Valjda ako su otvorene onda glasas samo direktne poslanike sa liste i oni ne mogu da daju svoja mjesta nekom drugom, to bi u teoriji znacilo da poslanici imaju vecu nezavisnost - u praksi isti racku, samo bi bilo malo zanimljivije za gledati
ASC, avet, crane_operator, extravaganca, JigSaw, remark, rzeljko, Tica
Sto Ja*ov ne pokrene referendum za ukidanje svih politickih partija i parlamenta. Ionako nicemu ne sluze, bez da parazitiraju nad gradjanima CG.
Ovako fino direktna demokratija, za svako pitanje referendum pocevsi od opstinskog nivoa, pa navise. Pa da vidis kako bi stvari pocele da se mijenjaju.
Da se pitaju gradjani kako ce da radi sve, pocevsi od ulicne rasvjete, trotoara, pa do krupnih pitanja poput zaduzenja i sl. Ne ovo fingiranje i imitiranje demokratije dje jedan Spajic, Milatovic, Mandic & CO vrlo efektivno 'zalivaju' 'biljke' AKA gradjane.
A ne bi no isto. Vrh partije svakako ide u ministre i direktore, drugi ešalon u poslanike.
Kako god se dijelila mjesta, svi se namire.
Ove otvorene liste pomažu onima koji su svakako medijski eksponirani i poznati obično partijskom vrhu.
I ponekom dajku i sličnim političkim ekremima.
Pošto je Jadov odlučio da djelokrug sa tendi i ventilacija proširi na referendume, da sam poslanik podržao bih inicijativu i predao amandman:
“Trošak referenduma preuzima potrošačka jedinica Predsjednik Crne Gore kome će se godišnji budžet umanjiti za navedeni trošak”.
Kako bi splačina zaskičala
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Igramo li se “ako me uhvatis ja cu ti vratit, inace je legalno”?
Hapsit svakog ko se bavi kradjom i zlouputrebom drzavnih sredstava.
Stvarno nam je postalo sasvim normalno da neko krade, i pravdamo ga drugim lopovima.
Gledam danas “gradjane” sa Malog brda bez trunke obraza se bune jer ce da im naplate m2 u centru Podgorice 130€ i to na 30 godina beskamatno.
Naravno pravdaju se “niko nas nje dirao kad smo krali, inace smo posteni”
Last edited by GaD; 23-12-25 at 18:08.
Pa da su otvorene liste ne bi to tako bas islo, opet pricam u teoriji ali bi tom parlamentu znatno lakse bilo da smijeni premijera ako ovaj odluci da uhljebljuje kako njemu odgovara. A potencijalnom premijeru bi znatno teze bilo da odrzi vlast ako se zajebava, jer umjesto partije mora da podmiti svakoga individualno. Kad pogledate bilo koju nasu partiju, nisu svi nahranjeni na istom nivou, neko dobije poslanicko mjesto, neko zenu postavi na direktorsko mjesto a neko na kuvanje kafeSvakako ne bi bilo gore nego trenutno, jer gore tesko moze
Bijaše neka gužva na posao ne stizah da čitam bez naslove. Vidim Milutin Simović i 5000. Reko mora da je greška u naslovu.
Jutros se malo ažurirah i vidim da se SDT bavi zloupoterbom 5,000 slovima pet hiljada eura troškova reprezentacije.
Nisam pravnik, znam za prevaru u privrednom poslovanju od 2 miliona eura i njome se bavi osnovno tužilaštvo u Podgorici. Tačnije ne bavi se jer se ne mrda sa mrtve tačke već 7 godina.
Ako ima neko iz SDTa da čita ovo, evo ja ću iz glave da nabrojim par afera za koje nije prošlo 10 godina i stigla zastara za koje bi bolje bilo da se bavite:
Možura,
Klap,
Vardar,
Kavači,
Škaljari,
Snimak,
Koverta,
Stan na Menhetn,
Muzeji,
Solana,
Brodogradilište Bijela,
limenka,
petlja za autoput,
Vektra Boka i slične kompanije,
Atlas grupa i Meljine,
i vjerujte mi vi iz SDT-a spisak je poduži a ovo je samo 2 minuta koliko sam se prisjećao a ovdje su štete po budžet minimum još tri nule na Milutinovu cifru. Inače je ovo jako neozbiljno, da ne kažemo za sprdnju.
Mislim zatvorite Milutina i bacite ključ nikakve štete, ali ima boljih primjera da se skrene pažnja sa žičare i Botuna.
Namjerno sam napisao samo kikseve DPS eskadrile, a nije da nemamo i ovih novih štetočina 10tak tema koje bi trebalo provjeriti ali dobro, preče je ovo da ne zastara.
Inače Botunjani koji neće da im stiže čista Morača do kuća su dobili konkurenciju - Pljevljaci neće da se ugasi toplana i poboljšaju kvalitet vazduha nego bi ipak da se loži. J*** ti zagađenje, beale tamo.
Cirkus od države nesposobne ne rješava ni Botun ni Pljevlja.
Last edited by hercules; 23-12-25 at 20:21.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa jers, bolje ih trovat što više, nego im dat priliku da požive koju godinu duže.
U pravu si.
Nisam iznenađen da si ti prvi stao u odbranu. Očekivano. Pođi do Pljevalja i prošetaj pored tog objekta u toku nalaganja, pa javi kakav si došao kući i možeš li garež da spereš sa sebe.
Ja ne mogu da vjerujem da je zakonski dozvoljeno grijanje na ugalj, prije neki dan prijatelju donio čoek iz PV uglja (valjda nabavljaju gore to jeftino, ne znam ni ja) da ima da nalaže, tj. da mu "drži" vatru. Pa ne može taj bazd ljudi, otvori čoek peć da ubaci drvo a unutra bješe grumenčina uglja, zadimi vrlo malo jer odma zatvori ali dovoljno da sam morao automatski da napuštim sobu, to je otrov. Otrov je i dim od drva da se razumijemo ali taj dim i mogu tolerisati, ovo je pakao. E tako se svaka kuća, svaki stan u PV grije, žali Bože tu đecu tamo, užas...
U PV građani se bune jer žele da udišu otrov umjesto vazduha dok u Zeti protestuju jer žele da se kupaju u govnima.
Crna Gora.
Ne rade se resenja kao sto par forumasa odje misli paf paf i to je to ja sam "najpametniji"
Ta toplana je trebala prije godinu da se prebaci na struju a ne sad usred zime!!!
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Fino je ovaj Ministar ekologije rekao: Vraneš je trebao da plati ugradnju dva filtera u toplane koje su sad problematične, nije to uradio zato što izgleda ima vremena samo za liječenje svojih identitetskih kompleksa ne i za brigu o gradu i sad mu je neko kriv što toplane treba isključiti.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Iskoristi internet pročitaj nešto. Evo npr ovo:
DOO „Grijanje“ završilo servisne aktivnosti u kotlarnici u Skerlićevoj ulici, ostalo da se postave novi ventilatori za svaki od 3 kotla - PV INFORMER
DPS 30 godina nije htio da napravi, a ni osvježeni evo 5 punih ne mrdaju sa mjesta.Prethodne godine su postavljeni novi multicikloni na kotlovima zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila opština Pljevlja, a preduzeće Grijanje nema finansijskih sredstava za postavljanje filtera u dimnjaku kotlarnice, što bi svakako bio najzačajniji iskorak u obezbjeđivanju rada kotlarnice na ekološki prihvatljiv način.
Je li baš problem napisat dopis svim novinama i kupit filter? Ili lelemudit cipan cijele godine i kukat?
E bolje je kukat zaisto. Naravno, kuka se u kratke rukave iz ugljem ugrijanog doma na 30 stepeni.
Nema kad nepomenik od davanja imena mostovima.
Imam komšije koji nalažu palete i ivericu. Ne možeš ljudima objasnit da je to puno formaldehida i da kad to nalože udišu kancer bukvalno. Robu ne smiješ na žicu ispred kuće ostavit jer smrdi na garež naravno prašine preko koliko oćeš.
Ali ne, bolje je u kratke rukave u kuću bez fasade nalagat do iznemoglosti svakakvo smeće.
Opereš auto, ujutro svo žuto bude.
Last edited by hercules; 24-12-25 at 10:34.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks