Page 227 of 240 FirstFirst ... 127177217223224225226227228229230231237 ... LastLast
Results 5,651 to 5,675 of 5992

Thread: Djetinjstvo / Nostalgija

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    1,513
    Thanked in
    562 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Svracah do babe i djeda malo i samo zbog Jonija pokrenuh pricu. Po njima, ovaj dio dzan i mirka vesovica ulice se zvao kriva kis mahala, dio dje je sad pejton i musa burzan prava kis mahala. Onaj dio dje je Leko vulkanizer se zvao brijeg cukovica a stara varos brijeg morace, takodje vele da se dio kod dzamije zvao bas tako "kod dzamije".

Pored toga kako kazu oni, dzan ulica je najstarija u PG.
    To kad oćeš da zvučiš obrazovano, inače Kišma'la

Polaže čoek gradsku vožnju i neko iz komisije mu prigovori kako krivuda lijevo desno... A, kaže, ima' sam praktičnu obuku u Krivu Kišmalu.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    To kad oćeš da zvučiš obrazovano, inače Kišma'la

Polaže čoek gradsku vožnju i neko iz komisije mu prigovori kako krivuda lijevo desno... A, kaže, ima' sam praktičnu obuku u Krivu Kišmalu.

Ja sam imala đe se instruktoru dupe voli stopirati i nešto nekome dostaviti i to na Yuga.

Nego, nešto vezano za djetinjstvo znači Nikšić je u stvari pakao bio iako se ja gore zajebavam sa jonijem.Ono, znali da vele mi imamo najčistiji govor, košarkašku loptu su zvali bugarka, usvojili su mislim da je podgorički izraz dojč, tačno se znalo ko đe u koju kafanu sjedi.Nikšićki korzo je bio takav da su znali ovi iz kafana da odmjeravaju svako ga ko prođe.Što je obukao, s kim se druži.Mislim devedesetih.Ujutru bi se svi našli kod umrlica da vide kome na saučešće, mada redovno su znali da idu od kapele do kapele kome je god ono valja se.

Neko bi reko jeziv grad, a jes ali baš ga volim.Jedino nemam hrabrosti u moj stari kvart da odem to je jedino mjesto na planeti đe bi mi se srce raspuklo u sto komada da odem.

Thanks Thanks Given 
    19,229
    Thanks Thanks Received 
    8,970
    Thanked in
    4,374 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Svracah do babe i djeda malo i samo zbog Jonija pokrenuh pricu. Po njima, ovaj dio dzan i mirka vesovica ulice se zvao kriva kis mahala, dio dje je sad pejton i musa burzan prava kis mahala. Onaj dio dje je Leko vulkanizer se zvao brijeg cukovica a stara varos brijeg morace, takodje vele da se dio kod dzamije zvao bas tako "kod dzamije".

Pored toga kako kazu oni, dzan ulica je najstarija u PG.
    Zahvali se babi i đedu , za Kiš mahalu/ ma'lu sam znao, ali ovo za Staru Varoš sam čuo, ali baš od rijetko koga i nisam baš vjerovao.
    Inače, za tebe, 'četvrte', 'druge', 'treće'...su mikrolokacije Ribničkih meandara i brzaka od Lire(turskog kupatila) do Tabačkog mosta, pa da bi rekao nekome đe će te nać na kupanje kažeš biću na četvrtu...

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 25-12-25 at 21:36.

5. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    1,513
    Thanked in
    562 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post

Ja sam imala đe se instruktoru dupe voli stopirati i nešto nekome dostaviti i to na Yuga.

Nego, nešto vezano za djetinjstvo znači Nikšić je u stvari pakao bio iako se ja gore zajebavam sa jonijem.Ono, znali da vele mi imamo najčistiji govor, košarkašku loptu su zvali bugarka, usvojili su mislim da je podgorički izraz dojč, tačno se znalo ko đe u koju kafanu sjedi.Nikšićki korzo je bio takav da su znali ovi iz kafana da odmjeravaju svako ga ko prođe.Što je obukao, s kim se druži.Mislim devedesetih.Ujutru bi se svi našli kod umrlica da vide kome na saučešće, mada redovno su znali da idu od kapele do kapele kome je god ono valja se.

Neko bi reko jeziv grad, a jes ali baš ga volim.Jedino nemam hrabrosti u moj stari kvart da odem to je jedino mjesto na planeti đe bi mi se srce raspuklo u sto komada da odem.
    Kod tadašnjih Nikšićana s kojima sam se družio baš sam cijenio što si odma znao vole li te ili ne, ako im nijesi bio po volji maksimum kurtoazije je bio da malo blaže dobiješ nogom u guz'cu. Ali luda vremena i maniti momc, dođe na kafu sa mnom ujutro vas u fete i priča mi kako se sinoć pobio i "jednog malo ubo nožem" (!) kao, uobičajeni noćni izlazak...

7. The Following 2 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Nikšić i kurtoazija ta riječ u Nikšić ne postoji.

Kakva crna kurtozacija.LM na temu kad se moj profa iz srednje oženio a neku je nagradu dobio inače sretne ga Vito i kaže njemu tebi čestitam a njoj..a tebi da izjavim saučešće. Ne znam jel istina ali kad sam tu urbanu legendu čula ja to redovno koristim.

Mala je to sredina tamo teško da možeš da se foliraš.Kako ide ona pjesma mali je ovo grad u njemu sve se zna.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 25-12-25 at 21:45.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Zahvali se babi i đedu , za Kiš mahalu/ ma'lu sam znao, ali ovo za Staru Varoš sam čuo, ali baš od rijetko koga i nisam baš vjerovao.
    Inače, za tebe, 'četvrte', 'druge', 'treće'...su mikrolokacije Ribničkih meandara i brzaka od Lire(turskog kupatila) do Tabačkog mosta, pa da bi rekao nekome đe će te nać na kupanje kažeš biću na četvrtu...

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Otprilike, od bivseg hotela Ljubovic do direkcije posta i od brijega morace do jusovace, cijeli taj dio se zvao Stara varos. E sad, Drac, Brijeg Ćukovica, Tabana...sve su to djelovi stare varosi. Nova varos je sa desne strane Ribnice, tojest, ona dio od ul. Ivana crnojevica (nekad mose Pijade) do hotela Hilton i do brijega od morace, dje je njegosev park i bivsa kasarna moraca.
    Inace, malo ljudi danas zna da su ispod mosta brace Zlaticanin nekad bile kovacke radionice, da je dosta roma zivjelo u tom dijelu. Kasnije su iseljeni. Sve prakticno bilo naseljeno od brijega Ćukovica do sastavaka
    Last edited by mexiko; 25-12-25 at 21:55.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

10. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    Kod tadašnjih Nikšićana s kojima sam se družio baš sam cijenio što si odma znao vole li te ili ne, ako im nijesi bio po volji maksimum kurtoazije je bio da malo blaže dobiješ nogom u guz'cu. Ali luda vremena i maniti momc, dođe na kafu sa mnom ujutro vas u fete i priča mi kako se sinoć pobio i "jednog malo ubo nožem" (!) kao, uobičajeni noćni izlazak...
    Podsjetio si me na još nešto ono..kad se muškić udvara curi, pa veli da se provozamo malo ako mu je tata još dao auto ona veli aj još da me neko s tobom vidi pa da mi pričaju kroz grad. Tačno ti pola grada priča priče ako si s nekim, mislim ženskoj populaciji ka viđ kurave.Sa njim a oće li u brak. Obavještajna služba od komšiluka ti je jača od CIA samo noću kad se vraćaš iz grada vidiš kako se zavjese pomjeraju naizmjenično.Doduše meni je takva cijela Crna Gora samo mi je drago da sam prevazišla momenat da me to dotiče. Ono 8ebe mi se za vaše špijuniranje ono baš mi se 8ebe to sam po svijetu pokupila.

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    1,513
    Thanked in
    562 Posts

A dobro, i Kolasinci su isli u Titograd za kondome

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Od blama, jel?Ono viđi ovoga kondom kupuje. Bože dragi, đe mi u stvari živimo.
    Imali su naravno jebarnike kad ono prošetaš Krupcem i naletiš i na vlažne maramice i na kondome, mislim ka dijete ja sam se grozila toga ono JBT kad se već jebete u auto i to možete li smeće za sobom pokupiti naročito ove spermatozoide koji su sva sreća u gumu završili da se još i ne namnožavate.

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    1,513
    Thanked in
    562 Posts

Nagrdismo temu. Alo, režija?

15. The Following User Says Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Uopšte nismo ja sam to u djetinjstvo viđela a ako je ovo tema da se kače leptirići i da se isto pretvara u nešto đe se djetinjstvo idealizuje onda si u pravu baš je nagrdismo.

Samo što ja ama baš ništa ne želim da idealizujem, loše je to.

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

@Tica ne shvati me pogrešno ovo je jedina društvena mreža đe ja imam više volje da pišem a podosta pišem.Jer na druge društvene mreže svi se samo hvale i to a duboko su nesrećni.Ili pljuju druge odnosno nešto što u njima vide slično sebi.U životu potrebu nisam imala da se hvalim bilo čime, vazda mi je bilo potrebno da razumijem i sebe i čovječanstvo odmalena.A mislim da čovjek najbolje sebe može da razumije kad vidi što je toliko idealizovao djetinjstvo.A mislim da je idealizovao jer su tad odbrambeni mehanizmi najjači, a zašto jer djetetu su odbrambeni mehanizmi neophodni jer je najnemoćnije biće na planeti zavisi od svijeta odraslih a tako je nevino.Možda bi neka fejzbuk stranica bila idealna ili instragram i to slike iz djetinjstva.Ja forum tako ne vidim, vidim ga daleko većom verzijom od svih društvenih mreža.
    Đe može čoek može da kaže i što je loše sve tu bilo, i da možda nekome drugome pomogne ili ga uvede u diskusije bez bojazni jer samo ima niknejm i avatar.I da to neko zloupotrijebi.

Praštaj, drug.

18. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Eto tako.U prevodu, budi miran ako nisi u saradnje. Zajebavam se.

ONT

Nijedan, ali nijedan sport mi nije iša, mrzjela sam timske sportove, pa čak i ono jedan na jedan, a upisala sam tad streljaštvo u Bratogošt i sjećam se kad sam upisala to da sam se ložila na ovu pjesmu.I ja to lijepo upišem jer mi je đed o puškama samo drvio a onaj kundak bio ka tuč težak toga se sjećam imali su neke puške iz doba ww2 tačno da izludiš.Ali, nema veze ja idem ono pješke do sportskog mislim na mog đeda i na ovu numeru koja je tad bila realnost mi u grad.

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Kroz glavu mi je tad ka tinejdžerki nisam bila dijete izvinjavam se prelazi granice u godine bila sam tinejdžerka ali u duši sam bila dijete pomislila JBT ovo će ti ipak možda nekad zatrebati.Nadam se da neće.

Nikad.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Je li bilo sto lijepo u taj niksic, lise Vita Nikolica i Sobica? Kad citam sto pises o Nk i nekim tvojim sjecanjima, imam osjecaj da je Niksic psihijatrija na otvorenom
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Je li bilo sto lijepo u taj niksic, lise Vita Nikolica i Sobica? Kad citam sto pises o Nk i nekim tvojim sjecanjima, imam osjecaj da je Niksic psihijatrija na otvorenom
    I kao Podgoričanin voliš sa time da se sprdaš je li.

Nego, da preskočim ka baljegu tvoj cinik koment mada baljega neđe i miriše naspram ovoga..ono...

Svašta je bilo lijepo, prelijepo, i lišće, i lipe, i ono integralovo naselje koje su kasnije nazvali Palestina.Ne kasnije no u moj drugi osnovne kad je rat izbio.Svašta je lijepo bilo a to sve zahvaljujući i mojoj majki koja nije iz Nikšića no iz Beograda.Ona mi je nešto najbolje u djetinjstvo bila i to sam tek naknadno tek shvatila što mi je ona bila.Štitila me od nacionalizma, davala mi je časopise Galaksije da pobjegnem od idiotluka kriminala, na Nove Godine se pretvarala da je sve okey.Ona jelka, dobro se sjećam one jelke imala je ukrase koje pamtim dobro ona je svima poklone ispod postavljala.I znala je da pušta Garavi Sokak.Moja majka, eto moja majka je nešto što mi je toliko pomoglo u svemu tome da sav taj pakao preživim ali tad nisam to cijenila sad cijenim više od svega.

A ti Lave kojem po prirodi stvari ne pripada da podjebavaš kako se osjećaš kad to činiš?Taj odgovor daj sebi, meni ne treba.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Daj malo pozitive....spusti gard malo, ne shvataj sve kao napad i podjebavanje....nije svijet bas tako crn kao sto ti se cini...

ti Lave kojem po prirodi stvari ne pripada da podjebavaš kako se osjećaš kad to činiš?Taj odgovor daj sebi, meni ne treba.
    Ne treba meni taj odgovor, jer se ja to nikad ne pitam
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Daj malo pozitive....spusti gard malo, ne shvataj sve kao napad i podjebavanje....nije svijet bas tako crn kao sto ti se cini...

Ne treba meni taj odgovor, jer se ja to nikad ne pitam
    A ovo ja sve da me pozoveš tamo na oni teren okle šalješ fotke.Ono je prelijepo.

Šalu na stranu, meni je Nikšić iskreno devedesetih bio jeziv.I ja priznajem i dalje s tim ne mogu da se izborim.Onog dana kad ipak uspijem da odem u onaj moj stari kvart taj dan ću znati da sam sve to pobijedila.Lave.

Last edited by Bluemoon; 26-12-25 at 00:52.

25. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    A ovo ja sve da me pozoveš tamo na oni teren okle šalješ fotke.Ono je prelijepo.

Šalu na stranu, meni je Nikšić iskreno devedesetih bio jeziv.I ja priznajem i dalje s tim ne mogu da se izborim.Onog dana kad ipak uspijem da odem u onaj moj stari kvart taj dan ću znati da sam sve to pobijedila.Lave.

Bilo bi mi zadovoljstvo..zaista prelijepo mjesto...a i da podjes da vidis sto ja radim tamo kad podjem
    I tako brate( sestro, da ne me opominjes ) kad kazes tako otvoreno, Niksic je bio takav i takva u to vrijeme, to je ostavilo traga....sad smo vec na drugi level
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

27. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Bilo bi mi zadovoljstvo..zaista prelijepo mjesto...a i da podjes da vidis sto ja radim tamo kad podjem
    I tako brate( sestro, da ne me opominjes ) kad kazes tako otvoreno, Niksic je bio takav i takva u to vrijeme, to je ostavilo traga....sad smo vec na drugi level
    Hvala.Ponijeću i dvogled.
    Pa jeste bitno je potruditi se za zajednički jezik, ovo govorim o sebi a trudim se kad vidim da vrijedi.
    Meni je recimo zanimljivo da razumijem i Podgoricu u to vrijeme, i baš se sjetih ove teme kad mi neko pusti ovu pjesmu da ne ulazim u detalje.I vrćela sam je nekoliko puta vjerovao ili ne da pogledam i slengove.Ovako nešto su biseri nekog kraja.

Imam osjećaj da je i PG bila podjeljena ono kao na kvartove sa svojim specifikumima.
    Last edited by Bluemoon; 26-12-25 at 15:18.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Pa..to po kvartovima..manje vise...to je nekad davno bilo, dok je jos bilo momaka koji su imali petlju da stanu na fer nekome na crtu,,ali to vrijeme devedesetih....pakao....po tom pitanju nismo zaostajali za Niksicem, vjeruj..pucnjave, tuce, ubistva, pljacke,....nema cega nije bilo...Ja sam malo stariji od tebe, pa malo bolje pamtim ta vremena, ne zamjeri No da ne zatrpavamo...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

30. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,426
    Thanks Thanks Received 
    3,143
    Thanked in
    1,680 Posts

Rani počeci ocd-ja, sad kontam, počeli su mi u djetinjstvu đe sam prstima vazda razdvajala zamršene rese na tepihu jel bilo još paćenika ove vrste?

I obožavala sam da uzmem babi ili đedu naočare pa da gledam u parket koji je bio dizajna riblje kosti, pa mi se čas uvećavalo čas smanjivalo u zavisnosti od dioptrije... hahahha kakav mali krelac

I kako slažete kese?

Izlogovaću se...

32. The Following 5 Users Say Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Auuu ja sam ne rese zaboravio.
    Nadam se da je to samo bila igra djece a NE (početak) OCD.

Living on the EDGE side
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,129
    Thanked in
    7,606 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post

Rani počeci ocd-ja, sad kontam, počeli su mi u djetinjstvu đe sam prstima vazda razdvajala zamršene rese na tepihu jel bilo još paćenika ove vrste?

I obožavala sam da uzmem babi ili đedu naočare pa da gledam u parket koji je bio dizajna riblje kosti, pa mi se čas uvećavalo čas smanjivalo u zavisnosti od dioptrije... hahahha kakav mali krelac

I kako slažete kese?

Izlogovaću se...
    Ahahahaha kakav fleš bek imali smo ovo i svako je imao svoj red da slaže ove rese, znači trauma.I brisanje listova filandedrona.
    Ali, ove rese zbog te traume ne bi uzela ovakav tepih sile nema.

35. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,452
    Thanks Thanks Received 
    5,779
    Thanked in
    2,713 Posts

I obožavala sam da uzmem babi ili đedu naočare pa da gledam u parket koji je bio dizajna riblje kosti, pa mi se čas uvećavalo čas smanjivalo u zavisnosti od dioptrije... hahahha kakav mali krelac [/IMG]
    U mom slučaju, lica ljudi, životinje i razna čudovišta u uzorcima tepiha, podova i generalno tih kućnih tkanina, pločica..

I kako slažete kese?

Izlogovaću se...
    Imam kesu za kese u ladici za kese. Najjače je to što se nikad ne sjetim da bar jednu uvijek držim u autu nego svaki put kad sam u kupovini bacim 2, 3.. eura na novi ceger
    Last edited by starwalker; 30-12-25 at 12:31.
    The more things change, the more they stay the same.

37. The Following 3 Users Say Thank You to starwalker For This Useful Post:

Page 227 of 240 FirstFirst ... 127177217223224225226227228229230231237 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)