Page 535 of 548 FirstFirst ... 35435485525531532533534535536537538539545 ... LastLast
Results 13,351 to 13,375 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Valjda ako su otvorene onda glasas samo direktne poslanike sa liste i oni ne mogu da daju svoja mjesta nekom drugom, to bi u teoriji znacilo da poslanici imaju vecu nezavisnost - u praksi isti racku, samo bi bilo malo zanimljivije za gledati

2. The Following 2 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Valjda ako su otvorene onda glasas samo direktne poslanike sa liste i oni ne mogu da daju svoja mjesta nekom drugom, to bi u teoriji znacilo da poslanici imaju vecu nezavisnost - u praksi isti racku, samo bi bilo malo zanimljivije za gledati
    Onda bi bilo zalud koji je broj na listi. Uvjek su oni iz vrha partije od broja 1 pa dalje kako je kome rejting u partiju. E kako bi se karte probutlale
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Što se dobija otvorenim listama?
    Konkretno.
    Zaokruzim partiju, a onda i nekoga lika na listi. I?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Zaokruzis ZBCG i glasas za Milacica i Andrija ispada iz igre ne moze da bude poslanik pa iako je formalno nosilac liste... Zeznu ga Marko Milacic

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Koja je fora sa tolikim rokovnicima?

Ajde razumijem da se vole lignje, popeci i gurmanske ali šta će tone rokovnika.
    I meni zapade za oko, kako cujem to je na zahtjev sindikata, da se podijeli radnicima za novu godinu.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    1,349
    Thanks Thanks Received 
    1,073
    Thanked in
    612 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Вратио паре други дан и мислим да се ту завршило.
    Него, је ли паре вратио Миодраг Влаховић који се коцко са државне картице док је био амбасадор у Америци? Додуше, он је у були одавно. Мо'ш мислити какав је то лак плијен за било коју службу кад му зна склоности.
    Vratio pare drugi dan...

Pošten čovjek, treba ga predložiti za neku nagradu.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,150
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Vratio pare drugi dan...

Pošten čovjek, treba ga predložiti za neku nagradu.
    13. Jul.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

8. The Following 8 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Sto Ja*ov ne pokrene referendum za ukidanje svih politickih partija i parlamenta. Ionako nicemu ne sluze, bez da parazitiraju nad gradjanima CG.

Ovako fino direktna demokratija, za svako pitanje referendum pocevsi od opstinskog nivoa, pa navise. Pa da vidis kako bi stvari pocele da se mijenjaju.

Da se pitaju gradjani kako ce da radi sve, pocevsi od ulicne rasvjete, trotoara, pa do krupnih pitanja poput zaduzenja i sl. Ne ovo fingiranje i imitiranje demokratije dje jedan Spajic, Milatovic, Mandic & CO vrlo efektivno 'zalivaju' 'biljke' AKA gradjane.

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Sto Ja*ov ne pokrene referendum za ukidanje svih politickih partija i parlamenta. Ionako nicemu ne sluze, bez da parazitiraju nad gradjanima CG.

Ovako fino direktna demokratija, za svako pitanje referendum pocevsi od opstinskog nivoa, pa navise. Pa da vidis kako bi stvari pocele da se mijenjaju.

Da se pitaju gradjani kako ce da radi sve, pocevsi od ulicne rasvjete, trotoara, pa do krupnih pitanja poput zaduzenja i sl. Ne ovo fingiranje i imitiranje demokratije dje jedan Spajic, Milatovic, Mandic & CO vrlo efektivno 'zalivaju' 'biljke' AKA gradjane.
    Prisustvo na nekoliko skupština stanara i kratki boravci u par roditeljskih viber grupa gdje sam članstvo sa zadovoljstvom prepustio kasnije gospodji su mi za cio život ogadili direktnu demokratiju.

Tko leti, vrijedi...

11. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Onda bi bilo zalud koji je broj na listi. Uvjek su oni iz vrha partije od broja 1 pa dalje kako je kome rejting u partiju. E kako bi se karte probutlale
    Pa bilo bi bas zanimljivo, cak sta vise, volio bi da vidim sistem bez politickih partija, neka se cimaju svi individualno i idu po TV-u i mole za potpise, skroz bi druga prica bila

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

A ne bi no isto. Vrh partije svakako ide u ministre i direktore, drugi ešalon u poslanike.
    Kako god se dijelila mjesta, svi se namire.
    Ove otvorene liste pomažu onima koji su svakako medijski eksponirani i poznati obično partijskom vrhu.
    I ponekom dajku i sličnim političkim ekremima.
    Pošto je Jadov odlučio da djelokrug sa tendi i ventilacija proširi na referendume, da sam poslanik podržao bih inicijativu i predao amandman:
    “Trošak referenduma preuzima potrošačka jedinica Predsjednik Crne Gore kome će se godišnji budžet umanjiti za navedeni trošak”.
    Kako bi splačina zaskičala

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Вратио паре други дан и мислим да се ту завршило.
    Него, је ли паре вратио Миодраг Влаховић који се коцко са државне картице док је био амбасадор у Америци? Додуше, он је у були одавно. Мо'ш мислити какав је то лак плијен за било коју службу кад му зна склоности.
    Igramo li se “ako me uhvatis ja cu ti vratit, inace je legalno”?

Hapsit svakog ko se bavi kradjom i zlouputrebom drzavnih sredstava.

Stvarno nam je postalo sasvim normalno da neko krade, i pravdamo ga drugim lopovima.

Gledam danas “gradjane” sa Malog brda bez trunke obraza se bune jer ce da im naplate m2 u centru Podgorice 130€ i to na 30 godina beskamatno.

Naravno pravdaju se “niko nas nje dirao kad smo krali, inace smo posteni”
    Last edited by GaD; 23-12-25 at 18:08.

15. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    A ne bi no isto. Vrh partije svakako ide u ministre i direktore, drugi ešalon u poslanike.
    Kako god se dijelila mjesta, svi se namire.
    Ove otvorene liste pomažu onima koji su svakako medijski eksponirani i poznati obično partijskom vrhu.
    I ponekom dajku i sličnim političkim ekremima.
    Pošto je Jadov odlučio da djelokrug sa tendi i ventilacija proširi na referendume, da sam poslanik podržao bih inicijativu i predao amandman:
    “Trošak referenduma preuzima potrošačka jedinica Predsjednik Crne Gore kome će se godišnji budžet umanjiti za navedeni trošak”.
    Kako bi splačina zaskičala

KOnkretno sam mislio na parlamentarne izbore, znaci poslanici. A svakako da u Vladu idu glavni shupci
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Pa bilo bi bas zanimljivo, cak sta vise, volio bi da vidim sistem bez politickih partija, neka se cimaju svi individualno i idu po TV-u i mole za potpise, skroz bi druga prica bila
    A zamisli tek da se ukine finasiranje partija iz budzte..e to bi pravi pogodak bio....
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Pa da su otvorene liste ne bi to tako bas islo, opet pricam u teoriji ali bi tom parlamentu znatno lakse bilo da smijeni premijera ako ovaj odluci da uhljebljuje kako njemu odgovara. A potencijalnom premijeru bi znatno teze bilo da odrzi vlast ako se zajebava, jer umjesto partije mora da podmiti svakoga individualno. Kad pogledate bilo koju nasu partiju, nisu svi nahranjeni na istom nivou, neko dobije poslanicko mjesto, neko zenu postavi na direktorsko mjesto a neko na kuvanje kafe Svakako ne bi bilo gore nego trenutno, jer gore tesko moze

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

KOnkretno sam mislio na parlamentarne izbore, znaci poslanici. A svakako da u Vladu idu glavni shupci
    U ministre svakako ide vrh liste, bila otvorena ili zatvorena lista.
    Igara gladi sa otovorenim listama i zabave ima samo u opoziciji.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Bijaše neka gužva na posao ne stizah da čitam bez naslove. Vidim Milutin Simović i 5000. Reko mora da je greška u naslovu.
    Jutros se malo ažurirah i vidim da se SDT bavi zloupoterbom 5,000 slovima pet hiljada eura troškova reprezentacije.
    Nisam pravnik, znam za prevaru u privrednom poslovanju od 2 miliona eura i njome se bavi osnovno tužilaštvo u Podgorici. Tačnije ne bavi se jer se ne mrda sa mrtve tačke već 7 godina.

Ako ima neko iz SDTa da čita ovo, evo ja ću iz glave da nabrojim par afera za koje nije prošlo 10 godina i stigla zastara za koje bi bolje bilo da se bavite:
    Možura,
    Klap,
    Vardar,
    Kavači,
    Škaljari,
    Snimak,
    Koverta,
    Stan na Menhetn,
    Muzeji,
    Solana,
    Brodogradilište Bijela,
    limenka,
    petlja za autoput,
    Vektra Boka i slične kompanije,
    Atlas grupa i Meljine,

i vjerujte mi vi iz SDT-a spisak je poduži a ovo je samo 2 minuta koliko sam se prisjećao a ovdje su štete po budžet minimum još tri nule na Milutinovu cifru. Inače je ovo jako neozbiljno, da ne kažemo za sprdnju.
    Mislim zatvorite Milutina i bacite ključ nikakve štete, ali ima boljih primjera da se skrene pažnja sa žičare i Botuna.
    Namjerno sam napisao samo kikseve DPS eskadrile, a nije da nemamo i ovih novih štetočina 10tak tema koje bi trebalo provjeriti ali dobro, preče je ovo da ne zastara.

Inače Botunjani koji neće da im stiže čista Morača do kuća su dobili konkurenciju - Pljevljaci neće da se ugasi toplana i poboljšaju kvalitet vazduha nego bi ipak da se loži. J*** ti zagađenje, beale tamo.

Cirkus od države nesposobne ne rješava ni Botun ni Pljevlja.
    Last edited by hercules; 23-12-25 at 20:21.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

21. The Following 15 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Igramo li se “ako me uhvatis ja cu ti vratit, inace je legalno”?

Hapsit svakog ko se bavi kradjom i zlouputrebom drzavnih sredstava.

Stvarno nam je postalo sasvim normalno da neko krade, i pravdamo ga drugim lopovima.

Gledam danas “gradjane” sa Malog brda bez trunke obraza se bune jer ce da im naplate m2 u centru Podgorice 130€ i to na 30 godina beskamatno.

Naravno pravdaju se “niko nas nje dirao kad smo krali, inace smo posteni”
    Апсолутно се са тобом слажем. Кажем шта је после било, колико знам. Не знам је ли држава поднијела тужбу, стварно немам појма.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Bijaše neka gužva na posao ne stizah da čitam bez naslove. Vidim Milutin Simović i 5000. Reko mora da je greška u naslovu.
    Jutros se malo ažurirah i vidim da se SDT bavi zloupoterbom 5,000 slovima pet hiljada eura troškova reprezentacije.
    Nisam pravnik, znam za prevaru u privrednom poslovanju od 2 miliona eura i njome se bavi osnovno tužilaštvo u Podgorici. Tačnije ne bavi se jer se ne mrda sa mrtve tačke već 7 godina.

Ako ima neko iz SDTa da čita ovo, evo ja ću iz glave da nabrojim par afera za koje nije prošlo 10 godina i stigla zastara za koje bi bolje bilo da se bavite:
    Možura,
    Klap,
    Vardar,
    Kavači,
    Škaljari,
    Snimak,
    Koverta,
    Stan na Menhetn,
    Muzeji,
    Solana,
    Brodogradilište Bijela,
    limenka,
    petlja za autoput,
    Vektra Boka i slične kompanije,
    Atlas grupa i Meljine,

i vjerujte mi vi iz SDT-a spisak je poduži a ovo je samo 2 minuta koliko sam se prisjećao a ovdje su štete po budžet minimum još tri nule na Milutinovu cifru. Inače je ovo jako neozbiljno, da ne kažemo za sprdnju.
    Mislim zatvorite Milutina i bacite ključ nikakve štete, ali ima boljih primjera da se skrene pažnja sa žičare i Botuna.
    Namjerno sam napisao samo kikseve DPS eskadrile, a nije da nemamo i ovih novih štetočina 10tak tema koje bi trebalo provjeriti ali dobro, preče je ovo da ne zastara.

Inače Botunjani koji neće da im stiže čista Morača do kuća su dobili konkurenciju - Pljevljaci neće da se ugasi toplana i poboljšaju kvalitet vazduha nego bi ipak da se loži. J*** ti zagađenje, beale tamo.

Cirkus od države nesposobne ne rješava ni Botun ni Pljevlja.
    Za Pljevljake apsolutna podrska 450 porodica,firmi zavisi od te toplane bez alternative tako ova ad hoc resenja su lakomislena... vidjecemo opet kad bude sezona pozara opet lakomislena resenja i apele...

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Za Pljevljake apsolutna podrska 450 porodica,firmi zavisi od te toplane bez alternative tako ova ad hoc resenja su lakomislena... vidjecemo opet kad bude sezona pozara opet lakomislena resenja i apele...

Pa jers, bolje ih trovat što više, nego im dat priliku da požive koju godinu duže.
    U pravu si.

Nisam iznenađen da si ti prvi stao u odbranu. Očekivano. Pođi do Pljevalja i prošetaj pored tog objekta u toku nalaganja, pa javi kakav si došao kući i možeš li garež da spereš sa sebe.

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,539
    Thanked in
    5,125 Posts

Ja ne mogu da vjerujem da je zakonski dozvoljeno grijanje na ugalj, prije neki dan prijatelju donio čoek iz PV uglja (valjda nabavljaju gore to jeftino, ne znam ni ja) da ima da nalaže, tj. da mu "drži" vatru. Pa ne može taj bazd ljudi, otvori čoek peć da ubaci drvo a unutra bješe grumenčina uglja, zadimi vrlo malo jer odma zatvori ali dovoljno da sam morao automatski da napuštim sobu, to je otrov. Otrov je i dim od drva da se razumijemo ali taj dim i mogu tolerisati, ovo je pakao. E tako se svaka kuća, svaki stan u PV grije, žali Bože tu đecu tamo, užas...

Thanks Thanks Given 
    1,219
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

U PV građani se bune jer žele da udišu otrov umjesto vazduha dok u Zeti protestuju jer žele da se kupaju u govnima.

Crna Gora.

27. The Following 7 Users Say Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Ne rade se resenja kao sto par forumasa odje misli paf paf i to je to ja sam "najpametniji"
    Ta toplana je trebala prije godinu da se prebaci na struju a ne sad usred zime!!!

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,806
    Thanked in
    910 Posts

Fino je ovaj Ministar ekologije rekao: Vraneš je trebao da plati ugradnju dva filtera u toplane koje su sad problematične, nije to uradio zato što izgleda ima vremena samo za liječenje svojih identitetskih kompleksa ne i za brigu o gradu i sad mu je neko kriv što toplane treba isključiti.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ne rade se resenja kao sto par forumasa odje misli paf paf i to je to ja sam "najpametniji"
    Ta toplana je trebala prije godinu da se prebaci na struju a ne sad usred zime!!!
    Iskoristi internet pročitaj nešto. Evo npr ovo:

DOO „Grijanje“ završilo servisne aktivnosti u kotlarnici u Skerlićevoj ulici, ostalo da se postave novi ventilatori za svaki od 3 kotla - PV INFORMER

Prethodne godine su postavljeni novi multicikloni na kotlovima zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila opština Pljevlja, a preduzeće Grijanje nema finansijskih sredstava za postavljanje filtera u dimnjaku kotlarnice, što bi svakako bio najzačajniji iskorak u obezbjeđivanju rada kotlarnice na ekološki prihvatljiv način.
    DPS 30 godina nije htio da napravi, a ni osvježeni evo 5 punih ne mrdaju sa mjesta.
    Je li baš problem napisat dopis svim novinama i kupit filter? Ili lelemudit cipan cijele godine i kukat?
    E bolje je kukat zaisto. Naravno, kuka se u kratke rukave iz ugljem ugrijanog doma na 30 stepeni.

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Fino je ovaj Ministar ekologije rekao: Vraneš je trebao da plati ugradnju dva filtera u toplane koje su sad problematične, nije to uradio zato što izgleda ima vremena samo za liječenje svojih identitetskih kompleksa ne i za brigu o gradu i sad mu je neko kriv što toplane treba isključiti.
    Nema kad nepomenik od davanja imena mostovima.

Imam komšije koji nalažu palete i ivericu. Ne možeš ljudima objasnit da je to puno formaldehida i da kad to nalože udišu kancer bukvalno. Robu ne smiješ na žicu ispred kuće ostavit jer smrdi na garež naravno prašine preko koliko oćeš.
    Ali ne, bolje je u kratke rukave u kuću bez fasade nalagat do iznemoglosti svakakvo smeće.

Opereš auto, ujutro svo žuto bude.
    Last edited by hercules; 24-12-25 at 10:34.

31. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ja ne mogu da vjerujem da je zakonski dozvoljeno grijanje na ugalj, prije neki dan prijatelju donio čoek iz PV uglja (valjda nabavljaju gore to jeftino, ne znam ni ja) da ima da nalaže, tj. da mu "drži" vatru. Pa ne može taj bazd ljudi, otvori čoek peć da ubaci drvo a unutra bješe grumenčina uglja, zadimi vrlo malo jer odma zatvori ali dovoljno da sam morao automatski da napuštim sobu, to je otrov. Otrov je i dim od drva da se razumijemo ali taj dim i mogu tolerisati, ovo je pakao. E tako se svaka kuća, svaki stan u PV grije, žali Bože tu đecu tamo, užas...
    To ti je kad nemas gasovod, osim centralnog grijanja na struju nemas nijedno normalno resenje za ogrijev, pelet (pogotovo ovaj otrov od peleta sto se prodaje kod nas) isto tako nije najbolje resenje. Sta imas u CG? Drva, drveni otpad i ugalj, to bi bilo to

Page 535 of 548 FirstFirst ... 35435485525531532533534535536537538539545 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)