pitamti Lave kojem po prirodi stvari ne pripada da podjebavaš kako se osjećaš kad to činiš?Taj odgovor daj sebi, meni ne treba.![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
A ovo ja sve da me pozoveš tamo na oni teren okle šalješ fotke.Ono je prelijepo.
Šalu na stranu, meni je Nikšić iskreno devedesetih bio jeziv.I ja priznajem i dalje s tim ne mogu da se izborim.Onog dana kad ipak uspijem da odem u onaj moj stari kvart taj dan ću znati da sam sve to pobijedila.Lave.
Last edited by Bluemoon; 26-12-25 at 00:52.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Hvala.Ponijeću i dvogled.
Pa jeste bitno je potruditi se za zajednički jezik, ovo govorim o sebi a trudim se kad vidim da vrijedi.
Meni je recimo zanimljivo da razumijem i Podgoricu u to vrijeme, i baš se sjetih ove teme kad mi neko pusti ovu pjesmu da ne ulazim u detalje.I vrćela sam je nekoliko puta vjerovao ili ne da pogledam i slengove.Ovako nešto su biseri nekog kraja.
Imam osjećaj da je i PG bila podjeljena ono kao na kvartove sa svojim specifikumima.![]()
Last edited by Bluemoon; 26-12-25 at 15:18.
Pa..to po kvartovima..manje vise...to je nekad davno bilo, dok je jos bilo momaka koji su imali petlju da stanu na fer nekome na crtu,,ali to vrijeme devedesetih....pakao....po tom pitanju nismo zaostajali za Niksicem, vjeruj..pucnjave, tuce, ubistva, pljacke,....nema cega nije bilo...Ja sam malo stariji od tebe, pa malo bolje pamtim ta vremena, ne zamjeriNo da ne zatrpavamo...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Rani počeci ocd-ja, sad kontam, počeli su mi u djetinjstvu đe sam prstima vazda razdvajala zamršene rese na tepihujel bilo još paćenika ove vrste?
I obožavala sam da uzmem babi ili đedu naočare pa da gledam u parket koji je bio dizajna riblje kosti, pa mi se čas uvećavalo čas smanjivalo u zavisnosti od dioptrije... hahahha kakav mali krelac
I kako slažete kese?
Izlogovaću se...
Auuu ja sam ne rese zaboravio.
Nadam se da je to samo bila igra djece a NE (početak) OCD.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
U mom slučaju, lica ljudi, životinje i razna čudovišta u uzorcima tepiha, podova i generalno tih kućnih tkanina, pločica..
Imam kesu za kese u ladici za kese. Najjače je to što se nikad ne sjetim da bar jednu uvijek držim u autu nego svaki put kad sam u kupovini bacim 2, 3.. eura na novi ceger
Last edited by starwalker; 30-12-25 at 12:31.
The more things change, the more they stay the same.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks